Hur man bryr sig om din aloe vera växt

Aloe Vera växter är infödda i tropiska regioner, men de är vanliga hushållsplanter i en mängd olika klimat. Omsorg för en aloe vera växt är enkel när du känner till grunderna. Med lite ansträngning kan du hjälpa din aloe vera växt överleva i många år att komma.

Steg

Del 1 av 2:
Tillhandahålla grundläggande vård
  1. Bild med titeln Vård för ditt Aloe Vera Plant Steg 1
1. Placera aloe på en solig plats. Ett soligt köksfönster eller ett annat soligt ställe i ditt hus är perfekt för en aloe-växt. Aloe gör också bra i områden med indirekt solljus. Aloe i full skugga kommer inte att trivas, så se till att det är minst lite sol i rummet där du lägger aloe.
  • Du kan flytta växten utomhus under sommarmånaderna så länge det inte finns någon chans att frost. Aloe växter består av 95 procent vatten, och till och med en liten frost kommer att frysa dem och vända dem till mush.
  • Om du bor i en varm växande zon och planterar din aloe utomhus, välj en plats som blir indirekt sol (sex till åtta timmar per dag).
  • Bild med titeln Vård för din Aloe Vera Plant Steg 2
    2. Vatten djupt, men sparsamt. Aloe växter är ganska lågt underhåll, eftersom de inte kräver mycket vatten. Vänta tills jorden är torr minst två tum under ytan, sedan vatten långsamt och djupt tills du ser vatten som kommer genom dräneringshålen. Vattna inte Aloe igen tills jorden är torr minst två tum under ytan en gång till. I de flesta miljöer under april till oktober måste du regelbundet vatten. Detta motsvarar att vattna en gång i veckan, och två gånger per månad på vintern.
  • Om du bara har repottat din aloe, vänta två eller tre dagar innan du vattnar. Detta ger rötterna tid att anpassa sig till den nya jorden innan du tar i vatten.
  • När du är osäker, vatten mindre, inte mer. När Aloe är övervattnad börjar rötterna att ruttna, och växten dör till slut. Det är bättre att vänta några extra dagar om du inte är säker på om det är dags att vatten.
  • Om du verkligen älskar din aloe växt, överväga att använda regnvatten. När det regnar blir Aloe vattnat, och när det inte går Aloe utan. Detta replikerar Aloes naturliga miljö. Detta kommer emellertid inte att fungera under torka.
  • Kom ihåg att overwatering kan leda till rotrot och svamp, så det är väldigt viktigt att undvika detta.
  • Bild med titeln Vård för din Aloe Vera Plant Steg 3
    3. Gödsla Aloe under växtsäsongen. Från april till september kommer Aloe att växa kraftigt. Du kan hjälpa det med om du vill ha lite gödselmedel två gånger i månaden under dessa månader. Späd en 15-30-15 gödselmedel genom att blanda den med vatten, en del gödselmedel till fem delar vatten. Leverera gödselmedlet på de dagar då du vattnar.
  • Sluta befruktas under vintern, eftersom växten inte kan använda gödselmedel när det inte växer aktivt.
  • Bild med titeln Plant A Gardenia Steg 13
    4. Titta på insekter. Det finns några skadedjur som är vanliga fans av Aloe Plant, som Mealy Bugs. Dessa buggar är plana och bruna eller solbränna och de gillar att suga på sapet från aloe växter. För att förhindra dem, använd en naturlig, giftfri bekämpningsmedel på din aloe växt.
  • Del 2 av 2:
    Repotting aloe
    1. Bild med titeln Vård för ditt Aloe Vera Plant Steg 4
    1. Ta en titt på potten som Aloe kom in. Aloe växter kommer ofta i spetsiga och små plastkrukor när du först köper dem. För att hjälpa din aloe i åratal är det en bra idé att repotera den i en större kruka där den kommer att ha mer utrymme. Om aloe redan är i en stor, robust lerkruka med hål i botten, behöver du inte nödvändigtvis repot den.
  • Bild med titeln Vård för ditt Aloe Vera Plant Steg 5
    2. Få en Potting Mix för Cacti. Aloe, som andra kaktusar, föredrar torr, sandig jord, och de gör inte bra i den rika fukten av regelbunden pottmark. Kontrollera din trädgårdsbutik för en blandning som är speciellt för kaktusar eller succulenter, växter som lagrar sitt vatten och föredrar att deras rötter är torra istället för våt.
  • Om du bor i växande zoner 10 till 11, där det inte finns någon chans att frysa, kan du växa din aloe utomhus som en trädgårdsanläggning istället för som en inomhushusväxt. Använd 1/3 sand, 1/3 grus och 1/3 jord som ditt växande medium.
  • Bild med titeln Vård för ditt Aloe Vera Plant Steg 6
    3. Valde en kruka tre gånger större än den aloes rotboll. Rotbollen är blandningen av rötter och smuts vid basen av Aloe-växten. Aloe älskar att sprida sig och växa, så du vill välja en stor kruka som ger din växt gott om utrymme. Få en lerkruka med dräneringshål och en bricka för att placera under för att fånga marken och vattnet. Se också till att du inte låter potten sitta i vatten. Det måste kunna dränera.
  • Efter flera månader eller ett år av vård kan du märka att din aloe växt börjar växa sin kruka. Om aloebladen är lika långa som potten är det dags att examinera din växt till en större behållare. Köp en ny kruka som är tre gånger så stor som den nuvarande storleken på rotbollen och repot den.
  • Bild med titeln Vård för ditt Aloe Vera Plant Steg 7
    4. Potten aloe så att bladen står över jorden. Fyll potten delvis med jord, sätt sedan den aloes rotboll mitt i mitten. Placera mer jord runt rotbollen, hela vägen upp till botten av bladen. Pat det lätt med händerna för att hålla Aloe Plant på plats.
  • Tänk på att jorden bara ska täcka rotbollen. Placera stenar ovanpå jorden.
  • Bild med titeln Vård för ditt Aloe Vera Plant Steg 8
    5. Sprida stenar eller skal över den exponerade smutsen. Detta kommer att hjälpa till att hålla i fukt och replikera Aloes naturliga miljö. Välj vilken typ av små stenar, stenar eller skal som du gillar. Tryck dem lätt in i jorden vid växtens botten.
  • Bild med titeln Vård för ditt Aloe Vera Plant Steg 9
    6. Propagera "spädbarn". Det här är de små aloe-växterna som spirade från huvudanläggningen. När du ser en bebis som har fullt utformats, lossa den från moderfabriken genom att avskilja den med en kniv. Var försiktig så att du inte bryter rötterna som du gör det här. Ställ den på en ren, torr hylla för att låta den ringa över för ett par dagar. Repotera sedan det i en liten kruka med hjälp av pottjord för succulenter eller kaktusar.
  • Om barnet inte har några rötter, kan du fortfarande sprida det. Fyll en liten kruka med rätt pottsmark och placera barnets klippa ner på toppen av jorden. Istället för att vattna det, sprit det med vatten varje par dagar. Så småningom bör du se några rötter börjar spira. När du gör kan du kruka den i jorden.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Aloe växter kan vara mycket praktiska att ha omkring eftersom de ger omedelbar lättnad för solbränna och andra typer av brännskador. Om du tillbringade en dag i solen och din hud är röd, bryta av ett moget aloeblad och gnugga gelén från insidan över din bränning eller klippa upp bladet och placera den gelsidan ner på din bränning. Området där du bröt bladet kommer att ringa över och växten blir bra.
  • Aloe Vera Plant kan tåla heta klimat sedan växten lagrar vatten i sina stammar. Det kan leva upp till 2-3 månader utan att vattna.
  • Du kan placera ett brutet blad i kylskåpet för att kyla ner det, gnid det över en solbränna.
  • Om du ska ta bort löv från din aloe växt, ta de lägre, äldre bladen från botten av växten.
  • Varningar

    Om du har katter, se till att du inte låter dem nibble din aloe vera växt!
  • Använd inte aloe på öppen hud eller sår som ligger under ytan på din hud. Använd det bara på ytbrännskador. Om du har en stor bränning, se en läkare istället.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande