Hur man hittar familjemedlemmar

Spårning ner familjemedlemmar kan vara en spännande utmaning, och det kan kasta ljus på glömda grenar av ditt släktträd. Du kan hitta familjemedlemmar på ett inlägg - du kan undersöka ett släktträd - eller du kan önska dig att få medicinsk historia information för dig eller en annan familjemedlem. Oavsett din anledning, det finns tricks som kan underlätta processen att hitta familjemedlemmar, vilket sparar tid och ansträngning på lång sikt.

Steg

Metod 1 av 3:
Organisera en sökning
  1. Bild med titeln Hitta familjemedlemmar Steg 1
1. Tänk på konsekvenserna av att hitta den här personen. Tänk på varför du vill hitta en viss familjemedlem. Var det familjen oro som kan vara upprotad om andra familjemedlemmar vet att du letar efter den personen? Kan du utnyttja hjälp från andra medlemmar i din familj? Mät andra familjemedlemmar "möjliga reaktioner innan du får idén om dem för att inte orsaka skadade känslor.
  • Adoption situationer kan göra komplicerade sökningar. Om du letar efter föräldrar, eller för barn som gavs för adoption, se till att du inte kommer att röra upp ett tabuobjekt eller skapa oro i din familj.
  • Bild med titeln Hitta familjemedlemmar Steg 2
    2. Be andra familjemedlemmar att hjälpa till. Intervju alla tillgängliga familjemedlemmar som kan ge dig mer information eller möjliga ledningar. Du kanske måste prata med flera personer för att få all information som du behöver. Ju fler människor du kan fråga om din familjemedlems historia och den möjliga riktningen som han eller hon förföljer, desto mer kommer du troligen att ta reda på det.
  • Om din familj är stödjande för din strävan, börja dela upp uppgifter så att du kan täcka mer mark i en kortare tid. Har en person sök sociala medier, en person besöker de lokala rekordarkiven, och en person kontaktar din familjemedlems gamla bekanta att be om information.
  • Bild med titeln Hitta familjemedlemmar Steg 3
    3. Kontrollera offentliga poster. Besök personens hemstad - eller staden där du misstänker att familjemedlemmen bor och kontrollerar tillgängliga offentliga poster. Dessa poster kan innefatta äktenskap, födelse och dödscertifikat, eller till och med tidningsartiklar och meddelanden. Besök det lokala offentliga biblioteket, eller fråga om den lokala tingshuset för offentligt tillgängliga arkiv.
  • Bild med titeln Hitta familjemedlemmar Steg 4
    4. Spela in dina fynd. Håll organiserade poster av allt du lär dig. Skriv ner fakta och rykten, telefonnummer och adresser, och kontakter som kanske kan ge dig mer information. Sticka ihop allt du vet. Tänk på vilken information, om någon, kan saknas.
  • Överväg att markera en karta med varje plats som din familjemedlem har gått, och varför. Om du kan visualisera sin resa kan det vara lättare för dig att gissa i sitt nästa steg.
  • Bild med titeln Hitta familjemedlemmar Steg 5
    5. Uppföljning på dina ledningar. Om du upptäcker någon kontaktinformation, överväga att ringa, maila eller skicka ett brev för att bekräfta platsen för din familjemedlem.Om allt du kan hitta är en adress, överväga att besöka den adressen för att ta reda på om den förlorade personen bor där. Vara ihållande och vara noggrann. Du vet aldrig när en ledning kommer att träna.
  • Om du ringer, gör inte antaganden. Säga, "Hej, är Theresa där?" och förklara varför du försöker hitta henne. Om personen i den andra änden av linjen inte verkar veta någonting, tryck inte på.
  • Bild med titeln Hitta familjemedlemmar Steg 6
    6. Överväg att anställa en privat utredare. Om din forskning leder dig till ett slut, försök att vända väskan till en professionell som finner människor för att leva. Ge utredaren all bakgrundsinformation som du redan har kompilerat och låt dem göra benet för dig. Söka efter "Privat utredare [ditt område]" eller "Privat utredare förlorade familjemedlem". Det finns många webbplatser som kan hjälpa dig att hitta familj, förlorade kärlek och gamla vänner. Var försiktig: Internet är överflödiga med bluff webbplatser.
  • Metod 2 av 3:
    Använda Internet för att hitta familjemedlemmar
    1. Bild med titeln Hitta familjemedlemmar Steg 7
    1. Använd People Search Web Services. Det finns ett antal webbtjänster genom vilka du kan hitta namn, adresser, åldrar och register: äktenskap, sysselsättning och juridiska historier. Vissa webbplatser är gratis, och vissa tar ut en liten serviceavgift. Jämför billiga och inga kostnads-sökalternativ, och hitta något som passar dina ändamål. Du kan också köra ett omvänd telefonnummer sök om du har ett telefonnummer som är anslutet till din familjemedlem.
  • Bild med titeln Hitta familjemedlemmar Steg 8
    2. Sök efter familjemedlemmar via sociala medier. Du kan söka efter personer på Facebook, Google Plus, Twitter, Instagram och de flesta andra nätverk, även om du kanske behöver söka igenom långa listor med vanliga namn. Du kanske kan förfina din sökning om du känner till personens e-postadress, deras samhälle eller deras skolor.
  • Om du letar efter en viss person, sök efter hans eller hennes fulla namn. Försök att söka efter smeknamn och variationer utöver fullständiga juridiska namn. Till exempel, om du försöker hitta Bob Shovels, försök att söka efter "Rostrert" och "Bobby" Dessutom "Guppa". Sök efter några variationer som du känner till en person har använt.
  • Om du misstänker att någon du vet kan vara Facebook-vänner med den person du försöker hitta, försök titta igenom sin vänlista. Det är möjligt att avvisa din profil från Facebook-sökverktyget, så bara för att du inte kan hitta din familjemedlem genom en grundläggande sökning betyder inte alltid att han eller hon inte har en profil.
  • Bild med titeln Hitta familjemedlemmar Steg 9
    3. Följ upp med ett samtal eller ett meddelande. Om du är rimligt säker på att du har hittat din förlorade familjemedlem, försök att hitta ett tillförlitligt sätt att kontakta henne. Leta efter en gatuadress, en e-postadress, ett telefonnummer eller en social media-profil. Nå ut till personen med ett meddelande som förklarar vem du är, eller ring det nummer som du hittar och be om någon med hennes namn.
  • Om du inte hittar din familjemedlem på nätet kan det vara ett tecken på att han eller hon har gått av gallret. Han eller hon kan vara "olaglig" på något sätt, eller ville av polisen, eller helt enkelt inte vilja hittas
  • Tänk på att om du inte är det "vänner" Med någon på Facebook kommer privata meddelanden att gå till en separat, liten sedd inkorg. Personen kan så småningom se ditt meddelande, men han eller hon kommer inte nödvändigtvis märka det omedelbart.
  • Metod 3 av 3:
    Spåra ditt släktträd
    1. Bild med titeln Hitta familjemedlemmar Steg 10
    1. Börja med levande släktingar och arbeta dig in i det förflutna. Ställ frågor och få så mycket detaljer som möjligt: ​​Fullständiga namn, Maiden namn, födelsedatum, dödsdatum, äktenskapsdatum, Datum för skilsmässa, barns namn och platser som de kan ha bott. Familjbiblar har ofta familjär information som är inspelad i dem, och gamla personliga anteckningar eller bokstäver kan också vara till hjälp.
    • Om allt du har är ett foto av din familjemedlem, fråga andra familjemedlemmar om de känner igen honom eller henne. Titta igenom gamla familjebildalbum och försök att ta reda på vem som är vem. Om du inte är säker på när ett foto togs, kolla baksidan av fotot för datumet.
  • Bild med titeln Hitta familjemedlemmar Steg 11
    2. Använd genealogi webbplatser. Du kan använda Internet för att sammanställa all information som du samlar. Webbplatser som Ancestry.com och findagrave.com är en bra utgångspunkt, och vissa erbjuder gratis försök. Dessa webbplatser har tillgång till amerikanska folkräkningsrekord, födelse, äktenskap, dödscertifikat och andra familjeträd som kan korsa din egen. Om du har ett namn att söka efter kan du ta reda på var familjemedlemmar är begravda, och du kan hitta information om några minnesmärken som har hållits.
  • Tänk på att du kan hitta många personer med liknande namn. Invandrare från liknande bakgrunder tenderar ofta att samlas i ett givet stadsdel eller region, så du kan hitta hitta personer med extremt liknande namn.
  • Namnen kan ha varit felstavade eller godtyckligt förändrade i äldre poster, så du kan hitta många olika iterationer av vissa namn och datum. Uppföljning med lokala kommuner för att verifiera all information som du hittar.
  • Ancestral Search-webbplatser tillåter dig vanligtvis att söka internationella repositorier och dokument. Om din förfaderfamilj haglar från ett annat land, kan du lägga ihop resan som du förfäder tog från sitt hemland.
  • Bild med titeln Hitta familjemedlemmar Steg 12
    3. Överväg att anställa en professionell släktforskare. Om du inte gör så mycket framsteg som du vill, eller du hittar dig behöver en språköversättare, kan du hitta professionella släktforskare på förfädernas sökwebbplatser.
  • Kom ihåg att information som din mammas flicknamn ofta används som en säkerhetsfråga för din ekonomiska information. Var försiktig med att dela personlig information.
  • Forskning Professionella släktforskare noggrant. Läs recensioner och referenser innan du bestämmer vem som ska lita på med din information.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande