Hur man gör faxutsändning

Faxutsändning är en företagstjänst som gör det möjligt att distribuera ett faxdokument till flera platser samtidigt. Även om det är möjligt att lägga ut den här tjänsten till en faxutsändleverantör, kan programvara gör det möjligt att hantera uppgiften internt, vilket sparar en betydande summa pengar. Detta tillvägagångssätt gör också uppgiften att göra ändringar i dokument eller skicka ut flera sändningsfaxöverföringar varje arbetsdag en relativt lätt process.

Steg

  1. Bild med titeln Do Fax Broadcasting Steg 1
1. Köp faxsändningsprogramvara som är kompatibel med ditt operativsystem. Se till att nätverket och servern som kommer att hysa programvaran har de resurser som behövs för att stödja alla viktiga funktioner. Om du är osäker, kontakta en informationsteknik professionell innan du köper.
  • Bild med titeln Do Fax Broadcasting Steg 2
    2. Förbered en masterlista av faxmottagare. Beroende på funktionerna i den köpta programvaran kan det vara möjligt att dra faxnummer från försäljningsdatabaser, kundinformation som finns i ett faktureringssystem eller inköpta marknadsförings- och försäljningslistor. Eftersom de flesta faxprogramprogram är konfigurerade att använda kalkylarkprogram som en källa för faxnumren kan du antingen manuellt skriva in data på ett kalkylblad eller importera informationen från olika källor för att skapa din huvudkälla.
  • Bild med titeln Do Fax Broadcasting Steg 3
    3. Skapa speciallistor med hjälp av den importerade data. Basera listorna på vilket kriterium som är lämpligt för ditt företag. En lista kan bara vara för potentiella kunder, medan en annan lista fokuserar på nuvarande kunder. Du kan även skapa specifika underlistor som fokuserar på specifika demografi som plats eller industriell typ. Detta gör det möjligt att använda dina listor för en generell faxannonseringskampanj eller en som är riktad mot en viss publik.
  • Bild med titeln Do Fax Broadcasting Steg 4
    4. Konfigurera faxöverföringen. Tanken är att se till att dokumentet som mottas av alla på listan är strukturerad för att vara lätt att läsa och ge all nödvändig information om så få sidor som möjligt.
  • Bild med titeln Do Fax Broadcasting Steg 5
    5. Associera dokumentet med lämpligt faxnummerlista. Under processen dubbelkontrollerar du att den högra listan väljs genom att snabbt läsa igenom namnen på de avsedda mottagarna.
  • Bild med titeln Do Fax Broadcasting Steg 6
    6. Utför faxsändningsöverföringen. De flesta program kommer att behandla större listor i satser, som systematiskt roterar genom hela listan medan de flaggar siffrorna som är upptagna eller som inte hämtar. Dessa siffror brukar försökas igen 2 till 3 gånger innan de returneras som oleverbar. I slutet av överföringen kommer programvaran att ge en detaljerad statusrapport för att visa både de framgångsrika sändningarna och de som misslyckades.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Företag som arbetar med mindre listor eller som använder faxsändning bara några gånger varje år kommer vanligtvis att hitta att med broadcast-programvara är ett prisvärt sätt att utnyttja detta kommunikationsverktyg. Företag som använder faxning flera gånger varje vecka kanske vill investera i en bona fide fax sändningsserver som är utrustad med fler resurser.
  • Höga volymanvändare som genererar flera fax varje dag kan föredra att söka volympris från kommunikationsleverantörer som erbjuder ett brett utbud av faxutsändningsalternativ, inklusive underhåll av sändningslistor på en fjärrserver och en historia av fax som skickas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande