Hur man blir en författare

Översättningen av mänsklig erfarenhet till en artig litterär presentation är konsten att skrivning. Skrivning är ett försiktig hantverk som följer vissa litterära tekniker och upprätthåller fältstandarder. De flesta fält i kreativt skrivande (från akademin och publicering, för att bevilja och teknisk skrivande), kräver en högre grad, inklusive minst en kandidatexamen, och ofta en MFA i kreativ skrivning eller en ma i litteratur, journalistik eller en relaterad fält. Även om din kreativitet kommer att stå ut i senare år av ditt yrke.

Steg

Del 1 av 3:
Bli inspirerad
  1. Bild med titeln Skriv ett personligt intresse Steg 3
1. Ta reda på vad du vill skriva. Det stora fältet av kreativa skrivning splittrar i underkategorier (fiktion, poesi, kreativ-nonfiction) och det finns även specialiserade genrer (sci-fi, mysterier, experimentell ... listan fortsätter).Ta reda på vad du vill skriva.Skriv vad du vill läsa. Ditt bästa skrivande kommer att springa fram från något som du, och kanske bara du är passionerade om. Ingen kan skriva hur du skriver. När din passion injiceras i ditt skrivande, kommer dina läsare i sin tur att vara intresserade. Din passion för ditt individuella skrivprojekt är ett kraftfullt verktyg som kommer att fungera bra som utgångspunkt.
  • Kom ihåg att du inte behöver begränsa dig till ett enda fält. Många etablerade författare sprider ut och utforskar - kanske de skriver kreativa uppsatser medan de publicerar sitt kreativa icke-fiktionsarbete.Kanske har de korta romanerna dikter inuti dem. Det här fältet är så stort och intressant att du behöver ha en perfekt smak för dem alla. Håll inte till fiktion, om du skriver fiktion - bör du också försöka non-fiction också.
  • Bild med titeln Undvik felkommunikation Steg 12
    2. Ställ in din egen rutin. Rutin kommer definitivt att hjälpa dig. Upprätta en viss tid på dagen, plats och atmosfär för dina skrivande sessioner. När du etablerar denna rutin kommer den kreativa sidan av din hjärna att bli vana vid att arbeta i dessa kända förhållanden. Saker att tänka på är ..
  • Buller: Vissa författare tycker om absolut tyst. Det är liknande en musiker som övar musik i tystnad. Andra kommer att lyssna på musik för att jogga sina kreativa juice. Andra vill att vänns företag ska studsa idéer.
  • Tid: Vissa författare Jot Down Tankar Strax innan de sover. Tidiga morgnar timmar fungerar bra för andra, eftersom färre människor är vakna för att störa dem. Andra författare kan njuta av att bli badgered, och skriver därför in mellan kaffepaus eller andra arbetssessioner. Andra författare kommer att gilla långa perioder av ostörd skrivtid och ägna sina helger att skriva.
  • Plats: Etablering av en viss byggnad, rum eller ens en stol kan hjälpa skrivprocessen. Denna förtrogenhet kommer att träna din hjärna till jobbet kreativt, eller tekniskt, för att passa dina mål. Vissa platser ger oss makt att skriva - konstigt men sant!
  • Bild med titeln gör det bättre på sattsteget 2
    3. Läs och lär. Läs de saker du har haft och studera dem-räkna ut vad som gör dem effektiva, vad får dem att fungera.Försök att förstå strukturen i din favoritdikt, eller utvecklingen av tecknen i din favorit roman.Hitta en mening som du tycker är bra och undrar - varför valde författaren den frasen? Det här ordet? Vad skulle du ha gjort om du var på plats?
  • Begränsa dig inte enstaka genrer eller fält. För att verkligen berika din skrivupplevelse måste du utforska.Du får inte njuta av fantasi, men andra läser och skriver fantasi av en anledning.Läs med detta motto i åtanke: "Jag läste för att skriva. Jag läste för att lära mig. Jag läser för att bli inspirerad."
  • Bild med titeln Undvik enstaka beläggningstillskott när du reser ensam Steg 6
    4. Vara en utforskare.Märka saker.Var uppmärksam på världen runt dig. Leta efter mysterier och försök att lösa dem.Om du har frågor, fortsätt svaren med obsessivt intresse. Var speciell anteckning av den quirky och ovanliga.När du skriver, har det att hjälpa dig att ge dig något att skriva om.Dessutom kan det hjälpa dig att skriva mer övertygande, rikare och mer realistiska. Observation är en nödvändig sak. Här är några tips som hjälper dig att utforska världen runt dig:
  • Ingenting är vanligt eller tråkigt.Det finns något udda eller speciellt om alla och allting. Hitta vad det är.
  • Det finns ett mysterium framför dig: en TV som inte slår på, en fågel som inte kommer att flyga.Ta reda på hur det fungerar, inte fungera, och varför.
  • Var uppmärksam på detaljer. Bladen är inte bara gröna: de har långa, tunna vener, styva stammar och är formade som spader. Byta perspektiv, och du lär dig.
  • Bild med titeln Utkast till ett avhandlingsförslag Steg 7
    5. Hålla en journal.Skriv ner saker som du märker eller det inspirerar dig.Ta det överallt du går.Några kända författare gick till och med så långt som att sy extrafickor i sina jackor för att bära fler papperskrapa.Använd den här journalen för att producera idéer, notera saker du ser, hör eller läser och kött ut ditt skrivmaterial.När du fastnar på ditt projekt kan du återkomma för inspiration. Förstå att allt kan gå i din anteckningsbok, för allt är en inspirationskälla.Några användbara saker är:
  • Drömmar: En viktig källa till det konstiga och ovanliga. Skriv det ner innan det försvinner!
  • Bilder: Fotografier och doodles
  • Citat: Saker människor säger, meningar som överraska dig, korta dikter, insidan av en förmögenhetskaka
  • Bild med titeln Presentera ett vetenskapligt projekt Steg 3
    6. Starta ditt projekt.Detta är den viktigaste delen, och det kan vara väldigt svårt.Många av oss stirrar tomt på datorskärmen, utan några ord att skriva.Några kallar det "författarens block."För att hjälpa, här är några grundläggande skrivövningar som kan hjälpa till att jogga dina kreativa juice och ge material för ditt projekt:
  • Gå någonstans upptagen, helst en plats med massor av människor.Föreställ dig att din vision av scenen är en videokamera, registrerar allt.Ta ut din anteckningsbok och skriv ner exakt vad som händer.Inkludera alla sinnen syn, lukt, hörsel, smak och tryck.
  • Ta en röstinspelare och spionera på en konversation.Låt inte talarna veta! Avlyssning deras konversation.När du har spelat in för en tillräcklig tid, transkribera samtalet på papper.Spela med orden-radera saker, ändra saker, lägg till saker.Skapa en ny inställning eller en ny situation.
  • Skapa ett tecken.Vad vill dom? Rädsla? Vad är deras hemlighet? Vem är de relaterade till, och var bor de?Vad är deras efternamn ... om de ens har en?
  • Så tidigt som du kan, Ange skrivningsmål och försök ditt bästa att hålla fast vid dem.
  • Bild med titeln Skriv en online-recension av din läkare Steg 7
    7. Begå att avsluta ditt projekt. Det finns en miljard halvoman i världen och en trillion halvkontrakt. Att ställa in ett mål och hålla fast vid det, men obehagligt arbetet får, är viktigt för att räkna ut vad du vill skriva. När du avslutar vad du än har skrivit för att skriva i första hand har du tre saker:
  • En bra idé vad du verkligen vill skriva om
  • lite skicklighet för att skriva om det
  • fasthet att avsluta jobbet
  • Bild med titeln Skriv en anställd motivationsstrategi Steg 2
    8. Vara en del av ett samhälle.Att dela idéer och få feedback är ett av de bästa sätten att bli inspirerade och förbättra ditt arbete.Detta kan vara läskigt för nybörjare, för ditt arbete kan vara något otroligt personligt, och du kan vara rädd för avslag.Men skrivande i isolering betyder att det inte bara inte läser ditt arbete, men du kan också riskera att blanda dåliga vanor (är för ordig, överflödig eller melodramatisk mm.).I stället för att vara rädd, tänk att varje person du delar ditt arbete med är en potentiell person att ge dig nya idéer och inspirera dig.
  • Bild med titeln Bli av med att studera backlogs Steg 10
    9. Adress Finansiella frågor.Att vara en författare är nästan som en superhjälte: besvärligt kontor jobb på dag ... Dragon-riding, super sleuth, riddare i rustning författare på natten.Några kreativa författare har inte dagsjobb - men det här är väldigt sällsynt.Men att ha ett dagjobb är inte en dålig sak.Faktum är att ett bra dagjobb kan till och med vara till hjälp för ditt mål att bli en författare.När du hittar ditt drömdagsjobb är det här några saker att tänka på:
  • Betalar det räkningarna? Ett bra dagjobb bör underlätta dina ekonomiska bördor så att du kan skriva utan oro.Stress bidrar inte till ditt projekt.
  • Lämna det dig tillräckligt med tid och energi att skriva? Ett bra dagjobb ska vara tillräckligt lätt på din energinivå så att du inte är uttömd efteråt.
  • Ger det en bra "distraktion"? Att ha ett utrymme bort från ditt skrivarbete kan vara till hjälp.Spendera för mycket tid på ett enda projekt kan vara alltför fördjupande.Det är bra att ta ett steg tillbaka, koppla av och sluta överväga.
  • Har det andra kreativa människor?Ett bra dag jobb borde ge dig fantastiska medarbetare. Kreativa människor är överallt! De är inte bara författare eller artister.
  • Del 2 av 3:
    Omvandla inspiration till ord
    1. Bild med titeln Skriv Teen Angst Poesi Steg 6
    1. Arrestera läsaren. Nej, lägg inte bokstavligen dem i handbojor! Fördjupa dem i ditt arbete.Suga dem i skrivandet så att de kommer att läsa och läsa och aldrig vilja fly så att de vill att du ska handcuff dem till din nästa bok.För att göra detta, här är några tekniker du kan använda:
    • Sinnena.Vi uppfattar och upplever världen genom våra sinnen.Ett immersivt och övertygande arbete kommer ofta att läsa läsare, röra, provsmakning, hörsel och luktande.
    • Konkreta detaljer.Dessa typer av detaljer ger en specifik känsla av förståelse av vad som händer i skrivandet.Snarare än att generalisera en bild - "hon var söt" -säker: "Hon hade långa, gyllene flätor, som var sammanvävda med tusenskönor."
  • Bild med titeln Skriv en faktura för Förenta staternas kongress Steg 3
    2. Skriv vad du vet mer om. Om du är mer bekant med något, kan du skriva om det mer detaljerat, realism och djup.Om du inte känner till en detalj som är viktig för ditt projekt, gör forskning. googla det. Fråga någon som vet.Ju mer information du vet om en situation, en person eller inställning, desto mer kommer du att kunna göra det realistiskt på sidan.
  • Bild med titeln Skriv ett CV som ett äldre jobbsökande Steg 7
    3
    Överväga strukturen. Ibland är det bästa sättet att skriva en historia "linjär struktur": början, klimax och upplösning.Det finns dock många, många andra sätt att skriva en historia. Överväga "i media res" - när historien börjar i de tjocka sakerna.Eller en historia interspersed av flera flashbacks.Välj din struktur beroende på din historia progression.
  • Bild med titeln Skriv en bok snabbt steg 7
    4. Överväga synvinkel:Totalt finns det 9 olika synpunkter.De 3 huvudkategorierna är 1: a, 2: a och 3: e personen. När du bestämmer synvinkel, tänk på vilken information du vill ha dina läsare att få tillgång till.
  • 1: a pov: Användning "Jag"
  • involverade - berättare är en aktiv spelare och berättare om historien
  • Fristående - berättare inte berättar sin egen historia, men kanske historien om en central karaktär
  • Plural (vi) - en kollektiv berättare, kanske en stor grupp människor
  • 2: a POV: Användning "Du"
  • Inverterad, berättaren hänvisar till honom eller själv som författaren och kanske dissocierar sig från obehagliga tankar / egenskaper / minnen
  • Du = ett tecken, distinkt med sina egna unika egenskaper
  • Du = direkt adress till läsaren
  • Du = läsaren är en aktiv karaktär i berättelsen
  • 3: e POV: använder ett teckennamn
  • allvetande - berättare vet allt, har fritt regeringstid i berättelsen och fullständig auktoritet och kan kasta domar
  • begränsad - denna pov saknar något. Det är som ett visionsfönster som blir mindre och mindre när du blir mer begränsad
  • singel karaktärs tankar och känslor -- Harry Potter är begränsad till Harrys tankar och känslor
  • direkt observatör - en berättare berättar om situationen, men kan inte uttryckligen urskilja karaktärernas känslor
  • Flyga på väggen - berättaren är spion och tittar på situationen ur ett avlägset perspektiv, men är inte privilat till allt för information är begränsad av berättarens plats på väggen
  • Del 3 av 3:
    Nitty-gritty regler av tumme
    1. Bild med titeln Skriv en veckovis rapport Steg 13
    1. Skriv varje dag med hjälp av enkla ord. När du börjar, försök skriva minst 300 ord per dag, så att du kommer att förbättra din skrivförmåga varje dag. Dessutom är enkelt det bästa sättet att börja. Medan du utan tvekan behöver ett välfyllt ordförråd (mer på det senare), kommer alltför många stora ord att köra alla utom de mest dedikerade läsarna borta. Börja små. Håll inte på ett grandiose ord bara för att det låter fancy.
  • Bild med titeln Skriv en högskoleupptagning Essay Steg 8
    2. Stick med korta meningar i början. Korta meningar är lätta att smälta och är mycket läsbara. Det är inte att säga att du inte kan, eller borde inte, skriva en lång mening varje gång i taget. Det är bara att enkla meningar ger information utan att stoppa läsaren i hans eller hennes spår, stränga dem på en ön Befuddelement.
  • Ta en titt på en ökänd lång, överställd mening. Följande mening vann den satiriska Dålig skrivkonkurrens andrapris. Det är ingen hemlighet varför det kvalificerar sig som "dåligt skrivande." Satsen är kakad i jargong, riddled med oklara catchfraser, och är alltför lång:
  • "Om, ett tag, ruse av lust är beräknad för användningen av disciplin snart, skuldsupprepning, motivering, pseudo-vetenskapsteorier, overtro, falska myndigheter och klassificeringar kan ses som den desperata ansträngningen att "normalisera" formellt störning av en diskussion av splittring som bryter mot de rationella, upplysta påståenden från dess inrättiga modalitet."
  • Bild med titeln Hantera din tid i college steg 9
    3. Låt dina verb göra det verkliga arbetet. Verbs är de stora förare av meningar. De bär mening från en tanke till nästa. På toppen av det hjälper de författare att uppnå bländande grader av precision.
  • Var uppmärksam på vissa problem verb. Verb som "gjorde," "åkte," "fick syn på," "känt," och "hade," Även om det är lämpligt, lägg inte till någon krydda till ditt skrivande. Ersätta ett mer specifikt ord för problem verb när det är lämpligt: "skicklig," "hoppat över," "gubbe," "erfaren," och "säkra" Alla kommunicerar mer specifika idéer.
  • Använd den aktiva rösten istället för den passiva rösten, som en tumregel.
  • Aktiv röst: "Katten hittade sin mästare." Här gör katten jobbet, så att säga. Hon är aktivt att hitta sin mästare.
  • Passiv form: "Befälhavaren finns av sin katt." Här är katten mer borttagen från åtgärden. Befälhavaren hittas - katten är inte att hitta.
  • Bilden med titeln Få en Ph.D. I fysik steg 19
    4. Var försiktig så att du inte överger adjektiv. Börjande författaren blir galen med adjektiv. Det är inget fel med adjektiv, förutom att de ibland kan vara överflödiga och är ofta mer obskyra - och därför svårare att förstå - än andra delar av tal. Känner inte att du behöver inkludera ett adjektiv före varje substantiv för att beskriva substantivet.
  • Ibland är adjektiv överflödiga. Ta meningen "Jag såg när han lyfte den sista bonden och satte ner det, checkmate kungen, klämde på sin framgångsrika seger." Vilken seger är inte framgångsrik? Här återställs adjektivet helt enkelt vad vi redan vet. Det lägger inte till något för att hjälpa läsaren att förstå vad som händer.
  • Andra gånger kan adjektivskribenterna vara ganska obskyra. "Han är en puissant motståndare" är en mening som varken är tillgänglig eller passande. "Puissant" betyder kraftfull och ersättning "kraftfull" för "puissant" skulle ha gjort meningen både förståelig och uthärdlig.
  • Bild med titeln Skriv en college antagning uppsats Steg 18
    5. Var en student av vokabulär. Håll en ordlista och tesaurus vid din sida hela tiden. När du stöter på ett ord som du inte vet, se upp det. Det är svårt att kalla dig en författare om du inte är minst marginellt intresserad av etymologi. På samma gång, använd ditt ordförråd sparsamt. Bara för att du vet orden "defenestrera," "pyknisk," och "agnomen" betyder inte att du borde hitta ursäkter att använda dem.
  • Studie rötter av ord. Word Roots (särskilt latinska rötter för det engelska språket) hjälper dig att dechiffrera betydelsen av okända ord utan en ordbok. Att veta rötterna mal-, ben-, epi-, EU-, agg-, och lura- är en bra start.
  • Bild med titeln Skriv ett kolumnsteg 12
    6. Säg vad du menar. Det är frestande för människor som använder ord för att leva för att använda dem lite löst. Ofta när vi är fast och vi vet inte vilket ord som ska användas, vingar vi det och skriver ner ett ord som är "tillräckligt bra." Denna strategi är användbar och nödvändig i daglig konversation, men problematisk skriftlig.
  • För en, det finns inget socialt sammanhang. Författaren kan inte använda sina händer till gest, och kan inte förlita sig på ansiktsuttryck för att styra konversationen mot klarhet. Läsaren är ensam, och måste förlita sig enbart på orden för att samla mening.
  • För det andra tar läsaren vad författaren säger till nominellt värde. Läsaren förväntar sig inte att behöva fråga författaren om hon menade vad hon skrev-läsaren förutsätter att författaren menade vad hon skrev. Författaren klargör inte förvirrande ord, vilket innebär att om du skriver ner ett förvirrande ord, lämnas läsaren förvirrad.
  • Av dessa skäl, ta dig tid att säga vad du menar. Ta reda på vad du vill säga innan du säger det. Var dogged om att sniffa ut det rätta ordet, även om det tar dig tid. Många underpar-skrivande är vägran att passa rätt ord med en idé, inte problem med plot eller stilistiska problem.
  • Bild med titeln Skriv en kolumn Steg 13
    7. Använd figurativt språk för effekt, inte som regel. Exempel på figurativt språk är metafor och simil. Det är bäst att använda metafor och simile när du vill dramatisera eller dra läsarens uppmärksamhet åt något specifikt. Som att säga "jag älskar dig," Figurativt språk förlorar mycket av sin makt om den används oupphörligt.
  • Bild med titeln Skriv en college antagning Essay Steg 2
    8. Inte över- eller underteckna skiljetecken. God skiljetecken är inte heller sedd, men är mäktig ändå. Undervilja skiljetecken och dina läsare kommer inte att kunna förstå meningen med dina meningar. "Låt oss äta, mamma," och "Låt oss äta mamma" har två mycket olika betydelser. Överanvänd skiljetecken och dina läsare kommer att distraheras. Ingen vill läsa en mening i vilken kolon, semikolon och bindestreck gör fler framträdanden än de faktiska orden.
  • Utropstecken. Använd utropstecken sparsamt. Människor utropar inte ofta saker - och även meningar ger ofta utropstecken. Elmore Leonard, The Great Crime Writer, har det här att säga: "Håll dina utropstecken under kontroll. Du får inte mer än två eller tre per 100 000 ord av prosa."
  • Halvolon. Semikolon fungerar som hybridperioder, ansluter två meningar som har en logisk anslutning. Fortfarande argumenterar Kurt Vonnegut mot dem: "Använd inte semikolon. De är transvestit hermafroditer som representerar absolut ingenting. Allt de gör är att du har varit på college." Även om Vonneguts bedömning kan vara lite hård, är det förmodligen bara bra att använda dem från tid till annan.
  • Bild med titeln Skriv en högskoleupptagning Essay Steg 14
    9. När du har lärt dig alla regler, bryta dem. Var inte rädd för att invertera regler eller leka med dem för att uppnå det slags skrivande du vill ha. Några av de största författarna har framgångsrikt brutit grammatiska, stilistiska och semantiska regler, vilket gör litteraturen bättre genom att göra det. Känna till Varför Du bryter mot regeln i första hand och förstår sin sannolika effekt. Men om du inte är villig att ta några risker, vad hanterar du dig själv en författare?
  • Skriva hjälp

    Provskrivningsövningar

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov grammatik övningar

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Jag saknar bra ordförråd och grammatik, men jag har många kreativa idéer och en stark fantasi. Ska jag skriva något?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Skriv om det känns rätt. Vocab och grammatik kan menas av människor som bara älskar att redigera, de själar som inte kan vänta med att sluka misstagen och vända dem. Din fantasi ska vara din guide, inte en regelbok. Bäst av allt, ju mer du skriver, ju mer grammatiken korrigerar sig genom feedback och lärande. Så fastna i det!
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 6helpful 98
    • Fråga
      Hur vet jag när jag ska avsluta ett kapitel i en historia och fortsätt till nästa?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Du bör avsluta ett kapitel när ett visst ögonblick eller samling av stunder är klar. Tänk på det som scenerna i en film - när scenen ändras, gå vidare till nästa kapitel.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 1Hjälpfull 44
    • Fråga
      Jag håller en dagbok redan. Jag vet bara inte om det är en författare är det jag verkligen vill vara. Jag älskar det dock. Är det rätt för mig?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Du älskar att skriva, så fortsätt skriva och försök att inte tänka för mycket om sitt slutsändelse medan du fortfarande tänker igenom det här. Om du upptäcker att du älskar att skriva så mycket att du vill att den ska vara en permanent del av ditt liv, så kommer det att träna. Om det verkar som en konstant chore och du får inte betalt för det, så är det förmodligen inte för dig.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 6helpful 73
    Se fler svar

    Tips

    Du måste vilja och önskar bli en författare. Vet vad du vill skriva om och se till att det är en passion som tar dig platser du aldrig varit tidigare och du kommer att se att allt du vill vara i livet du kan för att du kan göra någonting om du bara tror.
  • Du borde aldrig skriva bara för att du vill ha berömmelse och förmögenhet.
  • Var beredd på förändringar när du får ett godkännande. Om bokförlaget vill ändra något i din bok, försök sedan kompromissa med dem eller avvisa.
  • Skriv vad som helst som kommer till ditt sinne, för ingen kunskap är ett avfall. Och glöm inte att utforska ditt ord i den här världen.
  • Varningar

    Det kan ta många avslag tills du får ett acceptans.
  • Det kan ta mycket tid att bli den författare som du vill vara.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande