Hur man skapar en minneskokbok

Varje familj har stora recept som de behandlar som speciella och som är förknippade med speciella familjemedlemmar, oavsett om det är för att de lagade det, gjorde det, eller åtnjöt det med glädje. En minneskokbok är ett sätt att komma ihåg vissa familjemedlemmar genom att sätta i sina favoritrecept, tips och anekdoter, tillsammans med foton, citat och andra personliga element som påminner dig om den personen länge efter att de har gått. En minneskokbok är en speciell arv som kan överföras i generationerna.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa en minneskokbok Steg 1
1. Bestäm vem Minnes kokbok kommer att fokusera. Är det att vara en person eller vill du fokusera på ett par, eller till och med en grupp människor? Till exempel kanske du vill komma ihåg mormors matlagning eller mormor och morfar matlagning och middagspartyn, Eller kanske alla dina mormor och morfars bröder och systrar matlagningsupplevelser också!
  • Bild med titeln Skapa en minneskokbok Steg 2
    2. Ställ om att samla ihop memorabilia. Gå igenom personens kokböcker, handgjorda receptmappar och alla andra relevanta föremål. Leta efter handskrivna anteckningar, särskilt, eftersom dessa kommer att berätta mycket om hur personen matlagning kände sig om recept- Ofta kommer det att finnas små anteckningar som beskriver hur receptet ska ändras något, oavsett om det var bra eller dåligt, och även när det användes för ett speciellt tillfälle.
  • Kontrollera även besökarens böcker, om någon. En gång mycket populär, och fortfarande populär med vissa människor, registrerade dessa gäster som deltar i middagspartier och även inspelade måltiden ibland. Du kan få många idéer om personens matsalflair från dessa typer av resurser.
  • Bild med titeln Skapa en minneskokbok Steg 3
    3. Hitta fotografier, anekdoter, citat och andra relevanta snippets att placera i minneskokboken. Kan du komma ihåg specifikt kök och underhållande visdom från den aktuella personen? Om så är fallet, var noga med att citera det så att det inte går vilse över generationerna!
  • Du bör också överväga att skriva ner dina egna intryck av den här personens matlagning, matsal och underhållande stil. Detta kan fungera som ett förord eller introduktion till kokboken och kommer verkligen att anpassa den och få personen tillbaka till livet för läsare. Du kanske också gillar att få personliga historier från andra personer som visste den aktuella personen - om du får mycket, skapa ett helt kapitel.
  • Bild med titeln Skapa ett minneskokbok Steg 4
    4. Överväg att fråga andra medlemmar av din familj eller en vänkrets för recept och idéer. De kanske känner till speciella recept, tips och berättelser som du inte känner till. Överväg också att lägga till recept i från andra människor som ett sätt att hedra personen som kokboken är tillägnad. Var noga med att sätta sitt namn och förhållande till personen tillsammans med receptet.
  • Bild med titeln Skapa en minneskokbok Steg 5
    5. Besluta om behovet av illustrationer. Förutom bilderna och andra bitar och bitar du har samlat, kanske du vill lägga till illustrationer för att dra hela boken tillsammans. Om du är bra med konstverk själv, kan du göra det. Om inte, finns det gott om upphovsrättsfria tryckta illustrationer du kan använda - bara en sökning online.
  • När du väljer bilder, var försiktig med licensen. Vissa bilder är upphovsrätt gratis oavsett vilket syfte med boken, medan andra bara är upphovsrätt gratis medan du inte gör några vinster från dem. Om du planerar att återhämta kostnader, det är vanligtvis bra men om du ska sälja boken för en vinst, var försiktig.
  • Vissa bilder kan vara så enkla som fotograferar det ursprungligen handskrivna receptet på den aktuella personen (se introduktionsbild), så att människor kan se riktigt personliga element till recepten tillsammans med det snygga utskriften och layouten av hela kokboken.
  • Bild med titeln Skapa en minneskokbok Steg 6
    6. Välj din metod för att förbereda och skriva ut kokboken. Det finns många program tillgängliga för att producera a kokbok online eller på din persondator. Handla runt för att se vad som passar dina behov bäst. Om du bara producerar en minneskokbok för dig själv, blir det ganska enkelt och du kan förmodligen göra det hela internt. Men om du planerar att distribuera minneskokboken i hela familjen och vänner, måste du jaga om de bästa priserna för bulkkokboksskapande.
  • När det gäller utskrift är det en bra idé att fråga runt på flera lokala skrivare för sina priser och att kontrollera online bokutskriftskostnader. Ställ massor av frågor om saker som deras förmåga att skriva ut i färg, matt eller glans, mängden kokböcker som förväntas skrivas ut, etc.
  • Bild med titeln Skapa ett Memory Cookbook Steg 7
    7. Distribuera minneskokboken. Om det bara är en kopia för dig, kommer det här steget inte att gälla. Om du har skapat ett antal minneskakaböcker för familj och vänner, måste du få kockböckerna till alla. Det finns flera möjligheter:
  • Inlägg eller kurera minneskapadböckerna (fråga om det bästa priset).
  • Håll en familjeåterförening och distribuera kockböckerna som en del av att komma ihåg den aktuella personen och ha taler etc., På den här människans ära. Det här är mycket ansträngning men kan vara ett fantastiskt tillfälle att ta med sig alla.
  • Håll kopior i ditt hus och kom ihåg att ge dem till människor när de ringer.
  • Skicka extra kopior till några familjemedlemmar och be dem att hjälpa till att distribuera dem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Lägg åt sidan en vanlig tid varje vecka för att kompilera den här minneskokboken. Det är en ganska tidskrävande övning men det är roligt. (Och försök att organiseras, det hjälper mycket!)
  • Vill du ha tema kokboken? Tänk på några av de saker som den berörda personen verkligen gillade. Kanske kommer du att sluta med en sned på choklad, ett tema för landet och gården, eller djurvänliga vegetariska recept. Också, semester säsong recept kan också ha stora i kokboken om personen älskade att laga upp en storm för tacksägelse, jul, diwali, påsk, vad som helst!
  • Försumma inte tidigare kärleksfullt gjort minneskokböcker av relevans. Du kan dra inspiration och information från dessa också.
  • Saker du behöver

    • Receptboksprogram för datorn
    • Skrivare (åtminstone att se bevis, valfria när det gäller den slutliga boken)
    • Skrivarens citat
    • Bilder, tips, anekdoter, recept, etc.
    • Skanner (det här hjälper dig med foton och alla handstil etc., som du vill väva in i bokens layout)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande