Hur man förfalskar en övertygande fransk accent

Oavsett om du förbereder dig för en skådespelande spelning eller drar en prank med några vänner, det finns några knep du kan använda för att sätta på en fransk accent som är äkta och trovärdig. För att behärska den franska accenten måste du lära dig rätt produktion av konsonanter och vokaler och tala med exakt intonation och tonhöjd. Med tillräckligt med övning kan du ha ett erfaren öra övertygat om att du var en inhemsk fransk talare!

Steg

Metod 1 av 3:
Mastering av konsonanterna
  1. Bild med titeln Fake ett övertygande fransk accent steg 1
1. Producera ett guttural "r" ljud. "R" -ljudet produceras mycket annorlunda på franska språket. När du säger ljudet måste du dra tungan till baksidan av halsen tillräckligt långt för att vibrera din uvula. Detta låter som om du uttalar ett "gee" ljud. Din "r" kommer att visa sig vara en rullad / stönad "rgr."
  • Överväg att träna detta framför en spegel med din mun öppen tills du är bekväm med att producera ljudet.
  • Ett annat sätt att tänka på franska "r" ljudet är att ersätta "r" med en engelska "h" ljud, men försök att verkligen grova upp det, nästan Gargling när du gör "h" ljud.
  • Bild med titeln Fake A Confincing French Accent Steg 2
    2. Ersätt "th" med "z" ljudet. "TH" -ljudet finns inte på franska språket. När du talar engelska tenderar franska högtalare att ersätta det här ljudet med "Z" -ljudet.
  • Om du vill vara riktigt exakt, skjut för ett "dz" ljud, som "dzees" för "det här."
  • Bild med titeln Fake A Confincing French Accent Steg 3
    3. Kom ihåg att "H" är alltid tyst. På franska språket är "H" alltid tyst. Detta är sant om det är i början, mitten eller slutet av ett ord, så utelämna det när du talar.
  • Till exempel, istället för "hur" du skulle säga "" ow ", och istället för" sjukhus "skulle du säga" "OSPITAL."
  • Bild med titeln Fake A Confincing French Accent Steg 4
    4. Ändra din produktion av "J" och "G" Ljud till "ZH."I franska kallas brevet" J "" Zhee, och "G" kallas "JHay", de är båda uttalade som en mjuk "JHay", som "s" i "nöje" och "G" i " hägring."
  • Till exempel, försök att uttala ordet "skämt" som "Zhoke" och "Domare" som "Zhuzh."
  • Bild med titeln Fake En övertygande fransk accent Steg 5
    5. Släpp "G" i ord med "ng."" NG "ljudet i ord som" klamra "används inte på franska språket. Du kan använda en "NY" som i ordet "Nyan."Eller du kan bara släppa" G "och använd det vanliga" n "ljudet.
  • Till exempel, istället för "sjöng", skulle du säga "san."Och istället för" ring ", skulle det uttalas" rgrin "med den guttural" R."
  • Metod 2 av 3:
    Lära sig vokalerna
    1. Bild med titeln Fake A Confincing French Accent Steg 6
    1. Producera "e" ljud med tungan lägre i munnen. På franska språket är "E" -ljudet öppet med tungan lågt. Att producera en övertygande fransk accent, sträck din "e" Ljud för att göra det så länge som möjligt.
    • Till exempel, "inspelare" kan låta helt omvandlas som "rgreH-CAW-Der".
  • Bild med titeln Fake A Confincing French Accent Steg 7
    2. Uttala "jag" som "ee" i "se."När du säger en kort "jag" ljud, du gör det till något mer som en "ee". Till exempel, "fisk" kommer att låta mer som "feesh," Men gör det inte längre än vad du skulle "fisk."Typiskt är" jag "kortare än det är på engelska. Håll din produktion av denna vokal kort och exakt.
  • En användbar tips är att komma ihåg att le när du producerar "jag" i ord. Detta hjälper dig att dra dina läppar förutom att säga det långa "ee" ljudet.
  • Bild med titeln Fake A Confincing French Accent Steg 8
    3. Säg "U" med dina läppar puckered tätt. För att göra din franska accent mer övertygande, säg "U" ljudet med läpparna ut och avrundade. Dina läppar ska vara mycket strängare än en vanlig engelsk produktion av "U."Du vill träna genom att pucka dina läppar och hålla dem rundade medan du producerar" ee "ljudet. Det här är franska "u."
  • Till exempel, ordet "du" med en fransk accent kan låta lite mer som "Yee."Men överdriv inte det" ee "låter för mycket, eftersom dina läppar fortfarande ska avrundas.
  • När du uttalar ord med "U", se till att det är väldigt kort. Den franska "U" är inte ett långt vokal ljud.
  • Bild med titeln Fake A Confincing French Accent Steg 9
    4. Minska tungan rörelse och fokusera mer på läppplacering. På franska är vokaler vanligtvis rena och korta. Det innebär att franska talare inte behöver flytta sin tunga när man pratar så mycket som engelska talare gör. När du uttalar vokaler, håll tungan ner i närheten av de nedre tänderna. Låt dina läppar, käke och näsa gör det mesta av arbetet.
  • Metod 3 av 3:
    Öva tonhöjd och intonationsmönster
    1. Bild med titeln Fake A övertygande fransk accent steg 10
    1. Tala med lika stressande. På franska har varje stavelse i en mening ungefär lika stress (da-da-dum), i motsats till engelska, där stress kommer andra (da-dum-dum). När du talar med en fransk accent, försök ditt bästa för att producera ett smidigt flöde av stavelser tills du når slutet av en fras eller mening.
    • Till exempel istället för "PO- [LICE] "DE- [del]" -", tror "[Poe] `- leece [dee]` - del- [män].`"
  • Bild med titeln Fake A övertygande fransk accent Steg 11
    2. Stress den sista stavelsen när du talar i meningar. Franska talare har ett mycket förutsägbart stressmönster. De lägger alltid större vikt vid den sista stavelsen av en mening eller fras. Detta skiljer sig från engelska talare, där stressen kan falla på någon stavelse i ett ord.
  • Till exempel, med en fransk accent kommer du att säga ordet "Atlanten" med stressning i slutet (e.g., at-lan-tic). Native Engelska talare kommer att betona den mellersta stavelsen i "Atlanten" (E.g., at-lan-tic).
  • Bild med titeln Fake A övertygande fransk accent steg 12
    3. Tala med ett uppåtgående intonationsmönster. När man producerar en mening börjar franska högtalare vanligtvis med sin röst, med deras intonationsmönster som gradvis stiger upp. Native Engelska talare använder vanligtvis ett fallande mönster, där deras intonation börjar högt och gradvis går ner när de når slutet av en mening.
  • Förvirra inte intonation med stressning av stavelser. Intonation avser tonhöjden eller stigningen och fallet av rösten.
  • Tips

    Förankra spetsen av tungan bakom dina nedre tänder (eftersom det är så fransmännen att tala). Du kommer bli förvånad över att detta kommer att ge dig en mycket autentisk accent.

    Varningar

    Var medveten om att faking en fransk accent kan vara förolämpande för inhemska franska talare. Försök inte din falska franska accent om du inte är säker på att du inte förolämpar någon.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande