Hur man beter sig i ett främmande land

Om du någonsin varit i ett främmande land, kommer du att veta att passande inte är lätt. Chansen är att de kommer att ha ett annat språk, uppsättning tull, monetär enhet och livsstil. Så här får du en grundläggande grepp om saker innan du går till ett annat land.

Steg

  1. Bildbeteckningen uppför sig i ett främmande land steg 1
1. Lär dig om landet. Få en grundläggande kunskap. Var ligger landet? Vad är deras traditionella livsmedel? Dessa och andra frågor ska besvaras. Om du känner någon som har bott i / varit i det aktuella landet, be dem att berätta lite om landet.
  • Bildbeteckningen uppför sig i ett främmande land Steg 2
    2. Försök grundläggande fraser. Om du inte vet hur man talar sitt språk, blir det svårt att behärska hela språket på kort tid. Om du tidigare har tagit språket, borsta på det. Om du aldrig har talat språket, köp en ordbok (jag.e. En engelsk till franska ordbok, inte en fransk till engelska ordbok).
  • Du kanske vill investera i ett datorspråksprogram, eller en handledare som hjälper dig att lära dig nyckelfraser. Kom ihåg att du inte har tid att lära dig hela språket, så fokusera på saker som - och ber om vägbeskrivning, beställer i restauranger, frågar och berättar tid och pengartransaktioner. Lär dig dessa fraser tillsammans med den grundläggande tack, tack, hej och farväl. Kom ihåg att med en artig attityd och ett leende kommer dina grundläggande språkkunskaper att förlåtas.
  • Bildbeteckningen uppför sig i ett främmande land steg 3
    3. Försök att träffa någon som vet om eller har varit i landet. Om det är ett land som Frankrike eller Spanien, kanske du vill fråga en fransk eller spansk lärare från en lokal gymnasium. Chansen är att de inte bara känner till språket mycket bra, men har redan spenderat tid där också. Om det är ett mindre känt land kan du vara otur. I det här fallet söker du på Internet eller i biblioteket. Du kanske kan lära av en person mycket bättre, men böcker kan vara lika resursfulla!
  • Bildbeteckningen uppför sig i ett främmande land Steg 4
    4. Ha en grundläggande förståelse för tullen. Om du är tutorerad på språket, be din handledare att lära dig några av sina tullar. Men när allt annat misslyckas, peka inte, skrika inte, och säg alltid och tack.
  • Om du hamnar i en förvirring på grund av din brist på tull, lugnt förklara att du är utländsk och det var bara en olycka. Grundläggande engelska tullar är inte samma runt om i världen (särskilt när du kommer in i Asien och Afrika) men det kommer att ge en bas för de flesta europeiska länder.
  • Bildbeteckningen uppför sig i ett främmande land steg 5
    5. Hantera dina pengar bra. Pengar kan vara förvirrande, men täcker alla dina baser. Förstå namnet på den monetära enheten (I.e. dollar) och känner namnen på mynt / räkningar inom enheten (i.e tio dollar bill, kvartaler). Gör det i ditt eget land innan du går av. Byt dina räkningar ett par veckor innan du går och övar att erkänna dem. Känn grundkonverteringen (i.e. Ett pund är ungefär två dollar). Känna igen rättvisa priser och vet hur man gör grundläggande pengar transaktioner.
  • Tips

    Försök att lära dig några bra grunderna i språket, eftersom många länder, som Frankrike eller Italien, ser inte högt ut utlänningar, särskilt de som inte kan tala det rätt.
  • Bära en ficka ordbok på språket.
  • Bli van vid landets mat, för att inte komma av oartigt.
  • Var inte rädd för att ställa frågor om någonting.
  • Lämna aldrig ditt bagage ensam.
  • Le på alla och återuppta artighet.
  • Vara artig och uppmärksamma.När du hämtar ledtrådar från boende i landet, använd dem.
  • Varningar

    Utför inte åtgärder eller rörelser som kan förolämpa någon. Speciellt i östra länder kan saker som att titta på ögonen eller blinka eller skaka hand eller hålla upp en tumme komma upp ett personligt brott. Lära sig tullen på platsen i förväg.
  • Klaga aldrig eller ge negativa kommentarer om det land där infödingar kunde höra. Många blir förolämpade.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande