Hur brinner en advokat

Förhållandet mellan en advokat och kund är avsett att vara professionell och i slutändan fördelaktigt för båda parter. Du har alltid rätt att skjuta en advokat, speciellt om du känner att han eller hon inte agerar i ditt bästa intresse. Men innan du gör bör du noga överväga de kostnader och tid du behöver spendera på att hitta en annan advokat. För att lära dig mer om hur man fattar beslutet att byta advokater och eld den du har, se steg 1.

Steg

Del 1 av 3:
Beslutar att avfyra en advokat
  1. Bild med titeln Fire en advokat steg 1
1. Ge beslutet noggrann tanke. En klient får alltid skjuta en advokat på vilja, men det är inte ett beslut som bör göras lätt. Även om du inte gillar din advokat eller inte tror att de gör ett utmärkt jobb, kan det vara värt att få dem att avsluta arbetet som för närvarande pågår, eftersom skjutning av dem kan vara störande och skadliga för ditt fall. När du fattar det här beslutet, var noga med att skjuta din advokat kommer faktiskt att ge dig de resultat du vill ha på lång sikt.
  • Om din advokat redan har spenderat mycket tid på ditt fall kommer det att bli svårt för en annan advokat att hämta där han eller hon slutade. Det kan vara svårt att hitta en ny advokat som är intresserad av att ta på sig ditt ärende. Detta är särskilt sant om fallet kommer med en stor lien bifogad. Om inte den nya advokaten står för att vinna mycket pengar, har han eller hon inte mycket incitament att ta dig som kund.
  • Andra advokater kan också vara ovilliga att ta ditt fall om de ser dig som en "problemklient." Det här är inte ett problem om du har en stor anledning att skjuta din advokat, som om han eller hon helt har tappat bollen, men skjuter någon eftersom du helt enkelt inte gillar deras personlighet kan göra det svårt att hitta en annan advokat villig att ta dig på som en klient.
  • En annan sak att komma ihåg är att det är beroende av ditt ärende och det avtal du har med din advokat, kan du fortfarande sluta att betala en dyr advokatavgift. Ju längre din advokat har arbetat med ditt ärende, desto mer måste du förmodligen betala. Om du anställer en ny advokat har du nya avgifter att betala också. Så byte advokater mitt i mitten kan vara ganska dyrt. Men om du har ett bra skott på att vinna, kan det vara värt det.
  • Bild med titeln Fire En advokat Steg 2
    2. Bedöm dina skäl för att du vill byta advokater. Även om att skjuta en advokat kan komplicera saker, ibland är det det bästa beslutet att göra. Om du inte tror att din advokat hanterar ditt ärende med kompetens är det viktigt att hitta någon med vilken du känner dig mer bekväm. Att skjuta din advokat kan vara det bästa sättet framåt om någon av följande omständigheter gäller för din situation:
  • Din advokat har varit oärlig med dig. Om du har anledning att tro att din advokat har stulit från dig eller varit annorlunda inkompetent, måste du skjuta din advokat.
  • Din advokat har slutat kommunicera med dig. Denna situation kan vanligtvis avhjälpas, men om din advokat helt enkelt slutar svara på samtal och e-postmeddelanden måste du hitta annan representation.
  • Du är oroad över att din advokat inte gör ett bra jobb. Det kan vara svårt att berätta om din advokat gör kompetent arbete med ditt ärende. Innan du skjuter din advokat är det värt att undersöka lite för att se om det arbete de gör verkar vara legitimt. Om det inte gör det, måste du dra ur kontakten.
  • Du ogillar verkligen din advokats personlighet. Firing din advokat över en personlighetskonflikt är inte idealisk, så det är bäst att göra vad du kan för att få det att fungera. Du behöver inte nödvändigtvis gilla din advokat - speciellt om han eller hon gör ett bra jobb på ditt fall. Men om du helt enkelt inte kan arbeta med personen och du inte vill ha dem i ditt liv längre, är det bättre att börja arbeta med någon du kan lita på.
  • Bild med titeln Fire En advokat Steg 3
    3. Få en andra åsikt. Om du inte är säker på om att skjuta din advokat är det rätta att göra, få en annan advokat eller någon som är kunnig om juridiska frågor. Utför forskning för att ta reda på om din advokat har hanterat ditt ärende med professionalism. Om det visar sig att din advokat inte verkar tillräckligt förstå ditt ärende, och hans eller hennes beslut har varit skadliga istället för hjälpsamma, bör du skjuta din advokat.
  • Att anställa en advokat för att få en andra åsikt är det inte så dyrt, eftersom det bara kräver några timmar av den andra advokatens tid. Det kan vara väl värt bekostnaden för att hjälpa dig att bestämma om du behöver avfyra din advokat.
  • Om du inte vill gå till besväret med att anställa en andra advokat, överväga att göra din egen juridiska forskning. Gå till det lokala lagstiftningen och bli mer bekant med insatserna i ditt fall. Om du har en bättre förståelse för din rättsliga situation, kommer du att vara utrustad för att fatta ett välgrundat beslut om huruvida din advokat gör ett bra jobb.
  • Bild med titeln Fire En advokat Steg 4
    4. Uttrycka dina bekymmer till din advokat. Det är i din advokatens bästa intresse att göra dig lycklig och slutligen vinna ditt fall, så innan du bestämmer dig för att skjuta din advokat, försök att prata saker i stället. Planera ett personligt möte eller ett telefonsamtal och uttrycka de oro du har om hur saker går. Alternativt kan du skriva ett formellt brev med specifika problem och lägga ut de ändringar du vill se. Du kanske tycker att du inte behöver ta sådana drastiska åtgärder trots allt.
  • Om din advokat har varit uncmunicative, eller har inte spenderat en tillräcklig tid på ditt fall, ger det honom eller henne chansen att stiga till tillfälle. I en idealisk situation skulle du inte ha fått trycka din advokat för att förbättra, men det här resultatet är fortfarande i slutändan mindre störande än att behöva skjuta din advokat.
  • Har du undersforerat andra alternativ för konfliktlösning innan du tar steget att skjuta din advokat? Överväg att kontakta din statens Bar Association för att begära skiljeförfarande för tvister mellan dig och din advokat.
  • Om du fortfarande inte är nöjd efter att ha tagit upp dina bekymmer, kan du avfyra advokaten.
  • Del 2 av 3:
    Skjuta en advokat
    1. Bild med titeln Fire En advokat Steg 5
    1. Läs avtalet du och din advokat undertecknad.Läs noga igenom någon avgift för tjänsternas avtal eller andra kontrakt som du kan ha undertecknat med din advokat. Se till att du förstår vilka avgifter du kan vara skyldig att betala och vilka åtgärder du kanske har kommit överens om att följa för att avsluta ditt advokat-klientförhållande.
    • De flesta avtalen beskriver en rad steg som bör vidtas för att avsluta förhållandet. Förutom att betala den överenskomna avgiften måste du formellt meddela din advokat att förhållandet avslutas.
  • Bild med titeln Fire En advokat Steg 6
    2. Hyr en ny advokat. Innan du officiellt eldar din gamla advokat är det en bra idé att anställa en ny - speciellt om ditt fall fortfarande är på gång. Den nya advokaten behöver tid för att komma ikapp för att säkerställa en smidig övergång. Att ha fördröjningstid utan en advokat som arbetar med ditt ärende kan vara skadlig.
  • Att anställa en ny advokat Innan officiellt skjuter den gamla kommer också att vara till hjälp om du inte är säker på hur man hanterar uppsägningen. Din nya advokat kan hjälpa dig att sätta upp saker på ett professionellt sätt. Detta är särskilt viktigt om du slutar att stämma den gamla advokaten för felbehandling.
  • Bild med titeln Fire En advokat Steg 7
    3. Informera din advokat som du avslutar honom eller henne. Gör detta enligt de steg som beskrivs i ditt avtal med din advokat. Om ditt avtal inte skisserar en process för att avsluta förhållandet, skicka ett certifierat eller registrerat brev till advokatplatsen, med angivande av att du avslutar det professionella förhållandet och att han eller hon omedelbart ska sluta arbeta med alla frågor som är relaterade till ditt fall.
  • Om du föredrar kan du avfyra din advokat via telefon eller i ett ansikte mot ansikte konversation istället. Det är dock bättre att få det på papper för att göra uppsägningsansvarig.
  • Det finns ingen anledning att motivera varför du skjuter din advokat, om du inte känner dig tvungen att göra det.
  • Om tillämpligt, begära återbetalning av eventuella avgifter som betalats i förväg för vilka arbetet ännu inte har gjorts. Begär också en specificerad fakturering av avgifter som gjorts och granska detta för eventuella avvikelser.
  • Bild med titeln Fire En advokat Steg 8
    4. Få en kopia av dina filer. Du har rätt till en kopia av dina fallfiler. Begär dina filer i uppsägningsbrevet, ange var de ska skickas. Ange en tidsfrist för överföringen. Om du känner dig mer bekväm att plocka upp filerna i person, ange datum och tid du kommer att komma för att få dem.
  • Du kan också begära att alla dina filer överförs till din nya advokat och ställer in en tidsfrist genom vilken överföringen ska fyllas i.
  • Det är olagligt för advokaten att försöka hålla tillbaka dina filer eller betala en avgift för att få en kopia.
  • Del 3 av 3:
    Vidta åtgärder mot en advokat
    1. Bild med titeln Fire En advokat Steg 9
    1. Överväg att lämna ett klagomål. Om din advokat misshandlade ditt fall, helt slutat kommunicera med dig eller gjorde ett allvarligt misstag, kanske du vill lämna ett klagomål med det företag som övervakar lagens praktik i ditt tillstånd. Anslutning av ett klagomål startar en process där advokatens arbete ses över av en disciplinskiva. Om klagomålet är giltigt kan advokaten behöva visas vid en utfrågning. Beroende på arten av klagomålet kan advokaten hamna med en böter eller till och med en återkallad advokatlicens.
    • Processen för arkivering av ett klagomål skiljer sig från staten. Kontakta din statens Bar Association eller Disciplinary Board för att få veta mer om processen du behöver ta.
    • Om ditt mål är att ta emot skador tror du att du är skyldig till följd av din advokats misshandel av ditt fall, borde du Sue för felbehandling I stället för att lämna ett klagomål.
  • Bild med titeln Fire En advokat Steg 10
    2. Överväga att stämma för felbehandling. För att stämma för felbehandling måste du kunna bevisa att 1. Din advokat gjorde ett misstag och 2. Om din advokat inte hade gjort misstaget skulle du ha vunnit ditt ärende. Även om det är klart att din advokat förstod, kommer du inte att ha ett ärende om du inte kan visa att det direkt påverkat resultatet av ditt fall och resulterade i att du förlorar pengar.
  • Om du vill stämma för felbehandling, se till att du har en ny, pålitlig advokat som hjälper dig att navigera i processen.
  • Var noga med att starta rättegången så snart som möjligt, eftersom ett gemensamt argument som fattas av advokater som stämmer för felbehandling är att kunden väntade för länge för att starta rättegången.
  • Tips

    Ofta är problem som leder till avfyrningen av en advokat främst problem med kommunikation. Innan du brinner din advokat, fråga dig själv: Finns det något annat sätt det här problemet kan lösas som kan kosta mig mindre tid och pengar?
  • Om du anställde din tidigare advokat på beredskap, kommer den nya advokaten att betala den gamla advokaten från eventuella intäkter som förvärvats genom ditt ärende.
  • Om du har ansetts inte kunna representera dina egna intressen och ha haft en vårdnadshavare som utses, kan du behöva den förmyndarnas överenskommelse för att skjuta din advokat.
  • Om din advokat redan har representerat dig i domstol kan du behöva domarens godkännande för att skjuta den advokaten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande