Hur man frågar någon ut med ett textmeddelande

Du har samlat upp modet för att fråga om din förälskelse, men vad ska du säga, och vad är det bästa sättet att göra det över textmeddelandet? Oroa dig inte - fråga någon över text behöver inte vara komplicerad eller skrämmande, och vi är här för att hjälpa till! Den här artikeln visar dig det bästa sättet att slå upp en konversation med din förälskelse över text och fråga dem på ett datum.

Steg

Metod 1 av 4:
Frågar din krossa ut
  1. Bilden med titeln Be någon ut med ett textmeddelande Steg 1
1. Håll dig fokuserad på ditt mål. Att ha en textkonversation om din förälskade dag eller intressen är ett bra sätt att visa att du vill känna dem bättre. Låt bara inte konversationen drifta i mer vardagliga, generiska ämnen och hålla inte din förälskelse väntar för länge innan du frågar dem. Ju snabbare du pop frågan, desto mer sannolikt får du sitt fullt intresse och få ett bra svar.
  • Om du frågar din förälskelse att gå på ett visst datum, fokusera konversationen på det. Till exempel, om du vill ta dem till en film, prata med dem om en ny release.
  • Bilden med titeln Be någon ut med ett textmeddelande Steg 2
    2. Fråga dem med en komplimang. När du frågar din förälskelse på ett datum, inkludera en snäll kommentar som förklarar varför du vill gå ut med dem. Detta kommer att få dem att må bra och öppna dem upp till idén om ett datum. Vissa textidéer inkluderar:
  • "Jag gillar verkligen att prata med dig. Vill du ta tag i kaffe tillsammans någon gång?"
  • "Jag har tänkt nyligen, skulle du vilja se en film med mig?"
  • "Du verkar verkligen underbar. Vill du vara intresserad av att ta tag i middag?"
  • Bild med titeln Fråga någon ut med ett textmeddelande Steg 3
    3. Var specifik när du frågar din krossa ut. Se till att din förälskelse förstår att du vill ta dem på ett datum, annars kan de tro att du bara bjuder in dem att gå ut med en grupp vänner. Använd klara fraser som "vill gå ut?"Istället för vagt som" vill hänga?"
  • Bilden med titeln Fråga någon ut med ett textmeddelande Steg 4
    4. Ta reda på detaljerna i ditt datum. Om din förälskelse säger ja, följ omedelbart för att göra de nödvändiga planerna. Leta efter en dag och tid som fungerar för er båda, ta reda på en plats att träffas. Har konkreta planer på plats innan du avslutar textkonversationen. Detta kommer att visa din förälskelse att du är intresserad och förhindra förvirring nerför vägen.
  • Bild med titeln Fråga någon ut med ett textmeddelande Steg 5
    5. Oroa dig inte om din förälskelse säger nej. Ge dem lite utrymme och, om några veckor, prata med dem igen som bara en vän. Om din konversation går bra, kan datingörrarna fortfarande vara öppna. Under tiden, se till att ta hand om dig själv genom att hänga med vänner, komma ut ur huset och stanna aktiv.
  • Metod 2 av 4:
    Har textsamtal med din förälskelse
    1. Bilden med titeln Be någon ut med ett textmeddelande Steg 6
    1. Göra texterna personliga. Undvik generiska texter som "Hej", "Vad händer?"Eller" vad gör du?"Eftersom de inte är idealiska för att starta konversationer. Försök istället att personifiera texterna till din förälskelse. Detta kommer att få dig att stå ut på ett positivt sätt och visar att du är intresserad av dem som individ.
    • Försök att hänvisa till den sista konversationen du hade med dem. Till exempel, om de nämnde ett stort test eller ett arbetsprojekt, fråga dem hur det gick.
    • Prata om deras intressen. Om du vet att din förälskelse är ett fan av ett specifikt band, fråga om deras nya album. Om de har ett favoritsporter, prata om ett nyligen spel.
  • Bilden med titeln Be någon ut med ett textmeddelande Steg 7
    2. Prata om glada saker. Använd dina texter för att visa din förälskelse att du är rolig att vara runt. Håll konversationen fokuserad på trevliga ämnen, och var inte rädd för att skicka ett skämt eller två. Kom ihåg att komedi och sarkasm kan vara svårt att dechiffrera i texter, så gör det klart när du skojar med hjälp av en emoji eller en fras som "lol" eller "haha."
  • Om du inte vet att din förälskelse åtnjuter dem, bör du förmodligen undvika Crass-skämt. Även om du inte tänker, kan råa skämt eller kommentarer göra din förälskelse obekväma eller nervösa.
  • Bilden med titeln Fråga någon ut med ett textmeddelande Steg 8
    3. Använd rätt stavning och grammatik. Du behöver inte skriva ut ett utarbetat stycke när du textar. Men människor är mer benägna att säga ja till ett datum om ditt meddelande har bra stavning och grammatik. Doublecheck ditt meddelande innan du skickar det för att se till att det inte finns några uppenbara misstag.
  • Bild med titeln Fråga någon ut med ett textmeddelande Steg 9
    4. Ge din förälskelse tid att svara. Om du inte har hört tillbaka från din förälskelse, bombardera inte med texter. De kan vara upptagna eller försöka bestämma vad man ska säga, och en massa texter kan vara överväldigande. Om du inte har hört tillbaka på en dag eller två, kan du försöka skicka ett annat meddelande för att se om de svarar. Om de fortfarande inte har svarat, kanske de inte är intresserade.
  • Bild med titeln Be någon ut med ett textmeddelande Steg 10
    5. Skicka en liknande mängd texter som din förälskelse. Du vill inte överväldiga din förälskelse, så visa en liknande nivå av entusiasm. Skicka tre långa texter tillbaka för varje kort text de skickar kommer att göra att du verkar alltför ivriga. I stället försök att matcha dina meddelande längder till deras.
  • Metod 3 av 4:
    Timing dina textmeddelanden
    1. Bilden med titeln Be någon ut med ett textmeddelande Steg 11
    1. Vänta inte för länge för att skriva din nya förälskelse. Om du bara träffade någon som du klickade med, vänta inte med att skicka dem en text. Den gamla regeln som du ska vänta 3 dagar innan du kontaktar din förälskelse är en myt. Text dem inom en dag så att den roliga tiden du spenderade tillsammans är fortfarande fräsch i deras sinne.
    • Även om du har känt din förälskelse ett tag, om du hade en bra konversation eller rolig tid tillsammans, vänta inte med att skriva dem och låt dem veta hur mycket du tyckte om det.
    • Ditt första textmeddelande kan vara så enkelt som "jag ville bara säga, jag har verkligen haft vår konversation idag."
  • Bild med titeln Fråga någon ut med ett textmeddelande Steg 12
    2. Text dem på rimliga timmar. Undvik att texta din krossa tidigt på morgonen eller sent på kvällen, eftersom du inte vill väcka dem. Sen eftermiddag och tidig kväll är vanligtvis de bästa tiderna till text eftersom din förälskelse sannolikt kommer att vara vaken och färdig med arbete eller skola.
  • Bild med titeln Fråga någon ut med ett textmeddelande Steg 13
    3. Vänta 1 till 2 timmar för att svara efter att din förälskelse svarar. När din förälskelse svarar på din text, skriv inte tillbaka omedelbart eftersom det kan göra att du verkar alltför ivriga. Men du borde inte vänta för länge för att svara, eftersom det kan få dig att verka oförskämd eller ointresserad.
  • I allmänhet bör du bara försena svara på den första texten. Om du alltid håller din förälskelse väntar, kan de få otåliga eller tvivla på ditt intresse.
  • Metod 4 av 4:
    Följer igenom på ett datum
    1. Bild med titeln Be någon ut med ett textmeddelande Steg 14
    1. Låt din krossa veta att du ser fram emot datumet. Övervälvik inte med texter, men en dag eller två innan, skicka dem ett meddelande som säger att du ser fram emot att se dem. Detta visar din förälskelse att du är så upphetsad om datumet som de (förhoppningsvis).
  • Bild med titeln Be någon ut med ett textmeddelande Steg 15
    2. Bära en fin, lämplig outfit. Innan din tid tillsammans, välj en outfit som är trevligt och matchar själva datumet. Om du inte kommer till en extremt fancy restaurang eller evenemang behöver du förmodligen inte en regalklänning eller fulldräkt. Istället, gå till något bekvämt som passar, ser trevligt ut och visar att du bryr dig.
  • Bilden med titeln Be någon ut med ett textmeddelande Steg 16
    3. Var uppmärksam på ditt datum. Under datumet stänger du av telefonen och fokuserar på din förälskelse. Håll din uppmärksamhet på din tid tillsammans och undvika arbete eller skoldrama, tidigare relationer och andra osäkra ämnen. Visa dem du är intresserad av att lyssna på vad de säger och svarar på ett meningsfullt sätt.
  • Bild med titeln Fråga någon ut med ett textmeddelande Steg 17
    4. Låt dem veta om du tyckte om datumet. Om du hade en bra tid och är intresserade av att gå på ett annat datum, låt din krossa veta. Skicka dem en text den natten eller den följande dagen som säger att du haft din tid tillsammans. Om de skickar ett positivt svar tillbaka, fråga om de skulle vara intresserade av att göra det igen någon gång.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om möjligt, ta reda på förhand om din förälskelse är intresserad av dig eller romantiskt involverad i någon annan.
  • Efter dig och din förälskelse har blivit vänner, fråga honom / henne och om de säger nej, berätta för dem "Det är okej, bara en tanke."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande