Hur man citerar en webbplats utan författare

Om du gör forskning för ett papper eller ett projekt, kommer du sannolikt att använda online-källor. Vissa webbplatser listar inte en författare för mycket av deras innehåll. Ofta kan du lista den organisation eller institution som upprätthåller webbplatsen som författaren. Om namnge organisationen eller institutionen som författare inte är meningsfull, skapa en citat för en webbplats utan författare. Det specifika formatet varierar beroende på om du använder den moderna språkföreningen (MLA), American Psychological Association (APA) eller Chicago Citation Style.

Steg

Metod 1 av 3:
Mla
  1. Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 1
1. Ange namnet på webbplatsen i kursiv. Om du citerar webbplatsen som helhet och inte kan hitta en författare, starta dina verk citerade post med namnet på webbplatsen. Använd titelfall, vilket utnyttjar det första ordet tillsammans med alla substantiv, pronomen, verb, adverb och andra ord med mer än 4 bokstäver. Placera en period i slutet av sajtnamnet.
  • Exempel: Purdue Owl familj av webbplatser.
  • Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 2
    2. Ange namnet på den anslutna institutionen eller organisationen. Namnet på den institution eller organisation som sponsrar eller underhåller webbplatsen kan vara i huvudsidan på hemsidan eller på webbplatsens "Handla om" sida. Skriv in det fullständiga namnet med titelfodral och skriv sedan ett kommatecken.
  • Exempel: Purdue Owl familj av webbplatser. Skrivlabben och uggla på Purdue och Purdue U,
  • Bild med titeln Citera en webbplats utan författare Steg 3
    3. Inkludera datumet på webbplatsen skapades, om det är tillgängligt. Du kan också hitta datum för skapande på webbplatsens "Handla om" sida. Du kan också använda det första året i upphovsrättsinformationen längst ner på sidan om ett intervall visas. Placera ett komma efter datumet.
  • Exempel: Purdue Owl familj av webbplatser. Skriva labb och uggla på Purdue och Purdue U, 2008,
  • Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 4
    4. Lägg till en URL och datum för åtkomst. Kopiera webbadressen för hemsidan på webbplatsen, lämna av "http: //" en del av adressen. Placera en period efter webbadressen, skriv sedan ordet "Åtkomst" följt av det datum du senast öppnade sidan i det dagmånatåriga formatet. Använd en 3-brevförkortning för alla månader med namn mer än 4 bokstäver långa.
  • Exempel: Purdue Owl familj av webbplatser. Skrivlabben och uggla på Purdue och Purdue U, 2008, uggla.purdue.edu / uggla / purdue_owl.html. Åtkomst 29 okt. 2018.
  • MLA Works Cited Format

    Namn på webbplatsen. Namn på webbplatsens sponsor, dagmånad År av resursskapande, URL. Tillträde dag månad år.

  • Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 5
    5. Använd en förkortad version av namnet för in-text citat. När som helst du refererar till webbplatsen i din text behöver du en in-text-citat. Med webbplatser är det bästa alternativet att försöka arbeta namnet på webbplatsen i din egen text. Om du gör det behöver du inte alls en parentetisk citat.
  • Till exempel kan du skriva: "Purdue University Online Writing Lab (Owl) har några av de mest grundliga informationen för forskning och skrivning tillgänglig på Internet." Eftersom webbplatsens namn ingår i berättelsen behöver du inte en parentetisk citat.
  • Metod 2 av 3:
    Apa
    1. Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 6
    1. Ge adressen till webbplatsen i din text för att citera en hel webbplats. APA kräver inte en fullständig citat eller referenslista. Om du citerar en hel webbplats. Helt enkelt nämna namnet på webbplatsen i din text, sedan ge adressen till webbplatsen i en parentesisk i slutet av din mening, inuti stängningspunkten.
    • Till exempel kan du skriva: "Kids Psych är en interaktiv webbplats som är utformad för att lära barn om psykologi (http: // kidspsych.org).
    • Citera till den ursprungliga hemsidan på webbplatsen, inte en sekundär sida. Vanligtvis kommer det inte att vara en lång adress. Men om webbadressen är lång och ser besvärlig i ditt papper, prata med din instruktör eller handledare om att skapa en förkortad version.
  • Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 7
    2. Skapa en referenslista Entry för att citera en enskild sida på en webbplats. För att citera en enskild webbsida utan författare, lista titeln på webbsidan först. Skriv titeln i titelfall, vilket endast kapitaliserar det första ordet och några ordspråkiga substantiv. Placera en period i slutet av webbsidans titel.
  • Exempel: Kanada: Utbildningsstruktur.
  • Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 8
    3. Ge datum för offentliggörande inom parentes. Publiceringsdatumet är vanligtvis datum för den senaste uppdateringen eller upphovsrättsdatumet. Om du inte hittar ett datum på webbplatsen som ska användas, sätt förkortningen "n.d." (för "inget datum") i parenteserna. Placera en period efter stängning parentes.
  • Exempel: Kanada: Utbildningsstruktur. (2018).
  • Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 9
    4. Lägg till titeln på webbplatsen i kursiv. Skriv ordet "I" följt av titeln på webbplatsen. Skriv webbplatsens titel i meningen fall, vilket endast kapitaliserar det första ordet och några ordspråkiga substantiv. Placera en period efter titeln på webbplatsen.
  • Exempel: Kanada: Utbildningsstruktur. (2018). I Global Road Warrior.
  • Bild med titeln Cite en webbplats utan författare steg 10
    5. Inkludera datum för åtkomst och URL. Skriv ordet "Hämtad" följt av datum för åtkomst i månadsdagsformat. Ett datum för åtkomst är inte nödvändigt om du inte tror att innehållet sannolikt kommer att förändras över tiden. Om du inkluderar datum för åtkomst, skriv ett komma i slutet av datumet. Skriv sedan ordet "från" följt av en kopia av hela webbadressen för webbsidan. Placera inte en period i slutet av webbadressen.
  • Exempel: Kanada: Utbildningsstruktur. (2018). I Global Road Warrior. Hämtad 17 februari 2018, från http: // globalväska.com / # mode = land & regionid = 27 & uri = land-content & nid = 62.18 & nyckel = land-ed-struktur
  • APA-referenslistaformat

    Titel på sidan i meningen. (År). I Titel på webbplatsen i meningen. Hämtad månadsdag, år från URL.

  • Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 11
    6. Använd en förkortad version av titeln för citat i text. APA-stil använder normalt författar-datum parentetiska citat. Eftersom det inte finns någon författare, använd 1 eller 2 nyckelord från titeln, bifogad i dubbla citattecken. Placera ett komma inuti de stängande citattecken, lägg sedan till publiceringsåret (eller "n.d.," Om inget datum var tillgängligt).
  • Till exempel kan du skriva: "Betygsskalor i Kanada skiljer sig bland provinserna, vilket kan göra det svårt för barn som rör sig i mitten av en term ("Kanada," 2018)."
  • Metod 3 av 3:
    Chicago
    1. Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 12
    1. Skriv titeln på webbplatsen i kursiv. Eftersom du inte har en författare är det första elementet i din bibliografi-post titeln på webbplatsen. Använd titelfall, kapitalisera alla substantiv, pronomen, verb och adverb i webbplatsens titel. Placera en period efter titeln.
    • Exempel: Finansiell redovisningsstandard.
  • Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 13
    2. Ge sponsorn på webbplatsen och datum för ursprunglig publikation. Lista den institution eller organisation som upprätthåller webbplatsen, följt av ett komma och ett utrymme. Skriv sedan datumet för publicering, om det är tillgängligt, i månadsdagen, följt av en period. Om inget datum är tillgängligt, lägg en period efter namnet på webbplatsens sponsor.
  • Exempel: Finansiell redovisningsstandard. Finansiell redovisningsgrund.
  • Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 14
    3. Inkludera URL och datum för åtkomst. Kopiera hela webbadressen till webbplatsen i din citat, följt av en period. Skriv sedan ordet "Åtkomst" följt av det sista datumet du öppnade webbplatsen i månadsdagen. Bifoga denna fras i parentes, placera en period utanför stängning parentes.
  • Exempel: Finansiell redovisningsstandard. Finansiell redovisningsgrund. https: // fasb.org / hem. (Åtkomst till 29 oktober 2018).
  • Chicago bibliografiformat

    Titel på webbplatsen. Sponsor av webbplats, månadsdag, år av resursskapande. Url. (Åtkomst månad dag, år).

  • Bild med titeln Cite en webbplats utan författare Steg 15
    4. Använd kommatecken istället för perioder i fotnoter. Placera ett överskriven nummer i slutet av någon mening där du nämner webbplatsen. Din fotnot innehåller samma information som din bibliografi-post. Den enda skillnaden är att elementen är separerade med kommatecken i stället för perioder. Den enda perioden i fotnoten är i slutet.
  • Exempel: Finansiell redovisningsstandard, Finansiell redovisningsgrund, HTTPS: // fasb.Org / Home, (åtkomst till 29 oktober 2018).
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    En webbplats s "handla om" Sidan är ett bra ställe att hitta namnet på en potentiell författare. Det kan också finnas en webbformulär som du kan använda för att kontakta webbplatsens ägare och fråga vem du ska lista som en författare.
  • Skilja mellan en webbsida och en webbplats. Webbplatsen är det hela, medan en webbsida är en enskild del av den större webbplatsen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande