Hur man konverterar en muslim till kristendomen

Att konvertera någon till kristendomen är tillräckligt svårt. Men vi vet också, som kristna, att allting är möjligt genom Jesus Kristus. Vår huvudplatta är att inte bli avskräckt av felaktigheter eller misslyckanden. Vi måste först lita på Herren och tillåta honom att rikta våra steg.

Steg

  1. Bild med titeln Konvertera en muslim till kristendomen Steg 1
1
Ha en tydlig anledning att konvertera den här personen. Varför vill du konvertera den här personen till kristendomen? Vill du bevisa något för andra? Känner du dig skyldig att göra det? Har Gud sätta denna önskan i ditt hjärta? Eller älskar du bara och bryr dig bara om den här personen och vill att de ska gå med dig till himlen?
  • Bild med titeln Konvertera en muslim till kristendomen Steg 2
    2
    Ha en tydlig förståelse för kristendomen. Är du en hängiven kristen? Lägger du Gud först i ditt liv? Är du ett bra exempel på hur en kristen borde vara? Var noga med att ha ett nära förhållande till Gud. Delta i en kyrka varje söndag, läsa din Bibel, har tysta tider, och naturligtvis ...
  • Bild med titeln Konvertera en muslim till kristendomen Steg 3
    3
    Be. Bön är den första faktorn här. Om du vill konvertera din muslimska vän till kristendomen, måste du berätta för Gud först! Berätta för honom hur du känner, och verkligen öppnar ditt hjärta till honom, så att han kan se hur hängiven du är, och så att han kan hjälpa dig att övervinna denna utmaning och uppnå seger. Kom ihåg att be dagligen och att inkludera din muslimska vän. Om din vän är sjuk eller har smärta kan du också begära att Be direkt för dem Och om de accepterar och Jesus läker dem har du sedan Jesus att stödja dina ord med sin makt.Ha tro, både i Gud och i dig själv.
  • Bild med titeln Konvertera en muslim till kristendomen Steg 4
    4
    Förstå deras religion också. Denna kunskap kan vara till nytta, speciellt när det gäller diskussioner.
  • Övertygande, men vara respektfull. Du kommer bli mer framgångsrik Om den andra personen inte känner sig hotad, så inte förolämpa sin tro, eller de blir helt enkelt defensiva och envisa (inte för att de är muslimska utan för att de är mänskliga). På samma sätt, försök inte att tvinga dem att konvertera - det är respektlöst och kommer inte att fungera.
  • Bild med titeln Konvertera en muslim till kristendomen Steg 5
    5
    Bjud in dem till kyrkan! Om din vän inte kommer delta i kyrkan, sedan presentera den personen till några av dina kristna vänner så att de kan känna värmen och älska att vi delar med varandra.
  • "Varför ska jag gå till kyrkan?" Dela ditt vittnesbörd (berättelse om hur du kom för att känna Kristus eller vad Gud är gjort i ditt liv) eller få en vän att dela sitt vittnesbörd.
  • Prata om frälsning, men överdriv inte det - även om du är vänner, kommer de att se dig som predikande och ställa in dig. Återigen är målet att leda genom exempel. Prata inte om doom och dyster och saker att komma.
  • Bild med titeln Konvertera en muslim till kristendomen Steg 6
    6
    Var snäll mot andra. Visar ett bra exempel är också en stor nyckel. Var snäll, inte bara för dem utan för alla! Har alltid en leende på ditt ansikte och alltid var glad, för Gud vill alltid att vårt ljus ska skina. Våra handlingar kan ha stor inverkan på andra - kom ihåg att samtal är billigt, men handlingar är värda så mycket mer.
  • 7
    Var en bästa vän. Var där när du kan. Om din vän är i en dålig situation, sitta inte bara där och medlysa dem, utan snarare, "göra något för dem! På det sättet kan de se hur extraordinärt du är.
  • Bild med titeln Konvertera en muslim till kristendomen Steg 8
    8
    Bli inte avskräckt. Din vän kanske inte någonsin vill bli kristen och det är helt okej. Ingen är skyldig att ändra sina religiösa övertygelser för någon annan. Om de låter dig veta att de inte är intresserade, släpp det och lämna det vara. Tryck inte på dem på dem.
  • Kom ihåg, även om personen inte blir kristen när du pratar med honom / henne, kan ditt vittne göra en bestående inverkan i det livet och i en inflytningscirkel och kan vårdas för att acceptera Kristus senare.
  • Bild med titeln Konvertera en muslim till kristendomen Steg 9
    9. Diskutera "Var fredsmäklare". Jesus sa, "Välsignade är fredsemakarna för de ska kallas Guds söner" (Matteus 5: 9). Påpeka att Jesus / Isa är Fredsprins i bibeln. Han kallar att hans anhängare ska få fred till konflikt eller fred kommer att ha liten mening. Vi kan ingripa eller störa krigsmässiga situationer. Vi ska ta med kärlek och fred, glädje,... med oss ​​- varför?: "...bröder, farväl. Vara perfekt, vara av god komfort, vara av ett sinne, leva i fred - och kärlekens och fredens gud ska vara med dig" (2 Kor 13:11).
  • Bild med titeln Konvertera en muslim till kristendomen Steg 10
    10. Se den större bilden. Jesus berättade för sina lärjungar i Lukas 10:16, "Den som accepterar ditt meddelande accepterar också mig. Och alla som avvisar dig avvisar mig. Och alla som avvisar mig avvisar Gud, som skickade mig."
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande