Hur acclimate två hundar

När du bestämmer dig för att lägga till en extra hund till ditt hushåll, måste du acclimate dina hundar till varandra ordentligt. Detta kan förhindra att de kämpar och visar aggressivt beteende mot varandra. I de flesta fall, "gammal" hund som redan har bosatt i ditt hem kan känna territoriell och försvara sitt hem mot "ny" hund. Med rätt introduktion mellan dina hundar kan du emellertid effektivt acclimate dina hundar och eliminera våld och aggressivt beteende i ditt hem.

Steg

Del 1 av 2:
Introducera två hundar
  1. Bild med titeln Acclimate två hundar Steg 1
1. Utföra en dofthandskakning innan hundarna möts. För att ge två hundar en introduktion till varandra innan de möts personligen kan du göra det som kallas en dofthandskakning. Det här är när du byter hundens filtar så att de kan vänja sig vid varandras dofter.
  • Ta filtarna av hundens sängar och byta dem så att varje hund har den andra hundens filt.
  • Försök att göra det minst en dag innan de möts för att ge dem en chans att undersöka lukten och bli van vid det.
  • Bild med titeln Acclimate två hundar Steg 2
    2. Välj en neutral plats för introduktionen mellan dina hundar. Välj en plats, till exempel en park eller en väns bakgård, att ingen av dina hundar har besökt tidigare. Detta kommer att hjälpa till att nivån spelplanen, så ingen av hundarna känner sig territoriella om var de möts.
  • Om du introducerar dina hundar till varandra hemma, kan den gamla hunden visa aggressivt, territoriellt beteende mot den nya hunden.
  • Om du får din nya hund från ett skydd, kan skyddet kräva att du introducerar dina hundar till varandra i skyddet innan du får ta hem hemma.
  • Bild med titeln Acclimate två hundar Steg 3
    3. Ta dina hundar till en neutral plats. Be en vän eller familjemedlem att träffa dig på platsen separat med en av dina hundar. Detta gör att du kan hålla hundarna separerade tills en ordentlig introduktion görs.
  • Håll koppel på båda hundarna. Detta kommer att begränsa dina hundar och förhindra att de angriper varandra om det aggressiva beteendet visas.
  • Bild med titeln Acclimate två hundar Steg 4
    4. Gå båda hundarna på avstånd från varandra. Hundarna ska kunna se varandra, men borde inte vara så nära att de skulle känna sig hotade av den andra hundens närvaro. Då kommer du gradvis att flytta hundarna närmare när du går.
  • Om det inte finns något tecken på aggression på avstånd, kan du sedan flytta närmare varandra.
  • Var uppmärksam på båda hundens kroppsspråk. Grumlande, tänder-barning, upphöjda hår och långa, oavbrutna stirrar kan alla indikera aggression. Om det här inträffar ska du flytta hundarna borta från varandra eller omedelbart omdirigera hundens uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Acclimate två hundar Steg 5
    5. Låt hundarna snäva varandra. Instruera din partner att börja gå sin hund, börja sedan följa med din hund. Du borde gå nära nog så att din hund går direkt bakom den andra hunden. Fortsätt att gå tills din hund börjar sniffa den andra hunden bakifrån som de går.
  • Även om hunden framför kan pausa när de känner din hund sniffar, uppmuntrar alla parter att fortsätta att gå. Handelspositioner med din partner efter din hund har sniffat den andra hunden. Detta tillåter hunden som tidigare var framför att sniffa din hund bakifrån.
  • Fortsätt att handla positioner med din partner tills båda hundarna har upplevt fram och tillbaka gångavstånd flera gånger. Detta gör att dina hundar blir mer acklimatiserade och bekanta med varandra.
  • Låt också dina hundar sniffa andras excrement och urin efter varje hund har avslutat handlingen. Detta är en form av kommunikation mellan hundar och indikerar att de blir acklimatiserade och bekväma med varandra.
  • Bild med titeln Acclimate två hundar Steg 6
    6. Gå hundarna sida vid sida. Efter att hundarna har träffat varandra, borde du gå ihop i minst 30 minuter. Detta gör det möjligt för dina hundar att etablera direktkontakt när de fortsätter att upprätthålla ett kompetensbart förhållande.
  • Ge dina hundar positivt beröm när du ser dem som fungerar vänliga med varandra. Petting dina hundar och att använda verbal beröm kommer att uppmuntra dem att fortsätta att komma överens med varandra.
  • Ta en paus några minuter för att låta hundarna ha direkt interaktion, men fortsätt sedan på promenad. Håll noggrann övervakning under direktkontakt så att du kan omdirigera dina hundar om problem uppstår.
  • Bild med titeln Acclimate två hundar Steg 7
    7. Ta dina hundar hemma. Efter promenad kommer dina hundar förhoppningsvis att vara avslappnad och bekant nog med varandra för att existera i samma levnadsmiljö utan att visa aggressivt beteende. Vid denna tidpunkt kan du ta din gamla hund och din nya hund hem och börja introducera din nya hund till sitt nya hem.
  • Om du behöver transportera hundarna i en bil vid denna tidpunkt, vill du hålla dem separerade. De har träffat varandra men är inte på något sätt redo att sättas på baksidan av en bil tillsammans, till exempel.
  • Del 2 av 2:
    Få den nya hunden acklimatiserad hemma
    1. Bild med titeln Acclimate två hundar Steg 8
    1. Introducera den nya hunden till sitt nya hem gradvis. Gå hunden runt sitt nya grannskap innan du tar med det till sitt nya hem. Också, ta det till det område där du vill att den ska gå på toaletten och låta det göra sin verksamhet.
    • Ta med hunden i huset och omedelbart in i rummet där det kommer att få mat och vatten. Mata hunden och ge den vatten, vilket lugnar ner det och gör det klart för den stora turnén.
    • Gå sedan igenom hunden genom varje rum i huset. Håll hunden på sin koppel medan du går genom huset.
  • Bild med titeln Acclimate två hundar Steg 9
    2. Håll hundarna separerade först. Detta gör att du kan övervaka interaktioner mellan hundar nära. Låt hundarna snusa på varandra genom en babyport. Detta gör det möjligt för dem att vara vana vid den andra hundens doft utan att risken för aggression.
  • Om du behöver vara ute av rummet, placera hundarna i separata rum så att ingen konflikt uppstår utan att du kan deficera den.
  • Bild med titeln Acclimate två hundar Steg 10
    3. Låt hundarna skapa sin egen hierarki. Hundar kommer naturligtvis att etablera en hierarki som gör det möjligt för dem att fungera som ett paket. Du måste låta dem utarbeta detta förhållande på egen hand, så länge de inte skadar varandra i processen.
  • Det kommer naturligtvis att vara en mer dominerande hund och en mer underdanig hund i det nya förhållandet. Det betyder inte att en hund borde slå upp på den andra hunden ständigt. Du måste använda din bästa bedömning om förhållandet är på rätt väg mot packbeteende eller om det är rotat i aggression.
  • Bild med titeln Acclimate två hundar Steg 11
    4. Kontakta en tränare eller djurbeteerare om du inte kan få hundarna acklimatiserade till varandra. Om du inte kan Få dina hundar att vänja sig vid varandra, Du kan behöva ta med en professionell. De borde kunna ge dig bra strategier som du kan använda för att acclimate dina hundar till varandra.
  • För att hitta en tränare eller djurbeteende i ditt område, fråga din veterinär eller organisationen du har din nya hund från en rekommendation.
  • Varningar

    Om du tar med en ny valp i ditt hem, lämna inte valpen i företaget av din vuxna hund oövervakad. Din valp kan oavsiktligt pester den vuxna hunden och framkalla biter. Håll din valp åtskild från din vuxna hund när de är oövervakad tills valpen är minst 4 månader gammal.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande