Så här väljer du databasprogram

En databas är ett strukturerat system för insamling, hämtning och visning av information. Den innehåller poster för varje post och fält inom varje post för att definiera information som namn, adresser och annan identifierande information. Många databaser är baserade på SQL, eller Structured Query-språk, vilket är ett programmeringsspråk som används för att skapa relationella databaser. En databas är användbar för att automatisera och förenkla många affärsfunktioner. Storleken och komplexiteten i det databasprogram du väljer beror på dina nuvarande och framtida behov. Lär dig hur du väljer databasprogramvara för att hitta ett system som enkelt uppfyller dina specifikationer och behov.

Steg

  1. Bild med titeln Välj databasprogram Steg 1
1. Bestäm vad du vill att databasen ska göra. Basera ditt beslut om hur programvaran uppfyller behoven hos din organisation, snarare än förtrogenhet med plattformen som programmet är utvecklat i.
  • Bild med titeln Välj databasprogram Steg 2
    2. Se till att databasen är tillräckligt stor med plats för tillväxt. Mest sannolikt kommer flera användare att behöva tillgång till databasen samtidigt, så databasen ska stödja flera användare. Även om du börjar med en enda användare, planera för tillväxt av din organisation, och förvänta dig att andra behöver tillgång till data.
  • Bild med titeln Välj databasprogram Steg 3
    3. Bestäm mellan anpassad och av-the-hylla database programvara. Microsoft Access och SQL Server är några vanliga paket som är lätta att använda för att bygga en enkel databas. Om du behöver mer avancerade mönster kan det vara bättre att köpa ett system som innehåller de flesta funktioner du behöver och har det anpassat, snarare än att bygga en anpassad applikation.
  • Bild med titeln Välj databasprogram Steg 4
    4. Ta dig tid att undersöka alla alternativ. Medan det kan vara överväldigande och tidskrävande att undersöka produkter i detalj kan det ta mycket längre tid att försöka få en databas att fungera om det bara inte uppfyller dina behov.
  • Bild med titeln Välj databasprogram Steg 5
    5. Tänk på webbaktiverade alternativ. Databaser som är värd på en webbplats har ett mindre fotavtryck, utan att behöva en server och relaterade utgifter som stöd och säkerhetskopiering.
  • Bild med titeln Välj databasprogramvara Steg 6
    6. Inkludera gratis databasprogramvara i din undersökning av hur man väljer databasprogramvara. Enkla program som MySQL är gratis, eller mycket billiga, och är användbara för många små applikationer. De kan anpassas samtidigt som de sparas på övergripande bekostnad.
  • Bild med titeln Välj databasprogramvara Steg 7
    7. Tänk på vem som ska använda databasprogramvaran. Det ska vara enkelt nog för den mest oerfarna användaren, med funktioner för att säkerställa att data matas in korrekt och kontrolleras för fel. Idealiskt bör databasen erbjuda möjligheten att anpassa gränssnitt för kraftanvändare och administratörer.
  • Bild med titeln Välj databasprogram Steg 8
    8. Leta efter säkerhetsfunktioner. Varje databas som lagrar privat information bör skyddas mot inkräktare. Företag som samlar in kreditkortsinformation krävs för att kryptera data lagrade i databaser och uppfylla andra krav.
  • Bild med titeln Välj databasprogram Steg 9
    9. Ta reda på om du behöver en icke-relationell databas. De flesta databasplattformar är relationella databaser som använder struktur eller schema, baserat på tabeller och fält som relaterar till varandra och inkluderar gemensamma element. Icke-relationella databaser är användbara för att fånga värden från icke-standardiserade element som webbinnehåll, e-post och dokument.
  • Bild med titeln Välj databasprogram Steg 10
    10. Tillbringa lite tid att lära sig grunderna i databaser. Att veta att Lingo gör det lättare att kommunicera med leverantörer och jämföra alternativ. Få för att förstå typerna av databaser och plattformar, inklusive Microsoft Access och SQL Server samt gratis databasalternativ.
  • Tips

    Om du inte behöver fullt fungerande databasprogramvara finns det också enklare program som låter dig öppna databasfiler på PC eller Mac.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande