Hur man hittar en förlorad vän

Att veta hur man hittar en förlorad vän kan vara ett enkelt sätt att hjälpa dig att återuppliva ett gammalt förhållande. Oavsett om du vill komma ikapp på gamla tider, gör nya minnen, eller dra nytta av anslutningen och nätverksmöjligheten att en återförening kan ge, kan du enkelt hitta förlorade vänner genom att följa några enkla steg. Om du letar efter hur du hittar någon som är förlorad eller saknas, gå här.

Steg

Del 1 av 3:
Samla detaljer
  1. Bild med titeln Hitta en förlorad vän Steg 1
1. Se till att du har sitt namn. Du har den bästa möjliga chansen att hitta en långvarig vän om du har sitt fulla namn, särskilt mellannamn. Ett mer ovanligt namn kommer att göra dig lättare, eftersom ett namn som Jimmy John Smith kommer att visa upp ett stort antal människor när du söker.
  • Kom ihåg att din vän kan ha ändrat sitt namn. Om de är en kvinna är det ännu mer troligt att hon kanske har ändrat sitt efternamn. Vissa platser har jungfru namn, men inte alla.
  • Att använda ett mellannamn i din sökning hjälper till att begränsa det, särskilt på internet och göra det mer troligt att du hittar rätt Jimmy Smith.
  • Bild med titeln Hitta en förlorad vän Steg 2
    2. Kom ihåg så mycket personlig information som du kan. Det betyder saker som hur du känner till dem, oavsett om det är genom skolan, eller arbetar, eller armén, kommer alla specifika detaljer att göra det lättare att hitta dem.
  • Om du visste dem när de arbetade, försök att komma ihåg vad det var att de gjorde för arbete.
  • Försök att återkalla vänner (särskilt ömsesidiga vänner) och familjemedlemmar. Ibland kan du hitta din förlorade vän genom en vän av deras eller av dina, eller genom en av deras familjemedlemmar.
  • Om du har ett gammalt telefonnummer som du tror kan vara det finns det en telefon omvänd tjänst för att se om numret faktiskt bifogas den person du tycker är det. Telefonens reverseringar fungerar inte alltid, men de kan skära av mycket söktid om de gör det rätta namnet.
  • Bild med titeln Hitta en förlorad vän Steg 3
    3. Börja med sin sista plats. Detta är en av de detaljer som förhoppningsvis kommer att kunna komma ihåg. Det kan hjälpa till att få en viss plats att börja titta, ju mer specifikt desto bättre. Om du kan länka ett jobb eller en religiös organisation eller en skola med den person som den kommer att hjälpa till att begränsa din sökning.
  • I du använder en sökmotor som Google kan du skriva in "Jimmy John Smith, Xtown, North Carolina." Om du har mer information kan du lägga något som "Jimmy John Smith, Xtown, North Carolina, Xtown Baptist Church" som kan ge dig några ledare för vem du ska kontakta.
  • Om du känner till att din gamla vän kan bo i, kan du köra en sökning i Metacrawler White-sidan, en online-sökmotor som använder Google-sökningar, de gula sidorna och de vita sidorna för att leta efter information och som kan dyka upp ett telefonnummer eller en adress.
  • Del 2 av 3:
    Söker på nätet
    1. Bild med titeln Hitta en förlorad vän Steg 4
    1. Använd en sökmotor. Du kan lägga sitt namn i Google för att se vad som kommer upp, även om det är bäst att vara så specifikt som möjligt. Fullständigt namn, hemstad, yrke, högskola, allt du tror hjälper dig att hitta dem. Det finns massor av sökmotorer som är helt gratis, så du borde inte behöva betala pengar för att titta.
    • Du kan också försöka använda en sökmotor som PiPl, som lokaliserar personer genom att söka igenom massor av olika offentliga registerdatabaser. Det kan visa upp dokument som anställningsregister, som kan hjälpa dig att hitta någon.
    • En webbplats som Peekyou ger sociala nätverksresultat samt nyhetsberättelser, affärsinformation, även bloggar.
    • Det är viktigt att komma ihåg att dessa typer av tjänster kanske inte har den information du letar efter. Medan de har tillgång till många olika typer av poster, ger det inte alltid de resultat du letar efter.
  • Bild med titeln Hitta en förlorad vän Steg 5
    2. Försök hitta dem på sociala medier. Webbplatser som LinkedIn, Twitter, eller Facebook kan vara verkligen hjälpsamma. På Facebook kan du spåra någon ner genom vänner av vänner, av gymnasiet, universitet, aktuell plats eller hemstad. Alla dessa saker kan hjälpa dig att leda dig till rätt person!
  • Facebook har grupper från personer från högskolor, gymnasier, sociala grupper, religiösa grupper, etc. Du kan använda dessa Facebook-grupper för att återansluta med människor.
  • Om du har hittat någon på Facebook som du tycker är din vän, skicka dem ett meddelande som frågar om det är dem och fråga om du kan väna dem. Du kan till och med inkludera en reminiscens eller två för att påminna dem varför du var vänner!
  • Bild med titeln Hitta en förlorad vän Steg 6
    3. Använd en nätverksplats. Det finns många nätverkssajter för vänner, för olika grupper, för affärsmän. Du kan använda en mängd av dessa när du letar efter någon, speciellt om du känner till de typer av människor och platser som de är mer benägna att vara.
  • Använda en sökmotor som klasskamrater.com Du kan hitta gamla klasskamrater från i princip som ett år. Med ett gratis grundläggande medlemskap kan du leta efter gammal skola, högskola eller militära vänner.
  • Vänner återförenas är mestadels för människor i U.K. Med några outreach till Sydafrika, Australien, Nya Zeeland, Malaysia, Hong Kong. Men det ger dig tillgång till sätt att hitta personer som har gemensamt skola, universitet, militärtjänst, arbetsplats, klubb eller en gatuadress med.
  • En social nätverksplats som batchmates är baserad i Indien, men har medlemskap över hela världen. Du kan söka efter vänner av saker som namn, institut eller företag och du kan skicka dem ett personligt e-postmeddelande när du har hittat dem.
  • Del 3 av 3:
    Söker i person
    1. Bild med titeln Hitta en förlorad vän Steg 7
    1. Hitta dem genom familjemedlemmar. Om du kommer ihåg namnen på din väns familjemedlemmar, se om du kan spåra dem, speciellt om en av dem har ett mer ovanligt namn.
    • Detta kan vara särskilt användbart om den vän du letar efter var någon du visste när du var ung. Du kanske kommer ihåg mer användbara detaljer om hans eller hennes familj, som deras föräldrars jobb eller sociala anslutningar.
  • Bild med titeln Hitta en förlorad vän Steg 8
    2. Hitta dem genom gemensamma vänner. Ibland känner du någon som känner till någon som kan få dig tillbaka i kontakt med din gamla vän. Det kan vara någon som du är vänner med på Facebook, men prata inte för mycket.
  • Detta kan vara en arbetskollega, om den person du försöker spåra ner för att arbeta med dig, det kan vara någon i samma religiösa cirkel som du, eller någon som du gick till skolan med.
  • Bild med titeln Hitta en förlorad vän Steg 9
    3. Hitta dem via din gamla arbetsplats, college eller alumni poster. Kontakta din arbetsplats (eller tidigare arbetsplats) för att se om de kan ge dig några ledningar. Det är bäst att prata med någon du redan vet, eftersom arbetsplatser är osannolikt att bara ge ut människors information.
  • Använd din alumni-katalog, eller kontakta din gymnasium eller universitet. Högskolor publicerar ofta en katalog över tidigare studenter som du kan köpa. De flesta universitet eller högskolor spårar också sina alumner, och du kan kontakta dem för kataloginformation eller hitta information om återföreningshändelser.
  • Få tillgång till din broderskap, sororitet eller serviceorganisation för att hitta alumni. Om du inte har inloggningsinformation, kontakta den nationella organisationen, ge din deltagande information (vanligtvis fullständigt namn, datum du var en del av organisationen mm.), och organisationen kan ge dig dina inloggningsspecifika.
  • Bild med titeln Hitta en förlorad vän Steg 10
    4. Få tillgång till offentliga poster. Du kan göra det på olika sätt, du kan leta efter äktenskap och namnändringar. Du kan leta efter dödsfall eller fängelseregister. Du behöver veta personens fullständiga namn och helst en hemstad.
  • För att få tillgång till offentliga poster måste du kontakta National Center for Health Statistics i U.S. Annars måste du hitta din lokala regeringens hälsovård, som bör hålla reda på dessa typer av poster.
  • Om du inte hittar något om din vän kan det antingen vara att din vän inte vill bli kontaktad, eller de kan ha dött. I så fall är det inte mycket mer du kan göra för att hitta dem. Webbplatser som FamilySearch och Tributes kan hjälpa till att hitta en avliden person eller en dödsrun.
  • Tips

    Kontakta din gamla väns föräldrar om de fortfarande lever och bor i sin gamla bostad och ser om de kan ta kontakt med den personen.

    Varningar

    Ibland vill människor inte hittas, så känner inte förolämpad om den person du når ut för att inte svara, eller svarar på det negativa.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande