Hur man hittar din skrivstil

En skrivstil är en författares personliga sätt att kommunicera med ord. Du kanske tänker på stil som din signatur som varje författare och person har en annan. En stil är skapad med röst, personlighet och stämningen i historien. Din teknik kan förändras beroende på vilken typ av skrivning du gör, vem du skriver för, och din publik. Läs vidare för att lära dig hur du hittar din egen unika, speciella, skrivstil.

Steg

  1. Bild med titeln Hitta din skrivstil Steg 1
1. Var originell. Skriftligt vill du alltid vara original. Kopiera eller använd inte de exakta orden från en annan text i ditt skrivande. Det är inte bara inte unikt och uncreative, men det är också plagiat. Om du gillar stycket eller meningen använder någon annan i sitt skrivande, ändra det lite. Hitta synonymer och ändra formuleringen. Försök att använda ordförråd som speglar både vem du är och vem du skriver för. Dessutom, innan du skriver din idé, försök att söka om någon har gjort det ännu för att undvika oavsiktligt använda någon annans arbete eller idéer.
  • Om du tar inspiration från, eller använd någon annans skrivstycke som en källa, kreditera dem av heller citerar din källa eller nämna var du fick din inspiration i slutet av din bit i en fotnot.
  • Bild med titeln Hitta din skrivstil Steg 2
    2. Läsa. Läsning kan hjälpa dig att hitta och berika din skrivstil, eftersom du kan se exempel på andra stilar på det här sättet. Att läsa andras arbete kan också stimulera dig att skriva, eftersom du kan känna dig mer inspirerad. Försök att läsa en rad olika typer av verk.
  • Bild med titeln Hitta din skrivstil Steg 3
    3
    Skriva ofta. Det kan tyckas som ett enkelt steg, men det är avgörande när du försöker hitta och utveckla din skrivstil. Du behöver inte skriva en specifik historia varje dag, gör det kan orsaka att du blir uttråkad och skrivning kan börja känna sig som en chore. Istället skriv om din dag, en livserfarenhet, fanfiction, eller till och med en wikiHow-artikel. Skrivning är det enklaste och bästa sättet att hitta och förbättra din skrivstil.
  • Bild med titeln Hitta din skrivstil Steg 4
    4. Använd röst. När du skriver, kom ihåg att använda Tona och Röst. Röst är den personlighet du tar på dig i ditt skrivande. Det är den synvinkel som du berättar för en historia. Tonen identifieras med den attityd som en skrivning förmedlar. Författare Skapa ton genom element som ordval, meningsstruktur och grammatik.
  • Bild med titeln Hitta din skrivstil Steg 5
    5. Ange skrivningsmål. Inställning av skrivande mål är mycket viktigt och enkelt. Ett bra exempel på ett skrivande mål är att skriva minst 500 ord per dag. Ditt mål kan vara mer eller färre ord, vilket är okej. Kom ihåg att ställa rimliga mål som du kan utföra. Varje författares mål är speciellt för dem och är en del av deras skrivstil.
  • Bild med titeln Hitta din skrivstil Steg 6
    6. Ställ in ett schema. Ange påminnelser för varje dag, eller vad du än bestämmer ditt schema att vara som. Oavsett om det är på din telefon, eller i en planerare, se till att du har den inrätta en tid som du inte är upptagen och kan vara fokuserad på att skriva.
  • Bild med titeln Hitta din skrivstil Steg 7
    7. Håll reda på hur många ord du skriver. Det är en bra idé att hålla reda på hur många ord du skriver per dag eller månad. Det finns många sätt att göra detta. Om du använder en elektronik för att skriva, ska det system du använder säga antalet ord som skrivs. Om du gör det för hand, använd en "tally counter" (ett litet objekt med en pinne där du klickar för att numret ska gå upp). De är relativt billiga, men mycket tillmötesgående och användbara. I slutet av dagen / månaden skriv ner hur många ord du har skrivit på den tiden och lägg till det i ditt totala ordräkning.
  • Bild med titeln Hitta din skrivstil Steg 8
    8. Delta i Nanowrimo. National Novel Writing Month, eller NanowriMo, är ett skrivande "tävling" mellan den 1 november och 30 november varje år. Under hela månaden skriver du en roman (cirka 50 000 ord). Det kan hjälpa dig att förbättra din skrivstil mycket. Du behöver inte heller skriva en hel roman, det kan vara en novella (17.500-39.999 ord), en novelett (7.500-17.499), eller till och med en kort historia (7.500 och under).
  • Du kan också delta i andra skrivhändelser.
  • Bild med titeln Hitta din skrivstil Steg 9
    9. Ha en skrivområde. Ha en viss plats bara för att skriva. Det kan vara ditt skrivbord, en kafé, eller till och med ditt matsalbord. Du bör ha några leveranser du behöver skriva i det området, som, pennor, pennor, raderare, anteckningsböcker, anteckningsblock, elektronik, laddare och allt annat du behöver. Håll ditt skrivområde rent och organiserat.
  • Bild med titeln Hitta din skrivstil Steg 10
    10. Njuta av. Möjligen den viktigaste och hjälpsamma saken när du försöker hitta och utveckla din skrivstil njuter av vad du skriver om. Om du inte tycker om vad du skriver om, vill du inte skriva, vilket kan påverka din skrivstil. Förstå att om skrivning inte intresserar dig, så är det okej. Skrivning är inte för alla och är ganska svårt.
  • Bild med titeln Hitta din skrivstil Steg 11
    11. Ta raster. Ibland kan du bara behöva en semester från att skriva. Det är helt bra! Det är avgörande att ta pauser. Om du inte kan det betona dig och du kanske inte längre gillar att skriva. Att ta raster kan också hjälpa dig att hitta inspiration och får dig att känna dig mycket bättre övergripande. Det kan vara så enkelt som att gå runt kvarteret eller sitta på en bänk på en park.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande