Hur man bygger ditt personliga varumärke

Ett personligt varumärke är mycket mer än bara de produkter eller tjänster du säljer. Till exempel, när du tänker på Oprah Winfrey, är chansen att du inte tänker på henne som bara en prata show värd. Med en tidning, en bokklubb, skönhetsprodukter och till och med sin egen tv-kanal, kommer hon att vara känd för en mängd saker, som alla förkroppsligar hennes personlighet och värderingar. Det är vad ett framgångsrikt personligt varumärke ser ut. Det är minnesvärt, äkta och berättar en övertygande historia som talar till sin publik. Med hårt arbete och engagemang kan du bygga ditt eget framgångsrika varumärke som speglar vem du är och vad du har att erbjuda.

Steg

Metod 1 av 4:
Definiera ditt varumärke
  1. Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärkessteg 1
1. Välj specifik demografi för din målgrupp. Identifiera vem din målgrupp för ditt varumärke är genom att tänka på faktorer som ålder, plats, kön, inkomstnivå, utbildning och etnisk bakgrund. Ta reda på vem som har ett behov av ditt varumärke och som är mest sannolikt att köpa och stödja det.
  • Du kan också tänka på psykologin i ditt mål. Till exempel, vilken typ av personlighet eller attityd har de människor som är intresserade av ditt varumärke?
  • Att veta vem din målmarknad kan hjälpa dig att räkna ut sätt att vädja till dem och locka nykomlingar.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke Steg 2
    2. Fokusera ditt meddelande så det appellerar till din målgrupp. Tänk på vem du försöker nå eller sälja dina produkter till. Hantverk ett meddelande och tänka på vilken typ av innehåll som kommer att marknadsföra och främja ditt varumärke mest effektivt till din målgrupp.
  • Ditt personliga varumärke och meddelande måste fokusera på ditt mål demografiska för att hålla dem engagerade.
  • Till exempel, om ditt mål är att vädja till de senaste högskolorna, kan ditt meddelande fokusera mer på strategier och utmaningar kring att komma in i den professionella arbetskraften. Om du försöker nå arbetande mammor, kan ditt meddelande innehålla sätt att hantera familjespänning eller självhushållsstrategier.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke Steg 3
    3. Forskning industrin och imitera experter på fältet. Spendera tid att läsa upp på affärsstrategier och information om branschen du är intresserad av. Ta reda på vem experterna är i ditt fält. Titta upp sina bloggar, webbplatser, artiklar eller någon annanstans de har bidragit med sina tankar på branschen. Använd deras erfarenhet för att hjälpa dig att bygga ditt eget varumärke.
  • Trots att målet är att sticka ut i din bransch är det viktigt att känna till de stora aktörerna i ditt fält.
  • Använd Internet för att undersöka experter och hitta resurser och information om ditt fält.
  • Ta reda på hur en expert du beundrar började och blev framgångsrik i branschen. Till exempel, om du är i fitness, kan du läsa intervjuer och artiklar om hur en fitnessmodell eller idrottsman byggde sin verksamhet så att du kan modellera ditt varumärke efter deras.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke steg 4
    4. Skapa en lista över dina styrkor och svagheter. Ett enkelt sätt att hjälpa till att definiera vem du och ditt varumärke är att göra en lista över dina personliga styrkor och svagheter. Fråga dig själv frågor om vilka områden av arbete du excel i, vilka egenskaper andra människor har komplimangerat dig, liksom vilka roller och jobb verkar tömma dig eller inte passa dina talanger. Brainstorm och skriv ner allt som kommer att tänka på.
  • Tänk på vilka branscher, jobb och utmaningar som motiverar eller exciterar dig.
  • Använd dina styrkor och svagheter för att hjälpa dig att begränsa industrier också. Till exempel, om du föredrar att arbeta med projekt själv, kanske du inte vill arbeta i en bransch som kräver samarbete.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke steg 5
    5. Applicera dina styrkor och svagheter till ditt personliga varumärke. Ta din lista med styrkor och svagheter och bedöma dem som de relaterar till den bransch eller karriär som du arbetar med. Hitta en specifik nisch i din bransch som passar dina talanger och passion.
  • Till exempel är kläder design en massiv industri, men om du är riktigt bra på att designa t-shirts med abstrakta konstdesigner, och du älskar att göra det, det kan vara din nisch.
  • Expertips
    Archana Ramamoorthy, MS

    Archana Ramamoorthy, MS

    Chief Technology Officer, WorkAyArchana Ramamoorthy är Chief Technology Officer, Nordamerika på arbetsdagen, hon är en produkt Ninja, Security Advokat, och på ett försök att möjliggöra mer inkludering i teknikindustrin. Archana fick hennes BS från SRM University och MS från Duke University och har arbetat med produkthantering i över 8 år.
    Archana Ramamoorthy, MS
    Archana Ramamoorthy, MS
    Chief Technology Officer, arbetsdag

    Bygga ett varumärke kan öppna dörrar. Archana Ramamoorthy, Tekniska direktören Produkthantering på arbetsdagen, säger: "Det kan vara svårt att bygga ett företag om du inte har ett varumärke. Ingen känner dig, så även om du har trovärdighet inom en organisation, översätter det inte alltid till resten av världen. Om du har ett mål måste du få folk som kan hjälpa dig att träffa det målet, och att lära känna människor, måste du bygga ett varumärke."

    Metod 2 av 4:
    Marknadsföring ditt personliga varumärke
    1. Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke Steg 6
    1. Återspegla tron ​​av ditt varumärke i ditt personliga liv. Att skilja ditt personliga varumärke från ditt personliga liv kan faktiskt göra det svårare. I stället lever ditt varumärke genom att ha din faktiska livsstil, återspegla ditt varumärke så det är mer äkta och mer tilltalande.
    • Till exempel, om ditt personliga varumärke fokuserar på wellness och näring, kan du göra dig själv och ditt varumärke ser mer äkta genom att öva vad du predikar och äter bra och tränar.
    • Tänk inte på ditt personliga varumärke som bara dina jobbfunktioner, men också dina personliga idealer. Om du arbetar i finans, kan ditt dagliga liv återspegla dina personliga filosofier som vänlighet eller tankeväckande ledarskap.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärkessteg 7
    2. Hantverk en hiss pitch sammanfattning av ditt varumärke. En "hisspitch" är en super kort sammanfattning av en idé som kan levereras snabbt till någon som är intresserad av att höra om det. Spendera lite tid på att koka ner ditt personliga varumärke till några korta, minnesvärda fraser som du kan memorera och stig till någon med kort varsel och fånga deras uppmärksamhet.
  • Skapa en sammanfattning som speglar de personer du tjänar, de värden du belyser, och de resultat du uppnår.
  • Berätta för din publik vad du gör och vad som gör dig annorlunda och spännande. Om ditt personliga varumärke är inriktat på en vegansk livsstil kan du prata om de hälsofördelar du märkte efter att ha klippt ut animaliska produkter från ditt liv samt de läckra recepten du har upptäckt.
  • Låt oss säga att du är en konfliktlösningsspecialist med fokus på att mediera företagstvister. Du kan säga något som, "Hej, jag är Chris Smith, jag kan fixa professionella argument. Min erfarenhet som en företags advokat hjälper mig att hitta kompromisser som alla kan leva med."
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke steg 8
    3. Delta i nätverkshändelser för att möta potentiella kunder och kunder. Titta online för lokala nätverkshändelser för personer som är relaterade till din bransch. Delta i händelserna och prata med så många människor som du kan för att göra affärsförbindelser och öka medvetenheten om ditt personliga varumärke. Dela ut visitkort och samla kontaktinformation från de personer du möter så att du kan komma i kontakt med dem.
  • Att utforma ett snyggt visitkort är ett enkelt, enkelt och snabbt sätt att passera längs din kontaktinformation och ge människor en bra uppfattning om vad ditt varumärke representerar.
  • Acceptera inbjudningar från andra människor i din bransch för att delta i nätverksevenemang också.
  • Oroa dig inte om du blir nervös! Tänk på evenemanget som potentiella jobbmöjligheter. Bara vara professionell, artig, och berätta för folk lite om vem du är.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke Steg 9
    4. Håll en aktuell lista över dina kontakter för framtida marknadsföring. Skapa ett kalkylblad eller en lista över företagskontakter och potentiella kunder. När du möter en ny kontakt eller du får någons visitkort, lägg det till din lista eller kalkylblad så att du kan nå ut till dem för potentiell marknadsföring eller att använda sina tjänster.
  • Fånga sitt namn, e-post och försök att inkludera någon information du har om dem. Till exempel kan du lägga till en anteckning som "John, loves pizza, har en fru och 2 barn."Du kan använda dessa detaljer när du pratar med dem i framtiden.
  • Metod 3 av 4:
    Växer din online-närvaro
    1. Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke steg 10
    1. Fokusera på en online-plattform som passar dina intressen. Välj en plattform som du tycker om att använda, du är bra på att använda, och är bättre lämpad för ditt personliga varumärke. Fokusera på marknadsföring och bygga en publik på den plattformen, vilket är mer benägna att inkludera människor från din målgrupp.
    • Till exempel kan Twitter vara effektivare för att nå en bredare publik, medan Facebook kan vara effektivare för marknadsföring till personer som känner dig.
    • Du kan också undersöka vilka plattformar som är effektivare för din bransch för att hjälpa dig att välja ett fokus.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke Steg 11
    2. Gör mycket kvalitetsinnehåll på din plattform. Skapa det bästa innehållet som du kan som återspeglar och främjar ditt personliga varumärke. Dela innehållet på din plattform så att målgruppen kan se och dela den.
  • Till exempel kan du leva en av dina spel sessioner på Facebook live om du är i videospel. Om du är i växter och blommor kan du använda Instagram för att skicka vackra bilder av dem.
  • Försök att posta så ofta du kan för att vara förlovad med din målgrupp.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärkessteg 12
    3. Samarbeta för att skapa innehåll med andra människor i din bransch. Komma i kontakt med andra personer som arbetar i din bransch och har egna efter. Samarbeta på ett projekt eller göra innehåll tillsammans som du kan dela. Du kommer att handla publik och odla dina egna sociala medier efter. Alla vinner!
  • Om ditt varumärke kretsar runt fitness, kan du komma ihop med en annan fitnessfigur, spela in en träning tillsammans och posta det.
  • Du kan också spela roliga utmaningar eller spel med andra innehållsskapare. Till exempel, om du är i videospel, kan du utmana en annan spelare till en duell och sända resultaten.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke steg 13
    4. Använd LinkedIn som ett extra socialt medier verktyg för ditt varumärke. LinkedIn är en social media-plattform som är mer fokuserad på professionella affärsförbindelser och jobbsökningar. Gör ett konto och fokusera på att lyfta fram dina färdigheter relaterade till din bransch. Anslut med andra personer i din bransch, delta i gruppdiskussioner och nå ut för att träffa nya människor.
  • Du kan också läsa och dela branschrelaterade artiklar om LinkedIn.
  • Om du någonsin på marknaden för ett nytt jobb kan de anslutningar du gör på LinkedIn vara super värdefulla verktyg för att hjälpa dig att landa en.
  • Använd ett professionellt foto för ditt konto så rekryterare och branschledare är mer benägna att kontakta eller ansluta till dig.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke steg 14
    5. Skapa en Twitter och använd den för ditt varumärkes specifika nisch. Twitter är en expansiv plattform som du kan använda för att följa ledare i ditt fält och hålla relevant i din specifika nisch. Inkorporera ditt personliga varumärke i din bio och använda Hashtags som är relaterade till din specifika nisch. Retweet Top Industry Stories och Anslut med andra människor genom sina konton.
  • Till exempel, om du samlar in, säljer och handlar high-end sneakers, kan du lägga till Hashtags som #Sneakerheads, #jordan, #kicks och #kicksonfire.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke steg 15
    6. Läs och svara på vad din publik säger online. Förutom att skapa och posta innehåll är det viktigt att du engagerar dig med publiken genom att svara på deras kommentarer och meddelanden. Du kan också använda de saker de säger och posta för att få en uppfattning om vad de pratar om och är intresserade av så att du kan skräddarsy ditt innehåll för att vara mer relevant.
  • Till exempel, om det finns ett roligt nytt meme-format som människor i din publik delar delar, kan du tweak det för att passa ditt varumärke och dela din egen version för att öka engagemanget.
  • Metod 4 av 4:
    Optimera din webbplats
    1. Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke Steg 16
    1. Skapa en webbplats med hjälp av en webbhotell för enkel anpassning. En webbplats är en super viktig del av ditt personliga varumärke eftersom det är vad folk kommer att se och hur de kommer att kontakta dig eller köpa något från dig. Använd en webbhotell som Squarespace eller Wix, som gör att din webbplats är super enkel.
    • Andra populära webbhotellstjänster inkluderar Godaddy, Bluehost och Hostgator.
    • Du måste betala en prenumerationsavgift för att hålla din webbplats igång.
    • Välj ett domännamn som passar ditt varumärke. Till exempel, om du är i design, kan du gå med något som "Designsbyjulie.com."
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke Steg 17
    2
    Designa en professionell logotyp För din webbplats. En högkvalitativ logotyp visar personer som du är seriös och ditt varumärke är professionellt. Tänk på det humör du vill att din logotyp ska kunna förmedla och välja en design som kommunicerar ditt varumärke till din publik.
  • Titta på andra logotyper i din bransch för att få idéer för dig själv och så skapar du inte en som liknar konkurrensen.
  • Om du behöver hjälp, överväga att anställa en professionell grafisk designer.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärke Steg 18
    3. Använd skriftligt innehåll och video för att skapa en varumärkeshistoria. Att bygga en berättelse om ditt personliga varumärke är en effektiv strategi för att utöka din publik. Spela in videor som pratar om dig själv och ditt varumärke och skicka dem till din webbplats så att människor kan titta på dem. Skriv blogginlägg och artiklar så besökare kan läsa och lära sig mer om dig och ditt varumärke.
  • Människor kommer att känna sig mer investerade om de känner att de har en personlig anslutning till ditt varumärke.
  • Bildbetatet Bygg ditt personliga varumärkessteg 19
    4. Ladda upp professionella fotografier av dig och dina produkter. Gör din webbplats så bra och professionell som möjligt med hjälp av högkvalitativa fotografier. Hyr en fotograf eller använd en high-definition för att ta professionell bilder av dig och dina produkter. Skicka bilderna på din webbplats för att folk ska se när de besöker.
  • Lågkvalitativa bilder kan göra ditt varumärke att se oprofessionellt.
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärkessteg 20
    5. Lägg till några testimonials och mediafunktioner på din webbplats. När en kund, klient eller någon i din bransch berömmer dig och ditt arbete, lägg det till din webbplats som ett testamente. Länk några nyhetsartiklar eller media täckning om dig eller ditt varumärke också. Använd dem som bevis på att du kan lösa andras problem och producera kvalitetsarbete.
  • Till exempel, om en kund berättar något som, "tack så mycket! Du är en livräddare!"Fråga dem om du kan dela deras testimonial på din webbplats.
  • Om du någonsin är i nyheterna eller någon skriver om dina tjänster, länka den till din webbplats så att besökare kan se den!
  • Bild med titeln Bygg ditt personliga varumärkessteg 21
    6. Locka människor att ge dig sin e-postadress för ledningar. Erbjuder rabatt eller exklusivt innehåll gratis i utbyte mot en besökares e-postadress. Samla e-postmeddelandena och använd dem för framtida marknadsföringskampanjer så att du kan få ordet ut till personer som redan har besökt din webbplats och vet lite om dig och ditt varumärke.
  • Försök att inte skräppost personer som ger dig sin e-postadress eller de kan blockera dig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att vara lika äkta som möjligt. Människor kan berätta om du försöker sälja dem något och kan stängas av om de tror att du låtsas att bry sig om något.
  • Kom ihåg att även om du byter jobb eller till och med karriärer, kan du fortfarande bära ditt personliga varumärke med dig till nya industrier och erfarenheter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande