Hur man foder för rosa höfter

Rosehip är en utmärkt källa till vitamin C och antioxidanter. Du kan föda dem från tämjade rosebussar och kan enkelt hitta dem i det vilda. Lär dig att känna igen rosenkranser, vet när de är redo att skördas och beskära dina rosebussar så att du kommer att ha en bra utbud av dem. När du har funnit din rosenkramer kan du njuta av dem i te, eller göra dem till gelé, sirap och vin.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta rosenkrans
  1. Bild med titeln Foder för Rose Hips Steg 1
1. Leta efter runda röda eller orange bär på rosebussar. Känna igen dem genom sin form och av de små fjädrande wisps som växer från sina bottnar. Identifiera dem också med deras storlek. Leta efter bär som är var som helst från ¼ "(6.35 mm) till 1¼ "(31.75 mm).
  • Bild med titeln Foder för Rose Hips Steg 2
    2. Titta på dina rosebushes. Uncut rosa stammar kommer att bilda rosenkranser. Ta inte bort alla blommor när du beskär din rosebushes. Lämna några blommor på plats så att de kan bilda rosenkranser efter att de mognar.
  • Bild med titeln Foder för Rose Hips Steg 3
    3. Foder för dem i det vilda. Rosor som växer i naturen bildar också Rosehips. Foder för rosenkranser på rosebussar i skogen. Du kan också hitta vilda rosor som växer på sidan av vägen i vissa områden. Och leta efter de mycket stora och saftiga rosenskapen från Rosa Rugosa eller Rock Roses längs kusten och nära vatten, även längs bevattningsdockor.
  • Del 2 av 3:
    Timing din foder
    1. Bild med titeln Foder för Rose Hips Steg 4
    1. Börja foder på sensommaren. Leta efter rosenkranser efter rosor blommar i juli. Du kan hitta dem som börjar i augusti. Fortsätt foder för dem genom vintern.
    • Leta reda på Rosebushes när de är i blom, och planerar att återvända minst fyra veckor senare för att börja skörda dina rosenkramer.
  • Bild med titeln Foder för Rose Hips Steg 5
    2. Vänta tills efter den första frosten. Skörda rosenkranser efter den första frosten av säsongen passerar. Planera att föda dem i slutet av hösten. Du kan skörda dem tidigare, men de kommer att ha mindre juice och vara mer bitter.
  • Se till att rosenskapen är mjuk till beröringen när du skördar dem efter frosten.
  • Känna igen mogna rosebussar av det faktum att de är lätta att dra av busken.
  • Bild med titeln Foder för Rose Hips Steg 6
    3. Inte foder för dem för sent. Vänta inte för länge för rosenskap att mogna, eller de kommer att börja shrivel. Använd inte äldre, shriveled rosehip - de kommer inte att behandla bra. Var försiktig med att de inte är så mjuka, antingen - mycket mjuka rosenkranser är också över mogna. Identifiera dessa över mogna rosenkranser av det faktum att de kommer att falla ihop när du rör dem.
  • Del 3 av 3:
    Skörda rosenkranser
    1. Bild med titeln Foder för Rose Hips Steg 7
    1. Skydda dig själv från törnen. Använd handskar för att skydda dina händer från Rosebush Thorns. Att ha på sig handskar kommer också att skörda gå fortare. Prova läderhandskar eller trädgårdshandskar för det bästa skyddet. Använd också långa ärmar.
    • Bära långa byxor för att skydda benen från nässlor, taggar och till och med gift ivy eller giftig ek när du foder vild rosenkranser.
  • Bild med titeln Foder för Rose Hips Steg 8
    2. Ta tag i de handfulla. Skörda rosenkranser från att dra dem direkt från rosebush. Ta tag i hela klumpar av mogna rosenkransar på en gång. Kom ihåg att mogna rosenkranser kommer att dra bort från stammen mycket enkelt.
  • Bild med titeln Foder för Rose Hips Steg 9
    3. Ta bort håren inuti frön efter skörd. Innan du använder dina rosenkramer, ta bort de små håren som omger frön. Se upp för de håren, för att de orsakar klåda och kan irritera halsen. Det bästa sättet att ta bort dem är att spänna håret ut medan du lagar rosenhip sirap eller geléer.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande