Hur man kontrollerar din psat-poäng

PSAT är ett övningstest för den lördag som ger dig en indikation på hur du kan göra poäng när du tar satt. Testet hjälper också till att identifiera styrkor och svagheter för att hjälpa dig att förbereda och studera för SAT, och poängen du får bestämmer din nationella förtjänstfulla stående. För att kontrollera din poäng, gå till webbplatsen så att du kan analysera den totala poängen, läs- och skrivresultatet och mattepoängen. Då kan du leta efter områden med styrkor och svagheter, tillsammans med frågor som saknas.

Steg

Metod 1 av 3:
Kontrollera dina poäng online
  1. Bild med titeln Kontrollera din PSAT-poäng Steg 1
1. Vänta sex till åtta veckor efter att du har tagit provet. PSAT-poängen släpps ett par månader efter att du har tagit PSAT. PSAT ges i oktober, så resultaten är vanligtvis tillgängliga i början av december. Skolor får i allmänhet poängen en vecka innan de släpps online.
  • Bild med titeln Kontrollera din PSAT-poäng Steg 2
    2. Hitta åtkomstkoden på din examensresultatrapport. Din skola kommer att ge dig en examen poäng rapport. Denna rapport innehåller en online-åtkomstkod som kan användas för att hitta din poäng online.
  • Bild med titeln Kontrollera din PSAT-poäng Steg 3
    3. Skapa ett konto med högskolans hemsida. Gå till högskolans hemsida och skapa ett gratis konto. För att skapa det här kontot, börja med att klicka på länken Registrera på webbplatsens huvudsida. Klicka sedan på det du är student.
  • Du måste ange ditt fullständiga juridiska namn, födelsedatum, föräldrars namn, skolnamn och annan grundläggande information.
  • Du måste också skapa ett användarnamn och lösenord.
  • Bild med titeln Kontrollera din PSAT-poäng Steg 4
    4. Ange åtkomstkoden på högskolans hemsida. När du har skapat ett konto kan du logga in på högskolans hemsida. Ange åtkomstkoden som finns på din poängrapport, och du kommer att kunna kontrollera din poäng.
  • Metod 2 av 3:
    Analysera din poäng
    1. Bild med titeln Kontrollera din PSAT-poäng Steg 5
    1. Kontrollera din totala poäng. Den totala poängen är den poäng du får när du lägger till läsning och skriver till mattepoäng. Den totala poängen kan sträcka sig mellan 320 och 1520. Denna poäng hjälper dig att få en uppfattning om hur du skulle göra poäng på lördagen.
  • Bild med titeln Kontrollera din PSAT-poäng Steg 6
    2. Kontrollera läs- och skrivresultatet. Detta är en av de två sektionerna på PSAT. Du får en poäng som varierar från 160 till 760. Att veta att denna poäng kan hjälpa dig att avgöra om du läser och skriver är din styrka eller om du behöver fokusera på det före satt.
  • Bild med titeln Kontrollera din PSAT-poäng Steg 7
    3. Kontrollera matte-poängen. Math-poängen är den andra av de två avsnitten. Poängen varierar från 160 till 760. Kontrollera dessa poäng hjälper dig att avgöra om du kommer att göra det bra på matteavsnittet i SAT eller om du behöver lite mer förberedelse innan du tar det.
  • Metod 3 av 3:
    Utvärdera annan information om PSAT
    1. Bild med titeln Kontrollera din PSAT-poäng Steg 8
    1. Titta på din nationella procentuella betyg. Den nationella percentilen betyg ger din stående jämfört med alla andra som tog PSAT samma dag som du gjorde. Numret är procenten av personer du gjorde samma eller högre poäng än.
    • Till exempel, om din nationella percentilbetyg är 92: e percentil, betyder det att du gjorde detsamma eller högre än 92% av de studenter som tog testet på den dagen.
    • Du kommer att jämföra dig med den nationella percentilen av andra på din betygsnivå. Om du är yngre än en sophomore, kommer du att jämföra dig med Sophomore-percentilen.
  • Bild med titeln Kontrollera din PSAT-poäng Steg 9
    2. Bestäm dina styrkor och svagheter. PSAT används som övning för SAT. PSAT-uppdelningen visar vilka frågor som testats vilka färdigheter och vilka specifika områden de frågor som omfattas. PSAT använder ett grönt, gult, rött system för att låta dig veta dina styrkor och svagheter. Dina styrka är i grönt. Områden som behöver arbete är i gult och rött.
  • Detta kan hjälpa dig att räkna ut vilka områden du bör fokusera på när du studerar för SAT.
  • Du kan till exempel lära dig att du måste fokusera på vokabulär, algebra eller geometri. Du kan också lära dig att du måste gå igenom vissa sektioner snabbare så att du är klar.
  • Bild med titeln Kontrollera din PSAT poäng steg 10
    3. Kontrollera vilka frågor du har rätt. PSAT-uppdelningen gör att du kan kolla vilka frågor du har rätt och fel. PSAT-testboken kommer att returneras till dig, så du kan gå över frågor du saknade och se vad det korrekta svaret är.
  • Rapporten kommer också att visa dig svårighetsgraden för frågorna, tillsammans med det specifika området som det mäter.
  • Bild med titeln Kontrollera din PSAT-poäng Steg 11
    4. Kontrollera din högskolans beredskap Benchmark. PSAT ger dig också ett poäng som indikerar din högskola och karriärberedskap baserat på din PSAT-prestanda. Baren är uppdelad i tre färger: röd, gul och grön.
  • Röd betyder att du inte är redo och behöver stärka dina färdigheter. Gul betyder att du är nära riktmärket men inte helt där. Grön betyder att du har träffat eller överskridit riktmärket.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande