Hur man uppskattar talar i tungor

När någon får den Helige Ande och med tecknet på "tala i tungor," De har då ett andligt eller bönspråk, och det finns en anledning till det. Det har ett syfte, en användning, och är ett otroligt användbart verktyg Bibeln ger mycket information om sina många användningsområden.

Steg

1. Inse det "tala i tungor" blev lovat av Jesus och var att följa med tro: "Och dessa tecken kommer att följa med dem som tror: i mitt namn ...De kommer att prata i nya tungor. Mark 16:17
Bild med titeln uppskattar talar i tungor steg 1
  1. Bild med titeln uppskattar talar i tungor Steg 2
    1. Inse att det är den Helige Ande som ger de ord du pratar och inte dig själv: "Och de var alla fyllda med den Helige Ande, och började prata med andra tungor, eftersom Anden gav dem yttrande." Apostagar 2: 4
  2. Bild med titeln Uppskattar talande i tungor Steg 3
    2. Förstå att när du talar i tungor pratar du med Gud: -- Även om det ibland kan förstås av någon som ett mänskligt språk som det var på pingst. Dess princip syfte är att prata med Gud.


    "För den som talar i en okänd tunga talar inte till män, men till Gud: För ingen man förstår honom - Howbeit i Anden talar han mysterier."
    (1 Korinthierna 14: 2)

  3. Bild med titeln uppskattar talande i tungor Steg 4
    3. Använd talande i tungor för att bygga upp dig själv eller bygga upp dig själv andligt. Det här är inte en självisk sak, utan snarare är det att när du är uppbyggd i din ande så kan du bygga upp eller uppmuntra andra.Han som talar i en okänd tunga utesluter sig själv - men han som profeterar att utföra kyrkan. 1 Korintierna 14: 4
  4. Bilden med titeln uppskattar talar i tungor steg 5
    4. Förvänta dig inte att förstå vad du säger. Du har kontroll över volymen och den hastighet som du talar men inte innehållet, till exempel som bönspråk: För om jag ber på ett okänt tunga, ber min ande, men min förståelse är unfruitfull. 1 Korinthians14: 14
  5. 5. När det är privat, använd "tala i tungor" så mycket som du kan. Paulus uppskattade fördelen med att tala i tungor, det var därför han sa, Jag tackar min Gud, jag talar med tungor mer än ni alla:" 1 Korinthierna 14:18
Bilden med titeln uppskattar talar i tungor Steg 6
  1. 1. När det är oftast är det mycket bättre att tala på regionens språk för att gynna de som du talar med. Men i kyrkan skulle jag hellre tala fem ord med min förståelse, att jag med min röst också kan lära andra än tio tusen ord i en okänd tunga." 1 Korintierna 14:19
  2. Bild med titeln uppskattar talar i tungor steg 8
    2. Förstå att när du ber i tungor, tackar du Gud: och att du välsignar med andan.Men igen är det främst avsedda för privat bruk - eftersom det inte hjälper andra som inte kan förstå vad du säger. (1 Korinthierna 14: 16-17)
  3. Bilden med titeln uppskattar talar i tungor Steg 9
    3. Var säker på att när du talar i tungor, säger du inte något dåligt om Gud eller vår Herre Jesus Kristus: Därför ger jag dig att förstå, att ingen man talar av Guds Ande kallas Jesus förbannade: och att ingen kan säga att Jesus är Herren, utan av den heliga spöken. 1 Korintierna 12: 3
  4. "För då kommer jag att vända mig till folket ett rent språk, att de alla kan ringa på Herrens namn, att tjäna honom med ett samtycke." Zephaniah 3: 9
  5. Bild med titeln uppskattar talar i tungor steg 10
    4. Förstå att tal i tungor definieras som Bön i Anden: Vi borde be både i Anden (tungor) och i förståelsen (ditt naturliga språk). 1 Korintierna 14: 14-15
  6. Bild med titeln uppskattar talar i tungor Steg 11
    5. Be i Anden (tungor) att bygga upp dig själv i din tro. Jude 20
  7. Bilden med titeln uppskattar talar i tungor steg 12
    6. Förstå att man talar i tungor profeterades av Jesaja i Gamla testamentet som ett tecken på judarna. (Jesaja 28:11, 1 Korinthians14: 21, Matteus 11: 28-30)
  8. Bild med titeln uppskattar talar i tungor steg 13
    7. Förstå att be i andan är en del av Guds rustning: och vi får veta att du sätter på Guds rustning Efesierna 6:10 och 18 "Be i andan hela tiden och vid varje tillfälle. Håll dig vaken och vara ihållande i dina böner för alla troende överallt." (Efesierna 6:18)
  9. Bild med titeln uppskattar talar i tungor steg 14
    8. Förstå vad det betyder när bibeln säger "Varför är tungor för ett tecken, inte för dem som tror, ​​utan för dem som inte tror.": (1Corinthians14: 22) Detta är inte en motsättning till när Jesus sa att troende skulle tala i tungor som ett tecken. Tänk på vad ett tecken är. Din hemstad kan ha ett tecken på posten som säger "Välkommen till min stad" Och även lokala gatuskyltar för att hjälpa dig att hitta dig runt - det här är till stor hjälp för en första besökare, men om du bor där - behöver du inte längre tecknet - för att du vet att du bor där och känner till dig runt omkring. Men tecknen kvarstår, och du skulle inte vilja ta ner dem. Detta liknar att tala i tungor. När du vet att du har det, är det inte längre ett tecken - men för att någon ska komma in är det ett tecken.
  10. Bild med titeln uppskattar talar i tungor steg 15
    9. Kom ihåg att när du använder talar i tungor, eller till och med pratar om det, bör du sträva efter att ägna andra: och att det måste göras i samband med kärlek. (1 Korinthierna 14:26, 1 Kor 13: 1)
  11. Bilden med titeln uppskattar talar i tungor Steg 16
    10. Förstå att det finns ett förfarande för att tala i tungor i ett kyrkligt möte: Tala inte alla i tungor på en gång, men istället kan bara upp till 3 personer att tala i tungor i alla möte och var och en bör då driva manifestationen av tolkning av tungor, ges till oss av Gud . Allt bör göras anständigt och i ordning (med artighet till exempel) och tungor bör inte vara förbjudet från möten. (1 Korintierna 14: 23-27 och 39-40)

Tips

Tala klart när du ber i tungor. Låt Herren helt använda dig. Låt din mun och tunga flytta när Herren vill att den ska flytta och inte mumla.
  • Om du inte har talat i tungor och skulle vilja, läs sedan om hur man "Ta emot den Helige Ande enligt Bibeln"för mer information.
  • Oroa dig inte om din tunga verkar som att bara stammera eller verkar över repetitiv. (Jesaja 28:11) Ju mer du använder och uppskattar ditt bönspråket, desto mer flytande blir det.
  • Du kanske ber i tungor med en icke-tungor-talare (med deras tillåtelse), om du berättar för dem vad du ska göra så att de inte är förvånade eller freaked out.
  • Överväga att verkligen ge talar i tungor ett bra försök. Många har funnit att efter att ha bott i tungor i längre perioder (många timmar ibland) att deras böner har besvarats - har Gud avslöjat något för dem - deras önskan att gå som kristen har ökat - eller deras önskan att berätta för andra om Jesus ökar och många andra fördelar.
  • Om du inte har använt böner i tungor länge, och du är inte säker på om du fortfarande har det, söker du Herren att använda den igen. Jesus sade att den Helige Ande skulle följa oss för evigt. (Joh 14:16) Så om du hade det en gång, kommer det fortfarande att finnas där.
  • Be i tungor med andra (familj, vänner, etc.) som också kan be i tungor är en stor välsignelse, om du vet att det kommer att bli inga besökare.
  • Kolla den här länken för att se exemplar av människor som har upplevt "tala i tungor".
  • Varningar

    Att tala i tungor var aldrig menat för att predika evangeliet. Även vid pingst där tungorna förstods av de som lyssnade, förstod de inte av talarna, och Peter var tvungen att förklara vad som händer på det gemensamma språket.
  • Tungorna förhärliga Gud - men som Paulus sade måste förklaringen komma i förståelse så att de andra kan dra nytta av:
  • "Ändå i kyrkan hade jag hellre tala fem ord med min förståelse, det kan jag med min röst också lära andra än tio tusen ord i en okänd tunga." 1 Korintierna 14:19
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande