Hur man blir veterinär

Vill du bli veterinär? Att vara en veterinär handlar inte om att leka med djur hela dagen, men istället är en utmanande men uppfyllande karriärväg som ger dig erfarenhet och förmåga att hjälpa alla slags djur!

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för att komma in i veterinärhögskolan
  1. Bildbeteckningen blir en veterinär Steg 1
1. Få erfarenhet inom veterinärområdet. Förberedelser för en karriär som veterinär börjar länge innan han ens examinerar från gymnasiet.Du kommer att vilja få så mycket erfarenhet av djur och i veterinärområdet som möjligt under gymnasiet och din grundläggande karriär. Denna erfarenhet kommer att avslöja dig vad veterinärer faktiskt gör, och kommer att ge dig veterinärupplevelse att sätta på ditt CV för veterinärskolan.
  • I Förenta staterna finns 30 högskolor av veterinärmedicin som examinerar cirka 3000 veterinärer per år.
  • Du kan frivilligt på ditt lokala djurskydd, eller du kan skugga ditt husdjurs veterinär. Att arbeta på en boskapsgård kan också hjälpa dig att få värdefull djurupplevelse.
  • De flesta veterinärmedicinska högskolor kräver minst 400 timmars djurrelaterade erfarenheter
  • Bildtiteln blir ett veterinärsteg 2
    2. Gå ut gymnasiet. Medan du är i gymnasiet bör du vara uppmärksam på din prestation i vetenskapskurser, som kemi, biologi och fysik. Var också uppmärksam på matematikkurser, sådan astrigonometri, geometri och algebra. Om du kan utmärka dig i dessa områden kan det vara en bra indikator på att medicinen är rätt fält för dig.
  • Om möjligt, ta AP-klasser. Excelling i engelskklassen hjälper också, eftersom veterinärer måste vara bra att kommunicera med andra människor.
  • Om du inte har ett gymnasiet, kan du försöka passera GED-examen och tjäna en GED istället. Att passera GED-examen kan verka som en bra idé, men många veterinära högskolor föredrar att du har slutfört gymnasiet. Men om du excel i grundskolan, kommer du åtminstone att vara en konkurrenskraftig sökande.
  • Bildbeteckningen blir ett veterinärsteg 3
    3. Få en kandidatexamen. Du kommer att behöva delta i en grundskola eller universitet som erbjuder de förutsättningsskolor för tillträde till veterinärhögskolan. Var noga med att slutföra alla förutsättningar för veterinärskolan. Om en skolans förutsättningar varierar från några av de andra, se till att du tar förutsättningarna för alla dessa skolor.
  • Dessa kurser består av många avancerade vetenskapliga kurser, såsom biokemi, ekologisk och oorganisk kemi och fysik. De är nödvändiga för att förbereda studenten för den kraftfulla kursen på veterinärhögskolan.
  • Kom ihåg, Det finns ingen examen krävs för att komma in i veterinära skolor, det finns inte heller någon "föredraget" grader, så ingen anledning att ta en stamgrad. Men om du fortfarande vill gå med biologi, fysik, kemi, är det åtminstone en hård sökande som är bra eftersom högskolor som att se studenterna försöka driva sig till gränsen.
  • Bildbetatled blir ett veterinärsteg 4
    4. Tänk på en accelererad väg till veterinärskolan. Detta kan spara betydande tid och pengar. Enligt Association of American Veterinary Medical Colleges (AAVMC) tjänade mer än 10% av de senaste inkommande veterinärstudenterna inte en kandidatexamen. Dessa studenter kan ha tjänat en associerad examen i ett fält som djurvetenskap, eller tjänade ingen examen på college samtidigt som man fullbordar förutsättningarna för veterinärskolan.
  • Bildbetiteln blir ett veterinärsteg 5
    5. Ta GRE (Graduate Record Examination). Du kommer sannolikt att behöva ta GRE mot slutet av dina högskolestudier. Dessa tester är standardiserade tester som examen och professionella skolor använder sig av att bestämma antagning till sina högskolor.
  • Odds är att veterinärskolan av ditt val vill ha dina GRE-poäng. Men vissa skolor accepterar också mcat.
  • GRE är huvudsakligen ett test för att se om du är redo att studera på en högre nivå (och att lura ut de som inte är allvarliga).
  • De poäng du behöver varierar beroende på skolan.
  • Bildbeteckningen blir ett veterinärsteg 6
    6. Arbeta hårt på din ansökan till veterinärskolan. Att komma in i veterinärskolan är väldigt svårt. Det finns mycket färre veterinära skolor än medicinska skolor. Så måste du göra din ansökan ut! Att göra din ansökan att stå ut är inte svårt! Först måste du få massor av veterinärupplevelse och djurupplevelse.
  • Veterinärupplevelse kvalificerar sig endast som arbete som gjorts under en veterinär.
  • När det gäller rekommendationsbrev behöver du förmodligen tre: en från din akademiska rådgivare, en från en veterinär och en från ett individuellt val. Om du kan välja att avstå från rätten att se dina brev innan de skickas, gör det. Det visar att du litar på dina överordnade åsikter om dig, och antagningspanelen vet att personen som skriver om dig var ärlig.
  • Expertips
    Pippa Elliott, MRCVs

    Pippa Elliott, MRCVs

    Veterinärdr. Elliott, BVMS, MRCVs är en veterinär med över 30 års erfarenhet av veterinär- och konsumens djurpraxis. Hon tog examen från University of Glasgow 1987 med en examen i veterinärmedicin och kirurgi. Hon har arbetat på samma djurklinik i sin hemstad i över 20 år.
    Pippa Elliott, MRCVs
    Pippa Elliott, MRCVs
    Veterinär

    Pippa Elliott, en licensierad veterinär, förklarar: "Kom ihåg att inträdesutskottet söker väl avrundade kandidater med goda kommunikationsförmåga. De gör det genom att kontrollera om kandidaten är verksam i deras samhälle och lokala samhällen, förutom att ha arbetserfarenhet med djur."

  • Bilden med titeln blir ett veterinärsteg 7
    7. Förbered dig för veterinärens ekonomiska stam. Precis som med de flesta högskolor är Veterinary College dyrt. I USA är den genomsnittliga undervisningen varje år för statliga studenter 22 500 kronor. För av statliga studenter är det 46 000 dollar. Den genomsnittliga veterinärstudenten kandidater med $ 135.000 av skulden.
  • Löner som börjar på veterinärområdet är mycket lägre än andra ekvivalenta yrken, som tandläkare eller läkare. I USA är den genomsnittliga startlönen cirka 67 000 dollar per år men det varierar mycket.
  • Det finns bara några alternativ att hjälpa till med återbetalning av lån. Dessa inkluderar två regeringar sponsrade lån förlåtelse program. Dessa program är konkurrenskraftiga och främst för personer som tjänar som veterinärer inom boskap eller livsmedels- och folkhälsoområden.
  • Stater utan veterinära högskolor har ofta avtal med ett angränsande tillstånd att få sina invånare att beviljas i statsundervisning.
  • Del 2 av 3:
    Bli veterinär
    1. Bildbeteckningen blir en veterinär Steg 8
    1. Komplett veterinärskola. Programmet Professional Veterinary College varar vanligtvis i fyra år innan doktorns veterinärmedicin (DVM) är förtjänad. Två ackrediterade skolor i USA, Ross University och St. Matthews universitet, har ett trimesterschema, vilket gör det möjligt för eleverna att ha examen på drygt tre år. Kursen som är involverade i veterinärskolan innehåller anatomi, fysiologi, biokemi, farmakologi, tillsammans med specifika veterinära kurser i operation och medicin.
    • Under de två första åren kommer du att fokusera på en bredd av ämnen i vetenskapen för att bygga den grundläggande ramen för din utbildning. Under din tredje och det fjärde år kommer du att fokusera på kliniska studier, som arbetar direkt med djur och deltar i externt och / eller forskningsprojekt. Du kan också överväga att göra ett praktik- eller bostadsprogram medan du arbetar mot din examen. Detta kommer att lära dig praktiska färdigheter från proffs på fältet och förbättra dina anställningsutsikter i framtiden.
    • Det finns bara 30 ackrediterade veterinära skolor i USA, vilket gör programmet ganska konkurrenskraftigt. Undervisningen varierar dramatiskt beroende på vilken institution du väljer.
    • Överväg att göra ett praktik eller bostadsprogram medan du arbetar mot din examen. Detta kommer att lära dig praktiska färdigheter från proffs på fältet och förbättra dina anställningsutsikter i framtiden.
  • Bildbeteckningen blir en veterinär Steg 9
    2. Passera din licensieringsexamen. I slutet av det fjärde året av studier kommer veterinära studenter i Nordamerika att ta den nordamerikanska veterinärlicensprovet. Detta test krävs för att du ska få en licens att träna veterinärmedicin.
  • Dessutom kan varje statsråd för veterinärmedicinska medföra ytterligare testkrav för att erhålla tillstånd för att utöva i staten.Du måste skicka denna undersökning med en minsta poäng för att vara licensierad att träna.
  • För att vara berättigad till anmälan måste du ha genomfört ett fyraårs veterinärprogram som är ackrediterat av rådet om utbildning av den amerikanska veterinärmedicinska föreningen (AVMA).
  • Bildbeteckningen blir ett veterinärsteg 10
    3. Överväga att interning i ett år innan du hittar en permanent position. Detta kommer att erbjuda dig chansen att ha en specialisering, som internmedicin eller kirurgi. På det sättet är du verkligen ett proffs i ditt valda kompetensområde.
  • Din veterinärskola borde kunna peka dig i rätt riktning. Denna ettårsperiod kan vara bara en tillfällig konsert eller det kan bli något mer betydande. Oavsett vad det är, hitta någon som kan fungera som din mentor som gör vad du vill göra i framtiden.
  • Del 3 av 3:
    Att vara veterinär
    1. Bildtiteln blir ett veterinärsteg 11
    1. Starta din jobbsökning. De flesta veterinära studenter börjar sin jobbsökning under sin sista hälft av det fjärde året av college. De flesta veterinärer arbetar i privata veterinärkliniker som ger vård för små, följeslagare. Andra veterinärer specialiserar sig på att arbeta med stora djur, som hästar, kor och får, som reser till rancher och gårdar för att ge vård.
    • Fortfarande andra veterinärer specialiserar sig på att behandla exotiska djur i djurparker eller akvarier.
    • Veterinärer kan också hitta anställning i militären (ett bra alternativ att betala för högskoleutgifter), regeringen eller i forskning.
  • Bildbetatled blir ett veterinärsteg 12
    2. Ta veterinärens ed. Innan du börjar arbeta och ta hand om djur, måste du ta veterinärens ed. Du är i grunden lovande att du kommer att använda dina krafter för gott och inte ont.
  • Bildbeteckningen blir en veterinär Steg 13
    3. Kunna kommunicera med både djur och människor. För att lyckas i det här jobbet måste du vara medkänsla, självsäker och kunna kommunicera och fatta beslut. Trots möjligheten att arbeta med kattungar och valpar (tillsammans med alla andra djur) kommer det alltid att finnas en person som är knuten till det djuret som du måste kommunicera med att ge husdjur och djur den bästa möjliga.
    Expertips
    Brian Bourquin, DVM

    Brian Bourquin, DVM

    Veterinärbriens bourquin, bättre känd som "Dr. B "Till sina kunder är en veterinär och ägare till Boston Veterinary Clinic, en husdjurshälsovård och veterinärklinik med två platser, South End / Bay Village och Brookline, Massachusetts. Boston veterinärklinik specialiserar sig på primär veterinär, inklusive wellness och förebyggande vård, sjuk och akutvård, mjukvävnadskirurgi, tandvård. Kliniken ger också specialtjänster i beteende, näring och alternativa smärthanteringsterapier med akupunktur och terapeutiska laserbehandlingar. Boston Veterinary Clinic är ett AAHA (American Animal Hospital Association) ackrediterat sjukhus och Bostons första och enda rädsla gratis certifierad klinik. Brian har över 19 års veterinär erfarenhet och förtjänat sin doktor i veterinärmedicin från Cornell University.
    Brian Bourquin, DVM
    Brian Bourquin, DVM
    Veterinär

    Vår expert samtycker till: På veterinärområdet säger folk ofta att det bästa kravet är att du måste tycka om djur. Det är dock mycket viktigt att du måste kunna kommunicera med människor, liksom. Om du inte kan förmedla till en husdjursägare varför djuret behöver behandling, kommer de inte att följa dina rekommendationer.

  • Bildbetatled blir ett veterinärsteg 14
    4. Överväg att få vidare utbildning. Vissa veterinärer går så långt som att få sina doktorander. Om du vill leda fältet i forskning, är det här en bra idé. Att ha en doktorand kommer att få den extra fördelen med att eventuellt ge dig en massiv bump i din lön!
  • Byrån för arbetsstatistik säger att behovet av veterinärer kommer att öka inom en snar framtid. Eftersom det finns så få skolor är utgången till utbildade veterinärer genererade inte mycket, vilket innebär att du står en bra chans att en stadig anställning när du avslutar skolan.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Förutom deras bredd av kunskap måste veterinärerna också ha starka kommunikationsförmåga, eftersom jobbet medför att arbeta med både djur och deras ägare eller tränare.
  • Det finns många stora källor till ytterligare information för att hjälpa dig att bli veterinär.För vidare läsning, överväga att besöka webbplatser för den amerikanska veterinärmedicinska föreningen (AVMA), American Association of Veterinary Medical Colleges (AAVMC), eller din statens veterinärmedicinska förening.
  • Varningar

    Klinisk praxis, särskilt med boskap, kan vara farligt och fysiskt krävande. På landsbygden kommer jobb också att innehålla nödupplevelser på helger, kvällar, semester och över natten utöver en hel dags arbete.
  • De kurs som krävs för veterinärhögskolan kommer att vara väldigt tung. Det är svårt att hantera ett jobb utöver din skola, särskilt under det första året. Så planera din ekonomi i enlighet med detta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande