Hur fixar du passiv röst

Din skrivröst lägger till särskiljningsförmåga och en känsla av smak för ditt arbete, vilket kan hjälpa din läsare att engagera sig mer med vad du måste säga. Den aktiva rösten ger din skrivmyndighet och en närmare anslutning till din publik eftersom du pratar direkt till dem. Du kommer fortfarande att prata med din publik om du använder passiv röst, men skrivandet kan tyckas intetsägande och indirekt. För en starkare, mer auktoritativ röst i ditt skrivande, bör du lära dig att fixa passiv röst.

Steg

Metod 1 av 3:
Identifiera passiv röst
  1. Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 1
1. Tänk på problemen med passiv röst. Med den passiva rösten är föremålet för en mening att ageras, snarare än att göra åtgärden. Verbet i meningen handlar om ämnet, med motivet som uppträder efter åtgärden i meningen. Detta resulterar i en mening som låter obekväm och intetsägande, dåliga egenskaper när du försöker hämta en övertygande uppsats, en engagerande artikel eller en effektiv muntlig presentation.
  • Till exempel skulle en mening i passiv röst vara: "Milkbone tuggades av hunden" eller "Basketen kastades av Sara."I den första meningen handlas Milkbone på av hunden och i andra meningen handlas basketen på Sara. Detta skapar en blid mening, eftersom ämnet inte gör åtgärden i meningen.
  • Ett annat exempel skulle vara: "Cykelhjulen förstördes av stormen" eller "Mina papper skrevs på en dator."I första meningen handlas cykelhjulen på stormen och i andra meningen handlas papperet på datorn.
  • Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 2
    2. Titta på meningar där ämnet saknas. En mening kan också använda passiv röst om den inte har något ämne. Dessa meningar tenderar att inkludera danglingmodifierare. Dangling modifierare är ord eller fraser som ändrar ett ord som inte tydligt anges i meningen.
  • En mening med en dangling modifierare som inte har något ämne kan vara något som, "att vara mer professionell, var en svart kostym sliten."I den här situationen vet vi inte vem som bar den svarta kostymen, men meningen indikerar att någon bar den svarta kostymen för att verka mer professionell. Därför är meningen passiv och ofullständig.
  • Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 3
    3. Notera skillnaden mellan aktiv röst och passiv röst. Med den aktiva rösten gör ämnet i meningen åtgärden. Ämnet visas vanligtvis före åtgärden i meningen. Detta skapar meningar som är klara, koncisa och direkta. Du bör använda aktiv röst när det kommer att göra ditt skrivande verkar mer ändamålsenligt.
  • Exempel på meningar i den aktiva rösten inkluderar: "Hunden tuggade Milkbone" eller "Sara kastade basketen."I båda meningarna gör ämnet i meningen åtgärden. "Hunden" "tuggas" och "sara" "kastade."
  • Andra exempel inkluderar: "Stormen förstörde cykelhjulen" eller "Jag skrev papper på en dator."I båda meningarna kommer motivet före verbet och ämnet gör åtgärden.
  • Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 4
    4. Kontrollera efter instanser när passiv röst är att föredra. I vissa fall kan den passiva rösten vara nödvändig eller mer användbar än den aktiva rösten. Dessa fall är sällsynta och specifika för innehållet i meningen. Du bör vara medveten om dessa instanser så du vet när det är okej att använda den passiva rösten.
  • Ibland kan du ha en förekomst när mottagaren av åtgärden är viktigare än verkaren av åtgärden. Du skulle då använda den passiva rösten för att markera mottagaren av åtgärden. Du kan märka detta i nyhetsberättelser och nyhetsartiklar.
  • Till exempel blev "en ovärderlig rodinskulptur stulen från Chicago Museum of Art idag av två väpnade män."I det här fallet är det mer nyhetsvärda innehållet att skulpturen togs, snarare än att åtgärden av åtgärden är de två väpnade männen. Att sätta det viktigare innehållet fram, även om det är passivt röst, gör meningen att jag känner mig mer ändamålsenlig.
  • Du kan också använda passiv röst när du inte kan identifiera "vem" eller "vad."I dessa fall kan du använda den passiva rösten för att kompensera för att inte ha mer information. Till exempel, "Paketet förlorades under det internationella flyget."Eftersom du inte vet vem som förlorat paketet, kan du inte använda den aktiva rösten och istället använda den passiva rösten.
  • Metod 2 av 3:
    Justera passiv röst i ditt skrivande
    1. Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 5
    1. Korrigera vanliga passiva ord i dina meningar. Ett sätt att notera när du använder passiv, istället för aktiv, är röst att gå igenom ditt skrivande och leta efter vanliga ord som finns i passiva meningar. Även om det inte finns någon passiv mening innehåller dessa sökord, och tittar på för dessa ord är ett användbart sätt att fixa instanser av passiv röst. Titta på följande former av "att vara" som kan dyka upp i en passiv mening:
    • "Är": Till exempel, "Cykling är något jag gör."
    • "Var": Till exempel, "repet användes av mig i tävlingen."
    • "Var": Till exempel, "bär bären av barnen."
    • "Hade varit": Till exempel, "spelet hade spelats av mannen sedan gryningen."
    • "Har varit" eller "Har varit": Till exempel, "sången har gjorts av gruppen hela morgonen."
  • Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 6
    2. Skriva om meningen så ämnet gör åtgärden. När du har identifierat passiva meningar i ditt skrivande bör du justera meningen så ämnet gör åtgärden. Ämnet kan vara en person, ett objekt eller en plats. Du vill se till att ämnet alltid är före verbet och gör åtgärden, inte påtagen.
  • Till exempel kan du ha meningen, "repet användes av mig i tävlingen."Du kan justera den här meningen så den är i aktiv röst", jag använde repet i loppet."I den aktiva meningen gör ämnet" jag "åtgärden," använde repet i loppet."
  • Ett annat exempel kan vara den passiva meningen: "Spelet hade spelats av mannen sedan gryningen."Du kan justera meningen så den är aktiv:" Vid gryningen började mannen spela spelet "eller" Mannen startade spelet vid gryningen."I den aktiva meningen gör ämnet" mannen "åtgärden, verbet" spelade."
  • Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 7
    3. Bibehålla samma röst under hela meningen.Skift inte från aktiv röst tillbaka till passiv röst. Ibland kan du falla tillbaka till vanan att flytta till passiv röst efter några meningar i den aktiva rösten. Du kan också göra misstaget att starta en mening i aktiv röst och sedan slutar meningen i passiv röst. Du bör se till att varje mening har ett ämne som gör en åtgärd, med ämnet som placeras före verbet i meningen.
  • Till exempel kan du ha följande mening: "Hon ville agera lugnt när hon hörde skämt, men hon blev fortfarande jeered på sina vänner."Den här meningen börjar i aktiv röst, med" hon ville "och sedan slutar i passiv röst. Du kan justera den till all aktiv röst, vilket resulterar i: "Hon ville agera lugnt när hon hörde skämt, men hennes vänner skakade fortfarande på henne."
  • Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 8
    4. Identifiera ämnet. Många meningar i den passiva rösten saknar ett ämne och innehåller danglingmodifierare. Att identifiera ämnet kan bidra till att klargöra dina meningar och flytta från passiv röst till aktiv röst.
  • Till exempel kan du ha följande mening: "För att spara tid, skrivs uppsatsen på en dator."Denna mening använder passiv röst och en dangling modifierare, eftersom det inte är klart vem som sparar tid eller som skriver uppsatsen. Den reviderade versionen av meningen skulle vara: "För att spara tid, skrev Tyler uppsatsen på en dator."
  • Metod 3 av 3:
    Använda korrekturläsningsstrategier
    1. Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 9
    1. Ta din tid. Korrekturläsning tar tid, så lägg det inte i sista minuten. Ge dig gott om tid. Försök att sätta åt sidan minst 20 minuter för att korrekturläsa ditt papper om dagen eller två innan det är förfallet. Du måste också ge dig tid att korrigera eventuella fel du hittar.
  • Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 10
    2. Läs ditt skrivande högt. Du kan märka passiv röst om du tar dig tid att läsa din skrivning högt för dig själv eller till en sympatisk publik. Du bör ägna stor uppmärksamhet åt alla meningar där ämnet kommer efter verbet och var det är oklart vem eller vad som gör åtgärden i en mening. Det här är indikatorer på passiv röst.
  • Även om datorns stavningskontrollfunktion kan vara användbar för att fånga grammatiska fel kan det inte fånga alla de passiva meningarna i ditt skrivande, så beror inte på det för att göra det här för dig.
  • Du bör också komma ihåg att vissa meningar faktiskt dra nytta av passiv röst, baserat på innehållet i meningen. Att läsa ditt skrivande högt och till andra kan hjälpa dig att vara en bättre redaktör för ditt arbete och märka när en mening ska vara i passiv eller aktiv röst.
  • Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 11
    3. Använd sökfunktionen. Du kan använda sökningen eller Hitta och ersätt funktion i MS Word För att hjälpa dig att hitta instanser av passiv röst. Försök att söka efter vanliga passiva röstord och fraser, som "är" "var," "var" "hade varit" och "har varit."Kontrollera då meningarna med markerade ord och fraser för att se om de använder passiv röst.
  • Rätta instanser av passiv röst efter behov.
  • Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 12
    4. Börja i slutet och läs bakåt. Att läsa ett papper bakåt kan också göra det lättare för dig att identifiera problem som passiv röst. Läs sista meningen i ditt papper och läs sedan meningen före den där.
  • Fortsätt att arbeta bakåt tills du har läst varje mening i ditt papper. Korrigera eventuella fall av passiv röst som du hittar som du går.
  • Bild med titeln Fix Passive Voice Steg 13
    5. Besök skrivcentret eller en skrivhandledare. De flesta universitet har skrivcentra där du kan få feedback och hjälp med ditt papper gratis. Om ditt universitet har ett skrivcenter, gör sedan ett möte för att få hjälp att hitta instanser av passiv röst.
  • Tänk på att en skrivhandledare inte kommer att fixa ditt arbete för dig. Han eller hon hjälper dig att utveckla de färdigheter du behöver för att identifiera instanser av passiv röst på egen hand.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande