Hur man torkar rosenblad

Poeter har spenderat sina liv drömmer om den eteriska skönheten i rosen. Rosor kan emellertid också ha en praktisk användning - och torkade kronblad i synnerhet kan omvandlas till många underbara saker. De ger en berusande doft till potpourri och satängsäckar, lägg till färg till inomhusdekorationer och skapa romantiska konfetti för bröllop. Ovanpå det är processen att torka rosorna faktiskt ganska enkelt. Se steg 1 till början.

Steg

Del 1 av 4:
Välja kronblad
  1. Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 1
1. Välj färska rosor i full blom. Du kan skörda blommor som du vill torka när som helst under växtsäsongen, men kom ihåg att när de är på deras största och ljusaste, kommer de också att lukta sitt bästa. Undvik att plocka rosor som har bruna kronblad - de blir helt bruna när de torkar.
  • Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 2
    2. Vänta på den perfekta tiden på dagen för att välja dina rosor. Denna tidsperiod är efter att daggen har torkat, men innan middagssolen har nått sina starkaste strålar. Rosenblad med någon form av fukt på dem kan potentiellt bli brun när de torkas eftersom de kommer att börja ruttna. Timmarna före middagssolen är när de flesta rosor producerar sin starkaste doft.
  • Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 3
    3. Frigör kronbladet från stammarna genom att använda sax för att snipas runt basen av rosenbladet. Var noga med att skära runt hela blomman. Du kan också plocka kronbladet genom att försiktigt dra varje från stammarnas botten.
  • Del 2 av 4:
    Torka kronbladet

    Metod en: lufttorkande rosor

    1. Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 4
    1. Placera kronbladet på ett torkblad. En nätskärm som ett gammalt fönster eller en platt metallfilm från ditt kök kommer att fungera bra. Se till att kronbladet är i ett enda lager och att ingen av dem överlappar. Om de överlappar medan de torkar, kommer de att hålla sig ihop och du måste bryta dem ifrån varandra senare.
  • Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 5
    2. Placera kronbladet där de kommer att få mycket luft. Det bästa stället att sätta dina kronblad är på platt yta ut ur direkt solljus som har bra luftcirkulation. Att placera kronblad direkt i solen kommer att få dem att blekna så undvika att göra det här. Undvik att sätta kronbladet i ett fuktigt område, eftersom fukt i luften kan få dem att ruttna.
  • Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 6
    3. Vänd dina kronblad över flera gånger. Lufttorkande kronblad tar i allmänhet ett par dagar. Under den tiden bör du vända dina kronblad över minst en gång om dagen. Att rotera dina kronblad kommer att se till att båda sidor av varje kronblad kommer att få tillräckligt med luftexponering.
  • Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 7
    4. Ta bort dem från torkarket. Ta bara bort kronbladet efter att de blivit krispiga (nästan konsistensen av majsflingor.) Om de inte är helt torra när du lagrar dem, börjar de bli mögliga.
  • Metod två: med en mikrovågsugn

    1. Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 8
      1. Linje en mikrovågsugnsäker tallrik med dubbelt lager av pappershanddukar. När du har gjort det, placera kronbladet du vill torka på pappershanddukarna. Se till att de är i ett enda lager utan några överlappande kronblad. Kronbladet kommer att torka ihop om de överlappar och kommer att riva om du försöker dra dem ifrån varandra.
    2. Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 9
      2. Täcka kronbladet. När du har lagt kronbladet i ett enda lager, täcka dem med ett annat lager pappershanddukar. Placera en annan tallrik ovanpå allt detta så att det fungerar som ett lock för bottenplattan.
    3. Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 10
      3. Placera denna stapel tallrikar i mikrovågsugnen.Värme på högt tills kronbladet inte längre är fuktiga för beröring, ca 40 sekunder. Mikrovågsugnar tenderar att variera, så du kan behöva experimentera för att hitta rätt tidsperiod för att torka rosenbladet.
    4. Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 11
      4. Testa kronbladet för torrhet. Efter den tilldelade mängden mikrovågsändning, lyft den övre plattan och lager av pappershanddukar. Kronbladet ska känna sig torra men inte krispiga. Om kronbladet fortfarande känner sig fuktiga, placera dem tillbaka i mikrovågsugnen och fortsätta att "laga" dem.
    5. Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 12
      5. Ta bort kronbladet från mikrovågsugnen. Om du vill göra dem skarpare, sprida kronbladet på pappershanddukar ordnade på en plan yta. Välj ett torkningsort bort från vindar, fukt, ljus och damm.

    Metod tre: Använda en dehydrator

    1. Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 13
      1. Placera rosenbladet i din dehydrator. Se till att de inte överlappar varandra. Beroende på vilken typ av dehydrator du använder kan torkningsprocessen ta ett par timmar (som om du använder en Excalibur,) eller en hel dag (om du använder en Nesco 600-watt-maskin.) Men lång tid det tar, du kommer att fyllas med den underbara doften av rosen.
    2. Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 14
      2. Ställ in din dehydrator till lägsta möjliga inställningar. Det är viktigt att sätta det lågt eftersom annars kan dina rosor brinna.
    3. Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 15
      3. Lämna rosenbladen tills de är torra. Som nämnts ovan kan det ta ett par timmar eller en hel dag. När de är färdiga, borde de ha en textur som liknar majsflingor eller mycket tunna potatischips.
    Del 3 av 4:
    Använda en bok
    1. Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 16
    1. Öppna boken.
  • Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 17
    2. Sätt petalerna inuti den (se till att de är i ett enda lager.)
  • Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 18
    3. Stäng boken (försök att inte vika kronbladet.)
  • Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 19
    4. Vänta ungefär en vecka eller två, och dina kronblad ska vara torra.
  • Del 4 av 4:
    Använder och lagrar torkade rosor
    1. Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 20
    1. Förvara torkade rosenblad i kaffeburkar, burkar eller glasburkar. De torkade kronbladen kan lagras på det sättet under längre perioder. Se till att lagringsbehållarna tätar tätt för att förhindra insekter från att komma in och äta kronbladet. Förvara dem inte i direkt solljus.
  • Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 21
    2. Bestäm hur du vill använda dina kronblad. Alternativen är oändliga. Använd dem inyour bröllop, skapa en sensuell upplevelse, eller lägga till dem potpurri eller prova något av följande.
  • Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 22
    3. Lägg till rosenblad till din favoritdrink. Förbättra uppropa cocktail, skapa en festivering av kronblad, eller njut av lite uppfriskande rosvatten.
  • Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 23
    4. Få artsy och lägga till rosenblad till ditt hantverk. Skapa ett halsband ut ur Rose Petal Pärlor, Eller gör din egen unika doft med rosa kronblad parfym.
  • Bild med titeln Dry Rose Petals Steg 24
    5. Lägg till några kronblad i din mat. Tryrose kronbladsmörgåsar. Bli rustik genom att göra din OwaRose Petal Jam, eller MakeFrosted Rose Petals för att lägga till en tårta.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg att rutinmässigt kontrollera de torkade rosenbladen i dina förvaringsbehållare för insekter. Om du hittar en infestation, kasta ut de torra blommorna och tvätta behållaren ordentligt innan du använder den igen.
  • Kom ihåg att de flesta blommor tenderar att mörka med torkning. Håll det i åtanke om de torkade blommorna kommer att användas i dekorationer med ett specifikt färgschema.
  • Samla mer rosenblad än du behöver. Som försäkrar en tillräcklig utbud av ögon-tilltalande kronblad för ditt syfte även om vissa blir skadade under torkningsprocessen.
  • Var inte nervös om din första sats är inte perfekt. Försök igen och kom ihåg det med träning blir det lättare.
  • Vid torkning av rosenblad i en bok, placera på en vävnad och täcka med en annan innan du stänger din bok. Detta kommer att hjälpa dem att torka ut som överskott av fukt kommer att dras ut av vävnaden. Placera boken under något tungt som under en madrass för att påskynda processen.
  • Saker du behöver

    • Färska rosor med fullt öppnade blommor
    • Sax
    • Mikrovågsäker tallrik
    • Mikrovågsugn
    • Pappershandukar
    • Tidningar eller handdukar
    • Torkställning
    • Dehydrator
    • bok
    • Förvaringsbehållare med lufttät tätning
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande