Hur man slutar probation tidigt i texas

I Texas kan en domare sluta en parts probationsperiod tidigt i vissa situationer. Artikel 42.12, avsnitt 20 i kriminalförfarandet ger domare utrymme att bevilja rörelser för tidig uppsägning av prövningen. Beslutet är helt upp till domaren, och det finns inget krav på att en domare beviljar ett förslag till slutprobation tidigt. Det finns dock några steg du kan ta ditt fall mer fördelaktigt för att få tidigt uppsägning av din probation i Texas.

Steg

Metod 1 av 2:
Förberedelser för tidig uppsägning
  1. Bild med titeln Överlev en natt i fängelse Steg 1
1. Gör tillräckligt med tid i fängelse. Innan du kan få en tidig uppsägning av din probation, måste du se om du är berättigad till det alternativet. För att vara berättigad till tidig uppsägning måste du ha genomfört antingen 33% eller 2 års probation, beroende på vilket som är kortare.
  • Till exempel, om din totala probationsperiod var 10 år, kan du ansöka om en minskning av 2 år, eftersom 33% av slutförandet skulle vara i 3.3 år.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 18
    2. Undersök dina brott. I Texas kvalificerar de flesta brott för en minskning av probationen. Det finns emellertid vissa brott som leder till probation är inte berättigade till en minskning av probationstiden. Det finns inget sätt för dig att minska din prövningsperiod om du är på probation för något brott som kräver registrering som en könsbrott, mord, kapitalmord, oanständighet med ett barn, förvärrad kidnappning, förvärrad övergrepp eller förvärrad rån.
  • Du kan inte heller bli förkortad probation om du dömdes för körning medan du är berusad, körning medan du är berusad med en barnpassagerare, som flyger ett plan medan de berusade, båtlivet medan de är berusade, montering eller drift av en nöjesparktur medan de är berusade, förgifta angrepp eller förgiftning.
  • Bild med titeln Förbered en kraft av advokat steg 12
    3. Arbeta med din probation officer. Din probation officer kan hjälpa dig att uppnå ditt mål om tidigt uppsägning. Ha en ärlig konversation med din probation officer. Berätta för din Probation Officer artigt förrän att du vill göra vad som är nödvändigt för att avsluta din probation så fort som möjligt. Fråga honom vad han tycker att du borde göra för att uppnå det målet och gör sedan vad han föreslår.
  • Se till att du är uppdaterad om eventuella återbetalningar eller andra domstolsavgifter. Detta hjälper dig att se bättre ut i domstolens ögon och visa dig probation som du förtjänar att släppas tidigt.
  • Innan du hörs är det troligt att din probation officer kommer att vilja intervjua dig för att förstå var du är i din rehabilitering. Se till att du inte ljuger för honom. Berätta för honom allt i din historia som kan komma fram vid förhandlingen.
  • Du vill visa hur mycket du har ändrats och hur ångrar du är om ditt brott. Visa din probation officer som du har lärt dig av ditt förflutna och är en bättre person nu. Lägg inte det på tjockt, dock. Var bara ärlig med hur långt du har kommit som en person sedan din arrestering.
  • Bild med titeln Meddela din pensioneringssteg 3
    4. Kontakta en advokat. Texas är känt för att vara hård på brottslighet, och många domare avslöjar inte lätt någons probation tidigt. Att ha en advokat kan dock öka dina chanser att få din probation reducerad. En lokal kriminell försvarsadvokat kommer att ha relationer med domarna, och kommer att känna till det bästa sättet att presentera ditt ärende för dem.
  • Dessutom kan en advokat se till att allt som lämnats till domstolen på dina vägnar uppfyller statligt förfarande.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 13
    5. Filera en rörelse för att avsluta. Om du har en advokat, be din advokat att lämna in en rörelse för att avsluta din probation. Det finns ingen form för denna rörelse, men din advokat kommer att känna till den information som ska ingå. Om du inte har en advokat kan du be din probation officer att skicka din fil tillbaka till domaren för en tidig uppsägning.
  • När domaren har sett din fil och verifierad att du är berättigad till tidig uppsägning, kommer du att kontaktas för att planera en utfrågning.
  • Metod 2 av 2:
    Förstå övervägandena i en utfrågning för tidig uppsägning
    1. Bild med titeln Ansök om Barnstöd Steg 25
    1. Känna till domarens roll. Beslutet att säga upp din probation ligger i domarens händer. Vid denna utfrågning kommer domaren att avgöra om du ska ge ditt rörelse eller inte baserat på bevis och vittnesbörd om honom.
    • Det kommer att finnas en åklagare vid din hörsel eftersom domaren är skyldig att informera henne om att en utfrågning hålls för ditt ärende.
  • Bild med titeln vara ett bra debatter Steg 1
    2. Höra probationsansvariges åsikt. Vid förhandlingen kommer domaren att överväga din probationschefs åsikt. Hans åsikt är en mycket viktig åsikt eftersom han spenderar mest tid med dig och vet mer om ditt speciella fall än någon annan. Det stora övervägandet som domaren kommer att leta efter är din probation officeres rekommendation för tidig uppsägning. Om han gör, kommer det att väga tungt i din tjänst.
  • Om probation officer aktivt motsätter sig tidig uppsägning är domaren mycket osannolikt att vara oense med dem.
  • Bild med titeln vara ett bra debatter Steg 13
    3. Lyssna på åklagarens uppfattning. Åklagaren har möjlighet att vara i förhandlingen och kan motsätta sig tidig uppsägning av din probation. Det är ovanligt för probation officer och åklagaren att vara oense om dessa frågor men det händer.
  • Domaren granskar ditt ärende, men han känner sannolikt inte varje detalj. För att få den fullständiga bilden möjlig av ditt ärende, lyssnar han på provofficer och åklagarmyndighet och rekommendationer som ges baserat på deras överlägsna kunskap om dina omständigheter och fall.
  • Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 6
    4. Tänk på din prestationsgranskning. Domaren kommer att överväga din prestation medan du har varit på provet. Detta rapporteras till domstolen av din probationist. Domaren vill veta om du passerade alla dina drogtest, slutförde alla klasser i tid och gjorde din samhällstjänst.
  • Andra faktorer som kan inkluderas i denna kategori är attityd och samarbete med din probation officer.
  • Detta inkluderar också din tidigare kriminella historia. Domare är mindre benägna att beställa tidigt uppsägning för dig om du är en upprepade brottsling.
  • Bild med titeln vara skuldfri steg 3
    5. Undersök din probation-överensstämmelse. Domaren kommer att granska är att du har stannat i överensstämmelse med prövningsdomen. Han vill se till att du har följt bokstaven i lagen upp till denna punkt. Han kommer att överväga om du har gjort alla betalningar som krävs enligt din probation-mening. Detta inkluderar böter, avgifter, domstolskostnader och påföljder.
  • Om du inte har gjort alla nödvändiga betalningar, kommer domaren inte att ge din rörelse. Texas Criminal Procedur, artikel 42.12 avsnitt 20 (b)
  • Bild med titeln Få barnstöd Steg 24
    6. Applicera om det behövs. Om domaren förnekar din begäran om tidig uppsägning, måste han ge ett skriftligt uttalande om varför du nekades. Han kommer också att berätta vad du kan göra för att avsluta probationen. Du bör följa domarna, och tillämpas sedan för att avsluta din probation igen.
  • Du bör bara göra det om du har gjort vad den domaren har bett dig att göra. Texas Criminal Procedur, artikel 42.12 avsnitt 20 (b)
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande