Hur man skapar kvalitetsskrivning

Skriftlig kommunikation är avgörande i dagens värld, och att utveckla starka skrivförmåga kan göra hela skillnaden i din strävan efter bättre betyg, ett bättre jobb, eller om din dröm är publicera en bok.Att veta hur man skapar kvalitetsskrivning kan lägga till din professionella trovärdighet eller hjälp för att förbättra dina betyg på skrivuppdrag och uppsatser.Även om skrivandet är en konstform är det en som lätt kan läras genom utvecklingen av goda skrivvanor.

Steg

Del 1 av 3:
Tar det långsamt
  1. Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivning steg 1
1. Lär dig av mästarna.Det första sättet att lära sig att skapa bra kvalitetsskrivning är att läsa god kvalitet.Framgångsrika författare behöver ofta anta andra metoder för att bli bättre avrundade.
  • Hitta författare som du beundrar och läser sitt arbete.Vad är det du gillar om deras skrivande?Att bestämma det som hjälper dig att anta sina framgångsrika metoder i ditt eget skrivande.
  • Försök att anta de aspekter som du uppskattar utan att kopiera deras skrivstil.Inkorporera sina styrkor i din skrivförmåga.
  • Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivning steg 2
    2. Studera historiska masterns arbete.Inte allt om deras skrivande kan översätta bra in i din egen stil, men det hjälper dig att utveckla en bättre rundad förståelse av hantverket och skapa en rytm till ditt arbete.Börja med att läsa några av dessa författares arbete:
  • Ernest Hemingway
  • James Joyce
  • William Faulkner
  • Charles Dickens
  • Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivande steg 3
    3. Studera arbetet med dina samtidiga.Om det finns författare som lyckas med den typ av skrivning du hoppas kunna göra, studera hur de skriver.Några typer av skrivning kräver specifik formatering eller tonåring framgångsrik arbete kan hjälpa dig att förstå dessa krav.
  • Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivning steg 4
    4. Skriv i slow motion. Välj strategisk detalj. Tänk på vad dina ord säger om din miljö, dina karaktärer, din berättare och din stil.Rushing kan få dig att göra onödiga misstag.Craft ditt skrivande noga som att du lagar en komplicerad maträtt.Att lämna ut en viktig ingrediens kan förstöra den slutliga produkten.
  • Skriv ditt första utkast för hand så att du är tvungen att sakta ner din takt och välj ord noggrant.Detta ger dig möjlighet att välja dina ordval och etablera en rytm till ditt skrivande.
  • Om du skickar ditt skrivande som ska publiceras eller för en betyg, tar du tid att hjälpa dig att undvika stavning eller grammatiska misstag.Detta kommer att minska den tid du måste spendera att revidera ditt arbete.
  • Fortsätt skriva. Ju mer du skriver desto mer vet du vad som fungerar och vad du ska skära senare.För nu är det viktigt att få ord på papper.Du kan alltid återvända till en annan redigering.Det är alltid bättre att ha för mycket och ta bort innehåll än det är att försöka stärka ditt argument i senare revisioner.
  • Tillåt dig gott om tid att skapa en skiss och skriva ditt första utkast.Steg bort från ditt arbete ett tag efter utkastet är komplett så att du kan återvända till det med färska ögon.
  • Del 2 av 3:
    Etablera din skrivstil
    1. Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivande steg 5
    1. Använd gemensamma termer i ditt skrivande.Att skriva stora ord betyder inte alltid att ha stora idéer.Det är okej att använda stora ord, men kom ihåg att hålla din publik i åtanke när du skriver.Svåra ord kan ibland alienera läsare och om du inte är säker på definitionerna av dina ordalternativ, riskerar du att använda ett ord felaktigt.
  • Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivande steg 6
    2. Undvik vardagligt språk i ditt skrivande.Välj dina ord noggrant för att bäst förmedla dina tankar utan att använda slangvillkor eller colloquialisms.Om du är osäker på om ett ord är slang, kolla upp det i ordlistan för att bekräfta.
  • Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivande steg 7
    3. Välj ditt språk baserat på publiken.Att använda enkla ord behöver inte betyda med små ord.Längden på ett ord är mindre viktigt än hur vanligt förstås det är.Ibland kan ditt skrivande ringa till större ord, men se till att du har en grundlig förståelse av ordets användning och försök att välja ord som publiken kommer att förstå.Igen, om du är osäker på ett ord, se upp det för att du har en bra förståelse för sin mening och hur man använder den.
  • Förmedla dina idéer på det enklaste sättet möjligt.Ernest Hemingway sa det bäst när han sa, "Mitt mål är att lägga ner papper vad jag ser och vad jag känner på det bästa och enklaste sättet."
  • Använd en tesaurus för att hitta alternativa ord med samma eller liknande betydelser.Var enkel och kortfattad utan att låta repetitivt med hjälp av alternativa ord.
  • Förmedla dina idéer utan att lägga till onödig information eller orelaterade beskrivande termer.
  • Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivande steg 8
    4. Skriv i din egen röst.När du har studerat experternas arbete är det viktigt att inte förlora dig i sina metoder.Anta saker som hjälper dig att stärka ditt skrivande, men fokusera inte på att skriva precis som dem.Alla har sin egen röst eller perspektiv, och din kan vara exakt vad en förläggare eller lärare letar efter.
  • Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivande steg 9
    5. Använd beskrivningar och metaforer. Kom ihåg att längden är inte nödvändigtvis ett mål.Skillnaden mellan, "Den jätte nattskyen var starry," och, "Den mörkande himlen var en tyst svart kupol till oändlighet, genomborrad av Mystique White Eyes of Charisma, som stirrade ner på människans vardagliga liv," är stil.Stil är ett verktyg för att stödja de typer av kvalitetsskrivning du vill skapa.
  • Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivning steg 10
    6. Använd känslor för att engagera läsaren. Det är svårt för vissa läsare att investera i tecken som inte har en enda uns känsla.Balansera orsaken och känslor är ett sätt att skapa berättande spänning och utveckla karaktär.Det är den spänningen som kommer att dra läsare mot din berättelse och få dem att vilja veta vad som händer nästa.
  • Del 3 av 3:
    Revidera ditt arbete
    1. Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivning steg 11
    1. Ge dig själv tid att redigera.Revision är ett av de viktigaste stegen för att skapa god kvalitet.Ett första utkast ger dig en ram för att arbeta med och en chans att lägga ner dina idéer.God kvalitet skriver ofta i revisionsprocessen.Se till att du ställer in tillräckligt med tid för att korrekt redigera och ändra ditt skrivande för att du ska kunna sluta med den högsta kvalitets slutprodukten du kan.Det kan kräva att du gör betydande förändringar i ditt arbete, så håll dina skrivmål i åtanke.
  • Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivande steg 12
    2. Börja stort och arbeta dig till mindre ändringar.Läs ditt utkast och se till att organisationen fungerar och att alla dina poäng stöder din huvuduppsats.Du kan behöva omorganisera stycket, lägga till eller ta bort innehåll, eller revidera din avhandling för att matcha din stödjande information.Var inte rädd för skrot sektioner av ditt skrivande som inte fungerar med den totala tonen i stycket.Om du har skrivit tillräckligt med material, kanske du inte behöver lägga till ditt arbete, men tveka inte att göra det om det stärker stycket.
  • Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivande steg 13
    3. Korrekturläsa ditt arbete för att fånga stavning eller grammatiska fel.När ditt innehåll är organiserat och starkt, läs det igen medan du uppmärksammar dina Word-val och meningsstruktur för att se till att dina skrivflöden och följer alla lämpliga grammatiska regler.Ta lite tid bort från ditt arbete och sedan återvänd till bevis Läs det igen för att se till att du kan närma dig det med färska ögon för att fånga små fel.
  • Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivning steg 14
    4. Läs ditt skrivande högt.Att läsa dina Word Choices Aloud kan hjälpa till att fånga klumpiga meningar eller platser där du kanske har använt ett ord för många gånger i nära succession.Att läsa högt kommer också att ge dig en förståelse för hur naturligtvis dina tankar flyter från en till nästa.AWKWARD-formulering är lättast att fånga när du läser högt - om du snubblar för att få orden ut, kan de kräva revision.
  • Bild med titeln Skapa kvalitetsskrivning steg 15
    5. Lär av dina misstag.Det bästa sättet att bli bättre är med frekvent träning.Misstag är bundna att hända när du går, så lära av varje problem som kommer till din uppmärksamhet och fokusera på att inte göra samma fel i framtiden.
  • Bli inte avskräckt om ett stycke inte kommer ut så bra som du hade hoppats.Försök att identifiera de svaga punkterna i ditt skrivande och sträva efter att förbättra dem.Varje bit du skriver är ett tillfälle att stärka dina svagheter och identifiera områden som kan använda förbättring.
  • Välkommen konstruktiv kritik som ett tillfälle att bli bättre.Om du fokuserar på att förbättra var du har gått fel förut, blir du en bättre författare med varje bit du slutför.
  • Kom ihåg att ingen någonsin har lyckats utan att först misslyckas.Det är en naturlig del av processen och kan hända mycket oftare än dina framgångar.Varje misslyckande är ett steg mot att bli den starka författaren du var tänkt att vara.
  • Skriva hjälp

    Provskrivningsövningar

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Provmetaforer

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Vanliga grammatikfel fusk

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande