Hur man är en kristen

Har du känt bogserbåten Ande och kärlek på ditt liv? Om du tror på Jesus Kristus, som din Herre och Frälsare, börjar du bo i Kristus av "nåd genom tro, sparade till bra verk".Om du har valt att bli kristen, men du vet inte om det finns mer för dig att göra eller inte, kommer den här artikeln att kasta lite ljus på att få ditt nya liv och leva i Guds kärlek.
Att bli kristen är lätt och kräver inga ritualer eller ritualer, även om vissa kyrkor har klasser och bekräftelse av en pastor eller präst. Din nya början i din nya födelse leder dock till den personliga utvecklingen av att tjäna andra och bo i Kristus som diskuteras nedan.

Steg

Del 1 av 3:
Att konverteras till kristendomen
  1. Bild med titeln vara ett kristen steg 1
1. Tillåta tro att leda dig till din nya väg till lydnad. När kristna upplever problem upplever de också styrka genom Jesus. Du kommer också att uppleva fantastisk förlåtelse, nåd, Healing och mirakel inklusive frälsningens mirakel och evigt liv. Tro är en viktig del av ditt personliga liv som en kristen. När du har tro, Du blir inte lurad av rädsla.
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 2
    2. Var trogen i ditt vittne till Jesus. Varje kristen är att predika evangeliet i ord och gärning, men gör det med mildhet och respekt. Kristus predikade inte vad folk ville höra. Om han hade, skulle vår Herre inte ha blivit korsfäst. Människor kommer att bli förolämpade, men se till att om de blir förolämpade, rör inte fler känslor för att förvärra problemet istället lugna dem eller lossa samtalet.
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 3
    3. Hitta samhälle och montering med andra kristna. Även om du kan gå ensam med Yehoshua eller Jesus, hjälper det mer om du hittar en grupp stödjande kristna troende som kan hjälpa varandra och uppmuntra dig i din nya tro. Du kanske tycker det är bra att prata med en kristen. Välj någon som du respekterar hans eller hennes integritet och kunskap som en kristen. Lära sig skillnaden mellan evangeliets kyrkor. Välj ett kristent möte för att delta och gemenskap. Överväga och besluta om baptist, katolska, lutherska, metodist, nondenominational, ortodoxa, pingst-, mormon, etc. valörer för att bestämma vilken är den kyrka som Kristus började, "Pelare och grund av sanning".
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 4
    4
    Bli döpt. Dop handlar om att komma in i Kristi gemenskap. Detta är det andra steget i frälsning, efter omvändelse. Det kan anses vara som en självporträtt av din anslutning med Kristus i döden och uppståndelsen i ditt hjärta (kärna av ditt väsen) och i observatörens öga. "Peter sade till dem", ångrar sig och döptes, var och en av er i Jesu Kristi namn för förlåtelse av synder, och du ska få den Helige Andes gåva "(Apg 2:38). Dopet beskrivs av Aposteln Paulus som: "Därför planters vi tillsammans (United) med honom av dopet i döden: det som Kristus höjdes upp från de döda av Faderns ära, även så borde vi också gå i nyhetens nyhet" (Roman 6: 4).
  • Kom ihåg när du blir döpt är det en handling av lydnad men kan inte ge dig frälsning av sig själv. Du måste ångra dig, tro och placera din tro på Jesus Kristus.
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 5
    5. Ångrar sig vilket betyder, "vända sig till gud" För frälsning. Ångra för dina synder. När du i ditt sinne eller gärde är dömd för synd, gör straff så att du kan bli förlåtad, och du kan fortsätta leva som ett Guds barn. Verbalisera din tro på Jesu förlåtelse och din ånger för alla sätt du har fallit kort i lydnad. Det här är en bra tid att erkänna ditt personliga misslyckande och olydnad mot Gud. Tro att Jesus Kristus förlåt dig. Ånger alltid uttrycker sig i ett förändrat liv - du vänder dig från synden och till Jesus Kristus då, Acceptera din fria gåva av frälsning Genom tro på Jesu omkastande död genom Grace från Gud. Som man av mannen sa Jesus, "Fader, om det är din vilja, låt denna bittera cup passera från mig - ändå, inte min vilja men du ska göra", Att ge sig fritt till sina himmelska fäder kommer att älska sin far.
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 6
    6. Älska Jesus och älska andra med den kärlek som Jesus ger dig. Kristendomen är ett personligt förhållande med Jesus, den mediatoren mellan Gud och mannen, med Guds Ande som din vän och talmare. Dessa saker speglar ditt förändrade hjärta och älskar en av de viktigaste aspekterna av ett kristen liv. Du borde hata synden och inte ha något i ditt hjärta mot någon som ens en syndare. Gud kommer att ge dig ett nytt hjärta med ny styrka när du söker och hittar den Helige Ande.
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 7
    7. Förstå Guds gåva när du förstår vad Efesierna 2: 8-10 säger: "För det är "av nåd" du har blivit rädd, genom tro och det här "Inte av er själva", Det är Guds gåva - inte av verk, så att ingen kan skryta. För vi är Guds utförande skapad i Kristus Jesus att göra bra verk, som Gud förberedde i förväg för oss att göra."(Efesierna 2: 8--10)
  • Del 2 av 3:
    Växer med lydnad
    1. Bild med titeln vara ett kristen steg 8
    1. Var inte för olycklig att släppa och älska. När du blir kristen, kommer du att ha en ny inställning till Gud. När du läser Bibeln, läs inte bara sidor av ord, bara för att se bra ut och tycker att du gör en bra sak. Studera små portioner i taget, eller så mycket som möjligt. Absorbera mentalt utan att vara överväldigad. Du kommer att hitta det till hjälp att fortsätta att studera vem Jesus är och vad han har gjort. Bibeln säger det "alla har syndat och fallit kort av Guds ära" (Romerbrevet 3:23). Med andra ord har varje person gjort fel. Romans 6:23 fortsätter, "Lönen Sin betalar är döden, men gåvan GUD ger är evigt liv av Kristus Jesus vår Herre."Hans kärlek är perfekt, med befogenhet att övervinna genom sin all tillräckliga nåd, riklig, att hans Helige Ande borde bo i dig, och hans blod, som din far flyter i dina ådror som ett barn av kungen. Således, du själv då "gå inte med men i honom" Genom att ta emot hans mått av tro, en fri gåva - att du kan tjäna honom (genom att älska andra, sålunda visa honom igen).
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 9
    2. Läs den heliga bibeln för att lära sig lagen. Kom ihåg att det inte bara är böner. Efter din omvändelse kan du få den Helige Ande och makt att leva ett kristusliknande liv. Du kommer att börja förstå vad du behöver göra med din promenad med Herren. För att bli kristen måste du växa i Kristus. Lär dig om Jesus. Tro att han dog, steg från de döda som din Frälsare och då be För ånger till den, sanna guden. Du kanske säger: "Fader, Gud, jag vänder mig från min synd, allt min felaktigt, jag vill ändra, och jag tackar verkligen för allt du har gjort och att jag nu är fritt förlåtad och räddad från straffet för mina synder - som gratis gåva, och du lägger ett nytt liv i mig. Tack för din gåva för mig att ta emot den heliga anden I Jesu namn.
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 10
    3. Lyda mer än offer. Gud älskar lydnad mer än offer för sin skull. När du lyder vad han sa, undviker du synd och hat. Med offer ger du upp något. Förstå fastande eller någon annan handling att ge bort något bör göras med kunskap. Eftersom Jesus sade, "Om du inte älskar varandra, är du ingen av mig." Och så förklarade Jesus Guds fantastiska gåva till oss när han blev frågad om att inte älska varandra: "Herre, när såg vi dig hungrig eller törstig eller en främling eller naken eller sjuk eller i fängelse och inte ta hand om dig?` Svarade han, "Jag säger verkligen till dig, i den utsträckning du inte gjorde det till en av de minsta av mina barn gjorde du det inte för mig. Dessa kommer att gå i evig straff, men det rättfärdiga i det eviga livet."(Matteus 25: 44-46)
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 11
    4. I tystnad, anslut med Jesus. Att läsa på religion hjälper dig, men det är bara en början. Du kan hitta Gud genom att följa i sin väg och hålla tyst i böner under en tid varje dag. Jesus sa Följ mig och "Jag och min far kommer till dig och leva med dig." Var uppmärksam och låt din fulla vara att lugna dig när du sitter för att be. Herr och med många ord kan du bara göra ett idealiskt arbete men för att uppfylla ditt syfte som en kristen för vilken du kallades för att vara en kristen kommer att sippra i långsamt när du inte pratar, oroa dig inte och lita på själv med Jesus.
  • Del 3 av 3:
    Vara en sann kristen
    1. Bild med titeln vara ett kristen steg 12
    1. Vet att Gud är kärlek. Om du känner behovet av förändring i ditt liv och vill vara fri från förtryck av dina synder, se Guds kärlek till dig. Om du vill lära dig att leva ett bättre liv utan ditt förflutna bördor, besök sedan en kristen kyrka och ta en titt på Bibeln Vers Johannes 3:16, "För Gud så älskade världen att han gav sin enda son [Jesus], att den som tror på honom inte ska dö men kommer att ha evigt liv." Det innebär att Gud skickade sin son för att frigöra oss genom vårt förtroende och tro på honom. Efter Jesus Kristus ska inkludera att gå till kristna möten med människor av liknande tro, döpt, i faderns namn, sonen och den Helige Ande, som ett tecken på att acceptera ditt nya liv.
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 13
    2. Fortsätt din promenad. Efter att du har accepterat Kristus av ta emot den Helige Ande, Följ honom i ditt dagliga liv genom att be, läsa Bibeln och följa Kristi exempel. Gå i kärlek, berätta för andra, "För det finns en Gud, och en medlare mellan Gud och män, mannen Kristus Jesus" (1 Timoteus 2: 5) Guds son, som är Herre och Frälsare för alla som tror, ​​åsidosätter och följer honom. Så, Gå i andan, och leva för att göra bra för andra, enligt Guds kärlekslag.
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 14
    3. Öva kärlek och acceptera varandra. Reflektera Guds kärlek av vänlighet, förlåtande andra, vilket gör fred, ha ett troget och kärleksfullt förhållande med de troende. När du stöter på motstridiga åsikter, gå inte med känslor - domare ingen hård, inte ens själv och gå i Kristi Ande. "Vad du än gör åt det minsta av mina barn, gör du för mig" sade jesus. När du uppfyller det syfte du skapades för, upplever du djup uppfyllelse, lugn och glädje även genom de hårdare tiderna i livet.
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 15
    4. Förstå andra som du förstår dig själv. Kom ihåg att alla människor är ofullständiga, och syndiga inklusive dig. Det finns många icke-troende, men det betyder inte att du inte kan vara vänner med dem. Var ett exempel med din attityd som borde vara som Kristus. Även om Kristus satt och åt med syndare, lärde han sig och ledde dem att bli heliga. Tänk på Saul som en gång förföljda kristna gjordes Paulus som blev en ikonisk följare av Jesus. Vi snubblar alla på många sätt. Kom ihåg den höjd som du har fallit! Förlåt som Kristus Gud, förlåt dig.
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 16
    5. Vara andlig. Guds ande, rör om tro, hopp och välgörenhet. Så, leva i andan, efter sanning och godhet och ingen kan snatcha dig ur Jesu händer. Känna sig säker tro på att Gud är din tillflykt. Guds kärlek är perfekt och kastar ut rädsla. Gud skapade dig att vara glad i livet. Misstag inte kristendomen att vara en uppsättning av moraliska koder att leva med det tar bort lycka från livet. Skäms inte, leva fritt, närma sig Gud hela tiden, kom till ett personligt förhållande med honom och förvandlas som sin egen. Acceptera Gud som din källa till lycka med att överträffa glädje och han kommer att leda dig att hitta sann lycka i honom. Gud är mest förhärligad när du tackar honom efter att du har hittat att du är mest nöjd med honom.
  • Bild med titeln vara ett kristen steg 17
    6. Försvara Gud taktfullt. Borra inte onödigt. Om någon säger något som gör ont, låt dem inte komma in i din hud. När allt var, när Herren själv anklagades för skuld (trots att han inte gjorde någonting fel som han är helig), retaliate inte eller ens blev arg. Agera klokt när någon anklagar din tro eller talar okänt av Gud. Jesus körde bort de som gjorde sin fars tempel som en marknadsplats. Följ hans exempel. Gud gör inte misstag. Tror inte att han gjorde något fel eller dåligt. Han vet exakt vad han gör, och alla hans planer för dig är bra och uppnåelig. Om du går i den raka och smala sökvägen ställer han framför dig, blir han din tillflyktsort.
  • Tips

    Läs och uppmuntras genom att inspirera exempel på Gud som arbetar i livet för människor som har blivit kristna och har fått mirakel och läkningar - det kan hjälpa dig att tro på vad Gud kan göra för dig, är en kristen.
  • Så ofta du får helig gemenskap -- som en gåva från Kristus, gör det i minnet av Jesus Kristus, vilket ger sitt livs blod och kropp som förklaras av han, själv, om brödet och vinet på "Herrens kvällsmat." "helig gemenskap" är Jesus för oss alla att bo i oss.
  • Den heliga bibeln dokumenterar Guds inlösande verk i den här världen. Den kristna bibeln är uppdelad i två kategorier av gammalt testamente och ny testamente. Den protestantiska bibeln innehåller 66 och den katolska bibeln innehåller 73 böcker, och olika östra ortodoxa biblar har varierande antal böcker. Den skillnaden är i antalet böcker av judiska författare som ingår i Gamla testamentet. Antalet böcker i den nya testamentets volym varierar inte men är detsamma bland dessa valörer.
  • De första fyra böckerna i Nya testamentet kallas evangelierna (the "goda nyheter") Eftersom de presenterar det livsföränderliga evangeliet som ger dig det nya livet i Jesus Kristus. Johannes bok är allmänt erkänd som ett bra ställe att börja förstå Jesu Kristi läror.
  • Uppenbarelsboken är den sista boken i Bibeln och är en mycket intressant bok att läsa, men hoppar rätt in i det kan vara distraherande och läskigt genom att ge läsaren bara en stor bit av det bibliska budskapet som kan tyckas ge mystiska spänningar, inte helt rädda tro som du behöver. Var noga med att du förstår sin plats i samband med evangeliet innan du läser den komplicerade boken i Bibeln.
  • Du behöver inget att bli kristen, men att ångra sig efter att ha hört evangeliet så att du följer Jesus Kristus. Vi fick höra att bli döpta och att visa kärlek till det minsta av Guds barn, som till Herren, men vi tjänar inte frälsning genom att göra det arbete.
  • De flesta protestantiska kyrkorna uppmuntrar dig att bli döpt som en symbol för din personliga omvandling, omvänd / vända till Gud och vara tacksam för Jesu Kristi död och uppståndelse för betalning av din synd och att sparas.
  • Katolska och ortodoxa kyrkor Sakramenter som välkomnar dig i kyrkan är strukturerade, och där måste du söka formell andlig vägledning (som bekräftelse från en präst) i dessa kyrkor.
  • Du behöver inte döpa för att gå till himlen eller vara en kristen, det är helt enkelt en offentlig visning av vår tro.
  • För att känna Gud, måste du ha och hålla en nära relation med honom. Läs Bibeln så ofta som möjligt, be och acceptera honom som din Frälsare. Delta i kyrkan, om möjligt.
  • Kom ihåg att Gud älskar dig och att han alltid kommer att vara där för dig.
  • Oavsett minoritetsstatus (exempel: Om du är inaktiverad, biracial, etc.,) Du kan fortfarande vara en kristen. Gud skapade dig som du är, och han skapade dig inte för att hata dig. Du är älskad, och dina skillnader kommer inte att hindra dig från att kunna bli kristen.
  • Även om du kanske har blivit övertygad om att när du blir kristen: saker kommer alltid att bli bättre - ditt äktenskap kommer att läka - du kommer inte att vara sjuk - alla problem i livet kommer att lösas, etc. Men, "Nej!" det är helt enkelt osannolikt. Jesus sade att för att de hatade honom kommer folk också att hata dig (Matteus 24: 9). Du kan vara bespottad, skrattade åt och förföljd. Låt inte detta få dig ner. Detta liv håller inte länge länge, och din belöning är stor i himlen.
  • Det finns benämnanden (grenar) av kristendomen som har olika tillvägagångssätt för doktriner. Sök ut en kristen kyrka som lär från Bibeln och att du är nöjd med. inte från sina egna personliga tolkningar. Vissa övertygelser / läror / traditioner varierar från benämning, liksom församlingens personliga övertygelser. Hitta en kyrka du är nöjd med, och om något verkar av, eller gå emot dina personliga övertygelser, fråga någon och prata om det.
  • Du kan hålla en tidskrift och skriva om dina erfarenheter med Gud i vardagen. Till exempel, gör en bönjournal som att hålla en rekord av din bön och resultat. Om du tvivlar eller upphäver, förvänta dig inget fantastiskt bortom frälsning från Gud.
  • Du kan läsa böcker baserade på bibliska skrifter för doktriner som intresserar dig. Eller studera skrifterna av Tidig kyrka (som i Bibeln), liksom kristendomens historia. Försök att inte känna sig negativt påverkad eller skyldig för eventuella dåliga saker som rapporterats att andra kristna har gjort. Medan du delar tro, var de fortfarande människor som syndade. Du behöver inte förlora hjärtat på grund av andras synd.
  • Inte alla som "ring upp" själva kristna tror på de saker som anges i Bibeln. Vissa tror inte på en gudomlig Jesus, helvete eller original synd. Men de kan fortfarande kalla sig kristen som en form av gudlighet, trots att förneka sin sanning. Det viktigaste med att leva som en Kristen tror på den tid som Jesus lärde, och följer den gyllene regeln. Naturligtvis lärde Jesus tro på Gud som verklig, alla kraftfulla och som domaren, och så att leva som Jesus undervisade som kristen, kommer man att tro på Gud och tro på Jesus också.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande