Hur man gör automatisk skrivning

Automatisk skrivning kan användas som en övning för att hjälpa dig att öka din kreativitet eller förbättra ditt skrivande, men det kan också användas som en övning i kanalisering av mer undermedvetna tankar eller kommunicerar med andra enheter. Oavsett vilken användning för automatisk skrivning kan det vara en bra övning för att överföra vad som är i huvudet till sidan utan hämningar.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda automatisk skrivning som skrivövning
  1. Bild med titeln Gör automatiskt skrivsteg 1
1. Besluta om ett medium. Vill du använda en dator för din automatiska skrivningssession eller vill du använda penna / penna och papper? Detta är helt baserat på din personliga preferens. Vissa skulle hävda att penna och papper är det enda bra sättet att använda automatiskt skrivande, men om du kan skriva snabbare än du kan skriva (och du är bekvämare med det) kan det vara mer användbart att använda en dator.
  • Du kan också prova varje medium för att se vilken du föredrar, eller du kan byta mellan de två om du vill.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivsteg 2
    2. Ge dig själv en fråga eller ämne som du vill skriva om. Om du övar automatisk skrivning för att förbättra din kreativitet, eller för att hjälpa dig att komma igång med skrivande uppgift, kommer det att vara till hjälp att ha en omedelbar sorts.
  • Du kan till exempel skriva om något som har varit i ditt sinne mycket på sistone, eller om en dröm som du nyligen har stickat ut i ditt sinne. Kanske ett problem du har, eller något du är glada över. Kanske har du en idé för en historia i åtanke, i vilket fall du kan använda det som ditt ämne. Om du inte har riktigt ut i ditt sinne alla detaljer om historien du vill skriva, kan du helt enkelt skriva om alla olika idéer och bitar av den berättelse du har.
  • Du kan till exempel svara på "5 W" om ditt ämne. Det är, vem? Vad? När? Varför? Hur? Eller du kan bara ha det ämne du vill skriva om i åtanke.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivsteg 3
    3. Sätta en timer. 10 minuter borde vara en bra utgångspunkt.Att ställa in en timer hjälper dig att undvika att du undrar om du har skrivit tillräckligt länge.
  • Kom ihåg att 10 minuter är bara en föreslagen utgångspunkt. Om du vill skriva längre, gör det så. Om du ställer in din timer i 10 minuter, men du känner att du har mer att skriva, bör du fortsätta tills du känner att du har fått allt ut.
  • Å andra sidan bör du inte sluta skriva till 10 minuter är uppe. Även om du känner att du har gått ur saker att skriva. Fortsätta försöka, och så småningom kommer din hand att skriva något.Kom ihåg att du kan skriva något, även om det är en vild tangent från ditt ämne eller bara löst relaterade.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 4
    4. Stäng dina ögon om du kan. Traditionellt är en viktig del av övning av automatisk skrivning att stänga dina ögon medan du skriver. Detta förhindrar att du tänker på något du tidigare skrev, eller från att korrigera något du har skrivit.
  • Om du känner att du kommer att bli frestad att kika på ditt arbete under denna övning, kan du också överväga att sätta på en blindfold medan du arbetar, och / eller registrerar dina tankar (oralt) på din telefon eller dator, för senare transkription.
  • Om du upptäcker att du inte kan skriva med dina ögon stängda, gör det med dina ögon öppna, men kom ihåg att du inte får sluta skriva för att ändra vad du har skrivit. Korsa inte ut, radera inte, sluta inte. Om ditt sinne plötsligt ändrar riktningar, bara börja skriva vad det är du tänker, även om det betyder att du börjar en ny mening i mitten av en annan.
  • 5. Gör en lugnande aktivitet om du inte gillar att stänga dina ögon. Du kan lyssna på instrumental musik, meditera, eller lyssna på en guidad meditation före och / eller under din automatiska skrivningssession. Detta kommer att slappna av dig och göra det lättare för att orden ska flöda.
  • Du kan meditera före din skrivande session, lyssna sedan på instrumental musik medan du skriver.
  • Bild med titeln Gör automatisk skrivande steg 5
    6. Börja skriva. Skriv vad som helst som kommer in i ditt sinne som det kommer in i ditt sinne. Helst kommer det att vara relaterat till ditt ämne, men om det inte är relaterat, borde du fortfarande skriva det.
  • Betala absolut ingen uppmärksamhet åt grammatik, stavning, meningsstruktur, stil eller något som du normalt skulle vara orolig för när du skriver. Dessa saker är absolut ingen betydelse i automatisk skrivning.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 6
    7. Koppla av. När du har slutfört en skrivning, stoppa du skrivandet och ge dig en paus i några minuter.
  • Bild med titeln gör automatisk skrivsteg 7
    8. Läs vad du har skrivit. Nu ska du gå tillbaka till det du har skrivit och läs igenom det. Döm inte dig hård. Vad du har skrivit kan inte ge någon mening alls, och det kommer definitivt inte vara söt.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 8
    9. Markera eller cirkla allt som är intressant för dig. När du läser kan du hitta saker som du tycker är särskilt intressant. Du bör notera dessa genom att markera dem eller cirkla dem för att komma tillbaka till.
  • Med hjälp av dessa idéer kan du slutföra en annan omgång med automatisk skrivning, om du känner att du vill fortsätta träningen.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 9
    10. Fortsätt med ditt skrivande. Om, efter att du har använt Automatisk skrivning, känner du att du är redo att gå vidare till nästa steg i din skrivprocess, gör det så. Å andra sidan, om du känner att du har gått framåt, men fortfarande har inte fått det du ville ha ut ur träningen, gärna upprepa så ofta som nödvändigt.
  • Metod 2 av 2:
    Använda automatisk skrivning som en andlig övning
    1. Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 10
    1. Hitta en plats som är fri från distraktion. Du behöver en bekväm plats, där du inte kommer att avbrytas för att kunna använda automatisk skrivning på ett mer andligt sätt.
    • Du behöver inte göra den här övningen för en viss tid, så det är inte nödvändigt att ställa in en timer. Men vissa rekommenderar att du ställer in 30-45 minuter för att göra ditt skrivande.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivsteg 11
    2. Besluta om hur du ska skriva. Är du bekvämare att skriva med penna och papper, eller föredrar du att skriva på en dator?Detta är helt baserat på din personliga preferens. Medan det finns de som hävdar att det är bäst att använda penna och papper, bör du i allmänhet hålla fast vid vad du är bekvämare att göra.
  • Om du inte är säker på hur du vill göra det, försök att göra det båda sätten och välj vilken som är bekvämare för dig.
  • Om du använder en dator, använd vilken Word-processor du vanligtvis använder (e.g. Microsoft Word, Notepad, TextEdit på Mac, etc.)
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 12
    3. Rensa dina tankar. Gör ditt bästa till rensa dina tankar Av alla tankar, till exempel, om saker du måste göra senare på dagen, saker du är orolig för, etc.
  • Om du är särskilt stressad, upprörd, arg eller orolig för något, sätt sedan av din session för en annan tid. Det blir svårt att rensa ditt sinne om du har en stor fråga du är inriktad på.
  • Ta några djupa andetag, försök att fokusera på luften som går in och ut ur näsborren, och hur det känns. Är det kallt och varmt går ut? Är det grunt eller djupt? Att rensa ditt sinne är en färdighet som du måste träna. När du övar mer, kommer du att förbättra.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 13
    4. Ring på den enhet du vill kanalisera. Detta kan vara "ande guider", "änglar", eller "mitt högre själv", till exempel. Om du vill göra det kan du göra det genom att be till dem eller genom meditation.
  • Vissa föreslår att det här är en bra idé, medan andra lämnar det helt och hållet. Gör vad som känns rätt för dig.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 14
    5. Blunda. Att hålla ögonen stängda gör att du kan låta ditt sinne kommunicera mer direkt med din hand (er) och hålla dig från att döma vad som kommer ut på papperet eller skärmen.
  • För den här metoden är det absolut nödvändigt att du har stängda ögon. Om du känner dig rädd för att stänga dina ögon, fokusera ögonen på väggen framför dig. Även om du kan sluta med ingenting annat än märken på en sida, kommer du att förbättra med tiden. Om den enhet du kanalisera vill skriva ord och meningar, så kommer de att göra det.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 15
    6. Sätt din penna till papperet. Om du använder en dator, lägg händerna på tangentbordet som om du skulle skriva något.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivsteg 16
    7. Låt dina händer göra vad de vill ha. Skriv, skriv eller rita vad som helst i ditt sinne. Om du använder papper kan det innebära teckningssymboler eller klotter.
  • Om du vill ha frågor som besvaras vid kanalisering av enheter kan du också göra det här. Börja med att skriva ner den fråga du vill svara, och sedan låta din hand fritt vägleda dig till svaret.
  • Försök inte tolka något som du ritar, skriver eller skriver som det händer. Helt enkelt låt det hända. Ditt sinne kan försöka komma tillbaka till kontroll, men gör ditt bästa för att helt enkelt låta tankarna flöda fritt.
  • Bara du kommer att kunna veta när en automatisk skrivning är över. Fortsätt gå så länge det känns bekvämt, och sluta om / när det börjar känna sig negativ eller obekväma.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 17
    8. Ta ett djupt andetag. När du är klar med din session, ta några djupa andetag för att komma tillbaka till dig själv. Om du vill, kan du tacka den enhet du har kanaliserat.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivsteg 18
    9. Titta över vad du har skrivit. Vid denna tidpunkt kan du se vad som har kommit ut på sidan / skärmen. Förhoppningsvis hittar du något som är meningsfullt för dig. Om inte, försök att inte oroa dig. Sätt det bort för dagen och försök igen imorgon. Det här är en färdighet som tar mycket övning.
  • Kom ihåg att även om du inte kan uppnå det resultat du önskar, är automatisk skrivning fortfarande bra för att stärka din kreativitet.
  • Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 19
    10. Håll kopior av skrifterna. Med tiden kan du se mönster, pågående meddelanden eller andra anslutningar som är värda ihop.
  • Tips

    För bästa resultat, gör det här i ett lugnt rum. På det sättet kommer du inte att distraheras.
  • Automatisk skrivning kan vara ett bra sätt att övervinna författarens block, men det kan också vara en bra övning att träna regelbundet också.
  • Varningar

    Var medveten om att det inte finns några vetenskapliga bevis på att automatisk skrivning har något terapeutiskt värde.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande