Hur man skapar en hashtag

En hashtag är ett användbart socialt medier som hjälper till att märka olika inlägg som relaterade till samma ämne. Hashtags är ett bra sätt att marknadsföra din idé, händelse eller varumärke på sociala medier. De ger ett kreativt sätt att engagera ett målgemenskap, eller att starta samtal med människor från hela världen. Att komma med din egen hashtag kan vara en skrämmande uppgift, men att hitta en som pinnar är värt ansträngningen.

Steg

Del 1 av 3:
Kommer upp med idéer
  1. Bild med titeln Skapa ett hashtag Steg 1
1. Bestämma syftet med din hashtag. Bestäm om du ska använda din hashtag för att marknadsföra ditt företag, främja ditt personliga varumärke, uppmärksamma en händelse eller stödja en specifik orsak. Ju mer tydlighet du har på målet med din hashtag, desto lättare blir det att skapa.
  • Fråga dig själv förtydligande frågor som, "vill jag ha min hashtag att vara rolig?"" Jag försöker inspirera mitt samhälle?"Och" vill jag ha min hashtag att annonsera en produkt eller händelse?"
  • Tänk på räckhåll för din hashtag. Vilka samhällen försöker du rikta in? Är din hashtag bara menat för vänner och familj, eller arbetar du med branding för ett större företag?
  • Bild med titeln Skapa ett hashtag Steg 2
    2. Brainstorm en lista över idéer. Använd en variation av korta ord, fraser eller siffror för att skriva ut 10-15 olika hashtag-idéer. Försök att hålla din hashtags kort, mellan 1-3 ord för att se till att de är lätta att läsa och förstå. Håll din hashtag fokuserad på ditt mål, oavsett om det annonserar en händelse, firar ett bröllop eller delar en idé.
  • Försök använda handlingsbara ord för att engagera läsarna med din marknadsföringskampanj, som Nike`s #Justdoit Motto och Hashtag.
  • Överväg att använda en vanlig fras eller plats i din hashtag, till exempel hashtag #gettogetheralready som används av tostitos. På så sätt kommer användarna mer benägna att märka sina vanliga foton med din hashtag.
  • Undvik att använda specialtecken som utropstecken eller dollar tecken.
  • Använd förkortningar och förkorta ord där du kan, som att använda #tbt i stället för #throwbuppthursday, eller förkorta namnet #nicholas till #nick, till exempel.
  • Bild med titeln Skapa ett Hashtag Steg 3
    3. Inkludera ditt varumärke. Det är en bra idé att direkt använda ditt varumärke i din Hashtag för att styra användare till din produkt. Om din hashtag startar trending kan detta hjälpa till att sätta ditt företags namn på kartan.
  • Du kan antingen använda hela ditt varumärke som i #beaterbeddre, eller fokusera på dina produkter, som i Coca-Cola`s Hashtag #shareacoke.
  • Bild med titeln Skapa ett hashtag Steg 4
    4. Använd siffror för att göra din hashtag stick ut. Om din händelse inträffar årligen, överväga att inkludera året i din hashtag. Alternativt kan du inkludera antalet gånger en händelse har inträffat, till exempel # Superbowl50 för 50: e Super Bowl-spelet.
  • För årliga evenemang, försök skriva ut hela året eller en förkortning, som antingen # coachella2018 eller # coachella18.
  • Med ett år i din Hashtag ger dig chansen att skapa en ny variation på den nästa gång händelsen äger rum, som att använda # coachella2019 eller # coachella19.
  • Att använda ett år kan lägga till klarhet till en hashtag, men gör det svårare att återanvända. Det här är något att tänka på när du bestämmer om du vill inkludera ett nummer eller inte.
  • Del 2 av 3:
    Perfekt din hashtag
    1. Bild med titeln Skapa ett hashtag Steg 5
    1. Kontrollera att din hashtag är unik genom att söka efter det på sociala medier. Sök på Twitter, Facebook, Instagram och Tumblr för att se om din skapelse redan är i bruk. Var noga med att din hashtag inte redan är förknippad med ett varumärke, idé eller samhälle. Det är bra att få din hashtag stick ut, och du vill inte riskera att förvirra ditt meddelande när användarna söker efter din hashtag online.
    • Var grundlig i din forskning. Det sista du vill ha är för din hashtag att ta av, bara för att ta reda på efteråt att det redan är förknippat med något du inte vill ha bifogat ditt varumärke.
    • Om din Hashtag redan är i bruk, flytta till ett annat alternativ på din lista, eller ändra hashtaget nog för att göra det unikt.
  • Bild med titeln Skapa ett Hashtag Steg 6
    2. Verifiera att din hashtag inte stavar ut några oavsiktliga ord. Kolla med en vän som din hashtag är tydlig och lätt att förstå. Var noga med att kontrollera om Hashtag stavar ut flera ord andra än vad du tänkte, till exempel kan du tolka hashtag "#tchatcher" som stavning ut ordet "det" och namnet "cher.`
  • Ibland kan det vara svårt att berätta att din hashtag stavar ut flera ord när du skriver det med hjälp av stora bokstäver. Försök skriva din hashtag ut i små bokstäver för att bättre berätta om det stavar ut några oavsiktliga ord.
  • Bild med titeln Skapa ett Hashtag Steg 7
    3. Kontrollera att din hashtag inte har en dubbel betydelse. Många ord och fraser kan ha flera betydelser som kan förvirra budskapet på din hashtag. Hashtag #friends kan till exempel referera till en grupp vänner, eller de populära TV-serierna. Om du kan komma med flera betydelser för din hashtag, försök lägga till mer detaljer, som ett datum eller en plats, för att klargöra sin mening.
  • Be en familjemedlem eller kollega att läsa över din hashtag och hjälpa dig att skriva ner en lista med dess möjliga betydelse. Ibland får du en andra åsikt hjälpa dig att märka misstag och något oklart språk i din hashtag.
  • Bild med titeln Skapa ett hashtag Steg 8
    4. Kolla in nyheterna för ord i din hashtag. Sök orden eller frasen i din hashtag på en lokal nyhetswebbplats. Var noga med att några namn eller fraser du använder har inte använts i de senaste nyheterna eller att beskriva stora händelser. Om du inte försöker referera till dessa personer eller händelser specifikt, var noga med att undvika namn som har visat sig på nyheterna.
  • Om du vill använda ett namn som liknar en i nyheterna, försök att förkorta namnet, med ett smeknamn, eller lägga till ett första eller efternamn eller initial till din hashtag för tydlighet.
  • Del 3 av 3:
    Främja din hashtag
    1. Bild med titeln Skapa ett Hashtag Steg 9
    1. Be dina vänner och anhängare att använda din hashtag. För unika hashtags, börja få ordet ut genom att be vänner och familjemedlemmar att använda den i sina personliga tjänster. Skriv ett inlägg om det på dina egna sociala medier för att få ordet ut till dina anhängare. Överväg att skriva ett blogginlägg för att främja Hashtag, och länka det i dina sociala medier.
    • För att fortsätta din hashtag ännu mer, överväga att fråga en social media influencer att använda den i sina tjänster. Detta kommer att få ännu fler ögon på din hashtag.
  • Bildbetatled Skapa ett Hashtag Steg 10
    2. Använd din hashtag på flera sociala medier. Främja din hashtag över flera sociala medier plattformar som Twitter, Facebook och Instagram. För Facebook och Twitter-inlägg, begränsa dig själv med 1-2 extra hashtags i ditt inlägg. På Instagram inkluderar dock din hashtag tillsammans med 5-10 andra hashtags för att få de flesta visningar.
  • Var uppmärksam på den olika publiken på varje plattform. På Instagram, försök använda en inspirerande bild och andra trendshacks för att främja din egen. Fokusera mer på det skriftliga innehållet i din Facebook och Twitter-inlägg.
  • Gör flera inlägg på varje konto för att hålla din hashtag på toppen av nyhetsfeeden.
  • 3. Annonsera din hashtag personligen. Om du har en fysisk butik, visa din hashtag på ett tecken i fönstret för att uppmuntra användare att se upp det. Försök använda extra utrymme i din butik för att skapa en fotofot och ha din hashtag i bakgrunden för att marknadsföra det på Instagram.
  • Få kreativitet med din marknadsföring. Du kan göra en cut ut version av din hashtag för besökare att hålla upp i en bild, eller göra en bildekal med din hashtag på den för din bil.
  • 4. Spåra användningen av din hashtag med ett analytikverktyg. Sök efter din hashtag på olika sociala medier för att se hur bra det utförs. Lägg till svar på inlägg som använder din hashtag för att uppmuntra till mer samhällsengagemang. Använd ett analysverktyg som nyckelhål eller tweetreach för att få data om framgången för din hashtag.
  • Var uppmärksam på publiken att din hashtag når, och specifikt åldersgruppen. Tänk på vilket innehåll du kan skicka för att få en större följd i andra åldersgrupper eller samhällen, och hur man håller uppmärksamheten hos de anhängare du redan har lockat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande