Hur man skapar en låg budgetfilm

Vill du skapa en film, men har inte mycket pengar att spendera? Låt det inte stå i vägen. Det finns många enkla sätt att minska kostnaderna i din filmframställning, som att använda lågkostnadsutrustning och budgetering.

Steg

Del 1 av 7:
Förberedelser för att göra din film
  1. Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 1
1. Bestäm om du verkligen vill göra en film eller inte. Förstå att detta är ett dyrt, tidskrävande venture som kommer att lämna lite tid för att hänga med dina vänner och har kul.Då igen, om du gör en låg budgetfilm, vilket bättre sätt att göra det än att göra det genom att hänga med dina kompisar, vara centrum för uppmärksamhet och ha kul?
  • Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 2
    2. Få en idé för en film. Det behöver inte ens vara riktigt original - det kan vara en lös remake eller spoof. Du kan alltid använda en bok som inspiration - allt som skapats innan 1900 är offentligt område och du kan bara använda det. Om du vill ha något sammanhängande, ha en idé först. Om du inte bryr dig, gör du bara saker som du går med (David Lynch gjorde det för Inland Empire - du bestämmer hur bra det var).
  • Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 3
    3. Om du har en plan, skriv ett manus.Det behöver inte vara perfekt och du behöver inte följa det 100%.Det ger dig bara en bra översikt att börja med.Om du vill kan du bara skriva scenerna och få aktörerna att improvisera sina linjer.
  • Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 4
    4
    Ha en vision.
  • Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 5
    5. Gör en skottlista och rita eller skapa storyboards.Detta hjälper dig att veta vilka skott du vill ha i filmen innan du går ut för att skjuta dem.Storyboards behöver inte heller dras av en konstnär. Du kan rita pinnefigurer, ta bilder av aktionsfigurer, använd Storyboarding-programvara som Storyboard Quick eller vad du än tycker fungerar bäst.Återigen ger det bara en grundläggande översikt över vad du behöver skjuta och vad som kommer att vara i varje skott.
  • Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 8
    6. Göra ett skytte schema och budget.Ta reda på hur mycket pengar du kan spendera på den här filmen av din och räkna ut de bästa sätten att spendera det.Kom ihåg att du behöver något att spela in ljud på, ett enkelt belysningssats och en kamera.Något bortom det och det kan vara för komplicerat.Du behöver också rekvisita, mat för din gjutning och besättning, transport för några av dem, och du kan till och med behöva betala för platser.Ett schema hjälper alla, för att de kommer att veta när de behöver vara med dig och var du kommer att vara.
  • Del 2 av 7:
    Organisera folket
    1. Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 6
    1. Få dina aktörer och repetera väl. Detta gör det möjligt för dina aktörer att få en riktig känsla för scenen innan de går ut och slösar bort tid, tejp och / eller film.På så sätt kan de lära sig linjerna eller, om du tillåter dem att improvisera, kan de börja nu och generera idéer för linjer som de skulle vilja använda.
  • Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 7
    2. Anställa ett besättning.Och med besättning menar vi en grupp människor som kanske inte vet vad de gör.Om du är väldigt seriös, lägg en annons i papperet och hitta några killar som gick till filmskolan som vet lite om belysning, inspelning av ljud eller jobba med en kamera.Som regissör kan du komma närmare vad du vill ha från människor som ens har den minsta idén om vad de gör.Eller, om du vill ha en mer praktisk tillvägagångssätt och vill lära dig mer om de olika aspekterna av filmskapet, be några av dina vänner att hålla mics eller positioner lyser med dig.På det sättet kommer du båda att lära dig och du kan bara uppskatta det mer.
  • Del 3 av 7:
    Göra rekvisita
    1. Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 9
    1. Få så mycket saker som du kan gratis.Är du i skolan?Se om skolan äger en kamera.Buddy upp till teknikläraren.Känner du någon som äger en hårdvaruaffär? De kan få dig ljus och kanske några rekvisita.Berätta för dem att du gör en film och de kan ge dig en rabatt.Behöver en plats dåligt men du tror att du kanske behöver betala för det? Förklara att du gör en film och de flesta kommer att ge dig saker.Människor älskar filmer och de vill vara en del av en.Bara berätta för folk att du gör en film och det kommer att öppna dörrar du inte visste existerade.
    Del 4 av 7:
    Ta hand om andra problem
    1. Bild med titeln 200852 10
    1. Ta hand om juridiska problem. Att göra en film är mer än att plocka upp en kamera och filma något. Det finns en hel juridisk sida som måste tas hand om i förproduktion innan filmen börjar. Du måste få ett filmtillstånd från vilken stad du filmer i. Om du inte har tillstånd och polisen visas, kommer din produktion att stängas av. Du måste också köpa försäkring för din produktion. Om du inte har försäkring och något går fel, kan du hållas ansvarig och stämd för skada eller skadad egendom.
  • Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 10
    2
    Vara organiserad.Det är så enkelt.
  • Del 5 av 7:
    Skjuter filmen
    1. Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 11
    1. Håll dig sant mot din vision.
  • Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 12
    2. Startfotografering.Var snäll mot alla och försök att förklara för dem vad du vill utan att få dem att känna sig dumma.Du ska ha kul, rätt?Så låt alla andra ha roligt också.Kom ihåg att titta på din footage så ofta som möjligt.Du vill inte förlora ett skott eftersom det var för mörkt och inte kunna gå tillbaka och göra det för att du bara hade platsen för en dag. När du skjuter glöm inte ljudet. Film i områden där det inte finns mycket street buller. Street buller gör det svårt att höra din dialog. Förlora inte din coola och glöm aldrig att du ska ha kul.Du får inte betalt, så behandla inte det som ditt jobb.Kom ihåg att notera att ta och använda en clapboard.Det är mycket att veta, men du kan anka och dyka genom mycket av det.Bara ha kul.
  • Bild med titeln 200852 14
    3. Kom ihåg att följa arbetstagarreglerna. Om ditt mål är att få den här filmen att få en distributionsavdelning eller ens komma in i en festival, finns det en lista över SAG-regler som du måste följa och pappersarbete du måste fylla i. Om du inte kommer att sluta med en hemvideo kan du absolut inte göra något med.
  • Del 6 av 7:
    Redigering och visar slutprodukten
    Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 13
    Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 13
    1
    Lär dig hur du använder redigeringsprogram.De flesta program är lätta att lära och låter dig synkronisera ljud och musik med nästan inga problem, så skynda inte det.Redigering tar tid. Det är bra att använda en bra mjukvara som partikel illusion eller en FX-produkt som FX Vision Lab Studios (allt om dessa kostar pengar, 100-200 pund)
  • Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 14
    Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 14
    2. Skapa filmkrediter, du kan använda ett videotitel skapande system som video tagger
  • Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 15
    3. Visa dina vänner längs vägen.Om du är fast, gör några versioner och visar människor.De har förmodligen sett många filmer också, och kommer att berätta vad som fungerar och vad som inte gör det.
  • Bild med titeln Skapa en låg budgetfilm Steg 16
    4. Bränna filmen på en dvdand har alla du vet komma över till ditt hus och titta på det.Bask i ära att veta att du nu är en oberoende filmskapare.Folk kommer att älska dig lite mer nu.
  • Del 7 av 7:
    Gör filmer på flugan
    1. Bild med titeln 200852 20
    1. Ficka till en hög definition (720p minimum) kompakt digitalkamera. Det lämnar bara din ficka för att ta bilder, ändra batteriet eller byt ut kort. Glöm cellphone-kameror, sensorerna i dem är ungefär storleken på ett fullstopp och ramhastigheterna suger i allmänhet.
  • Bild med titeln 200852 21
    2. Var medveten om allt omkring dig. Det perfekta skottet kommer bara att hända en gång, och när det är borta kan du inte begära en andra ta.
  • Bild med titeln 200852 22
    3. Om du skjuter på ett evenemang, ta ett ljudkit med dig. En anständig mikrofon med vindruta, den bakre halvan av en billig fiskepole och en mini-skivspelare är idealisk. Detta kommer alla att passa i en budbärare och lämna plats för allt annat, plus du får stjäla runt som Jack Bauer.
  • Bild med titeln 200852 23
    4. Det finns inget sådant som "inte tillräckligt med film" med digitalkameror. Ta reservbatterier och reservkort. För den delen, ta en annan kamera.
  • Bild med titeln 200852 24
    5. Cutscenes och stock footage är ganska enkelt med hjälp av ovanstående prep. Hoppar på en buss? Peka på kameran ut genom fönstret och låt fordonet spåras för dig. Kan vara bättre på ett tåg, men de är inte lika ojämna.
  • Bild med titeln 200852 25
    6. Spårning av gångaktörer är lätt. Montera kameran på en gorillaklampa eller bulldogklämma på cykelramen. Har skådespelarna (eller åtminstone en av dem) bär ljudkit i sin ficka och lämnar den, eller remsa den till cykeln så det är ur ram. Pekar kameran framåt medan du rider är också en annan stor metod att fånga Stock Footage.
  • Bild med titeln 200852 26
    7. Clapperboards på en budget: Fäst två bitar av trä tillsammans med gaffer tejp.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Läs så många skärmspel eller böcker på film och film som du kan hitta
  • Se om några produktioner är i ditt område. Om det finns, fråga om du kan vara en produktionsassistent. Du får inte betalt, men du är på uppsättning och lärande!
  • Lyssna på regissörsintervjuer.
  • Ett bra sätt att få publicitet för din film är att ladda upp den Youtube
  • Beroende på hur stor en budget du har och hur mycket tid du är villig att sätta i din film, försök hålla din film ganska kort.
  • Var klok med pengarna - försök att planera din ekonomiska plan innan du börjar produktionen.
  • Varningar

    Chansen är att din film inte blir en teatralisk framgång, men det kan få dig att märka och landa dig en plats på den gjutna av en populär TV eller film.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande