Hur de tar ut för copywriting-tjänster

Som en copywriter vet du hur man skriver bra, ren text som drar folk i och säljer verkligen en produkt eller tjänst för dina kunder. Men vet du hur man säljer dina egna tjänster? Du skapar värde för dina kunder och den kurs du tar betalt bör reflektera det. Vara förhand med kunderna om de totala avgifterna för sina projekt baserat på den tid och ansträngning du måste sätta i dem. Innan du gräver in i ett nytt projekt, skriver klienten ett kontrakt så att du är både på samma sida om när och hur mycket de ska betala dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja en betalningsstruktur
  1. Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 1
1. Debiteras per timme om det finns mycket forskning och annat arbete. Den kopia du skriver kan bara vara några hundra ord, men det kan ta dig mycket arbete för att komma till dessa ord. Laddning av timmen hjälper till att kompensera dig för den tiden.
  • Timpriserna kan också vara bättre för långsiktiga kunder som du arbetar för regelbundet. På det sättet kan du komma överens om ett antal timmar varje vecka för att arbeta för dem och prioritera sin tid.
  • Frilansförfattare och journalister tar vanligtvis en per ordfrekvens. Det är dock inte lämpligt för copywriting, eftersom ett projekts ordräkning inte är någon indikation på sitt värde för verksamheten.
  • Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 2
    2. Erbjuder en setränta per sida om du skapar innehåll för en ny webbplats. En ny webbplats behöver vanligtvis många sidor av kopia, inklusive hemsidan, målsidor och produktsidor. Många copywriters tar ut en fast kurs för varje sida av kopia, vilket förenklar din fakturering.
  • Antag till exempel att du har en potentiell klient som vill marknadsföra sina tjänster till människor i flera specifika geografiska områden. De behöver en separat målsida för varje område. Även om var och en av dessa sidor skulle ha liknande innehåll, skulle du behöva skräddarsy dem till varje geografiskt område. Du kan då ladda $ 500 en sida baserat på dina färdigheter och erfarenheter.
  • Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 3
    3. Citerar en övergripande projektränta om projektets räckvidd är säkert. När en klient kommer till dig med ett enda, ändligt projekt, använd en övergripande projektränta för att hålla sakerna enkla. Övergripande projekträntor är idealiska om projektet är relativt litet och tar dig inte mycket tid att slutföra.
  • Övergripande projekträntor fungerar inte lika bra för vaga eller öppna projekt. Om klienten inte är säker på vad de vill, kommer projektets omfattning sannolikt att växa efter att du börjar arbeta - och du kan sluta förlora pengar.
  • Även om du citerar en övergripande kurs för ett projekt, måste den satsen fortfarande vara baserad på någonting. Kunna bryta ner takten i bitar så din klient förstår exakt vad de får för det priset.
  • Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 4
    4. Erbjuder ett hållaravtal till vanliga kunder. Med ett hållaravtal betalar en klient ett bestämt belopp varje månad för att hålla dig till hand - även om de inte använder dina färdigheter! Vanligtvis behöver de dig att göra åtminstone ett visst arbete varje månad, eller de skulle inte hålla med om att betala dig en behållare. Av den anledningen innehåller behållarens avtal en viss mängd arbete du gör för dem innan de laddar dem mer.
  • Sök online för mallar om du utarbetar ditt behållaravtal på egen hand. Det finns många tillgängliga gratis som du kan anpassa dig för att passa dina egna behov. Men det är fortfarande en bra idé att få en advokat åtminstone titta över det innan du använder den.
  • Metod 2 av 3:
    Ställa in dina priser
    1. Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 5
    1. Titta på din budget för att bestämma hur mycket du behöver göra. Lägg till någon annan inkomst du har kommit in och ta reda på hur mycket inkomst du behöver från copywriting. Detta hjälper dig att bestämma vad din lägsta skattesats borde vara.
    • Antag att du har ett heltidsjobb och är copywriting på sidan i ca 20 timmar i veckan. Om du har räknat ut måste du göra minst $ 200 per vecka från copywriting, som kommer ut till $ 10 en timme (även om du sannolikt skulle ta ut mer än det).
    • Din erfarenhet kommer också i spel här. Om du bara börjar och gör lite copywriting på sidan, kommer dina inkomstmål att skilja sig från någon som har blivit copywriting i flera år och använder den som sin enda inkomstkälla.
    • Medan du inte vill basera dina priser enbart på dina inkomstmål är det fortfarande ett bra ställe att börja.
  • Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 6
    2. Nätverk med andra copywriters och ta reda på vad de tar ut. Sociala medier är ett bra sätt att hitta andra copywriters. Du kan också gå med i grupper och föreningar online som kan ta kontakt med andra copywriters. Fråga vad de tar betalt och jämför dina färdigheter och erfarenheter.
  • Antag till exempel att du har 2 års erfarenhet och du pratar med andra copywriters med 3-4 års erfarenhet som tar ut i genomsnitt $ 100 per timme. Medan det kan säga att du är osannolikt att få $ 100 en timme, kan du förmodligen komma undan med att ladda $ 50-75 en timme.
  • Copywriting bloggar och föreningar har också resurser du kan använda för att få en känsla av vad andra copywriters laddar. Många löpar omröstningar som samlar data för ett stort antal copywriters om deras arbets- och faktureringspraxis.
  • Det är inte riktigt "Branschstandarder" För copywriting avgifter-företag kommer att spendera var som helst från några hundra till flera tusen för samma mängd arbete beroende på copywriterens färdigheter och rykte.
  • Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 7
    3. Ange dina priser med marknaden du försöker komma in i åtanke. Om du vill arbeta för små, mamma-och-pop-stilföretag, kommer de inte att kunna betala så mycket som stora företag. Samtidigt, om du ställer in dina priser för låga, är du undervärderar dig själv och dina tjänster. Leta efter den söta platsen!
  • Du kan också spela med olika priser beroende på storleken på företaget. Din kopia är potentiellt når en större publik om företaget är större - vilket ger din produkt mer värde.
  • När du pratar med andra copywriters, jämför kunderna också. Om en kollega copywriting uteslutande för Fortune 500-företag, kommer du inte att kunna debitera samma priser om du är copywriting för lokala mamma-och-pop-butiker - även om du båda har liknande färdigheter och erfarenhet.
  • Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 8
    4. Lägg till en premie om klienten vill ha en snabb vändning. Ibland får du en potentiell klient som behöver dina tjänster inom en relativt kort tid. Bestäm när du rimligen kan få projektet gjort och tack på 25% om de vill ha det gjort snabbare.
  • Till exempel kanske en potentiell klient bara behöver en viss uppdaterad försäljningskopia som skulle kräva ett par timmars arbete från din sida. Du kan säkert få det gjort inom en vecka, men om de vill ha det gjort före slutet av dagen, skulle du vara berättigad att ladda dem mer.
  • Laddning extra för Rush jobb säkerställer att du får det fulla värdet av din tid. Det hjälper också att täcka dig om du måste stänga av andra projekt under tiden.
  • Du är berättigad att avgifta så mycket som 50% mer, eller ens fördubbla dina priser, om det skulle ha projektet som gjorts av kundens tidsfrist skulle innebära att man arbetar betydande övertid eller genom helgen.
  • Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 9
    5. Skapa ett hastighetskort du kan vidarebefordra till potentiella kunder. Många copywriters skapar inte taktskort (eller ränta) för potentiella kunder, men de borde! Ett hastighetskort gör interaktion med potentiella kunder en snap. När någon når ut till dig om ett projekt, skicka dem bara ditt priskort och de kan ta reda på vad de vill ha.
  • Du kan inkludera olika servicenivåer i ditt taktskort. Detta gör det möjligt för potentiella kunder att välja baserat på deras behov och deras budget. Till exempel kan du ha en "grundläggande" ränta och a "premie" Betygsätt som innehåller ytterligare funktioner eller innehåll.
  • Om du har en webbplats för ditt copywriting-verksamhet, sätt ditt priskort där också. På det sättet har potentiella kunder en allmän uppfattning om vad dina tjänster kostar innan de kontaktar dig.
  • Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 10
    6. Uppdatera dina priser minst en gång om året för att återspegla din professionella tillväxt. När din erfarenhet ökar, så ska dina priser! Några år kan du inte bara få erfarenhet utan även referenser du kan lägga till i din resumé. Dessa referenser ökar den kurs du kan ladda också.
  • Om du till exempel talade om en copywriting eller reklamkonvention som expert, höjer dina priser för att återspegla det faktum att den grupp som höll konventet främjade dig som expert.
  • Medan du kanske har en bra affärsskäl att hålla regelbundna kunder i samma takt, är det fortfarande värt att låta dem veta när dina priser går upp. Till exempel kan du skicka dem ett mail och låta dem veta att även om du har ökat din kurs med 10%, fortsätter de fortfarande att betala samma belopp för det arbete du gör för dem.
  • Glöm inte att uppdatera ditt räntekort och din webbplats för att återspegla dina nya priser.
  • Metod 3 av 3:
    Samla dina betalningar
    1. Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 11
    1. Rita upp ett kontrakt med projekt och betalningsspecifikationer. Skriv upp exakt vad kunden kommer att betala och vad du ska göra för den betalningen. Var specifik om antalet sidor, längden på kopian, antal revisioner och alla andra detaljer som går in i ditt arbete. Få din kunds signatur på kontraktet innan du börjar jobba.
    • Inkludera klausuler som gör att du kan söka ytterligare betalning för alla önskemål som går utöver det arbete du och kunden ursprungligen gick med på. Till exempel, om kontraktet innehåller 2 omgångar av revisioner, skulle klausulen låta dig kräva ytterligare pengar från kunden om de bad dig att slutföra en tredje omgång av revisioner.
    • Inkludera även tid för administrativa uppgifter relaterade till projektet, till exempel e-postmeddelanden fram och tillbaka med kunden, kontraktsförhandlingar och bokföring.
  • Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 12
    2. Begär en del av betalningen för icke-hållare projekt. Om inte klienten har du på behållaren, får du en del av dina pengar innan du börjar se till att du åtminstone får betalt något För ditt arbete. Var som helst från 25-50% av betalningen är typiskt, beroende på projektets längd och mängden arbete som är involverade. Begå inte några av din tid till projektet tills du har fått det förskott som du och din klient kom överens om.
  • Tyvärr finns det människor som ska boka arbeta med dig och sedan betala dig om de har möjlighet att komma undan med det. Om du kräver partiell betalning på förhand kan du undvika dessa skrupelfria människor.
  • Låt inte din vakt ner, även om du har gjort flera projekt för samma klient och vet att de är "bra för det." Kom ihåg: det här är företag. Det är inget personligt. Om de respekterar dig och ditt arbete, har de inga problem att betala dig förhand.
  • Om en klient vill att du ska arbeta för dem kontinuerligt kan du föreslå ett hållare arrangemang.
  • Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 13
    3. Skicka en faktura minst en vecka innan varje betalning är förfallen. Använd alla kalkylarkapp för att skapa egna fakturor eller använda de mallar som tillhandahålls av de flesta betalningsbehandlingstjänster. På varje faktura, inkludera beloppet av betalningen, tillsammans med ett uttalande om betalningar som redan erhållits och beloppet kvar på kontraktet.
  • Beroende på typ av projekt kan du också inkludera information om de framsteg du har gjort hittills. Om du till exempel skrev 50 försäljningssidor för en klient och faktura när du är halvvägs, kan du notera att betalningen är för 25 försäljningssidor.
  • Håll din faktureringscykel vanlig. Låt dina kunder veta förskott (och ange i kontraktet) när fakturor kommer att skickas och betalningar kommer att betalas.
  • Bild med titeln Laddning för copywriting Services Steg 14
    4. Uppföljning med ett brev om betalningen inte är mottagen av förfallodagen. Ge dina kunder minst en vecka efter förfallodagen innan du ber om betalning igen - speciellt om de skickar betalningen. Därefter skickar du ett brev som anger betalningen och förfallodagen. Låt dem veta att betalningen inte har mottagits och begär att de betalar den.
  • Inkludera en kopia av den ursprungliga fakturan med ditt brev. Om ditt kontrakt innehåller en avsättning för ytterligare sena avgifter om betalningar är sent, skriv upp en ny faktura som innehåller dessa avgifter.
  • Om mer än 30 dagar passerar och en klient fortfarande inte har betalat dig för ditt arbete, prata med en advokat om att stämma dem för kontraktsbrott. Ofta kommer ett brev från en advokat att räcka för att få dem att betala upp.
  • Tips

    Titta på din acceptans och avslag för att utvärdera det belopp du laddar. Om alla dina citat snabbt accepteras, laddar du förmodligen för lite!
  • Använd tidsspårningsprogramvara för att spåra hur du spenderar din tid så du vet hur länge det verkligen tar dig att göra ett projekt. Du kan använda den här informationen för att göra dina citat mer exakta.
  • Varningar

    Forskningskunder innan han godkänner att arbeta för dem. Undvik kunder som inte verkar vara välfinansierade eller har ett rykte för styvande entreprenörer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande