Hur man bestämmer sig för ålder lämpliga sysslor för ditt barn

Det har länge varit en tradition för föräldrar att ge sina barns sysslor från en ung ålder. Många föräldrar vill införa en känsla av ansvar i sina barn samt lära dem livskunskaper som kommer att gynna dem när de är oberoende vuxna. Men att ge ett barnsysslor att de inte kan hoppas kunna slutföra kan skada sitt självförtroende, resultera i fysisk skada, eller göra dem skyldiga att hjälpa till i framtiden. Genom att bestämma sysslor baserat på ett barns mentala och fysiska förmågor och sedan göra och förfina en lista över dagliga och veckovisa sysslor, kan du tilldela åldersfria uppgifter som kommer att utveckla ditt barn till en hårt fungerande och självsäker individ.

Steg

Metod 1 av 3:
Bestämning baserad på mentalitet
  1. Bild med titeln Bestäm på ålder lämplig sysslor för ditt barn Steg 1
1. Skärmuppdrag baserat på ditt barns löptid. När du tänker på "Ålders lämplighet," En faktor som måste beaktas är ett barns mentala ålder och inte bara det antal år de har levt. Några 12-åringar kan vara mycket mogna för sin ålder och kan kunna ta hand om en yngre syskon medan du är i ett annat rum, medan cirka 15-åringar kan vara för fläckiga att vara betrodda med att mata en djursköldpadda. Att fråga dig själv frågor om ditt barns mentala löptid är en viktig bedömning att göra. Följande är några exempelfrågor du kan fråga dig själv:
  • Följer mitt barn reglerna även om jag inte är där, som inte går utanför sig själv eller inte svarar på dörren om det är en främling?
  • Vet mitt barn hur man använder telefonen och hur och när du ska ringa en granne eller ett nödnummer?
  • Förstår mitt barn konsekvenserna av sina handlingar, som om de säger oförskämda ord eller pratar tillbaka?
  • Gör mitt barn i allmänhet ansvariga val, som självständigt städa upp sina egna messor?
  • Verkar mitt barn säkert om att arbeta självständigt, eller behöver de mig att hjälpa till med sina läxor och något komplicerat eller nytt?
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn Steg 2
    2. Göra val baserat på ditt barns personlighet. Snarare än att tänka på sysslor som "en storlek passar alla" efter ålder, anser att även små barn har preferenser som gör dem unika. Vissa uppgifter kan passa sina personligheter mer än andra ganska naturligt. Till exempel, om Billy gillar djur, och Suzy gillar att arbeta med sig själv i köket, kan Billy njuta av matning och borstning av hunden och Suzy kan gilla att göra disken och sätta bordet. Fråga dig själv, eller fråga barnet om de är äldre, frågor som följande:
  • Går mitt barn att vara utomhus eller inomhus mer?
  • Gillar mitt barn stillasittande eller gillar att vara aktiva?
  • Går mitt barn en daglig rutin eller blir de uttråkad och behöver olika?
  • Har mitt barn någonsin visat ett intresse för att lära mig något jag gjorde, som att laga mat eller trädgårdsarbete?
  • Har mitt barn några speciella intressen som skulle göra vissa sysslor mer tilltalande än andra, som att bygga saker ur leksaker, måla eller till och med leka hus?
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämplig sysslor för ditt barn Steg 3
    3. Undvik att tilldela oönskade sysslor. Medan du självklart inte kan låta ett barn välja bort varje chore, tycker vissa barn inte om att rengöra toaletter på grund av den uppfattade grossisten av uppgiften, och andra kan ogillar dammsugar på grund av bullret eller tyngd av maskinen. Tänk tillbaka till dina interaktioner med ditt barn - om de någonsin har gjort klagomål om att vara tilldelade dessa sysslor tidigare, omfördela i enlighet därmed.
  • Att få ditt barns feedback på sysslor som de föredrar kan tyckas som om det tar en del av makten i förhållandet bort från dig, men den här tekniken har visat sig öka samarbetsnivåerna och förmågan.
  • Om ditt barn helt enkelt inte vill göra några sysslor, kan någon form av belöning eller poängsystem som leder upp för att tjäna ett pris behövs för att stimulera sysslor. Att tjäna en resa till glassbarnet eller monetisera chore slutförande med en ersättning kan vara till hjälp.
  • Dina barn kanske inte vill göra sysslor om de hör dig klaga på dem också. Försök att ha en positiv attityd när du gör något arbete runt ditt hem.
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn Steg 4
    4. Skräddarsydda uppdrag för deras uppmärksamhet. Barn har i allmänhet en mycket kortare uppmärksamhet än de flesta människor inser. Forskning tyder på att ett barns ålder är antalet minuter du kan förvänta dig ett ungt barn att kunna koncentrera sig på en enda uppgift. Barn 6 och 7 år kan bara upprätthålla koncentration på en uppgift som tar 30 minuter att slutföra om de faktiskt är intresserade av det.
  • För att hålla ditt barn engagerat kan du behöva göra ett spel av det: en tävling för att se hur snabbt skedarna alla kan sättas bort, till exempel, eller att få en klistermärke / punkt på ett prisgrafik för varje liten papperskorgen runt huset.
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn Steg 5
    5. Bli kreativ och lekfull. Försök använda musik, dans och till och med låtsas att göra tråkiga sysslor mer spännande. Du kan enkelt dansa under mopping, dammsugning och lägga rätter bort. Du kan låtsas att du är robotar, fina pigor och butlers, eller till och med undercover agenter som låtsas att rengöra medan du verkligen försöker spionera på någon.
  • Metod 2 av 3:
    Välja genom fysiska kvalifikationer
    1. Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn Steg 6
    1. Bestämma baserat på ditt barns höjd. Många faktorer går in i ett barns höjd, varav en är ålder. Barn som är yngre och kortare kan finna det svårare att slutföra uppgifter som kräver att de blir mycket höga, som att damma de bästa hyllorna av bokfodral eller persienner. På samma sätt kan barn som är äldre och högre måste stoppa för att utföra uppgifter som skrubbande baseboards eller plockar ogräs.
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn Steg 7
    2. Tilldela hushållsarbete baserat på styrka. Ett barns styrka påverkas av många faktorer mycket på samma sätt som höjden är, inklusive ålder - när ditt barn växer, kommer deras kärnmuskelstyrka att förbättras. Men förrän tiden är de 11, i allmänhet tenderar barn att vara mycket svagare än de är som ungdomar eller tonåringar. Vid tilldela uppgifter till dina barn, överväga deras muskels begränsningar.
  • Om du ber en 8-årig att driva en tung gräsklippare eller försöka gå en exklusiv 60 lb (27 kg) hund, är chansen att ditt barn inte kommer att kunna slutföra uppgiften tillfredsställande. Istället väljer du uppgifter som inte kräver mycket muskelstyrka, som att vikta kläder och handdukar eller vattna gräsmattan med en slang.
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn Steg 9
    3. Välj jobb som står för samordningsproblem. Barn fortsätter att utveckla och finjustera sina motoriska färdigheter hela vägen tills de är ungefär 8 år gamla. Men någonstans mellan 6-8% av barnen har utvecklingsproblem som påverkar deras samordning. Ta hänsyn till detta när du tilldelar uppgifter till dina barn.
  • Om Tommy har svårigheter att gripa saker, vill du inte att han lossar de brytbara rätterna från diskmaskinen eller hanterar något skarpt. Istället, få honom att utföra uppgifter där det inte finns någon risk att bryta saker eller skador, som att göra sängen eller vikbara kläder.
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn Steg 8
    4. Justera rutinen runt ditt barns allmänna hälsa. Från tid till annan blir barnen sjuk. Vid dessa tillfällen kommer du att vilja lätta sin övergripande belastning och undvika allt väldigt ansträngande som dammsugning eller mopping för att främja läkning. Det är också viktigt att ta hänsyn till kroniska tillstånd som allvarliga allergier mot pollen eller gräs eller psykiska störningar som tillägg som gör att vissa uppgifter är svåra. Om du gör det kommer det att minska potentiell frustration och stress för både dig och ditt barn.
  • Om ditt barn har intensiva allergier, undvik att tilldela de sysslor som skulle utsätta dem för damm, pollen, gräs och andra potentiella utlösare, som att klippa gräsmattan, dammsugare eller plocka ogräs. Istället överväga sysslor som inte kommer att avslöja dem för allergener, som att göra tvätten, med rätter och ta ut papperskorgen.
  • Om ditt barn har en störning som äventyrar sin förmåga att koncentrera sig, överväga att tilldela en serie små uppgifter som de kan slutföra snabbt men potentiellt göra många gånger under en kväll, som att vikta strumpor, ta ut soporna och göra sängar. Överväga också att vara mer lindrig om den tid det tar dem att avsluta sina sysslor och uppmuntra dem att ta paus för sina upptagna sinnen innan de återvänder till uppdraget.
  • Metod 3 av 3:
    Göra och raffinera en chorelista
    1. Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn steg 10
    1. Kompilera en mästare lista över dagliga hushållsarbeten. Gör en lista över de olika uppgifter som du vill hjälpa till med. Uppskatta hur mycket tid du tror det kommer att ta för att slutföra varje uppgift. Kom ihåg att dina barn förmodligen kommer att utföra sina arbetsuppgifter mycket långsammare än vad du skulle, och det tar mer tid för ditt barn att åstadkomma uppgiften än om det var du gjorde det.
    • Tydligt märka varje uppgift ditt barn är tänkt att slutföra. Om ditt barn är ungt, inkludera en bild som beskriver varje uppgift de är ansvariga för. Skicka in listan där dina barn lätt kan se och komma åt det. Du kanske vill laminera listan så att du kan återanvända den. Känn dig fri att använda en taktil markör, som en klädnyp, för att spåra ditt barns framsteg.
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn Steg 11
    2. Bestäm hur mycket tid som är tillgänglig för sysslor. Även om barn i allmänhet har mer ledig tid än vuxna, har de flesta andra ansvarsområden som kommer att minska den tid som är tillgänglig för dem att göra sysslor. Dessa kan innehålla daghem, skola, klubbar, sport, konst och musikaliska åtaganden bland många andra.
  • Du måste ta hänsyn till både de dagliga och veckovisa scheman som kommer att beskatta ditt barns tid och energi och vara säker på att inte överbelasta dem, och du måste regelbundet anpassa dem för busier av året som midterms och finaler.
  • Kom ihåg att barn fortfarande borde ha lite ledig tid att engagera sig i självständig läsning, leka, och till och med vila utanför sovande.
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn Steg 12
    3. Lägg till undervisningstid för varje chore. Många föräldrar är oförberedda för den tid det tar att lära sig ett barn att självständigt utföra sysslor. Fram till ditt barn är 10 år, kommer de sannolikt inte att vara oförmögen eller ovilliga att göra många dagliga sysslor vi tar för givet utan att fråga. Även om du är väldigt upptagen med jobbet och medan du är hemma, måste du fortfarande göra tiden att lära och övervaka.
  • Gör inte misstaget att tänka på att du ofta har utfört en chore framför ditt barn, kommer de att veta hur man gör det. Ta dig tid att demonstrera, steg-för-steg, hur någon given uppgift utförs innan de bjuder in för att göra det med dig, och följ det med att gå tillbaka för att låta dem göra det på egen hand medan du tittar och korrigerar misstag och beröm framgång.
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn Steg 13
    4. Ta bort uppgifter som tar för långa. När du väl har räknat ut så mycket tid för ett barn att utföra uppgiften och hur mycket tid måste du begå att träna / övervaka, det är dags att ta bort alla uppgifter som överstiger den tid som är tillgänglig för ett barn för att utföra dem uppdrag.
  • Till exempel, om du vet att målningen av ditt hem tar många timmar att slutföra, och fråga ditt barn att utföra det på en skolnatt när du inte har tid att övervaka kommer sannolikt inte att leda till tillfredsställande resultat för någon.
  • Bild med titeln bestämmer om ålder lämpliga sysslor för ditt barn steg 14
    5. Bryta ner stora uppgifter i mindre. Stora uppgifter kan vara tidskrävande, känna sig vaga, och även överväldigande. Speciellt när du arbetar med barn som kanske inte vet vad du menar med "städa ditt rum," Du bör försöka vara så tydlig som möjligt och bryta ner den stora uppgiften i flera mindre. Sväng "städa ditt sovrum" in i "bädda din säng," "plocka upp dina leksaker," "Sätt dina kläder i den smutsiga hämmaren," "Ta de smutsiga kläderna till tvättstugan," och så vidare.
  • Genom att göra en stor uppgift till en mindre, kan du kanske få en större uppgift som trots allt, speciellt genom att ge ditt barn flera dagar för att slutföra mini-stegen.
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn steg 15
    6. Delegera med jämlikhet i åtanke. Om du har flera barn vill du att de ska vara ansvariga för sina egna personliga sysslor, men det är möjligt att dela de olika hushållsarbetarna för gemensamma områden som köket, vardagsrummet och meter bland dem, även om några av dem är yngre och kan inte hjälpa så mycket.
  • Det är också lämpligt att göra en punkt att ta några sysslor för dig själv och se till att barnen vet att dessa är dina sysslor. Barn kommer att vara mer benägna att utföra sysslor om de ser dig som leder genom exempel, men de kan också ta för givet det arbete du gör om det inte är uppenbart.
  • Kom ihåg att göra detta till en gruppinsats: ett bra sätt att göra ditt barn mer mottagligt för sysslor är att få dem att känna att de bidrar till något större än sig själva och fungerar som en del av gruppen. Försök att utföra dina uppgifter så att du alla arbetar tillsammans i samma område och samarbetar, till exempel att de plockar upp sina leksaker medan du vakuum och den andra föräldern dammar möbler.
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn Steg 16
    7. Markera eventuella farliga uppgifter. Unga barn ska inte arbeta någonstans nära skarpa föremål, från stora höjder eller använda kemikalier som de eventuellt kan hamna (kom ihåg, mycket små barn gillar att hålla fast i munnen och är inte alltid bra om att tvätta sina händer).
  • Barn under 14 bör inte fungera tung eller potentiellt farlig utrustning som traktorer eller ridgräsklippare utan vuxenövervakning.
  • På samma sätt bör unga tonåringar och tweens inte babysit yngre barn utan en vuxen närvarande i huset: föreställ dig vad som kan hända om det fanns en nödsituation och barnet behövde gå till sjukhuset men det fanns ingen att ta dem.
  • Beroende på det land du bor i kan det anses vara olagligt att lämna ett barn 12 år eller yngre utan vuxenövervakning - på samma sätt, om du använder ett barn under 18 år till babysit och något dåligt händer, kan du anses vara ansvarig i händelse av en kris.
  • Kom ihåg att barn tenderar att vara klumpigare än vuxna och den främsta orsaken till dödsfall för barn i åldrarna 1-18 är oavsiktlig skada.
  • Bild med titeln Bestäm på ålder lämpliga sysslor för ditt barn Steg 17
    8. Ha en konversation om den slutliga listan. Det här är den punkt där du kommer att informera dina barn av de uppgifter som du förväntar dig att kunna hantera. Men istället för att tyckas auktoritär om situationen, bjuda in dem att ha matat in i detta skede och förklara varför det är viktigt att de hjälper. Göra det till en konversation att de känner att de har några val i och att det finns värde för det arbete som görs.
  • Försök säga något som, "Evan, din far / mor och jag är upptagna med att arbeta varje dag. Så vi känner att vi kan använda mer hjälp runt huset. Från och med nu vill vi att du hjälper oss genom att mata snöboll, plocka upp dina leksaker och hjälpa mig att vika tvätten. På helgerna när du har mer tid vill vi också hjälpa till att vattna blommorna. Vi ska visa dig hur man gör det och hjälper dig."
  • Om ditt barn protesterar eller säger att de inte vill göra något, svara med något som följande: "Okej. Vi trodde att du skulle vilja bevattna blommorna, men om du inte vill göra det, okej. Vad vill du göra istället?"
  • Efter att ha presenterat dem med tanken på att ha ett val, var noga med att följa det med specifika alternativ. "Du kan antingen hjälpa till med att damma möblerna nere eller göra tvätten. Vilken föredrar du?"
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Många föräldrar tycker det är mycket svårt att hålla med varandra om vilka sysslor som är lämpliga för varje åldersgrupp. Utanför vad som anses vara lagligt och vad som inte är (och även det varierar från land till land och stat till staten), är det lite för ingen universell konsensus. Du måste göra dina egna informerade beslut baserat på din personliga kunskaper om dina barn och inser att även om andra föräldrar inte håller med dina beslut, känner du dina barn bäst.
  • Någonstans mellan 8 och 11 år kommer ditt barn att vara gammalt nog att börja gynna från att använda ett chore-diagram.
  • Även om du kanske inte känner att du borde behöva berömma ditt barn för att göra grunderna i vad du förväntar dig, är beröm en viktig del av att införa en känsla av värde och betydelse för det arbete du skulle göra. Det kommer också att hjälpa dem att bygga självförtroende och självkänsla. Hög fem och tacka ditt lag för att få ett jobb gjort bra, och de kommer att vara mer benägna att gärna göra det nästa gång.
  • Varningar

    Ge aldrig ditt barn en farlig uppgift som involverar brandoxiska, sura eller grundläggande kemikalier-blad- eller farliga maskiner om de är för unga för att hantera det. Se till att du eller någon annan vuxen som kan köra ett fordon är närvarande i händelse av en nödsituation.
  • Försök att undvika bossigt språk, även om det kan vara frestande. Ingen vill känna att saker dikteras till dem. Istället, närma sig situationen med mer försiktigt språk och påminnelser gillar, "Det är klockan 5. Jag betar Rex är hungrig," och "Jag skulle uppskatta det om," eller "Glöm inte att .."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande