Hur man exfolierar din kropp för mjuk hud

Exfoliering, härledd från latin exfoliatus (Till remsa av löv) är en term som beskriver vilken process som helst som är avsedd att ta bort döda hudflingor från kroppen. Denna enkla process kan göras enkelt hemifrån, och oftast kommer att resultera i mer strålande, mjukare hud än tidigare! I allmänhet, när det gäller exfoliating, finns det två stora kategorier att utforska: mekanisk och kemisk exfoliering. Medan den specifika propositionen kommer att bero på material och fokusområde, hittar du att det finns många likheter som är vanliga för var och en av teknikerna. Begå en riktig rutin av exfoliering en eller två gånger i veckan kommer att få din hud och känner sig mjukare än någonsin tidigare.

Steg

Metod 1 av 2:
Exfoliating med scrubs
  1. Bild med titeln Exfoliera din kropp för mjuk hud Steg 1
1. Ha ett badkar eller dusch. Medan inte en del av den exfolierande processen i sig, kommer nedsänkning av din kropp i varmt vatten att öppna dina porer, vilket gör din hud mycket mer mottaglig för rengöring. Det bidrar också till att göra denna process i badrummet, eftersom du behöver en färdig tillförsel av varmt vatten och någonstans att tvätta bort de döda hudflingorna när de har skruvas av. Använd ett hudvänligt, parfymfritt tvättmedel för bad och tillåta minst 15 minuter att mildra (macerating) hudytan. Det är bra när hudytan ser lite ut "deformerad". Avlägsna "död hud" genom att gnugga det med dina händer. Det kommer att fungera bra, särskilt vid dina fötter, tår och klackar.
  • Bild med titeln Exfoliera din kropp för mjuk hud Steg 2
    2. Få en texturerad svamp för att tvätta din hud. Att tendera till din hud med den hjälper till att gnugga bort överflödiga hudflingor och lämnar din hud mjukare och renare än tidigare. Det rekommenderas att du har en svamp redo att användas när du har slutat din dusch. Det ska känna sig lite grovt på din hud, men om det är slipande mot smärtpunkten, är exfolierande tvättdukar ett lämpligt, mildare alternativ.
  • Exfoliating kan också göras med en grov tvättduk.
  • En naturlig borstborste ger ett bra alternativ, särskilt när man skrubbar baksidan av armar eller ben.
  • Om du är den själv-själv-typ, kan du se intomaking din egen loofah hemifrån.
  • Bild med titeln Exfoliera din kropp för mjuk hud Steg 3
    3. Skruva din kropp försiktigt med din svamp som börjar från anklarna uppåt. Skrubba svampen över din hud i små, cirkulära rörelser. Se till att du tillämpar lite tryck för att känna svampens grova konsistens på din hud - det sättet, det kommer att gnugga ytskiktet döda huden borta. Början vid anklarna rekommenderas eftersom det bidrar till att uppmuntra positiv blodcirkulation under exfolieringsprocessen.
  • Om du exfolierar hela kroppen, var noga med att ge extra uppmärksamhet åt dina klackar, armbågar och knän. Dessa anses generellt vara de torraste delarna av sin hud, och bör ges större uppmärksamhet i enlighet därmed.
  • Bild med titeln Exfoliera din kropp för mjuk hud Steg 4
    4. Lägg till våt sand eller salt till din fulla kroppsexfoliering. Om du någonsin har gått längs stranden Barefoot, kan du ha märkt din fotupptagare mjukna. Sandgranuler är en naturligt förekommande exfoliant, och deras korniga konsistens är väl lämpad för att skrapa bort dina överskott av hudflingor. Saltskrubbar gör samma sak. Du kan hitta sand- och salt exfolierande produkter i vilken butik som säljer skönhets- och hudvårdsprodukter.
  • Var försiktig: Användning av sand i badet kan orsaka större röra än vanligare exfoliants. Även om det rekommenderas att prova det åtminstone en gång, kan det inte vara den bästa åtgärden om du inte har den extra tiden i din rutin som är tillgänglig för att göra lite städning efteråt. Att få sand ner ett avlopp kan helt förstöra VVS-rören om det görs ofta.
  • Om du använder sand, bör det rengöras, till och med blekt, för att du får det från utomhus kan introducera bakterier och använda det för att exfoliera skulle göra mer skada än bra. Välj sand med små granuler, inte stora, eftersom de mindre granulerna är mer mjuka på huden. Fokusera på den hårdare huden på armarna och benen eftersom sand kan vara mer intensiv än exfoliating scrubs.
  • Bild med titeln Exfoliera din kropp för mjuk hud Steg 5
    5. Skölj med varmt vatten. Att stänga butiken med en sköljning är ett avkopplande och effektivt sätt att avsluta din exfoliering. Även om det rekommenderas att du upprepar den här processen minst tre gånger i veckan, bör du märka en omedelbar mjukhet med din hud.
  • Applicera ett fuktkräm eller sheasmör som följer din sköljning, även efter en annars rent "mekanisk" rengöring, hjälper din hud bättre att behålla fukt.
  • Metod 2 av 2:
    Använda kemiska exfoliatorer
    1. Bild med titeln Exfoliera din kropp för mjuk hud Steg 6
    1. Leta efter kemiska exfoliatorer i en butik. Även om det kallas det "kemisk exfoliering" kan bära det andefattande intrycket av att vara ohälsosam eller onaturlig för huden, är de flesta kemiska exfoliatorer faktiskt baserade i naturliga ingredienser, som frukter, mjölk eller sockerarter.
    • Många exfoliatorer är relativt överkomliga och lättillgängliga på din närmaste stormarknad.
  • Bild med titeln Exfoliera din kropp för mjuk hud Steg 7
    2. Ha ett badkar eller dusch. Som med stegen som gäller mekanisk exfoliering, har ett varmt bad eller dusch, att öppna dina porer, vilket gör din hud lättare att rengöra och exfoliera. Att fästa den exfolieringsprocessen till en befintlig del av ditt dagliga schema kommer att göra det så mycket lättare att göra det en del av din rutin - kom ihåg att exfoliering är bäst närma sig som en vanlig del av ditt liv. Du kan ha mjukare hud omedelbart efter en exfolierande rengöring, men repetition kommer att ge längre varaktiga resultat.
  • Bild med titeln Exfoliera din kropp för mjuk hud Steg 8
    3. Rengör huden med en butiksköpt exfoliator. Spruta lite exfoliator på dina händer och börja gnugga den på din hud. Innan du tillämpar exfoliatorn är det viktigt att se till att dina händer är rena - annars kan du mycket väl sprida bakterier i din hud och ansikte. I en mild, cirkulär rörelse, virvla runt exfoliatorn runt din hud för att sopa bort några smuts och döda hudceller. Var försiktig med att exfoliera ditt ansikte - inte bara är det den del av yoolk kommer att märka mest, det bär också mer olja än andra delar av din hud. Tre minuter på ansiktet ensam borde vara tillräckligt - resten av kroppen bör motivera en mindre intensiv, men ändå uppmärksam på med din exfoliator.
  • När du exfolierar ditt ansikte, ta hand om att fokusera på det centrala området i ditt ansikte, från pannan till näsan till hakan. Sammantaget kallas det som "t-zonen" och är berömd för sin olja.
  • Om du hellre inte använder en kommersiell produkt kan du göra din egen kroppsskrubba genom att blanda Epsom Salt eller Himalayan rosa salt med olivolja, som du kan köpa i en mataffär där du skulle köpa kommersiella produkter. Du kan också blanda socker och en olja (som oliv eller kokosnöt) för ett DIY-ansiktsskrubba.
  • Bild med titeln Exfoliera din kropp för mjuk hud Steg 9
    4. Skölj din kropp när du har slutfört din exfolierande rengöring. Ta lite vatten i dina händer och tvätta produkten borta. Att göra Surethe Exfoliant är helt borta kommer att se till att det inte irriterar din hud senare. Även om den kemiska exfolierande processen kräver mindre av ett "fysiskt" element än sin mekaniska motsvarighet, borde du hitta din hud lika mjuk och slät efter en riktig ritual som du skulle om du skulle använda loofahen hela vägen igenom.
  • Bild med titeln Exfoliera din kropp för mjuk hud Steg 10
    5. Applicera fuktkräm. Genom att tillämpa fuktkräm efter exfoliering bör detta begränsa torrheten eller irritationen och förbättra hydratiseringen.
  • Ska du exfoliera på morgonen eller på natten?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Mohiba Taren, MDMohiba Tareen, MDFAAD Board Certified Dermatolog

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För en torr hud rekommenderar jag dig att blanda kroppsskrubben med kroppsolja för att exfoliera din kropp så att de inte kommer att torka.
  • Efter exfoliating måste du fukta din hud. Du kan använda grädde, lotion eller naturlig fuktkräm som olivolja, sheasmör eller aloe vera.
  • Gå inte i solen strax efter exfoliating.
  • Det är ett alternativ att tillämpa exfoliatorn med en loofah eller tyg för att kombinera den med viss mekanisk exfoliering. Kombinera loofahen med kemisk rengöring rekommenderas om ditt schema inte tillåter mycket tid eller exfolierande. Se till att du tar större tid och bryr sig om att flytta loofahen över din kropp långsammare än du normalt skulle annars skulle ge den kemiska elementet tid att arbeta sin magi på din hud.
  • Även om de flesta kommer att hålla en personlig preferens för den ena eller den andra och dessa två kategorier har beskrivits och skisseras separat rekommenderas att du slår en kombination av de två med din hemmestående. Mekanisk exfoliering hjälper bäst med de döda ytflingorna, men med en butiksköpande produkt kommer att fungera på en djupare nivå.
  • Det finns många fördelar med att exfoliera. Om du lider alls från akne, kommer det att intressera dig att veta att exfoliering kommer att bidra till att förhindra framtida breakouts genom att få bakterierna ur dina porer innan det har tillräckligt med tid för att göra finnar.
  • Exfoliating din hud har också den oväntade bonusen att låta dig uppnå en närmare rakning.
  • Varningar

    Loofahs och andra "kroppsexfoliatorer" rekommenderas inte för användning på ditt ansikte, eftersom de är troligtvis för slipande.
  • Några exfoliants, nämligen billiga och mycket oljor, kan vara mycket hala i badkaret. De kan lämna en stor röra på badkaret så att i senare duschar kan tvättas av smuts vara kakad på badkaret.
  • Fysiska exfoliants, som scrubs, kan bestå av mikrobeador. Dessa mikrobeads är gjorda av icke-biologiskt nedbrytbara material, och deras utbredda användning har en negativ effekt på miljön. Som sådan har de blivit förbjudna i vissa stater och länder.
  • Det finns en sådan sak som exfoliating för hårt. Do inte exfoliera till den punkt där det orsakar ont. Om någon del av processen skadar, försöker din kropp att berätta något för dig. Stoppa vad du gör, och vänta tills irritationen går iväg innan du börjar igen i en mildare takt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande