Hur man beräknar medelvärdet

I matematik, "betyda" är ett slags medel som hittas genom att dividera summan av en uppsättning siffror med antalet nummer i uppsättningen. Även om det inte är den enda typen av genomsnittet, är medelvärdet den som de flesta tycker om när man talar om ett genomsnitt. Du kan använda medel för alla typer av användbara ändamål i ditt dagliga liv, från att beräkna den tid det tar dig att komma hem från jobbet, för att träna hur mycket pengar du spenderar i en genomsnittlig vecka.

Steg

  1. Bild med titeln Beräkna medelsteget 1
1. Bestäm uppsättningen av värden du vill ha genomsnitt. Dessa siffror kan vara stora eller små, och det kan vara så många av dem som du vill. Se bara till att du använder riktiga siffror och inte variabler.
  • Exempel: 2, 3, 4, 5, 6.
  • Bild med titeln Beräkna medelsteget 2
    2. Lägg till dina värden tillsammans för att hitta summan. Du kan använda en räknare, för hand, eller en kalkylarkansökan för att göra det.
  • Exempel: 2+3+4+5+6=20{ displayStyle 2 + 3 + 4 + 5 + 6 = 20}2 + 3 + 4 + 5 + 6 = 20
  • Bild med titeln Beräkna medelsteget 3
    3. Räkna antalet värden i din grupp. Räkna alla siffror som läggs till. Identiska värden bör fortfarande räknas, vilket betyder att om du har värderingar som upprepar i din uppsättning, räknas var och en fortfarande med att bestämma din totala. Inkludera inte summan (svaret) av alla siffror som läggs upp vid räkning av värdena.
  • Exempel: 2, 3, 4, 5 och 6 gör för totalt fem värden.
  • Bild med titeln Beräkna medelsteget 4
    4. Dela summan av uppsättningen med antalet värden. Resultatet är medelvärdet (en typ av genomsnitt) av din uppsättning. Detta innebär att om varje nummer i din uppsättning var medelvärdet, skulle de lägga upp till samma totala.
  • Exempel: 20/5=4{ displayStyle 20/5 = 4}20/5 = 4. Därför är 4 medelvärdet av siffrorna. Du kan kontrollera dina beräkningar genom att multiplicera medelvärdet med antalet värden i uppsättningen. I detta fall multiplicera 4{ displayStyle 4}4 (medelvärdet) av 5{ displayStyle 5}5 (antalet värden i uppsättningen) och ditt resultat kommer att vara 20{ displayStyle 20}20 (4*5=20{ displayStyle 4 * 5 = 20}4 * 5 = 20).
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Andra typer av medelvärden inkluderar median och läge. Läget är det värde som oftast uppstod i någon uppsättning. Median är numret i en uppsättning med en lika stor mängd värden i den set som är större och mindre än den. Dessa medelvärden kommer ofta att producera olika resultat än medelvärdet från samma uppsättning nummer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande