Hur man tillämpar pan-nummer för ett företag

Många företag som inte har någon närvaro eller kontor i Indien är ombedda för PAN-kortnummer från Indien idag. Indiens inkomstskatt Institutionen införde ett protokoll den 1 april 2010 att alla internationella företag som vill göra affärer, få överföringar, sälja produkter och tjänster och få fakturor som betalats måste ge ett indiskt pennnummer i namnet på sitt företag. I frånvaro av en panna måste de betala mycket högre källskattesats - som ibland kan vara över 30% på deras totala fakturering. Det är således mycket viktigt att ett utländskt företag som avser att göra affärer i Indien måste registrera sig för en PAN (permanent kontonummer), för att undvika alltför stora avdrag för de överföringar som hålls kvar.

PAN-kortet utfärdas av inkomstskatteavdelningen för Indiens regering. Det tilldelar en unik tio siffror alfanumerisk kod som kallas PAN-permanent kontonummer till varje företag som inte kan ändras eller ges till någon annan. Pannan är obligatorisk för att utföra några större finansiella transaktioner i Indien. Dessa inkluderar alla handelsaktiviteter.Syftet med pannan är att uppskatta de ungefärliga intäkterna som genereras av ett internationellt företag i landet och besluta om en skattesats (avdrag).Så, pannan är nödvändig för alla företag, det är llp, LLC, partnerskapsfirma, begränsade, företag, inkorporeringar, välgörenhetsorganisationer eller förtroende och andra organisationer - för att fortsätta sin ekonomiska verksamhet - även om ett sådant företag inte har någon närvaro , kontor eller gren i Indien. Detta är sant för både inhemska och utländska företag. Om det internationellt företaget vill engagera sig i handel i Indien, får betalningar i tid utan högre skatteavdrag, måste du få en panna. Sedan 2008 har processen att erhålla pannan av utländska företag i stor utsträckning förenklats.

Steg

  1. Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 1
1. Var medveten om att det utländska företaget kan välja en facilitator (Pan Agent), som kan kosta lite extra pengar - men det är säkert att en sådan auktoriserad agent kommer att göra regeringens panna mycket enklare och få jobbet gjort snabbt. Å andra sidan kan ett företag göra en direkt applikation med hjälp av NSDL-skatteinformationsnätverket eller UTI-panavdelningen - men processen kan vara lite förbryllande för internationella företag.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 2
    2. Noggrant bekanta sig med riktlinjen för företagsapplikation för pannan innan du börjar processen.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 3
    3. Gör programmet med form 49a. Detta kan hämtas från Internet eller erhållas från någon pålitlig Pan Broker-webbplats. En sådan auktoriserad mäklare är: http: // Pancardnri.com
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 4
    4. Skicka regeringen 2 stöddokument tillsammans med ett företagsformat som ett identitets- och adressbevis.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 5
    5. Se till att ditt ID-bevis är en apostell kopia av certifikatet för införlivande eller företagsregistreringsbevis eller bolagsordning är nödvändigt som ett identitetsbevis för företaget. Detta intyg måste innehålla några detaljer.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 6
    6. Se till att ditt adressbevis är en apostell kopia av bankdeklarationen som visar företagsnamn och aktuell kommunikationsadress där kortet skulle levereras. Detta kan innehålla den fullständiga registrerade adressen till företaget.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 7
    7. Vet att om du inte har något av de ovan nödvändiga dokumenten kan du få dem från den berörda myndigheten i det land där ditt företag införlivades eller registrerades ursprungligen.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 8
    8. Vet att kopiorna av ovanstående dokument kan skickas i Storbritannien till det utrikes- och Commonwealth Office (FCO) och statssekreterare i USA för Apostille. Om ditt företag är registrerat i något annat land kan du få mer information om hur du får de dokument som är apostilled från mäklaren genom vilken du får ansökan behandlad. I allmänhet är en Apostille giltig i ett land som deltog i Haagkonventionen som avskaffade kravet på legalisering för utländska offentliga handlingar. Om det berörda landet har undertecknat denna pakt, behövs ingen bemyndigande eftersom Indien är en part i denna konvention.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 9
    9. Ha ett bankutkast. Det här är som en check men måste erhållas för att betala inkomstskattavdelning. För närvarande är bolagets avgift Rs.964. Om du har problem med att få ett efterfrågan utkast, kan du ta hjälp av en agent.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 10
    10. Be om ett utkast till utländsk valuta. Avgiften måste betalas i indiska rupier (INR). Utkastet ska dras till förmån för NSDL-PAN eller UTITSL och det måste betalas på Mumbai.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 11
    11. Kom ihåg att även om utkastet inte är ett mycket stort belopp, överstiger bankavgifterna ofta utkastets nominella värde och dessa bankavgifter måste bäras av dig.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 12
    12. Ge detaljerna i bankutkastet som utfärdande av bank, datum för utfärdande, efterfrågan på nytt. Allt dessa uppgifter erhålls från själva utkastet.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 13
    13. Lämna namnet och andra detaljer om bedömningsansvarig tomt. Standard AO-koden är valfri.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 14
    14. Ladda ner och skriv ut webbsidan som innehåller ditt PAN-kortansökningsnummer och skriv det. Detta nummer hjälper dig att spåra statusen för din ansökan.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 15
    15. Skicka de tre dokumenten till din respektive PAN-agent / mäklare eller direkt till NSDL / NSDL-bearbetningscentret i Indien. Du kan få den exakta adressen från webbplatsen eller mäklaren.
  • Bild med titeln Applicera Pan nummer för ett företag Steg 16
    16. Vänta på att regeringen ska utfärda ditt företag ett pannnummer och det faktiska fysiska pankortet kommer att bli couriered till din utländska adress på cirka fem veckor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För mer information, tveka inte att ringa kundens kundservice.
  • Hjälp av en agent kan tas om processen verkar vara svår.
  • Varningar

    Bankutkastet ska göras i indiska rupi.
  • Ansökningsblanketten bör undertecknas av VD eller den behöriga undertecknaren för företaget.
  • Formuläret ska fyllas med en svart penna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande