Hur man blir en cia-agent

Om du är smart, har en högskoleexamen, är redo att tjäna ditt land, och är ambitiösa, blir en del av CIA ett framtida karriäralternativ för dig. Förutsatt att du är en u.S. medborgare och du uppfyller alla nödvändiga kvalifikationer och bakgrundskontroller, du är berättigad att ansöka om ett jobb med CIA. Tänk på att processen är konkurrenskraftig (som med alla statliga positioner) och att det finns många anledningar till att sänka sökande. Trots den verkligheten är det viktigt att ge det ditt bästa skott om det är din drömkarriär.

Steg

Metod 1 av 3:
Bekanta dig med CIA
  1. Bild med titeln 27727 1
1. Förstå vad som är inblandat i en CIA-karriär innan du försöker gå med i CIA. Medan spionera sidan av CIA kan vara den synliga glamourfyllda sidan du hankering efter, direktoratet för verksamheten (eller "clandestinstjänst" där spionerna är belägna), är bara en del av CIA och en liten del på det. Majoriteten av CIA-anställda arbetar i analytiska positioner, språkpositioner och vetenskap, teknik och teknikpositioner. Matchar dina färdigheter och lämplighet till vad du är bäst lämpad för får inte se dig som arbetar i de hemliga tjänstemänen alls, så var redo för denna möjlighet. Dessutom, var beredd att bli en del av en familj när du går med i CIA, med förväntningar att upprätthålla djup lojalitet mot andra, och med möjliga konsekvenser på ditt utvändigt socialiserande och relationer.
  • Oavsett din position innebär en roll i CIA att du är en del av den första försvarslinjen i en varning och skyddar dina medborgare. Du kommer att arbeta med personer som har hög integritet, uppfattning, analytisk förmåga och intellektuell nyfikenhet.
  • Du kommer att förväntas arbeta i lag vid många tillfällen, så du måste ha starka lagkunskaper.
  • Du kommer att kunna fortsätta karriärmål i CIA och det hoppas att du kommer att fortsätta med CIA under din karriärs varaktighet.
  • Byrån har sitt eget samhälle. Anledningen till detta stammar från den akademiska miljön, liksom arten av det utförda arbetet och CIA: s uppdrag. CIAs George Bush Center har sin egen maträtt, Fitnessanläggningar, formella trädgårdar och vandringsleder, företagsbutik, rekreations- och aktivitetsklubbar och konstverk på displayen. Dessutom finns det ett museum, ett bibliotek och de vanliga kontoren.
  • Byrån anser att det är en familj, som anställer människor från nästan alla studier, förenade i sitt arbete och deras service till landet.
  • Innan jag ens påbörjar processen att bli en CIA-tjänsteman, gör en grundlig bakgrundsavläsning på vad CIA handlar om, vad CIA-tjänstemän gör (inte bara spionera.), såväl som att ta reda på hur mycket av spionering inte är vad du skulle hämta från filmer och tv-program.
Metod 2 av 3:
Fråga dig själv: Är du CIA-material?
  1. Bild med titeln 27727 2
1. Innan du börjar processen kan det vara en bra idé att bakgrunden kontrollera dig själv. Om du inte är ren, stör inte applicera. Viktigast, du kommer att kunna se om din bakgrundsrapport innehåller någon falsk information, så du kommer att vara beredd när de ifrågasätter dig på den. Du måste använda en tjänst som kan komma åt CIS-databasen som är exakt samma databas som CIA använder, om ditt namn visas då har de din rekord och du kan förbereda dig själv.
  • Bild med titeln 27727 3
    2. Håll squeaky ren.Varje enskild position kräver ett säkerhetsavstånd och du måste passera genom mycket noggrann bakgrundskontroll för att rensa detta. Innehållet och förväntningarna hos säkerhetskontroller är inte kända offentligt (det skulle besegra sitt syfte), men det är ganska uppenbart att det finns standardbeteenden och aktiviteter som du bör presentera, och andra du måste ha undvikit. Till exempel:
  • Har ingen kriminalregister. Naturligtvis inkluderar detta inte att ha deltagit i någon verksamhet mot USA: s intressen, oavsett om dessa var kriminella i naturen.
  • Ta inte droger. De Cia säger att du inte kan använda olagliga droger inom 12 månader efter din ansökan eller bakgrundskontrollprocessen.Olaglig narkotikamissbruk när som helst i ditt förflutna kan skada dina chanser, så det är bäst att undvika olagligt läkemedel helt och hållet. Dessutom missbrukar inte juridiska droger, som alkohol eller receptbelagda läkemedel, eftersom dessa kan ge bevis på din karaktär och framtida sannolikhet att re-missbruk.
  • Vara ekonomiskt sund. Det innebär att du inte spelar, over-invest, har en dålig kreditåterbetalningsrekord eller har en konkurs i din bakgrund. Ingen underrättelsetjänst vill ta en risk för en person som har dålig ekonomisk förvaltningsfärdigheter och är potentiellt öppen för bestickning.
  • Ha en bra arbetsresor och etik. Oavsett jobb du har haft, se till att du alltid har gett ditt bästa, är ärlig och etisk och arbetat hårt. Bevisbar lojalitet och ansvarsskyldighet i någon arbetsmiljö är en tillgång till din ansökan.
  • Vara mycket pålitlig, pålitlig, och trogen. Bakgrundsundersökare ställer frågor om människor i din krets av bekanta, inklusive familj och vänner. Om de återkopplar positiv information om dig, är det bra för dig, eftersom deras bedömning av din karaktär bygger.
  • Förstå vikten av att upprätthålla förtroende och konfidentialitet. Om du älskar att skvaller, är det förmodligen ett bra val för dig - du måste kunna visa att du kan följa bestämmelser om användningen, hanteringen och skyddet av känslig information.
  • Ha en utmärkt karaktärs styrka, integritet, Ärlighet, sund dom och lojalitet mot Förenta staterna. CIA känner igen att ingen är perfekt. Säkerhetstjänstemän kommer att överväga fläckarna i din bakgrund enligt deras natur, omfattning, allvar och nyhet. De väger risken och fördelen med varje enskild omsorg. Om du har allt annat behövs, kommer byrån inte nödvändigtvis att vända dig om de anser att du har viktiga bidrag för att göra till nationens intelligensinsatser.
  • Har squeaky rena föräldrar och vänner. Även om det inte alltid är möjligt, är det enormt till hjälp eftersom någon familjemedlem eller vän med skuggiga lutningar kan vara en källa till svaghet för dig om de faller i en punkt av störning (aka "Potential för tvång"). Om det finns problem som omger detta, prata med en CIA karriäragent om dina alternativ, och alltid vara sanningsenlig.
  • Bild med titeln 27727 4
    3. Var mycket kompetent i ditt fält. CIA tar det bästa och de ljusaste studenterna: CIA-tjänstemän måste ha åtminstone en kandidatexamen. Att ha en avancerad grad kan vara till hjälp för de flesta positioner, och i många fall krävs, även om CIA också erbjuder sina egna relevanta grundutbildningsprogram. Dessutom får CIA så många hundratals applikationer per ställning som du behöver för att säkerställa dina färdigheter, förmågor och studier sticker ut från resten.
  • Har utmärkta betyg genom gymnasiet och college. Har minst en 3.0 GPA på en 4.0 skala.
  • Även om det inte finns någon särskild majoritet, att ha studier med betoning på internationella relationer (mest internationellt fokuserade studier kommer sannolikt att vara av intresse för en rekryterare), lag, statsvetenskap, historia, säkerhetsstudier, ekonomi eller ekonomi (inklusive internationell finansiering) , matematik, journalistik, vetenskap (beteende, fysisk eller dator), språk, sociologi eller psykologi, Och något som kräver analytiska färdigheter, kan vara till din fördel.
  • Bild med titeln 27727 5
    4. Lär dig andra språk. Ju mer desto bättre, men en mästare minst ett annat språk riktigt bra. Vid den aktuella tiden inkluderar språk i hög efterfrågan Mandarin, Persiska (Persiska), Pashto, Dari, Ryska, och Arabiska, reflekterande nuvarande världs politisk och militär "hotspots". Flythet är särskilt viktigt om du söker en position i Clandestine Service. Din språkkunskaper måste vara över och bortom bara college-kunskap - du måste visa att du kan tala det såväl som en infödd. Om du inte kan, antingen fortsätta förbättra det eller fråga om utbildningspotentialen på jobbet för språkförbättring.
  • Bild med titeln 27727 6
    5. Vara personlig, flexibel och sällskaplig. Det bästa sättet att få information från andra människor är att vara en bra talare och lyssnare, för att vara någon som kan ansluta till andra med lätthet, liksom att kunna sätta människor i sin lätthet. Dessa färdigheter är svårare att lära sig än akademiska för vissa människor, så om du inte känner dig bekväm runt människor, borstar antingen på färdigheterna genom läsning eller kurser eller är mindre benägen att söka alla positioner som kräver att interagera med "tillgångar" (Clandestine Service s term för spioner - de personer som hjälper CIA-agenter, ofta till stor risk för sina egna liv eller välbefinnande), eller med någon annan som kan fungera som en källa till information.
  • Lär dig vad som gör att folk markerar - lära människors färdigheter inklusive hur man gör människor som du och bra konversationsförmåga. Du måste veta hur man ska "schmooze" och bygga rapport med människor från alla samhällsskikt, för att kunna upptäcka, bedöma, utveckla och rekrytera tillgångar. Du måste veta hur man vet intresse för andras intressen och hobbyer för att bygga vänskap eller relationer med dem för att få information.
  • Om du har problem med att vara likbar, är det förmodligen en bra alternativ för dig. Likaså kommer arrogans, egoism och uppblåst självbetydelse snart att få dig att tappas från träningen.
  • Se livets gråa områden. Om du ser livet i absolutter ("han är fel, jag har rätt"), då är det troligt att du inte kommer att bli ett bra val för CIA. Fråga sinnen, öppenhet för diskussion och möjligheter, och förmågan att se de mer nyanserade och komplicerade elementen i varje situation är ett viktigt drag när du behöver analysera saker. Ibland kommer du att bli ombedd att finesse saker för det bästa av din nationella säkerhet som inte nödvändigtvis ger de bästa resultaten för människor i andra nationer. Är det något du kan hantera?
  • Bild med titeln 27727 7
    6
    Vara fysiskt passform. Du kommer att sättas igenom noggrann fysisk testning och det förväntas att du kan hantera de fysiska testen. Förutom fördelarna med att hålla sig i regelbundet, som är involverad i både lag och enskilda sporter, visar sig din framtida potential CIA-arbetsgivare som du är villig att stanna i form, arbeta i lag och behålla din allmänna hälsa och väl- varelse. Bra uthållighet är också viktigt om du arbetar undercover, som du kan förväntas arbeta mycket långa dagar utan att visas trött eller utan att förlora din förmåga att tänka tydligt - verkligen, på en typisk dag kan du spendera dagtiden och skapar ett lock för dig själv och natten fånga upp med personer du behöver hitta information från.
  • Bild med titeln 27727 8
    7. Vara mentalt passform. Du kommer att testas till dina gränser i träning för att se hur du hanterar känslomässigt tryck. Dessutom, om du skriver in Clandestine-tjänsten, måste du kunna hantera det mentala trycket att bli utsatt för faror och livshotande situationer. Till exempel, om du fångas, kan du bli utsatt för tortyr och till och med förnekande av din regering av din existens. Dessutom, om din tillgång är fångad av sin egen regering, kommer du att möta de känslomässiga problem som är relaterade till hur den personen (och kanske hans eller hennes familj) då behandlas (ibland kommer de att drabbas av dödsstraffet). Det kommer att finnas många försökssituationer, och din mental hälsa måste vara i toppform för att kunna klara av möjligheterna.
  • Bild med titeln 27727 9
    8
    Var ärlig och uppriktig. Förvänta dig att bli testad så mycket som det är möjligt att säkerställa sannheten av vad du säger CIA. Om det accepteras för intervjuprocessen, liksom regelbundet under anställning, kommer du att bli föremål för a polygraf. Medan polygrafi inte är en exakt vetenskap är CIA PolyGraph-utrustning bland de mest grundliga och teknikerna som arbetar med våra högutbildade säkerhetspersonal. Dessa säkerhetspersonal kommer i allmänhet att vara fel på försiktighetssidan om de har någon anledning att tro att du ljuger. Det är under denna testning att de kommer att kunna ta reda på om du har ljugit om att ta några olagliga droger, vara disloyal, dålig ekonomisk förvaltning och så vidare. Alla testresultat bevakas och hålls i det strängaste förtroendet. Och förvänta dig inte att testprocessen är breezy eller bekväm - till förrätter, det är knappast en trevlig känsla att få andra att försöka "fånga dig," Låt ensam vara ansluten till en maskin som kan bestämma ödet för din framtida karriär.
  • Förvänta sig fortsatta kontroller under hela din karriär med CIA. Du kommer att förväntas genomgå regelbundna omforskare (uppdateringar om din livsstil, anslutningar, etc.) och fortsätta att ta polygrafiska test.
  • Var redo att alltid behålla höga krav på professionellt beteende, både på jobbet och utanför arbetet, under hela din CIA-karriär.
  • Bild med titeln 27727 10
    9. Var beredd att flytta eller resa. Ett CIA-jobb kräver ofta att du flyttar från din ursprungliga bostad. Dessutom kommer många CIA-positioner att kräva frekvent resa, vilket kan vara störande i hemlivet om du inte redan är inriktad på hur du kommer att klara av detta (CIA erbjuder barnomsorgscentra på vissa platser).
  • Underskatta inte påfrestning på ditt personliga liv. Om du är den typ av person som vill komma hem på 5 varje dag och vara regelbundet tillgänglig för att höja din familj, är det inte troligt att det är lätt att ge den lätthet av barnhöjning och familjemedlemskap för dig. Om du inte kan följa denna tanke, överväga att leta efter en annan karriär.Många andra Cia-karriärer erbjuder dock denna typ av stabilitet.
  • Bild med titeln 27727 11
    10. Var en amerikansk medborgare. Endast amerikanska medborgare kan gälla för att ansluta sig till CIA. Om du inte har medborgarskap, skaffa det.
  • Metod 3 av 3:
    Förstå ansökan
    1. Bild med titeln 27727 12
    1. Ansök om en position med CIA. Om du är övertygad om att du kan skicka ovanstående första krav, är det dags att ansöka. Du kan göra det här online, men var beredd på en lång process och behovet av att fylla i mycket information om dig själv. Applikationsprocessen börjar på: https: // cia.GOV / Karriär / Möjligheter / CIA-jobb / index.html. Leta efter en specifik intresseposition, läs igenom dess krav och se till att du träffar dem. Om du inte uppfyller minimikraven, gäller inte om du inte har en mycket bra anledning, för att du slösar bort din tid.
    • Se till att du följer ansökningsfristerna och instruktionerna till brevet. Om du saknar en sak, kommer din ansökan att avvisas.
    • Gran upp ditt CV, eftersom det kommer att behöva skickas tillsammans med onlineapplikationen.
    • Jobblistor uppdateras regelbundet. Det betyder att om du inte ser något av intresse, kolla tillbaka igen ofta.
  • Bild med titeln 27727 13
    2. Var tålmodig och vänta. Vettingprocessen kan vara lång, speciellt om du har många utländska kontakter som måste följas upp också. Om du har varit helt ärlig och öppen, kommer det att påskynda kontrollprocessen.
  • Skriv inte eller ring inte för att kontrollera. Du kommer inte få ett svar.
  • Som en allmän regel, om CIA är intresserad av din ansökan, kommer de att kontakta dig inom 45 dagar.
  • Ge inte upp. Fortsätt försöka - det kan vara att du valde en position som du inte har klippt ut för, eller det hade för många andra högkvalificerade personer som tävlade med dig och en liten fel i din ansökan hade avvisats. Fortsätt bara försöka under en rimlig tid och din uthållighet kan betala av. I vissa fall kan det innebära att de tar dig när din erfarenhet förbättras, så få den doktorn, gå till den militära positionen, eller göra något annat extraordinärt som kommer att katapulera dig i sitt meddelande.
  • Bild med titeln 27727 14
    3. Gör dig redo för nästa steg om du lyckas med att få clearance och ett villkorligt jobbbjudande. Alla ursprungliga erbjudanden är villkorliga - om du får en, finns det fortfarande en lång väg att gå innan du kan hyras. Du måste nu genomgå en serie fysiska, psykologiska, säkerhets- och intelligensprov för att verifiera din lämplighet för att ansluta sig till byrån.
  • Genomgå en läkarundersökning och psykologisk tentamen.Medicinsk är utformad för att du ska vara i tillräcklig fysiskt tillstånd för behovet av jobbet, och också att testa för narkotikamissbruk.Den psykologiska tentamen bedömer din intelligens, dom och mental stabilitet.
  • Vänta på att din bakgrundskontroll ska fyllas i.Bakgrundskontrollen är extremt grundlig och ofta lång (den kan ta två år).CIA-webbplatsen säger: "Undersökningen behandlar en fullständig lojalitet mot Förenta staterna, karaktärens styrka, trovärdighet, ärlighet, tillförlitlighet, diskretion och bedömning av dom. Dessutom undersöker den sin frihet från motstridiga allegiances, potential för tvång, och villighet och förmåga att följa bestämmelser som reglerar användningen, hanteringen och skyddet av känslig information."
  • Passera polygrafiska testet (diskuterat ovan).
  • Bild med titeln 27727 15
    4. Acceptera eller avvisa ditt jobbbjudande. Om du gör det genom urvalsprocessen, har du tur: bara cirka 17 procent av kandidater som presenteras med villkorliga erbjudanden passerar bakgrundskontrollen och tentamen. Nu kan du acceptera ditt jobb och gör dig redo för träning, varefter du fortfarande kan hitta dig själv inte idealiskt för jobbet!
  • Delta i yrkesutbildning. För vissa positioner, särskilt de i Clandestine-tjänsten, kan du ha en probationär träningsperiod under vilken du måste slutföra utbildning för din specifika position. Du kan behöva flytta under din träningsperiod (ungefär sex månader), och byrån brukar inte betala för omlokalisering av din familj under den här tiden.
  • Du kommer inte att vara en officiell fallansvarig tills du passerar den rigorösa träningen, som, beroende på positionen, kan vara mycket svårt.
  • Tips

    CIA rekryterar ofta på högsta högskolor och universitet i ett försök att locka kvalificerade kandidater innan de accepterar en position inom den privata sektorn.Var noga med att delta i karriär och jobbmässor i skolan.
  • Du kommer att behöva hålla saker konfidentiella.Människor färdigheter är ett plus för operatörsansvariga (spioner), men om du har problem med att hålla hemligheter, är det inte för dig.
  • CIA har ett antal program tillgängliga för högskolestudenter, inklusive praktikplatser för både grundutbildning och doktorander.Urvalskriterierna är ganska rigorösa för dessa, och slutförandet av ett program garanterar inte ett jobb, men om du fungerar bra under praktiken får du en bra chans till ett jobbbjudande.
  • Du kommer att placeras i en position som du är kvalificerad för, vilket kanske inte är den du som du ursprungligen ansökt om. Lönen beror på din betyg. Det finns regelbundna ökningar över tiden. Startlönen är cirka 40k. Men förmånerna är verkligen bra. Några fördelar är: Betald tid, federal hälsa och livförsäkring, pension, utbildning, hälso- och sjukvård, barnomsorg och kreditförening.
  • Överväga att gå med i militären först. Även om CIA inte erbjuder någon anställningspreferens för veteraner, kandidater med relevant tidigare militär tjänst, särskilt i militär intelligens, har en LEG-UP. Du behöver fortfarande en högskoleexamen.
  • Några andra språk som för närvarande är i hög efterfrågan är: Grekiska, Indonesisk, Japansk, Koreansk, Serbiska, kroatiska, och Turkisk.
  • CIA brukar inte anställa någon som är över 35 för National Clandestine Service.
  • Byrån diskriminerar inte på grundval av ras, färg, religion, kön, nationellt ursprung, funktionshinder, ålder eller sexuell läggning vid beviljande, förnekande eller återkallande av säkerhetsavstånd.
  • Att bli en forskare är till hjälp. Spionorganisationer rekryterar ibland forskare på grund av deras speciella färdigheter.
  • Träna varje dag, studera och prova din hårdaste. Ge inte upp!
  • Var punktlig. Att vara passande är också viktigt!
  • Varningar

    CIA-utbildning kan leda till att du gör en kallare och mer beräkningsperson.
  • Var medveten om att löner i CIA vanligtvis är lägre (någon gång mycket lägre) än de som erbjuds i den privata sektorn för positioner som kräver liknande utbildning och erfarenhet. Å andra sidan är din arbetssäkerhet ofta bättre, förutsatt att du upprätthåller höga krav på personligt beteende.
  • Var beredd att hantera känslomässig stress. Träning, som nämnts, är mycket intensiv (och ibland överväldigande). När du är ute efter träning, speciellt för Clandestine-tjänsten, testas du till dina gränser eftersom de vill veta din brytpunkt (om alls) innan du är ute på ett jobb där andras liv är i fara. Och om det kommer snart, snarare än senare, så är du mindre benägna att lyckas.
  • Ligga inte på din ansökan eller när som helst under anställningsprocessen. Bakgrundskontrollerna är utomordentligt rigorösa, och om de upptäcker en lögn, i de flesta fall kommer du att diskvalificeras om det inte är ett tydligt missförstånd. Var medveten om att de olika avdelningarna i intelligensgemenskapen kommunicerar med varandra. Att diskvalificeras / avfyras från en kommer att göra det svårare att skaffa ett jobb med någon annan byrå. Faktum är att detta också kan resa till mindre säkerhet intensiva myndigheter inom regeringen, så vara på ditt bästa beteende hela tiden.
  • Adagen som "Storebror ser dig" kan inte vara någon truer än den är i CIA eller någon regering. Du kommer att granskas och övervakas av dina egna kamrater utan din kunskap, varav många arbetar för andra statliga organisationer som FBI, NSA eller Homeland Security. Även om du är 100% pålitlig, är chansen att de kan pry i ditt personliga liv bara för billiga spänningar. Om du lurar på din make, med en online-affär, besöker chattrum, håller en älskarinna på sidan, besöker sexarbetare eller anställer eskorter, eller har en freaky fetisch, bara för att nämna några exempel, den här typen av info kan göra det i någons personliga fil på dig, även om det är värdelöst och trivialt. Det är fortfarande värt något för någon som några få skratt på din bekostnad. I ett värsta fall kan pinsamma små fakta om ditt privatliv användas som hävstång mot dig. Du kan vara skuggad av en egen, även när du inte har någon anledning att tro att de skulle vara intresserade av vad du gör när du inte arbetar. Förvänta dina kommunikationsanslutningar (telefon, Internet) som ska övervakas när som helst. Den övergripande orsaken är att de vill se till att du inte är inblandad i olagliga företag, planerar att sälja hemligheter, eller på annat sätt utnyttja din position. De vill också se till att du representerar epitome ofTraditional "Hälsosamma amerikanska värden" och är inte en exponent av allt de kan uppfatta som avvikande utsikt eller beteende. Det är helt enkelt i ditt bästa intresse att avstå från några laster och leva som Spartan och Staid ett liv som möjligt. Du är inte precis ansluten till en organisation som värderar eller främjar individualism, än mindre individuell integritet.
  • Som kandidat bör du också förvänta dig den starka sannolikheten för rekryterare att dyka djupt in i dina tidigare online-aktiviteter också. Detta inkluderar sociala nätverk, webbsurfingvanor, och allt annat som kan spåras tillbaka till din IP-adress. Som du vet, försvinner ingenting någonsin på internet, och det finns ingen sann anonymitet på internet.
  • Saker du behöver

    • internetåtkomst
    • Återuppta
    • Högskoleexamen
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande