Hur man beräknar era (earned run average)

ERA (Earned Run Average) är det genomsnittliga antalet intjänade körningar en kruk har tillåtit per var 9-minuting. Detta är en av de mest användbara beräkningarna i baseball, eftersom det visar krukans övergripande effektivitet.

Steg

Metod 1 av 2:
Förstå intjänade körgenomsnitt
  1. Bild med titeln Beräkna ERA (Earned Run Average) Steg 1
1. Vet lite mer om tjänat körgenomsnitt. Earned Run Average är antalet gånger en man från motsatta poäng en körning på grund av krukans fel. Detta kan vara på grund av tre saker:
  • Smeten gjorde en träff. Även om det betyder att krukan kastade en strejk, räknas det mot hans intjänade körmedel.
  • Krukan gick smeten. Detta kan vara resultatet av att krukan kastar fyra bollar eller slår smeten med tonhöjden.
  • Bild med titeln Beräkna ERA (Earned Run Average) Steg 2
    2. Förstå reglerna. För att beräkna en exakt era måste du ha exakta siffror. Du behöver veta de intjänade körningarna, men för att göra det måste du titta på när krukan drogs från ett spel. Till exempel, om en kruka spelade tre innings och i den fjärde inningen tillät en man på varje bas och sedan drogs, skulle alla tre av dessa män räkna med sin era. De överför inte till nästa krukan helt enkelt för att han var den som var den stigande när de gjorde det över hemplattan.
  • Bild med titeln Beräkna ERA (Earned Run Average) Steg 3
    3. Se till att du inte räknar oförtjänt körs i dina beräkningar. Medan intjänade körningar orsakas av träffar och är krukans fel, orsakas oskäliga körningar av fel eller passerade bollar och är inte strängt krukans fel. Oavorerade körningar räknas inte mot en pitchers era.
  • Till exempel finns det löpare på 2: a och 3: e basen, med 2 outs. Krukan kastar en stigning till smeten, som slutar vara en rutinmässig bottenboll till den första baseman, men den första baseman bobblar det och kan inte göra ett spel för att få en ut. En löpare poäng, och två är fortfarande kvar på basen. Körningen är unearned, och om de två återstående löparna på basen råkar göra poäng, räknas deras körningar också som unearned.
  • Bild med titeln Beräkna ERA (Earned Run Average) Steg 4
    4. Känna till de obligatoriska fälten. För att beräkna era behöver du tre delar: de intjänade körningarna, de innings som ställs in och det totala antalet innings.
  • Tjänade körningar, som förklaras ovan, är antalet gånger en kruka låter en smet komma på basen. Detta är det totala antalet för hela spelet.
  • De innings som är pitched är precis som det låter, det totala antalet innings pitched. Detta nummer kommer alltid att sluta i tredjedelar. Det beror på att för varje inning tre strejker kan göras av fältet. Det lämnar tre möjliga resultat: en hel inning (tre outs), en inning med två outs (slutar i .66), eller en inning med en ut (slutar i .33).
  • Det totala antalet innings avser antalet innings i ett komplett spel (9).
  • Metod 2 av 2:
    Beräkning av intjänade körgenomsnitt
    1. Bild med titeln Beräkna ERA (Earned Run Average) Steg 5
    1. Samla din information. Du kommer att ha tre nummer att använda i din beräkning. Till exempel, säg att Joe Smith spelar för 6 innings i ett 9-inning-spel och tillåter 3 män att göra poäng.
  • Bild med titeln Beräkna ERA (Earned Run Average) Steg 6
    2. Göra den första beräkningen. För detta, dela antalet intjänade körningar med antalet innings som spelas. Efter vårt exempel skulle det vara 3/6, vilket ger oss numret .5.
  • Bild med titeln Beräkna ERA (Earned Run Average) Steg 7
    3. Multiplicera detta nummer med det totala antalet innings. Det betyder att vi skulle ta vårt antal .5 och multiplicera den med 9, vilket ger oss 4.5.
  • Bild med titeln Beräkna ERA (Earned Run Average) Steg 8
    4. Testa ditt nummer. Beroende på din preferens kan du beräkna era två sätt. Den första (som visas ovan) är era = totalt innings (intjänade körningar / innings pitched). Du kan också formulera det som era = intjänade körningar x totalt antal innings / innings pitched. Testa ditt svar med hjälp av den alternativa metoden.
  • Tips

    En era kan beräknas för en enda inning, men det är inte typiskt lika exakt ett tal som för hela spelet eller säsongen.
  • Generellt kommer era att sträcka sig från 1.00 till 9.99 ...Men mer extrema värden är möjliga ... så låg som 0.00 När inga intjänade körningar har tillåtits, och potentiellt oändlig när en eller flera ER är tillåtna utan att ha uppnått några outs.
  • En låg era indikerar i allmänhet en lyckad pitcher, högtid indikerar generellt att krukan inte har varit mycket effektiv. Ofta jämförs Pitcher era med liga genomsnittlig era för att få en uppfattning om jämförande effektivitet.
  • Varningar

    ERA är influerade av parkeffekter, teamfeltningseffekter, och lagens offensiva styrka står inför med krukan.ERA är en bra indikator på krukkvalitet, men som de flesta statistiken påverkas väsentligt av det sammanhang där prestationerna inträffade.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande