Hur blir de bästa vännerna med din förälskelse

Det finns en anledning att så många relationer börjar som vänskap. Att bli bästa vänner med din förälskelse är som att lägga grunden för din framtida romantik - du förstår varandra på en djupare nivå, dela roliga minnen och inuti skämt, och vet redan att du är kompatibel tillsammans. Men hur gör du det faktiskt? Oroa dig inte nedan, vi har sammanställt några av de bästa sätten att komma närmare den person du krossar på så att du kan börja bygga en vänskap med dem (och så småningom kanske något mer).

Steg

Del 1 av 3:
Pratar med din förälskelse
  1. Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 1
1. Starta en konversation genom att prata om vad som händer runt dig. Det kan vara svårt att arbeta upp modet för att starta en konversation, men det är ganska viktigt om du planerar att bli din förälskade nya bästa vän. Hitta en tid då de inte är upptagna eller prata med någon annan, gå sedan upp och starta en konversation om något som händer omkring dig. Om du hänger på lekplatsen, kan du till exempel prata om någon i närheten som är skateboarding.
  • Om du har en klass tillsammans, fråga din förälskelse om din senaste läxa uppdrag eller erbjuda för att hjälpa dem att studera för nästa test.
  • Starta aldrig en konversation genom att prata illa om en annan person, eftersom det kommer att få dig att verka negativ.
  • Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 2
    2. Fråga din förälskelse för råd. Försök att fråga din förälskelse för casual råd och försök att använda detta råd som ett sätt att öppna dörren för att hänga ut. Till exempel kan du fråga din förälskelse för råd om var du ska äta efter fotbollsmatchen, använd sedan konversationen som ett tillfälle att bjuda in dem att sitta med dig och dina vänner på spelet.
  • Säg något som, "Hej, mina vänner och jag letade efter någonstans för att få en bit att äta efter fotbollsmatchen. Var tror du att vi ska gå?" Om din förälskelse erbjuder ett förslag, säg, "Tack! Vill du komma med oss ​​till spelet och äta med oss ​​efteråt?"
  • Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 3
    3. Fråga din förälskelse om de saker de gillar. Visa intresse för att lära dig om de saker som din förälskelse är in i. Ta reda på om de i hemlighet älskar matematikklassen eller om de inte kan få nog av svartvita filmer på helgerna.
  • Försök att fråga din förälskelse öppna frågor istället för frågor som kan besvaras med ja eller nej. Till exempel, istället för att fråga "Gillar du showen vikings?" man skulle kunna säga "Vilken typ av tv-program är du in i?"
  • Fråga "Vad tycker du är roligt att göra?" För att ta reda på vilken typ av hobbyer din förälskelse är in i. Var redo att svara med de saker du gillar att göra, också. Se vilka saker som du har gemensamt!
  • Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 4
    4. Använd humor för att komma närmare. Om du hör ett roligt skämt, försök att upprepa det till din förälskelse. Om du berättar skämt är inte din stil, Berätta en rolig historia istället. Inte alla delar samma humor, så oroa dig inte om dina skämt inte går bra, men bästa vänner kan vanligtvis hitta något att skratta om tillsammans.
  • Försök att berätta för din förälskelse om något roligt som hände i klassen, som när din lärare oavsiktligt sade ett svärord efter att ha släppt sin kaffekopp.
  • Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 5
    5. Låtsas inte vara någon du inte är. Om ditt mål är att vara bästa vänner med din förälskelse, måste du vara dig själv för att vara en sann vän. Om du låtsas vara någon du inte bara för att få dem att tycka om dig, så småningom kommer de att upptäcka att du var bedräglig. En annan sak som du kan säga skulle berätta för din förälskelse om något som du gjorde det var antingen dumt eller lockat skratt. Chansen är, de skrattar också!l
  • Omfamna vad som helst som gör dig unik! Till exempel, om du älskar komiska böcker, var inte rädd för att dela det. Du kan bara ta reda på att din förälskelse har en imponerande stash av vintagegröna lyktaceriker.
  • Del 2 av 3:
    Komma närmare din förälskelse
    1. Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 6
    1. Komplimanger din förälskelse. Gå inte överbord med det här, för det kan göra att du verkar som om du försöker för hårt. Men om du märker din förälskelse fick en ny frisyr eller har ett riktigt coolt par skor, fortsätt och nämna det. Du kan också komplimangera dem på deras karaktär för att visa att du verkligen värderar dem som en vän. Till exempel kan du berätta för din förälskelse, "Jag trodde det var riktigt coolt när du uppmanade det barnet som satt ensam för att gå med i vårt lunchbord. Du är väldigt snäll."
  • Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 7
    2. Erbjuda att hjälpa din förälskelse med ett problem. Om du märker att din förälskelse har problem med ett skolprojekt, erbjuda att låna en hand. Din hjälp kan till och med vara att bara erbjuda emotionellt stöd. Du kanske säger något som, "Jag hörde du sa att du kom i en kamp med dina föräldrar i morse. Vill du prata om det?"
  • Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 8
    3. Göra tid att umgås tillsammans. När du och din förälskelse har fått en vänlig nivå, bjuda in dem att umgås med dig. Börja med att hänga ut som en del av en större grupp, som att gå på bio med flera vänner. Så småningom, se om din förälskelse är öppen för bara de två av dig som griper lunch tillsammans.
  • Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 9
    4. Dela saker om dig själv. När du först lär känna varandra, kan du och din förälskelse bara prata om tillfälliga ämnen som sport eller skola. När du kommer närmare är det viktigt att du börjar dela med dig själv, som hur du känner för dina föräldrar eller hur du kände när ditt husdjur sprang iväg. Detta kommer att uppmuntra din förälskelse att öppna upp till dig också.
  • Om du känner dig för sårbar efter att du delar något intimt om dig själv, gör ett skämt om det och ändra ämnet. Även om din förälskelse inte säger någonting då, kommer de att komma ihåg att du kände dig bekväm nog att dela en del av dig själv.
  • Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 10
    5. Gå på äventyr tillsammans. Ett av de bästa sätten att gå från vänskap till bästa vänskap är att dela en galen upplevelse tillsammans. Dessa händer vanligtvis när du minst förväntar dig, men du kan försöka få dem att hända genom att planera något ovanligt, som en resa till ett närliggande hemsökt hus eller en eftermiddag på loppmarknaden.
  • Del 3 av 3:
    Ha realistiska förväntningar
    1. Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 11
    1. Ge vänskapstiden att utvecklas. Tänk på den sista gången du ringde någon din "bästa vän." Det tog det troligen ett tag för den vänskapen att utvecklas till den nivån, rätt? Försök inte tvinga vänskapen att vara bästa vännivå för fort. Jobba bara med att vara en bra vän och låt den utvecklas naturligt.
  • Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 12
    2. Förvänta dig inte mer än vänskap. Den här kan vara svår om du verkligen krossar, men försöker bli vänner med någon med målet att göra dem som du är vanligtvis uppenbart. Detta kan driva din krossa bort, och då kommer du att förlora på att ens vara vänner med dem. Fokusera på värdet av din vänskap, och bara njut av tiden de två du spenderar tillsammans.
  • Som du och din förälskelse kommer närmare, kan de två av dig sluta utveckla ett förhållande, men du kan också upptäcka att du börjar se din förälskelse som bara en mycket bra vän.
  • Bild med titeln Bli bästa vänner med din förälskelse Steg 13
    3
    Var inte avundsjuk Om din förälskelse gillar någon annan. Du bör vara beredd att när din förälskelse kan bestämma att de gillar någon annan. Om du verkligen är deras vän, vara stödjande, inte avundsjuk. I stället för att kritisera din förälskade nya flickvän eller pojkvän, försök att göra vänner med dem istället. Din förälskelse kommer att uppskatta din mognad i situationen.
  • Konversationshjälp

    Sätt att presentera dig själv för din förälskelse

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Konversationsämnen för att bli bästa vänner med en förälskelse

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Sätt att berätta för din vän, du har en förälskelse på dem

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande