Hur man blir en wiccan

Även känd som "den gamla religionen" och "The Craft", "Wicca är en religion med egen praxis, principer och tro som är rotade i hedniska traditioner. Precis som i någon religion finns det en mängd olika vägar och typer av Wicca, och människor övar det enligt sina egna övertygelser och livsstilar. Det kan vara en lång process att bli en wiccan, krävande studie, koncentration och fokus, men det kan vara ett glädjande och tillfredsställande trossystem att följa.

Steg

Del 1 av 3:
Lär dig om Wicca Craft
  1. Bildbeteckningen blir ett Wiccan steg 1
1. Lär dig vad Wiccan Tros är. Wicca bygger på en tro på gudinnan i centrum av allt liv och skapande. Vissa versioner av Wicca väger gudinnor och gudar lika, eftersom det finns en allmän mening i Wicca att tro på dualitet eller balans i universum. Det finns inga heliga böcker eller profeter eller mellanhänder. Alla som övar Wicca har direkt tillgång till gudinnan eller den gudomliga, och de gudomliga livet i varje person.
  • Wiccan Rede, eller Creed, är den centrala tenet som de flesta Wiccans följer, vilket är: "Om du skadar ingen, gör vad du vill."Denna trosbekännelse värden harmonin med vilken man borde leva sitt liv, och så länge dina handlingar inte skadar andra eller kränker deras förmåga att leva sina liv, fortsätt när du vill. Den trefaldiga regeln är också centralt för Wiccan-övertygelser, vilket är tanken att det du än gör kommer tillbaka till dig tredubbelt. Detta kan hända på ett positivt eller negativt sätt.
  • Wiccans tar ansvar för sina egna handlingar. Det här är tron ​​att du har ensam ansvar för dina ord och handlingar. Du ensam bestämmer hur du agerar och reagerar på utomstående krafter, och gör förändringar till de som du har behandlat dåligt är det bästa sättet att ta ansvar.
  • Harmoni med naturen är en viktig aspekt, liksom hela livets helighet. Wiccans känner igen att människor bor i partnerskap med jorden och är beroende av jordens bounty för att överleva. Naturen och livet förekommer i en cykel, och människor är väldigt mycket en del av det. Relaterat med detta är tron ​​på reinkarnation i någon form. Saker i naturen fortsätter att återvända, oavsett om det är havsvatten som återvänder som moln eller moln som återvänder som regn, och så vidare. Detta påverkar också hur Wiccans uppfattar döden - döden är också en del av naturens cykel.
  • Det finns många olika former av Wicca. Enligt Circle Sanctuary, "ärftlig, shamanic, gardnerian, alexandriska, keltiska, traditionalistiska, duian, faerie och eklektiska är bara några av de olika wiccan-traditionerna eller vägarna."Dessa har var och en specifika övertygelser och ritualer.
  • Bild med titeln Bli ett Wiccan Steg 2
    2. Lär dig hur Wiccans utför ritualer och ceremonier. Wiccans föredrar att utföra ritualer och fira utomhus där anslutningen till naturen är närmare. Många ritualer och fester kramar runt månens cykler, som fullmånen och nymånen, liksom förändringen av årstiderna. Det kan dock vara komplikationer relaterade till väder och säkerhet, vilket innebär att Wiccans ofta måste utföra ritualer inuti. Vissa ritualer utförs som en samling av wiccans i en cirkel omgiven av ljus. Det kan finnas ett altare på ljuset placerat i norra änden av cirkeln. Denna cirkel skapar ett utrymme för att läka energi och wiccans samlas i cirkeln. Under denna cirkel samlas, kan det vara läkning, spådom, diskussion eller andra naturbaserade aktiviteter. Många ceremonier och ritualer inkluderar också att äta mat och dricka vin eller juice innan cirkeln är upplöst och ritualändarna.
  • Bild med titeln Bli ett Wiccan Steg 3
    3. Lär dig vad Wicca inte är. Wicca är inte anti-kristen, och det är inte emot någon annan religion. Det är ibland känt som pre-christian eftersom många av dess övertygelse är rotade i hedniska praxis för att hedra jorden, hedra livet och skapelsen och hedra gudinnan. Du behöver inte heller klä eller titta på ett visst sätt eller agera ett visst sätt att vara en wiccan. Wiccan-anhängare kan vara människor från alla samhällsskikt, och det finns inget officiellt utseende eller beteende som absolut definierar alla wiccans.
  • Bild med titeln Bli ett Wiccan Steg 4
    4. Förstå etiken bakom Wicca. Denna religion använder inte magi för att förbannelse människor eller kasta skadliga stavar. Som Wiccan måste du vara ansvarig för ditt förhållande till och användning av Magick. Du bor med en trosbekännelse, eller Wiccan Rede, som är: "Om du skadar ingen, gör vad du vill."Om du bor positivt och i harmoni med jorden, så blir du en framgångsrik Wiccan.
  • Bild med titeln Bli ett Wiccan Steg 5
    5. Läs böcker och andra resurser för att förstå Wicca mer fullständigt Wicca. Den bästa introduktionen till självstudierande Wicca är att läsa och undersöka religionen. Några av de mest inflytelserika böckerna om Wicca inkluderar: "hjärtat av Wicca" av Ellen Cannon Reed, "Wicca för en ensam utövare", av Scott Cunningham och andra titlar. Det finns introduktions- och avancerade texter om Wicca som ger dig en solid förståelse av religionen.
  • Del 2 av 3:
    Blir en wiccan
    1. Bilden med titeln Bli ett Wiccan Steg 6
    1. Välj dina gudar och bygga relationer med dem. Wicca är polytheistiska, vilket innebär att dess anhängare tror på flera gudinnor och gudar. Dessa gudinnor och gudar är inte avskilda från naturen, inte heller har de övermänskliga krafter. Snarare är de förkroppsligade i naturen. Dessa gudar härrör från olika källor, inklusive romerska, norska, hinduiska och keltiska rötter. Det finns över 200 gudar och gudinnor som Wiccans kan följa, men du kommer inte bara att välja en för att vara din matron eller patron gud. En av dessa gudar blir din matron eller patron gud. Medan du verkligen har ett uttalande där Gud eller gudinnan du följer, kommer det också att presentera dig, så var öppen för att lära sig om många gudar. Var noga med att undersöka gudarna noggrant så att du vet vilka som kan ha egenskaper, inte till din smak.
  • Bild med titeln Bli ett Wiccan Steg 7
    2. Håll reda på din resa i en tidskrift eller dagbok. När du studerar och lär dig mer om Wicca, börjar du hitta föreningar och preferenser inom dig själv. Att skriva ner dessa observationer hjälper dig att göra anslutningar och realisationer om dig själv. Denna tidskrift kommer att utvecklas till din skuggbok, en tidskrift som du kommer att behålla när du blir en wiccan.
  • Bildbeteckningen blir ett Wiccan Steg 8
    3. Lär dig vad magick är och hur man använder den. Magick Inom Wiccan Religion är övningen att höja och kanalisera energi för ett ändamål.Magick för Wiccans stavas med en "K" i slutet av ordet för att skilja det från scenknappar. De flesta Wiccans tror att Magick är en personlig manifestation av energi som kommer inifrån. Det är inte sorcery-snarare är det andligt och kan göra dina drömmar till verklighet genom stavgjutning. Du måste lära dig hur du gör Magick Safe och skyddad genom att överväga eventuella konsekvenser av vissa förfrågningar eller stavar och förstå konsekvenserna av att använda Magick för att få vissa saker.
  • Öva meditation och visualiseringsövningar för att förbättra koncentrationen för att använda magick. Gör ett lugnt utrymme för dig själv där du kan meditera utan avbrott.
  • Bilden med titeln Bli ett Wiccan Steg 9
    4. Lär dig och träna den trefaldiga lagen. I Wicca är den trefaldiga lagen principen att det som du gör, kommer det att returneras till dig tre gånger över. Oavsett om du gör något bra eller dåligt, kommer dina handlingar att reverberera tillbaka till dig. Efter den trefaldiga lagen och förståelse att hämndiga eller vindictiva åtgärder kommer att påverka dig negativt. Använd den trefaldiga principen för att vara medveten om och uppskattar dina välsignelser.
  • Bildbeteckningen blir ett WICCAN-steg 10
    5. Anslut med andra Wiccans. Du kan hitta dem online i diskussionsgrupper och andra forum, eller du kan hitta dem i ditt lokala samhälle. Det är troligt att du lättare kommer att kunna hitta Wiccans i en större stad, men det betyder inte att mindre samhällen inte har sin rättvisa andel av Wiccans. Beroende på den uppfattade toleransen i ditt samhälle, kanske Wiccans inte är mycket offentligt vokal om deras övertygelse. Prata med Wiccans om vad de tror, ​​hur de övar, hur de började, och så vidare. Dessa konversationer ger dig större förståelse för hela tron, och de hjälper dig att utveckla ett stödjande samhälle.
  • Bildbeteckningen blir ett Wiccan Steg 11
    6. Ha en självdedikationsceremoni. Denna ceremoni kommer att formalisera ditt personliga förhållande med Wicca och dela din hängivenhet till dina gudar. Det finns ett antal enkla och komplexa ceremonier som du kan använda - många förslag kan hittas online. En sådan ceremoni är som följer:
  • Samla symboler som betecknar en naturbalans. Dessa objekt kommer att representera eld, vatten, luft och jord. Det är bra att använda objekt som är lättillgängliga, till exempel ett ljus för eld, ett glas vatten för vatten, och så vidare. I en cirkel runt dig, placera vattnet i väst, jorden i norr, luften i öst och eld i söder.
  • Gå eller sväng armen runt medurs medurs tre gånger. Stäng cirkeln genom att recitera, "Trice Jag kastar den här cirkeln" rund, helig är den här heliga marken."Detta skapar ett mellanslag mellan dig och den fysiska världen för att göra ditt engagemang.
  • Gör ett uttalande om varför du vill följa Wicca. Intyga att du följer rede ("Om du skadar ingen, gör vad du vill."). Öppna cirkeln igen genom att gå eller vifta armen tre gånger moturs.
  • Bildtiteln blir ett wiccan steg 12
    7. Gå med i ett COVEN efter ett år och en studiedag. De flesta utvidgade och andra formella sammankomster kräver att du har studerat Wicca i ett år och en dag innan du anses vara kunnig eller allvarlig nog att gå med i gruppen. Hitta ett COVEN i ditt lokala samhälle om man existerar och presentera dig själv för gruppen. Vissa avvikelser har stängt medlemskap och accepterar inte nya medlemmar. Andra är mer öppna och välkomna nya medlemmar.
  • Det är inte nödvändigt att gå med i ett öva att träna Wicca. Som någon religion kan Wicca vara en individuell aktivitet eller det kan utföras i en gruppinställning. Du får inte ha ett adekvat samhälle i ditt lokala område, eller kanske du har försökt att vara i en gruppinställning och det har inte fungerat. Öva som en ensam wiccan kan vara ensam, men det kan också befrias. Du kan förbli så sant mot dig själv som du tillåter dig att vara. En cirkel är en lös samling av människor som bara kan träffas regelbundet, men de får stöd från varandra. En Coven är en mer formell samling av människor, och de är ofta stängda för utomstående. De kräver förtroende och respekt, men kan ofta vara föremål för personlighetskonflikter eller egos.
  • Bild med titeln Bli ett Wiccan Steg 13
    8. Ta en sekretess ed. En av de tidigaste handlingarna som Wiccans borde göra är att ta en sekretess. Detta omfattar tre områden: skydd av identitet, skydd av ritualer och skydd av hantverkets mysterier. Wiccans bör inte anta att andra wiccans har meddelat offentligt att de följer religionen - många är utsända på grund av potentiell diskriminering och trakasserier eller av andra personliga skäl. Wiccans bör hålla ritualer hemliga och skyddas för att upprätthålla förtroende och se till att människor kan vara sårbara inom en pålitlig grupp och utrymme. Skydda hantverkets mysterier respekterar Wicca komplexiteter och fragitlider som en religiös praxis. Att respektera mysterierna och oförklarliga händelser kommer att bidra till att hålla Wicca som en praxis och reservera sina magiska egenskaper för dem som aktivt övar det.
  • Del 3 av 3:
    Använda Wicca i vardagen
    1. Bild med titeln Bli ett Wiccan Steg 14
    1. Följ Wiccan Rede. Rede, Creed eller tillvägagångssätt, som du vet är: "Om du skadar ingen, gör vad du vill."Denna idé betonar friheten att agera som du ser passform så länge som dina handlingar inte skadar andra. Bundet till Rede är den trefaldiga lagen, eller tanken att vad du än gör kommer tillbaka till dig tredubbelt. Dessa principer betonar positivitet och harmoni.
  • Bildbeteckningen blir ett WICCAN-steg 15
    2. Tillbringa lite tid varje dag i meditation eller hängivenhet. Ta med wiccan tro på ditt dagliga liv genom att regelbundet reflektera över din religiösa väg. Wicca upprätthåller starka övertygelser i kreativ frihet, anslutning till den fysiska, andliga självmakt, den gudomliga kvinnliga, familjebindningen och en anslutning till naturen. Dessa idealer kan firas och integreras i vardagen genom meditation, ökad tid med familj och engagera sig med miljön. Många vardagliga Wicca-praxis tar bara några minuter, som andning och centreringsövningar, mediterar i 10-15 minuter, eller tack för en måltid. Du kan också utföra en kort ritual av hängivenhet till en av dina gudar, som talar med dem om problem du har eller tacka för välsignelser i ditt liv. Andra metoder som kan ta mer tid kan vara: Att bygga ett altare till en av dina gudar - skapa konst eller skriva som återspeglar din religiösa tro - eller tar en lång promenad eller vandring i en naturlig miljö.
  • Bilden med titeln Bli ett Wiccan Steg 16
    3. Fira Wiccan Holidays. Det finns 8 helgdagar, eller sabbats, som vanligtvis firas av Wiccans hela året, med det Wiccan New Year som firas den 31 oktober. Dessa helgdagar kan firas på ett antal sätt, men de tenderar att inkludera lite erkännande och firande av natur och familj eller samhälle. Esbats är firandet baserat på en måncykel. Vissa Wiccans firar avtagande, vaxning och fullmåne men det finns några som bara firar fullständiga månar. Sabbatsna inkluderar:
  • Samhain (slutet av sommaren, omkring 31 oktober)
  • Yule (vintersolstånd, runt 20-23 december)
  • Imbolc (1 februari)
  • Ostara (Spring Equinox, runt 21 mars)
  • Beltane (30 april-1 maj)
  • Lita (sommarsolstånd, runt 21 juni)
  • Lughnasadh (31 juli-augusti, första dagen av skörd säsong)
  • Mabon (höst equinox, runt 21 september)
  • Bild med titeln Bli ett Wiccan Steg 17
    4. Utveckla din bok av skuggor. En bok av skuggor är en integrerad del av att vara en wiccan och är en rekord av din övning som en wiccan. Den här boken kan följa ett antal mallar och inga två böcker är desamma. De är djupt personliga och en person kan skräddarsy sin bok till sina egna erfarenheter. De flesta böcker har vissa element, till exempel en sida med den wiccan-omlistor eller beskrivning av de gudar du följer och stavar och incantation-rituals-mytologi- och andra element.
  • Bildbeteckningen blir ett Wiccan Steg 18
    5. Växa ditt Wicca-samhälle. När du övar mer och växer mer bekväm med hur Wicca passar in i ditt liv, kan du bli en del av ett bredare Wiccan-samhälle. Det betyder emellertid inte att du ska försöka rekrytera andra människor att bli Wiccans. Denna religion frowns på proselytizing, eller försöker konvertera människor. Men du kan vara ledande i ditt WICCA-gemenskap, som erbjuder vägledning och mentorskap till nya medlemmar.
  • Tips

    Wicca är inte bara för kvinnor, trots dess betoning på feminin. Massor av män är också Wiccans. Eftersom Wicca främst är beroende av en balans, är det meningsfullt att ha både kvinnor och män vara en del av religionen.
  • Att lära sig och anpassa sig till en ny religion är inte ett beslut om natten och det tar tid att fullt ut förstå övertygelser och praxis. Många wiccans har tagit mycket längre - fyra eller fem år - innan de fullt ut blir Wiccan, och även då känner vissa att denna tidslinje är kort. Det finns ingen tidsfrist eller tidsram för att bli Wiccan, så gå i din egen takt.
  • Varningar

    Wiccans står ofta inför diskriminering och trakasserier, ofta baserat på det felaktiga antagandet att Wiccans dyrkar Satan och att Wicca är anti-kristen. Många wiccans väljer att hålla sin tropreferens privat på grund av diskriminering och trakasserier. Många människor släcks av Wicca, främst på grund av ett misslyckande att förstå vad det egentligen är. Var redo att prata med familj och vänner om ditt val att bli Wiccan. Du kan besluta att hålla din tro privat från vissa människor, särskilt de som du tror kommer att vara mindre att acceptera ditt beslut.
  • Om du tänker bli en wiccan, måste du vara försiktig med vad du säger. Du vill inte starta falska rykten om religionen eftersom du trodde felaktig information. Innan du blir Wiccan måste du hitta en tillförlitlig informationskälla. Prova andra Wiccans eller Wiccan webbplatser.
  • Hot aldrig att förbannas människor bara för att du är wiccan. Detta kommer att göra dem misstro andra wiccans och kan göra människor mot dig för att missbruka din religiösa titel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande