Hur man torkar birdhouse gourds

Prydnadsgourds växer tillräckligt bred för att göra ett naturligt fågelhus, men först måste du torka dem. Torkning (eller härdning) Birdhouse Gourds lämnar dig med ett ihåligt skal för fåglar att flytta in. Förutsatt att du har torrt och soligt väder, kan du börja torka processen utomhus och sedan flytta goursna till ditt garage eller hem. Det kan ta två till tre månader för Birdhouse Gourds att helt torra, så var tålamod. En gång torkad, kan dessa kalebasser målas eller dekoreras enligt din smak.

Steg

Del 1 av 3:
Skörda dina kalebasser
  1. Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 1
1. Skörda kalebasserna när stammarna är bruna och spröda. Strax före den första vintern frost, undersök dina gours för att se om de är redo att skära från vinstocken. Dina kalebasser är redo när deras stammar ser bruna och skrynkliga och skinns och är sköra och torra.
  • Underröda kalebasser börjar ruttna inom några dagar, så du vill vänta på att de är helt mogna.
  • Overripe-kalebasser visar redan mjuka fläckar medan du är på vinstocken. Undvik dem, för det finns ingen att hålla dem från Rotting.
  • Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 2
    2. Skär goursna från vinstocken. När stammarna är bruna och spröda, skära dina gourds av vinstocken med trädgårdsskärmar eller en skarp kniv. Var noga med att lämna 3 tum (7.6 cm) av stammen så att dina kalebasser är mindre benägna att ruttna.
  • Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 3
    3. Tvätta goursna och klappa dem torra. Använd tvålvatten och en trasa för att ta bort smuts och skräp, försiktigt klappa goursna och torka sedan ner en gång med en tyg som blöts med gnidningsalkohol.
  • Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 4
    4. Sprid ut dina kalebasser i solen. Hitta en solig plats och ordna goursna på en bänk eller picknickbord (inte på marken). Utrymme dem tillräckligt långt bort från varandra att de inte rör och luft kan fritt cirkulera mellan dem. Lämna goursna i solen i upp till en vecka innan du flyttar dem inomhus.
  • Vänd goursna en gång om dagen för att se till att luften når alla sidor av kalebassen.
  • Alternativt, häng dina gours genom att binda en sträng tätt runt stammen av varje kalebass och knyta den andra änden till en klädstreck. Hängande dina kalebasser eliminerar behovet av att vända dem varje dag.
  • Del 2 av 3:
    Härdning av kalebasserna på en varm, torr plats
    1. Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 5
    1. Ta med kalebasserna inomhus. Välj en torr, varm plats för att hänga eller sprida dina kalebasser. Bra fläckar kan innehålla en hyllan eller arbetsbänk i ditt garage eller över en radiator eller bredvid en uppvärmningsventil i ditt hem.
    • Undvik att lagra kalebasserna i ett fuktigt eller kyligt utrymme som din källare.
  • Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 6
    2. Sprid goursna ut så att luften kan cirkulera. Du kan hänga dina kalebasser från en krok eller en sträng eller tråd du har spikat i din vägg, eller du kan sprida ut dina kalebassar på lakan av tidningen och lämna 1 tum (2.5 cm) eller så med utrymme mellan dem.
  • Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 7
    3. Vänd goursna varje par dagar. Om du lagrar dina kalebasser på en plan yta, måste du slå dem regelbundet så att de torkar jämnt. Du vill inte ha den sida som kalebasset sitter på att sakna luftflödet, så du bör rotera varje kalebass med hand för att förhindra ruttning.
  • Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 8
    4. Leta efter mögel och ruttna. Tecken på rot är mjuka fläckar eller sipprande vätska. Du vill agera snabbt för att ta bort den ruttna kalebassen från din samling. Mögel, å andra sidan, kan dyka upp i vitt, grå eller svarta fläckar som är torra och fläckiga snarare än Mushy som ROT. Mögel är en naturlig del av torkningsprocessen, så en möglig kalebass kan rengöras snarare än kasserad.
  • Om du ser några ruttna, mjuka fläckar på en av dina kalebasser, bör du omedelbart ta bort den och kassera den. På det sättet riskerar du inte att roten sprider sig till de andra kalebasserna.
  • Om du ser patchar av grå, svart eller vit mögel kan du spruta goursna med en lösning av 1 del blekmedel till 10 delar vatten, torka bort mögel med en trasa.
  • Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 9
    5. Test för att se om kalebasserna är helt torra. Torka dessa kalebasser kan vara en lång process, så du vill testa dem efter några veckor för att se om de är helt botade. Tryck försiktigt på goursna med fingertopparna. När goursna är helt torkade, kommer de att känna sig svåra och torra, snarare än mjuka och smidiga.
  • Vissa människor kommer att berätta för dig att skrapa dina kalebassar med din fingernagel för att testa om de torkas och botas, men det här riskerar att blåsa eller smälta dina kalebassar och göra ett hål som kan låta bakterier eller buggar komma in.
  • När goursna känner sig torra, kan du skaka goursna och lyssna på de telltale rattle av frön som låter dig veta att kalebasserna äntligen är torra. När dina kalebasser låter lite som Maracas vet du att de är redo att måla och förbereda.
  • Del 3 av 3:
    Avsluta och hänga dina torkade fågelhusgassor
    1. Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 10
    1. Ta bort de grova fläckarna. För att få dina kalebasser ser sina finaste, använd en fingrit sandpapper för att släta ut några ojämn eller skaliga fläckar på dina kalebassar. Sand med en mild beröring i en långsam fram ochående rörelse för att undvika att skada gourd.
  • Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 11
    2. Skär fågelhushålet. Använd en kniv, borr eller Jack-o-Lantern Carver för att punktera kalebassen. Sedan såg en öppning tillräckligt stor för en fågel att använda för att komma in i det nya huset du har skapat. Hålets storlek beror på storleken på fåglarna i din gård. Hålet ska vara:
  • 1 i (2.5 cm) för husrus
  • 1.25 i (3.2 cm) för chickadees
  • 1.5 i (3.8 cm) för bluebirds eller svallar.
  • Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 12
    3. Borra hål för hängande och dränering. Du måste borra hål i toppen av ditt Birdhouse-kalebass för att infoga en sträng eller tråd för att hänga fågeln, liksom ett litet hål i gourdens botten så att regnvatten kan dränera ut.
  • Borra två .125 i (0.32 cm) Hål direkt över varandra längst upp i din kalebass, ca 1 tum (2.5 cm) under stammens botten.
  • Kör en 6 tum (15 cm) tråd eller sträng genom dessa hål och binda ändarna ihop så att du kan hänga ditt fågelhus från en trädgren.
  • Borra a .25 i (0.64 cm) dräneringshål i botten av din kalebass för att tillåta regnvatten att dränera snarare än att ackumulera och leda till rutt.
  • Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 13
    4. Dekorera kalebasserna. Först, sprida de torkade kalebasserna ut på tidningen och spraya måla dem med en vit primer, se till att helt täcka varje sida. SPRAY Måla dem oavsett vilka färger du gillar, eller använd en penna för att skissa din design på gourden innan du målar på din design med pensel och akrylfärger.
  • Bild med titeln Dry Birdhouse Gourds Steg 14
    5. Försegla kalebasserna. För att hålla dina kalebasser som ser sitt bästa, avsluta processen genom att spruta på några lager av polyuretansprayfärg för att täta dem och skydda dem från elementen. Spraya en klar glanspolyuretan, vänta på att den ska torka, spraya sedan en andra kappa för gott mått.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande