Hur man är tyst

Är folk alltid att berätta för dig att vara tyst? Tala du ofta utan att tänka och sluta beklaga vad du har sagt? Känner du bara som att det är för mycket ljud i ditt huvud och vill veta hur man stänger av det? Tja, den goda nyheten är att någon alls kan vara tyst. Det tar bara tid och tålamod. Om du vill veta hur du är tyst, följ bara med.

Steg

Del 1 av 2:
Vara tyst under en konversation
  1. Bild med titeln vara tyst steg 1
1. Tänka innan du talar. Människor som är naturligt höga har inte denna viktiga färdighet. Så nästa gång du är i en situation där du bara dör för att säga något, paus, ta ett ögonblick och fråga dig själv om det du måste säga kommer verkligen att hjälpa situationen. Kommer du att ge människor information som de behöver, vilket gör att folk skrattar, eller erbjuder tröst ord, eller kommer du att säga något som bara ska höras? Om du inte tror att någon faktiskt kommer att dra nytta av vad du måste säga, håll det till dig själv.
  • En regel att följa när du börjar är att säga en av varannan saker du tänker. När du arbetar på att vara tystare, kan du säga en av var tredje saker, eller en av vart fjärde saker.
  • Bild med titeln vara tyst steg 2
    2. Avbryt inte. Avbryta aldrig en person medan han eller hon pratar om du inte tror vad du måste säga är avgörande till konversationen. (Låt möta det. När är det någonsin fallet?) Inte bara är det oförskämd att avbryta människor, men det kommer att störa samtalets flöde och kommer att göra dig att bli loudmouth. Om du verkligen har en kommentar att göra eller en fråga att fråga, notera det och vänta tills den andra personen är klar att prata för att se om det du måste säga är fortfarande relevant.
  • Du skulle bli förvånad över hur många av dina frågor kommer att besvara ändå om du bara låter folk prata.
  • Bild med titeln vara tyst steg 3
    3. Ställ frågor istället för att prata om dig själv. Om du arbetar med att vara tystare, är chansen att du tenderar att prata om och om dig själv eller de saker som verkligen intresserar dig istället för att låta andra människor dela sina idéer. Så nästa gång du har en konversation och det är din tur att prata, fråga folk frågor för att få insikt om ämnet du diskuterar och att lära dig mer om dem, från vad deras hobbyer är vad de tycker om att göra för roligt.
  • Du behöver inte låta det låta som en förhör eller ställa frågor som gör människor obekväma. Håll sakerna ljusa, vänliga och artiga och minns att konversationen, i stor utsträckning, är mer om att säga att du bryr dig om och är intresserade av den andras tankar, känslor och synvinkel och mindre om att dela din "ta på sig saker."
  • Bild med titeln vara tyst steg 4
    4. Räkna ner från tio innan du säger något. Om du har tänkt på den mest fantastiska kommentaren att göra någonsin, ge det tio sekunder. Räkna ner från tio för att se om tanken plötsligt låter mindre tilltalande, eller att ge andra människor tid att chime in och att hålla dig från att säga vad du ville säga. Detta är också en bra teknik om du känner dig arg eller upprörd och vill luftera dina klagomål. Att ge dig lite tid att lugna ner kan hålla dig från att säga något du kommer ångra.
  • När du blir en pro på detta kan du till och med bara räkna ner från fem. Även den korta tiden kan hjälpa dig att se om du borde hålla tyst.
  • Bild med titeln vara tyst steg 5
    5. Lyssna noggrant. Om du vill vara tyst, måste du arbeta med att vara en stor lyssnare. När någon pratar med dig, gör ögonkontakt, hämtar på viktiga punkter och försöker läsa mellan linjerna för att ta reda på vad personen verkligen säger och hur han eller hon känner sig. Låt personen prata, förlora inte tålamod och bli inte offer för distraktioner som textmeddelanden.
  • Ställ frågor som hjälper personen kött ut sina idéer, men fråga inte något off-ämne som potentiellt kan förvirra personen.
  • Ju mer du arbetar med att vara en bra lyssnare, desto mindre tvingas du kommer att vara att dominera konversationen. En bra tumregel är att balansera din pratande och lyssna tid, för att göra dem lika. En balanserad konversation är den mest hälsosamma.
  • Bild med titeln vara tyst steg 6
    6. Sluta klaga. Om du befinner dig att spendera mycket av din konversationstid som kör ner en litany av saker som irriterade dig idag, den hemska trafiken du mötte i morse, det otäcka e-posten du fick från en vän, hur kyla i vinter är krympning din stil. Det kan hjälpa om du överväger vilka svar som är "på bordet" för den andra personen. Var kan konversationen gå? Kommer något produktivt resultat? Vad kan den andra känna om dig och den attityd dina ord reflekterar?
  • Om du klagar på de saker du inte kan ändra gör du verkligen mår bättre, försök sedan skriva ner dem i din tidskrift. Det är verkligen ingen anledning att klaga högt, är där?
  • Om du har ett verkligt problem och behöver prata om det, så är det bra. Vad vi pratar om här är ditt behov av att klaga bara för konversationens skull.
  • Bild med titeln vara tyst steg 7
    7. Fokusera på andan. Om du verkligen känner antsy och vill börja prata utan anledning, fokusera bara på andan. Var uppmärksam på det stigande och fallande av ditt andetag och jobba med att andas djupare och jämnt. Sluta fidgeting och lyssna på vad som händer runt dig. Fokusera på hur du tänker och känner istället för vad det än är att du vill säga så illa.
  • Denna teknik kommer att lugna dig ner och får dig att se att prata är inte så viktig.
  • Bild med titeln vara tyst steg 8
    8. Ta dig tid att bearbeta vad du hör. Du kan vara den typ av person som har en omedelbar reaktion på något som du hör och som vill omedelbart blurt ut allt du tänker, undrar, typ av undrar, men det här är verkligen inte det bästa sättet att ta itu med situationen. Om du tar dig tid att bearbeta vad som händer och att helt skapa en fråga eller en kommentar, kan du tala mycket mindre och att fråga eller säga något som är mycket mer spot-on.
  • Detta ger dig tid att vara din egen interna redaktör och inte släppa ut alla "extra" saker som inte gör någon bra.
  • Del 2 av 2:
    Att vara tyst under hela dagen
    1. Bild med titeln Var tyst Steg 9
    1. Hitta en hobby som kräver tyst. Att öva att vara tyst på egen hand kan hjälpa dig att vara tystare när du är runt människor. Ett sätt att få lite bra övning att vara tyst är att hitta en hobby där du måste vara tyst och helst själv. Försök måla, kreativ skrivning, yoga, sångskrivning, frimärkeuppsamling, fågelskådning, eller verkligen någonting alls som kräver att du är tyst och att inte säga vad som är i ditt sinne.
    • Läsning är också bra för att hjälpa dig att vara tyst när du behandlar orden framför dig.
    • Försök att gå minst en timme utan att säga någonting medan du jobbar med din hobby. Gå sedan i två timmar. Sedan tre timmar. Tror att du kan gå en hel dag utan att säga ett ord?
  • Bild med titeln vara tyst steg 10
    2. Släpp din energi på andra sätt. Du kanske pratar mycket, vissa kan säga för mycket eftersom du känner att du har så mycket energi och vet inte hur man släpper ut det. Så, hitta ett annat uttag för att säga alla saker i ditt sinne som kan hjälpa dig att bli av med alla de extra saker som händer i ditt huvud.
  • Träna, speciellt löpning kan hjälpa dig att få lite bra träning medan du blir av med den extra energin. Så kan ta långa promenader eller matlagning. Hitta vad som helst för dig.
  • Bild med titeln vara tyst steg 11
    3. Slåss frestelsen att chatta online. Att prata online fyller bara ditt liv med buller och det mesta av det du säger är det inte så viktigt. Om du verkligen ville prata med din vän, skulle du göra det via telefon eller personligen istället för att inte skriva bort på din dator, skulle du inte? Nästa gång du har uppmaningen att gå på G-chat för att se vad din 28: e bästa vän är upp till? Stäng din enhet och gå en promenad istället.
  • Bild med titeln vara tyst steg 12
    4. Ta pauser från sociala medier. Bättre än, ta en paus från Facebook, Instagram, Twitter, och alla andra sociala medier du kan använda alltför ofta. Dessa platser är fyllda med ljud, med människor som försöker imponera på varandra, och med meningslösa ord som du kan känna dig tvungen att svara på. Om du är väldigt beroende, spendera du bara 10-15 minuter om dagen på alla dina sociala medier istället för att spendera din tid på att kontrollera dem varje chans du får.
  • Skulle du inte heller höra vad dina närmaste vänner måste säga personligen istället för att höra vilka perfekta främlingar som ska säga till världen? Stäng av alla de extra röster som du hör och fokuserar bara på de som är viktiga.
  • Bild med titeln vara tyst steg 13
    5. Skriv i en tidskrift. Gör en vana att skriva i din tidskrift i slutet av varje dag eller vecka. Detta kan hjälpa dig att skriva ner de extra tankarna, stanna tyst och känna att du har fått allt från bröstet utan att berätta för dina femton bästa vänner om det. Du kan bara skriva om vad som hände under din dag, vilket leder dig att ställa fler frågor och skriva om de djupare sakerna i ditt sinne.
  • Du kommer bli förvånad över hur mycket tystare du kan vara om du skriver bara en journal sida varje dag.
  • Bild med titeln vara tyst steg 14
    6. Meditera. Meditering är ett bra sätt att stänga av dig och för att hålla din kropp och vara tyst. Ta 10-20 minuter varje morgon för att hitta ett bekvämt säte i ett lugnt rum, stäng dina ögon och fokusera på ditt andetag som stiger och faller från din kropp. Fokusera på att koppla av din kropp en del i taget och märka vad du hör, luktar, känner och känner att du sitter där. Banla några allvarliga tankar och fokus bara på att vara i ögonblicket och uppskattar det tysta, och du kommer att vara på väg att ha en mer centrerad, lugn dag.
  • Meditering kan hålla dig från att känna sig överväldigad genom att ge dig mer kontroll över ditt sinne och kropp.
  • Bild med titeln vara tyst steg 15
    7. Uppskattar naturen. Ta en promenad. Gå till stranden. Titta på alla de vackra växterna i trädgården på andra sidan staden. Ta en helg resa till skogen. Gör vad du måste göra för att komma närmare naturen. Du kommer att bli awed av skönheten och makten av något så mycket mer permanent än du är och du kommer att känna alla dina tvivel och ord smälta bort. Det är svårt att hålla chattar på och om vad du tycker kommer att vara på nästa mattequiz när du står vid basen av ett vackert berg som har funnits sedan början av tiden.
  • Anslut lite naturtid till din veckovisa rutin. Du kan även ta med din tidskrift ut till naturen och skriva ner dina tankar där.
  • Bild med titeln vara tyst steg 16
    8. Stänga av musiken. Visst, musik kan göra det roligare för dig att studera, att springa, eller att pendla till jobbet. Men musik kan skapa extra buller som får dig att känna dig lite mer chattig, fräck och exklusiv. Klassisk musik eller jazz kan vara okej, men hög musik med catchy texter kan skapa ljud som kommer att studsa i huvudet och hålla dig från att känna sig lugn och kontroll över din dag.
  • Bild med titeln Var tyst Steg 17
    9. Ge det tid. Om du är en naturlig hög, pratsam person, så kommer du inte vara medlem. Tyst över natten. Men om du gör ett försök att prata lite mindre varje dag, för att driva hobbyer och aktiviteter som gör dig tystare och att fokusera på att vara en bra lyssnare istället för en bra talare, kommer du att kunna bli tystare än du tror. Så luta dig tillbaka, ha tålamod och njut av känslan av allt extra buller som dränerar från ditt huvud och från dina vokal ackord.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande