Hur man skiljer internationell rätt från kommunal lag

Internationell rätt, en term som myntas runt 1800 av Philosopher Jeremy Bentham, hänvisar till organet av rättsliga beslut, regler och tull som reglerar diskursen mellan nationer (e.g., Mänskliga rättigheter, militär ingripande och globala problem som klimatförändringar). Omvänt reglerar kommunal lag handlingarna hos individer och kommersiella enheter inom de suveräna staternas gränser (E.g., civila koder och brottsliga stadgar).

Steg

Del 1 av 4:
Granska grunderna i internationell rätt
  1. Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 1
1. Förstå begreppet folkrätt. När frågor och konflikter uppstår i relationerna mellan suveräna nationer, löses de enligt reglerna för folkrätten. Denna lagbestämmelse består av fördragen och rättsliga beslut som tolkar dessa fördrag.
  • Internationella rätten förutsätter att alla parter, som suveräna stater, är lika.
  • Konflikter som uppkommer enligt allmän internationell rätt kan lösas antingen genom diplomatiska förhandlingar eller i Internationella domstolen. Detta är FN: s domstol. Femton domare, vald av FN: s generalförsamling, använder internationellt rättsligt prejudikat för att utfärda rådgivande yttranden och lösa juridiska tvister mellan regeringarna.
  • Internationella domstolen har jurisdiktion i två typer av fall. Det första är där de två länderna är överens om att lägga fram konflikten till domstolen. Den andra är när ett fördrag anger domstolen som den juridiska myndigheten över tvister.
  • Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 2
    2. Differentiera privat internationell rätt från allmänheten. När medborgare i olika stater har en rättslig tvist, är det ofta en fråga om vilken lag som gäller. Detta val av lagfrågan i civila frågor, allt från kontrakt till familjerätt, diskuteras i Haagkonferensen om privat internationell rätt.
  • I allmänhet kommer domstolar först att skjuta upp till något avtal eller avtalklausuler som identifierar vilka domstolar som kommer att ha jurisdiktion. I avsaknad av uttryckligt val av lagspråket kommer domstolen att se till de övergripande omständigheterna i kontraktet, parternas beteende när det gäller att skapa kontraktet (kallat Parolbevis) och om parterna kan komma överens om behörighet.
  • Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 3
    3. Granska källorna till internationell rätt. Den sedvanliga internationella lagen är kodifierad i Wienkonventionen om lagen om fördrag. Under denna anpassning följer staterna konsekvent till vissa praktiska historiska och juridiska skyldigheter.
  • Del 2 av 4:
    Undersökning av föreskrifter från kommunal lag
    1. Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 4
    1. Definiera kommunal lag. I vanlig användning, särskilt i Förenta staterna, kommunal eller kommun, hänvisar till en stad eller stad. Men i konkurrens om internationell rätt hänvisar kommunen någon suveräna enhet, inklusive länder, stater, län, provinser, städer och städer. Kort sagt hänvisar kommunal den interna lagen i en suveräna regering.
  • Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 5
    2. Bekanta dig med grunderna i kommunal lag. Det finns två primära former av kommunal eller inhemsk, lag. Den första är civilrätten, som består av den lagstadgade lagen och förordningarna för att förvalta dessa lagar. Stadgarna passeras antingen av statens lagstiftande organ eller efter populärröstning. Inrikesrätten bildas också av den gemensamma lagen, som är lag som lämnas av landets nedre och övre domstolar.
  • Vanliga typer av kommunal lag är kriminella stadgar, trafiklagar och regeringsbestämmelser. I grund och botten reglerar kommunal lag förhållandet mellan medborgarna med regeringen.
  • Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 6
    3. Förstå verkställighetsmekanismerna i kommunal lag. Civil och gemensam lag verkställs på mycket olika sätt. Till exempel har brottsbekämpande organ, allt från lokal polis till de federala utredningsgrenarna, jurisdiktion över civilrättsliga stadgar. Å andra sidan hänvisas den vanligaste lagen, som ofta kallas domareslagen, under juridiska frågor som avtalsrätt eller tvister mellan inhemska företag.
  • Del 3 av 4:
    Särskiljande internationell och kommunal lag
    1. Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 7
    1. Titta på hur lagarna skapades. Det finns inga internationella stadgar. Förenta nationerna håller med om konventioner som medlemsländerna kan välja att ratificera och följa, men det finns ingen internationell myndighetsorgan. Internationella rätten är skapad av fördraget, av Custom, och genom avtal mellan nationer. Detta är i stark kontrast till den lagstiftningsprocess som skapar de interna kommunala lagarna i nationer och stater.
    • Internationella fördrag är juridiskt bindande avtal mellan nationer. I en nation som Förenta staterna är ett fördrag ett avtal ratificerat av kongressen. När det har ratificerats har det samma status som federal lagstiftning (I.e., stadgar). Därför kan fördrag innebära olika saker beroende på nation eller internationell kropp som diskuterar dem. Ett exempel på ett fördrag är Versailles fördrag, vilket var fredsuppgörelsen undertecknad efter världskriget.
    • Internationella avtal är vanligtvis mindre formella än fördrag, även om det internationella samfundet ofta ser dem på samma nivå som fördrag. I Förenta staterna behöver ett internationellt avtal inte ratificeras av kongressen och de är endast tillämpliga i nationell lagstiftning (I.e., de är inte verkställbara själva). Ett exempel på ett internationellt avtal är Kyotoprotokollet, som sätter internationella utsläppsminskningar med hopp om att begränsa klimatförändringen.
    • Internationella tullen skapas när en nation i allmänhet och konsekvent följer en viss praxis på grund av en känsla av laglig skyldighet. De är inte nödvändigtvis nedskrivna och är minst formella av alla internationella källor.
  • Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 8
    2. Studera hur lagarna verkställs. Det finns ingen polisbyrå med fullständig internationell jurisdiktion. Även Interpol, organisationen med 190 medlemsländer, fungerar endast som samordningsbyrå, med information och utbildning till kommunala polisstyrkor. När det finns en tvist mellan nationer, verkställs den internationella lagen genom fördrag, FN-konventioner och ICJ.
  • I kommunala rättsliga tvister kommer saken att beslutas baserat på antingen civilrättsliga lagar, i form av stadgar, eller av den gemensamma lagen i forumet.
  • Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 9
    3. Studera vem parterna är och hur de påverkas. Om de två sidorna i den rättsliga tvisten är suveräna nationer, kan du anta att internationella lagar, verkställighetsmetoder och tvistlösning kommer att gälla. Omvänt, om båda parter är medborgare i samma nation, kommunal brottsbekämpning, domstolssystem och jurisdiktionsregler kommer att användas för att lösa tvisten.
  • När medborgarskapet är blandat, såsom individer i olika länder eller en individ i en tvist med en annan suveränitets regering, kommer domstolarna att se till några fördrag, FN-konventioner eller kontrakt som kan belysa jurisdiktionen innan de godkänner behörighet.
  • Del 4 av 4:
    Utvärdera förhållandet mellan internationell och kommunal lag
    1. Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 10
    1. Analysera förhållandet från a "dualist" perspektiv. Många människor i det internationella samfundet ser internationell och kommunal lag som två separata enheter. Dessa människor skulle säga att varje system reglerar separata ämnesfrågor och var och en existerar i sin egen sfär. De skulle säga att den internationella rätten reglerar staternas beteende och deras interaktioner med varandra. Å andra sidan skulle de säga att kommunal lag reglerar människors beteende inom en suverän stat.
    • Om du är en dualistisk, skulle du troligen säga att de två knappt interagerar alls. Men om de gör det, skulle det vanligtvis vara när kommunal lag erkänner och införlivar reglerna i internationell rätt. Därför skulle den nationella lagen ha överlägsenhet över den internationella lagen. I händelse av konflikt mellan internationell och kommunal lag skulle en nationell domstol tillämpa kommunal lag.
  • Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 11
    2. Granska anslutningen från a "monist" perspektiv. Monister tror att internationell rätt och kommunal lag är alla en del av ett rättssystem. Till dem är båda lagarna baserade på samma förutsättning, som reglerar uppförandet av människor och saker.
  • Om du är en monist, kommer den internationella lagen att trumma kommunal lag, även i nationella domstolar.
  • Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 12
    3. Bestäm hur nationer är skyldiga att överensstämma med internationell rätt. Medan nationer är under en allmän skyldighet att följa internationell rätt är det vanligtvis en stor mängd utrymme i hur de väljer att göra det. Nationer är generellt fria att bestämma hur de införlivar internationell rätt i kommunal lag. Medan olika nationer hanterar denna fråga på olika sätt, verkar den rådande positionen vara dualist. Därför kräver de flesta nationer den formella integrationen av internationell rätt genom passage av en del kommunal lag.
  • Bild med titeln skilja internationell rätt från kommunal lag Steg 13
    4. Bedöm hur internationell rätt interagerar med kommunal lag. På den internationella sfären vinner internationell rätt över kommunal lag. Kommunal lag är dock användbara bevis på internationell sedvanlig lag och allmänna rättsprinciper. Dessutom lämnar internationell rätt ofta frågor som ska besvaras av en nations egna lagar. Därför, om du befann dig i den internationella domstolen, kan du använda kommunal lag för att hjälpa dig att bestämma om det har skett ett brott mot internationell rätt. En internationell domstol kan till och med se till kommunal lag för att hjälpa dem att tolka internationell rätt.
  • I kommunen (jag.e., Nationell) Sphere är interaktionen svårare att bedöma. I allmänhet accepteras mindre formella internationella avtal och tullar och följs så länge som det inte finns någon konflikt med kommunal lag. Om det finns en konflikt, kommer kommunal lag vanligtvis att vinna. Men mer formella fördrag, så länge de är självkänsla (jag.e., Använd automatiskt i en nation), ses vanligtvis som i nivå med kommunal lag. Men vissa nationer tar olika åsikter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande