Hur man köper ett tonneau-lock för din lastbil

En av de mer populära pickuptruckens tillbehörsuppgraderingar eller förbättringar är ett tonneau-täckning (även vanligt kallat ett lastbäddsover).Oavsett om du använder din lastbil för arbete eller fritid, är en lastbil inte lika funktionell eller fullständig om den inte har en tonneau.Ett tonneau-täckning kan dock vara ett dyrt köp och det finns några viktiga frågor du borde fråga dig när du överväger att köpa en tonneau.

  1. Bild med titeln Köp ett tonneau-lock för din lastbil steg 1
1. Bestäm ditt huvudsyfte för att lägga till ett tonneau-lock till din pickup truck. Letar du efter funktion, säkerhet, utseende, mångsidighet eller lätt borttagning?
  • Bild med titeln Köp ett tonneau-omslag för din lastbil Steg 2
    2. Bestäm mellan ett hårt eller mjukt omslag. Hårda Tonneau täcker traditionellt kostar mer och erbjuder mer säkerhet.Mjuka tonneau täcker är generellt billigare men är mer mångsidiga.
  • Bild med titeln Köp ett tonneau-lock för din lastbil Steg 3
    3. Tänk på hur ofta du behöver tillgång till din lastbilsäng och i vilken utsträckning. Behöver du snabb tillgång till hela lastbädden dagligen eller bara tillfällig åtkomst?Både hårda och mjuka tonneaus är tillgängliga i vikning, tillbakadragande och gångjärn.De flesta erbjuder lätt tailgate-åtkomst och välj Hard Tonneau-täcken Lås också bakluckan när locket är låst.Ett hårt tillbakadragande eller mjukt upprullningsskydd kan snabbt öppnas för nästan fullständig tillgång till lastbil, utan att behöva ta bort locket.Mjuka och hårda gångjärnskåp kan lyftas öppna men kräver lite extra ansträngning om du behöver helt ta bort dem.Mjuka vikning av tonneau täcker kan enkelt avlägsnas eller vikas framåt för sängåtkomst, medan hårda vikning av tonneau-täcker kan vikas framåt för sängåtkomst men är svårare att helt avlägsna.
  • Bild med titeln Köp ett tonneau-omslag för din lastbil Steg 4
    4. Tänk på din budget för ett tonneau-omslag. Mjuka omslag kostar generellt $ 150 till $ 550 medan hårda lock börjar på cirka $ 500 och gå upp till över $ 2000.
  • Bild med titeln Köp ett tonneau-omslag för din lastbil Steg 5
    5. Bestäm vem som installerar tonneau-omslaget. De flesta mjuka tonneau-täcken kan installeras på 30 minuter till 1 timme av någon med begränsade mekaniska färdigheter.Hårda tonneaus kan i allmänhet installeras på 30 minuter till 2 timmar av någon med begränsade mekaniska färdigheter.Men de flesta täcker fungerar bäst bara om de är ordentligt installerade.Om du inte stämmer upp en skena korrekt på en roll-up tonneau om det kan vara svårare att stänga.Om du missade den rätta tätningsplaceringen på en hård tonneau kan det inte vara så vattentät.Mjuka tonneau täcker tenderar att vara mer förlåtande på installationen än en hård tonneau.
  • Bild med titeln Köp ett tonneau-omslag för din lastbil Steg 6
    6. Tänk på om du vill ha tonneau på din lastbil hela tiden eller bara ibland. De flesta tonneau täcker är en klämma på stilinstallation.Detta kräver i allmänhet ett handverktyg eller två.Men mjuka tri-false-tonneau täcker installeras med handklämmor som gör det möjligt att installeras eller helt tas bort i sekunder.
  • Bild med titeln Köp ett tonneau-omslag för din truck Steg 7
    7. Tänk på hur höjden på din lastbil kommer att påverka användningen av omslaget. Om du har en lyft pickup, kommer en upprullning, snap, vikning eller gångjärn är svårare att använda eftersom din lastbil är så lång.En hård tonneau, som är tyngre, föreningar situationen mer.Om din lastbil lyfts kan du behöva komma in på bakluckan för att använda locket.
  • Bild med titeln Köp ett tonneau-omslag för din lastbil Steg 8
    8. Kontrollera den typ av sängfodral som din lastbil har. Det finns 2 grundläggande mönster av sängkläder - under skenan och över skenan.En hämtningsbil som är utrustad med en under järnvägsfodret kommer inte att ha några problem som installerar ett tonneau-omslag.En pickup truck med en över skenbäddsfodret, (denna sängfodral är inslagna över bäddskivorna på lastbilens säng på varje sida och skydda toppen av truckbädden), kan vara mycket svår att installera.Särskilt om det är en inuti sängmonterade tonneau, klämmer den i tonneaubredden.Om du har en över järnvägsbädden, än de flesta av de monterade tonneau-täckarna, kommer att fungera, men installationen blir trickigare.Om du har en över skenbäddsfodret, det är bäst att kontrollera med tonneau-locket du vill köpa för att se till att det kommer att installeras med en över järnvägsbordet.
  • Bild med titeln Köp ett tonneau-omslag för din truck Steg 9
    9. Tänk om du planerar att använda toppen av sängskenorna.Kommer fabriken eller eftermarknadsbädden att begränsa dina val? Vissa tonneau täcker är monterade inuti sängen och vissa är monterade på toppen av sängskenan.De flesta rullade täcker monteras på insidan av truckbädden och det här gör att du har tillgång till toppen av truckbäddskena för att lägga till slips eller sängskenor (ge lastbilen har stavfickor).Andra Tonneau täcker monteras på toppen av truckbäddskenor och täcker dina insatser om du har dem.När det gäller sängkepsar kommer alla Tonneau-täcker att arbeta med fabriksbäddskepsar och de flesta eftermarknadsbädda kepsar.För eftermarknadsbädden, om de är släta rostfritt stål eller gjutna abs, kommer du inte att ha för många problem.Men Diamond Plate Bed Caps kan göra det svårare att installera någon stil av tonneau, oavsett om det är en över eller inuti järnvägsfästet.Eftersom denna typ av sänglock är i allmänhet tjockare och påverkar tonneau-förseglingarna och tonneau-täckningen.Om du har sängskenor, sängkepsar eller bindningar installerade i din lastbils säng det är bäst att kontrollera för att se till att tonneau du vill köpa med arbete för dig.
  • Tips

    Mjuka tonneau täcker borde ha vinylkåpan rengöras.Varje mjuk tonneau-tillverkare föreslår olika rengöringsprodukter och tidsperiod.
  • Hårda Tonneau täcker, beroende på stil, har i allmänhet rengöringsanvisningar för toppen av omslaget. Retracting Tonneau Cover har rengöringsanvisningar för skenor och kapsel.
  • När det gäller underhåll, hur mycket är du villig att göra? Varje tonneau-täckning har i allmänhet underhållsinstruktioner.Men ju mer mekaniska tonneau, desto mer underhåll krävs för att förlänga Tonneau-lockets livslängd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande