Hur man blir en professionell fiskare

Älskar du att spendera tid på vattnet och visa den senaste fisken du har fångat? Om du alltid är ute och du konsekvent rullar dem i, kan komma in i professionella turneringar vara ett bra nästa steg för att du ska tjäna pengar. Det är en ganska konkurrenskraftig industri eftersom nya vågor av rookiefiskare går in i turneringar varje år, men det finns många sätt att sätta upp dig själv för framgång. Varje professionell får sin början annorlunda, så vad fungerar för någon annan kan vara annorlunda för dig. Medan det kan bli dyrt och tidskrävande kan du göra din passion för att fiska i en karriär!

Steg

Metod 1 av 3:
Honing dina fiskeförmåga
  1. Bild med titeln Bli en professionell fiskare Steg 1
1. Spendera så mycket tid som du kan. Om du vill behärska ditt hantverk är det enda sättet du kan förbättra genom att gå ut och göra det. Det spelar ingen roll om du är på en båt eller bara casting från stranden så länge du sätter i tiden att fiska. Om du bor nära vattnet, försök att fiska i ett tag i varje dag så du får mest erfarenhet.
  • Bild med titeln Bli en professionell fiskare Steg 2
    2. Arbeta med att förbättra hur du knyter linjer och beten. Odds är förmodligen att skära och knyta dina linjer medan du är ute, så du vill träna knutna ofta. Vissa knutar du vill fokusera på inkluderar en standard fiskarknut, a Palomar knut, och en Snyggknut. Fortsätt att träna dina knutar tills du kan göra dem snabbt från minnet.
  • Öva bindning knutar medan du är ute som fiske såväl som hemma så du är van vid att göra justeringar oavsett väderförhållandet.
  • Bild med titeln Bli en professionell fiskare Steg 3
    3. Studera vanorna och mönster av de arter du vill fånga. Varje art av fisk har olika beteenden och preferenser, men de kan vara ganska förutsägbara. Medan du är ute, var uppmärksam på var du hittar skolor av fisk i vattnet. Notera temperatur, väder, djup och vatten förhållanden då du kan hålla reda på dem.
  • Några av de vanligaste arten fiskare fångar professionellt inkluderar Largemouth Bass, Smallmouth Bass och Walleye, men du kan vanligtvis hitta tävlingar för de flesta arter.
  • Försök att gå ut på olika förhållanden eftersom det kan ändra hur fisken beter sig. Medan vissa fisk är mer aktiva på molniga dagar kan du fånga andra när det är klart väder.
  • Forskning fisken på nätet så att du kan se vilka andra fiskare som har märkt.
  • Bild med titeln Bli en professionell fiskare Steg 4
    4. Bekanta dig med dina lokala sjöar och vattenkroppar. Varje Angler har en "hem" sjö eller plats att de konsekvent fiskar från, så välj någonstans som är nära dig att ständigt träna från. Spendera mycket tid på vattnet och markera ner fläckar där du konsekvent har fångat mycket fisk. När du spenderar mer tid i dina lokala vattenvägar, kommer du att bygga upp ditt självförtroende och fungera bättre i lokala tävlingar.
  • Prata med andra fiskare i ditt område för att få tips och rekommendationer för nya platser att försöka.
  • Om du inte konsekvent fångar fisk på din hemsjö eller vattenkropp, blir det väldigt svårt att hitta fisk i okända vatten.
  • Bildbeteckningen blir en professionell fiskare Steg 5
    5. Prova en mängd olika beten och lockar för att se vad som får de bästa resultaten. Det kan känna sig överväldigande med hur många lock som är tillgängliga, men fisk kan svara på dem annorlunda varje dag. När du lägger en ny lock på din linje, håll reda på hur många fiskar som slår din linje och hur stor de är. Prova olika former och färger för att se vilka som gör fisken svarar mest. När du lär dig vilken bete och lockar fisken föredrar, behåll dem i en separat tacklådan så att du kan hitta dem lätt senare.
  • Som en tumregel, om du inte får träffar eller fångar någonting i 10 minuter, prova ett annat lock.
  • Bild med titeln Bli en professionell fiskare Steg 6
    6. Gå med i en fiskeklubb i ditt område för att träffa andra fiskare. Sök på nätet eller fråga lokala tackbutiker för att se om det finns några lokala klubbar som du kan gå med. Vissa klubbar kommer att fokusera på att fånga en enda art medan andra kan koncentrera sig på en mängd. När du går med i klubben, nå ut till de andra fiskarna för att prata om dina erfarenheter och dela tips med varandra.
  • Fiskeklubbar har vanligtvis en årlig medlemsavgift.
  • Se till att du returnerar favören genom att erbjuda tips och tricks du har lärt dig längs vägen.
  • Om du inte har en fiskeklubb i ditt område, kan du starta en själv!
  • Bilden med titeln Bli en professionell fiskare Steg 7
    7. Leta efter en mentor eller fiskeinstruktör i ditt område. Medan du kan försöka gå ut, kan du inte ens inse om du gör något fel. Prata med folket på din lokala fiskeklubb eller på tackla butiker för att se om de känner till någon som kan hjälpa dig. Du kan också bara nå ut till en vän eller familjemedlem som är mer erfaren än dig. Var uppmärksam på vad de gör på vattnet och ställer några frågor du har för dem.
  • Försök att fiska med så många olika fiskare som du kan eftersom de alla kan lära dig nya tekniker eller tips.
  • Metod 2 av 3:
    Ange turneringar
    1. Bildbeteckningen blir en professionell fiskare Steg 8
    1. Håll ditt dagjobb i början så att du är säker ekonomiskt. Du kanske inte inser det direkt, men fiske i turneringar kan vara extremt dyra. Du behöver stavar, rullar, lockar och en båt för att ens börja fisketurneringar, och det inkluderar inte resekostnader, underhåll eller inträdesavgifter. På ett år kan det kosta upp till $ 100,000 USD för att konkurrera på professionell nivå turneringar och behålla all din utrustning. Budget verkligen noga och se till att du har tillräckligt med pengar för att realistiskt börja konkurrera. Om du inte har tillräckligt, kan du behöva ta lite tid att fortsätta spara.
    • Avgifter kan kosta dig runt $ 1,000-2000 USD per turnering, men de varierar beroende på plats och vem är värd det.
  • Bild med titeln Bli en professionell fiskare Steg 9
    2. Börja som en medfiskare för att få turneringsupplevelse. Många turneringar kräver att du har en båt att komma in, men som en medfiskare, kommer du att konkurrera i en annan fiskares båt som en del av deras lag. Medan du fortfarande måste betala en inträdesavgift, blir det inte så dyrt och du behöver inte ha din egen båt. Leta efter turneringar i ditt område och betala avgifterna för att registrera sig som en medfiskare. Under turneringen arbetar du med den fiskare du har matchat med för att hjälpa dem att lyckas. Observera sina tekniker och ställa frågor så att du kan lära dig mer från dem.
  • Du behöver vanligtvis ta med egen utrustning, som stavar, rullar och lockar.
  • Varje turnering har sina egna regler och krav för dig att komma in, så var noga med att läsa igenom dem innan du registrerar dig.
  • Försök att använda samma typ av bete som ledande fiskare, men välj en annan färg så det blir inte för förvirrande.
  • Bilden med titeln Bli en professionell fiskare Steg 10
    3. Registrera dig för turneringar som är värd av lokala fiskeklubbar. Odds är, den fiskeklubb du gick med i ditt område är värd för sina egna turneringar på lokala vatten du redan vet. Besök klubben eller kolla upp turneringen datum online så du har tid att registrera och förbereda dem. Vissa turneringar kan ha specifika regler och krav för de typer av båtar du kan använda eller storleksgränserna för fisk, så var noga med att läsa igenom alla kvalifikationer försiktigt.
  • Om din lokala fiskeklubb inte är värd sina egna turneringar, nå ut för att ta itu med butiker eller andra fiskare i området för att se om de känner till någon.
  • Bildbeteckningen blir en professionell fiskare Steg 11
    4. Öva på vattnet före turneringen. Många gånger får du några träningsdagar på vattnet så att du bekantar dig med området. Prova en mängd olika beten och fläckar så att du kan hitta de områden där fisk biter mest. Se till att du skriver ner villkoren, platsen och beten du använde när du fångar en fisk så att du kan hålla reda på det.
  • Kom ihåg att andra fiskare kan fiska i områden som du hittar. Se till att du hittar några olika ställen och vet vilka villkor som ska leta efter om du behöver flytta.
  • Bildbeteckningen blir en professionell fiskare Steg 12
    5. Ange i större turneringar efter att du regelbundet ställer in i lokala tävlingar. Pro turneringar lockar några av de bästa fiskarna, så bara registrera om du har placerat och tjänat pengar på lokal nivå. På det sättet blir du mer erfaren och har ett bättre skott. Professionella kretsar reser till olika sjöar runt om i landet och världen, så se om de kommer någonstans nära dig så att du inte behöver resa så långt.
  • Om du vill fiska i sötvatten, vissa populära turneringskretsar kan du kolla in Bassmaster, American Bass Anglers, BFL, Masters Walleye Circuit eller National Walleye Tour.
  • För saltvattenfiske, försök kontrollera Elite Fishing League eller Fiske League världen över
  • För turneringar för specifika arter av fisk, försök bara att söka efter namnet på fisken plus frasen "turnering" för att se om det finns några händelser nära dig.
  • Känn inte pressat eller rusat för att hoppa till professionella turneringar om du inte har råd med dem. Det kan ta lite tid och träna innan du känner dig bekväm att konkurrera i dem.
  • Metod 3 av 3:
    Landningssponsor
    1. Bildbeteckningen blir en professionell fiskare Steg 13
    1. Välj varumärken som du fiskar med regelbundet som potentiella sponsorer. Många företag som gör fiskeprodukter erbjuder turneringssponsorerna med antingen kontantutbetalningar eller gratisprodukter. I utbyte måste du normalt främja eller sälja det varumärke som gav dig sponsring. Notera de produkter som du redan använder varje gång du fiskar och skriver ner varumärkena. Dessa kan inkludera varumärken för dina stavar, rullar, beten, båt eller motor. Eftersom du redan använder produkten kan du förespråka det bättre.
    • Undvik att söka sponsring från märken som du inte använder eftersom du inte kommer att kunna prata om dem som kunnigt.
  • Bildbeteckningen blir en professionell fiskare Steg 14
    2. Skicka förfrågnings E-post till företagen för att söka sponsring. Försök att nå ut direkt till företaget för att starta ett partnerskap. Leta efter sponsringssidan på deras hemsida eller fylla i deras kontaktformulär. Snarare än att fråga hur du kan hjälpa till att sponsra företaget, berätta vad du kan göra för dem för kampanj. Ange tydligt vad du förväntar dig i gengäld, vilket kan vara gratis eller diskonterade produkter eller monetär betalning.
  • I e-postmeddelandet, fråga om det finns en specifik kontakt du kan nå ut till så att du kan göra en mer personlig anslutning.
  • Du kan behöva nå ut flera gånger för att höra ett svar tillbaka från varumärket.
  • Du kan även ansluta till lokala företag för att se om de kan marknadsföra dig.
  • Bild med titeln Bli en professionell fiskare Steg 15
    3. Anslut med en lokal försäljningsrepresentant för varumärket. Om du kan hitta sin information, nå ut till försäljningsrepresentanten och låta dem veta att du är intresserad av ett sponsring. Var äkta med dem och arbeta mot att bygga ett bra förhållande med dem. Visa att du är verkligen passionerad och knowledgable om sina produkter så att de är mer benägna att överväga dig.
  • Även om de inte säger ja, tacka dem för övervägandet och fråga hur du fortfarande kan hjälpa till med varumärket om möjligt. Om du är meningsfull och visa att du är passionerad, så kan de komma tillbaka till sponsor dig.
  • Bild med titeln Bli en professionell fiskare Steg 16
    4. Främja de märken du använder på sociala medier. Om du redan använder varumärket, dela dina erfarenheter med sina produkter online för att ge dem publicitet. Försök ladda upp bilder av fisk som du har fångat och skriv ner vilken utrustning du brukade fånga den. Var noga med att märka dem eller länka till sina produkter så att andra fiskare kan hitta dem. Om ett varumärke ser att du kör upp sin trafik, kan de vara mer benägna att erbjuda dig ett sponsring.
  • Till exempel kan du säga något som, "Jag fångade den här vackra basen idag med Carbon Shad Rap Lure från Rapala. Jag har aldrig känt en fisk slå min linje så svår!"
  • Bilden med titeln Bli en professionell fiskare Steg 17
    5. Prata om företagets produkter på mässor och offentliga tal. Medan sponsring ibland betyder fria produkter, kan du behöva göra mer än bara använda sina föremål och bära sin logotyp. Beroende på sponsringsavtalet kan du behöva sälja produkter på handelshändelser, ge tal och göra ytterligare arbete mellan turneringar. Se till att du följer igenom med alla händelser så att du inte förlorar dina sponsringar.
  • Tips

    Varje fiskare har en annan väg att bli en professionell, så känner inte sig avskräckt om du inte får erkännande direkt. Håll uthållanden och övning så att du fortsätter att förbättra.
  • Professionella fiskare spenderar det mesta av året, så se till att din familj är bekväm med att du är borta.
  • Varningar

    Fiskeutrustning och turneringsavgifter kan lägga till mycket pengar, så se till att du budgeterar din ekonomi bra.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande