Hur man konverterar till kristendomen

Så du har tänkt, börjar tro på Jesus Kristus som din Frälsare, och du vill konvertera till kristendomen. Det här är några steg för att hjälpa dig att lära dig att konvertera till religionen.

Steg

  1. Bild med titeln Gå med i Mormons kyrka (Kyrka av Jesus Kristus av senare dagars helgon) Steg 13
1. Börja med prospektering: Du kan gå till ett stort evangeliskt möte i en stadion eller en liten gruppbibelstudie. Storleken spelar ingen roll för var Guds Ande presenteras / manifesteras: Där hittar du Guds kärlek, glädje och fred som kan tillgodose sökandens själ. Söka först Guds vilja och alla hans bestämmelser kan fritt vara din på ditt livs väg och i domen. Om ett ställe inte har riktigt mottagliga och välkomnande efterföljare av Jesus, måste du hitta en lyckligare grupp av troende på en annan mötesplats. Prova olika kristna möten, kyrkor i ditt område, och se hur du känner.
  • Bild med titeln Gå med i Mormons kyrka (Jesu Kristi Kyrka av senare dagars heliga) Steg 14
    2. Beroende inte eller lita på vad andra bestämmer, säg eller gör, om du skulle få Jesus Kristus. Omvandling är ett venture där du kan börja med en församling eller en hembibelstudiegrupp, och bestämmer sedan för att gå till en annan.
  • Bild med titeln vara en smart student Steg 7
    3. Få en bibel och börja läsa den. En bibel är en universell bok som du kan hitta på många ställen. En bibel innehåller både "Gamla testamentet," Judiska / hebreiska böcker eller lag, förutseende Jesus och profetiska skrifter - och "Nya testamentet," Kristna skrifter tillsammans.
  • "Nya testamentet" är vad du vill läsa för att förstå Jesus Kristus och kristendomen. Dess första fyra böcker är en dag-för-dagsrapport i Jesu faktiska ord och läror (böckerna av "Matthew", "Markera", "Luke" och "John", skriven av de fyra av hans lärjungar) som visar det jordiska ministeriet Jesus Kristus och presenterar stora läror av honom och flera andra av sina lärjungar, särskilt St. Paul, som förklarade kristendomens väsentliga i stor detalj.
  • Du kommer att lära dig om kärlek, hopp, frälsning av nåd genom tro, och att göra bra verk utsedda till dig, men inser att verk inte köper nåd som är fri (en gåva av Gud) och förlåter andras fel, vilket hjälper de fattiga / minst av Guds barn, och mycket mer.
  • När du läser kan det finnas tider när du blir osäker eller förvirrad. Om så är fallet kan du fråga troende om skrifter, inklusive lärare, präster, pastorer och söka i Bibeln online eller i kristna böcker. Tänk bara på att vissa läror skiljer sig åt bland olika valörer, så det kan ibland få olika "svar" till dina frågor. Tänk på att Satan är författare till förvirring, men Gud är författaren till barmhärtighet, nåd och fred (välj Guds väg av nåd). Guds nåd är bortom förståelse, men det är allt tillräckligt.
  • Den mest populära engelska bibeln för protestanter i över 400 år har varit kungen James Bibeln. Låter översättningen som Elizabethan / Shakespearean engelska, det är helt enkelt det tidiga, moderna engelska "dig, du, din, därmed därifrån, varifrån, kometer, spöke, etc." är från den tiden. Det är viktigt att överväga att engelsktalande romersk katoliker använder Douay-Rheims Bibeln (med Apocrypha), även från ca 1600.
  • Medan protestanter använder biblar med endast 66 böcker (utelämnande av Apokrypha genom att utesluta flera judiska skrifter, av kapitel och böcker av obskyra ursprung som Esdras och Maccabees, etc.).
  • Bild med titeln sluta tycka om någon steg 12
    4. Titta på TV-sändningar av stora eller små kristna tillbedjan och hör TV-preken eller lyssna på radion. Hitta predikningar online på internet som är inspirerande och leder till en djupare, daglig promenad med Jesus Kristus. Vetenskaplig predikning är inte vad den nya troende kan få mycket från. Du behöver den enkla, mjölk i Guds ord, innan du behöver köttet av doktrin eller religiös åsikt...
  • Metod 1 av 4:
    Tro på Jesus som Frälsare
    1. Bild med titeln Be effektivt steg 2
    1. Vara villig att acceptera Herren Jesus Kristus med hela ditt hjärta. Omvandling till kristendomen är baserad på din tro på att Jesus är Guds Beght Son, och att han gör alla sätt av mirakel inklusive frälsning. Kristendomen börjar med att bli rädd, lita på Kristus för att rädda dig, och sedan med att leva ett gott och gudomligt liv som är glädjande för Gud. Båda är viktiga.
  • Bild med titeln Gör dig lycklig steg 4
    2. "Sparas genom att tro på det kristna evangeliet (1 Korinthierna 15: 3-4). Det innebär att du tror att Jesus dog för dina synder och steg igen. Sedan han betalat för dina synder kan du bli förlåtad, och för att han steg igen har han makt att ge dig evigt liv. Att tro det här meddelandet svarar du, "Herre Jesus, jag tror att du dog för mina synder och ros igen, så snälla rädda mig, en syndare." Det sparar dig och börjar ditt kristna liv. Fortsätt att tro.
  • En nyckelpassage som beskriver frälsning är Romans 10: 9-10, "Att om du ska bekänna med din mun, Herren Jesus, och ska tro på ditt hjärta att Gud har väckt honom från de döda, ska du bli rädd. För med hjärtat (kärnan) anser människan till rättfärdighet - och med munnen bekännelse görs till frälsning." Sådan tro kallas tro och leder till att Gud fritt ger dig gåvan av frälsning genom nåd genom tro inte av arbete eller stora gärningar.Romans 10: 9-10"
  • Bild med titeln Besök en katolsk massa Steg 7
    3. Bli döpt i faderns och sonens namn och den Helige Ande.
  • Bild med titeln Besök en katolsk massa Steg 14
    4. Ta emot dop och helig gemenskap, riter att vissa kyrkor kallar ordinanser, och vilka andra kyrkor kallar en del av sakramenten.
  • Bild med titeln startar en ny dag Steg 4
    5
    Följa Jesus Och var säker på att du är kristen av Guds nåd genom tro, tro: Du kanske inte har en lokal kyrka, pastor eller kan få döpt, för kanske är du i ett land som inte innehåller några kyrkor eller inte många präster, pastorer, (e.g. Saudiarabien, Libyen,...). Var noga med att ditt förhållande till Jesus inte är baserat på formaliteter, som döpande men bygger på din personliga tro på honom, efter honom (och hans lärdomar). Ja, bli döpt av en annan troende, om du kan, men det viktigaste dopet för en kristen är hans andliga dop i Kristus Jesus (Galatians 3:27).
  • Bild med titeln Hjälp ditt samhälle Steg 8
    6. När du ta emot den Helige Ande (officiellt bli en kristen), gör vad du kan Stärka din tro och tro på Jesus.
  • Kristendomen handlar om Guds kärlek, så börja visa sin kärlek som du fick fritt, till andra som att vara villig att förlåta alla och någon annan Vem har felaktigt dig. Jesus sa, "Du har hört, "älska din granne", men jag säger till dig,

    "Älska din fiende, och gör det bra för dem som hatar dig och brukar använda dig.` ". Vi kan försöka misslyckas eländigt - men Guds leverans av nåd är tillräcklig, i hans gränslösa nåd, som Guds nåd är Guds kraft till frälsning, inte efter arbete, för att inte skryta. Hur kan man ha råd att avvisa så stor frälsning, så rik, och ändå så fri.
  • Gör goda gärningar för att du tror på Gud och är en kristen. "Detta är ett troende ordstäv, och dessa saker jag kommer att bekräfta ständigt, att de som har trott i Gud kan vara försiktiga med att upprätthålla goda verk. " Titus 3: 8- "Att Guds man kan vara perfekt, grundligt inredda till alla goda verk." 2 Timoteus 3:17. Jesus Kristus har sagt, "Och se, jag kommer snabbt - och min belöning är med mig, för att ge varje man enligt hans arbete ska vara." Uppenbarelseboken 22:12.
  • Uppfylla Jesu kommission (Matteus 10: 7-8) genom att gå ut och predika evangeliet och läka de sjuka.
  • Bild med titeln Be Kemetic Steg 17
    7. Bli engagerad i Praising Gud, tacka för alla saker, erkänner honom på alla områden i livet. Ber alltid, som återstår i en ande av bön under alla omständigheter, även om du bara säger, "Tack Gud." Också, i alla saker, förhärliga Gud genom hur du lever ditt liv.
  • Metod 2 av 4:
    Besök kyrkor
    1. Bild med titeln Gå med i Mormons kyrka (Kyrka av Jesus Kristus av senare dagars helgon) Steg 6
    1. Ta dig tid att lära sig de läror och praxis som du väljer att besöka och gärna ställa frågor. Ett bra sätt att undersöka en kyrka är att läsa den särskilda kyrkans uttalande om en lista över grundläggande övertygelser och jämföra det med andra.
    • Det finns många kristna valörer, inklusive Anglican, Guds sammansättning (och andra pingstval), Baptist, Christian (Denomination), Kristi Kyrkor, Episcopal, Lutherska, Metodist, Ortodoxa (Östra, Grekiska, Ryska), Presbyterian, Romersk-katolska, och United Church of Christ. Det finns andra protestantiska grupper, med några kallade "Icke-religiös", "Ej ansluten till (____)" eller "självständig (____)" Kyrkor av ett slag eller en annan.
    • Även om alla kristna delar tro på Jesus Kristus, har varje benämning sina egna unika betoningar på vissa läror, traditioner, tull och övertygelse. Olika grupper bildar konsensus om förståelser av olika doktriner om sakramenten, den triune guden (mot Arian tro på Gud), pastor, order av tjänster, kontor av biskop, presbyter, diakon och sådant äktenskap, läkning, profetier, ber till heliga , talar okända tungor, formaliteter, ritualer, skriftliga böner eller informellitet, be som Guds Ande ger yttrande mm.
    • Det är klokt att forskningsorganisationer mycket noggrant och noggrant innan du blir involverad i dem för djupt. Vissa människor har haft negativa erfarenheter eftersom de rusade in i en grupp för snabbt innan de hittade allt om det. Låt dig inte bli rusad i ett engagemang för en grupp tills du känner dig bekväm. Var försiktig med att falla under religiösa kultledare som inte kommer att respektera din rätt att fatta egna beslut eller som försöker styra ditt liv på ett manipulativt sätt.
  • Bild med titeln Gå med i Mormons kyrka (Kyrka av Jesus Kristus av senare dagars helgon) Steg 10
    2. Hitta en pastor eller präst, för att hjälpa dig. Han eller hon kan hjälpa dig att hitta alla svar på de frågor du behöver veta.
  • Bild med titeln Gå med i Mormons kyrka (Kyrka av Jesus Kristus av senare dagars helgon) Steg 8
    3. Välj en kyrka till gemenskap och att följa Kristus. Hitta en kyrka nära dig, eller en som du gillar. Gå till den kyrkan och prata med pastorn eller prästen, delta i kyrkans tjänster eller massa när du kan, och besök denna kyrka varje dag i veckan som din själ kallar dig till.
  • Metod 3 av 4:
    Två enkla nycklar
    1. Bild med titeln vara tacksam steg 10
    1. Lära sig och tro att Jesus dog för dina synder, steg kroppsligt från de döda som din Frälsare och då Be till Gud i Jesus namn och vänd från din egen väg till ångra Till den, sanna gud säger: "Jag är ledsen för min synd, allt min felaktigt gör-jag vill vara ny, och jag tackar verkligen för allt och att jag nu är förlåtad och räddad från straffet för mina synder som en Gratis gåva av din Helige Ande, I Jesu namn."
  • Bild med titeln Light A Chanukah Menorah Steg 2
    2. Berätta för andra att "Det finns en Jesus Kristus, Guds son, som är Herre och Frälsare för alla som tror, ​​ändrar ("Växlar 180 grader" till exempel) och följer honom" vilket skulle inkludera: Kommer till kristna möten, döpas som ett tecken på omvändelse, Be till Gud, läser Bibeln, tar gemenskap ("Herrens kvällsmat"), och visar Guds kärlek av vänlighet, förlåtande andra, vilket gör fred, till gemenskap med troende - och när du tänker på att du har un-confessed synd, bekänna och ångra sig, och acceptera, förlåtande, förväntar sig konsekvenser för några fel och går på, allt i Kristus Jesus namn - med Gud som den, sanna domaren av alla saker bra eller dåliga.
  • Metod 4 av 4:
    Apostlarna "Creed
    1. Bild med titeln Lär dig ett språk Steg 13
    1. Lär dig de kristna trosbekännarna: Apostlarna "Creed och Nicene Creed.
    • Många kyrkor har något olika bekännelser av tro och / eller katekismer som bygger på sin egen tolkning av de kristna trosbekännarna, heliga förordningar, kyrkaorganisationens system och andra frågor. Se till exempel, den katolska kyrkans katekism, den lutherska formeln i Concord, Westminster-bekännelsen, den anglikanska 39 artiklarna, 1689 Baptistkonfession, 1919-doktrinärt uttalande av världskonferensen om kristna fundament, och andra. Den lutherska serviceboken har följande text:

    Jag tror på Gud, den allsmäktige,
    Maker of Heaven and Earth.
    Och i Jesus Kristus, hans enda son, vår Herre,
    Vem var tänkt av den Helige Ande,
    Född av Jungfru Maria,
    lidit under Pontius Pilatus,
    var korsfäst, dog och begravdes.
    Han drog sig i helvetet.
    På den tredje dagen steg han igen från de döda.
    Han stigit upp i himlen
    och sitter vid Guds högra hand, den allsmäktige.
    Därifrån kommer han att döma de levande och de döda.
    Jag tror på den Helige Ande,
    den heliga kristna kyrkan,
    Saints kommunion,
    syndens förlåtelse,
    kroppens uppståndelse,
    och livet evigt.
    Amen.

    Tips

    Hålla en ficka "Nya testamentet" praktiskt så att du kan läsa den när du har tid.
  • Din tro kommer testas, så bara häng och kom ihåg att Gud alltid är där för dig!
  • Rusa inte genom kristendomen. Var självsäker. Om du inte är helt säker på detaljer, eller har frågor - var inte rädd att fråga.
  • Hjälp andra på många små sätt, gör gott och gör gåvor till dem, förväntar sig ingenting i gengäld, inte att ses (inte bara för dem som du älskar eller kallar vän).
  • Förutom den heliga bibeln rekommenderar vissa att du läser andra kristna skrifter, som kyrkans fäder, kommentarer, etc.
  • I Bibeln visade Jesus vem han sa att han var med uppfyllda profetior, tecken och mirakel. Bibeln säger att Jesus är densamma igår, idag och för alltid (Hebreerbrevet 13: 8). Men inte alla kristna är överens om att tecken och mirakel fortsätter idag som de gjorde i Kristiens dagars dag. Vissa tror att speciella mirakel och underverk gavs i kyrkans tidiga dagar för att validera kristendomen och apostlarnas skrifter, och därför är det inte längre nödvändigt eftersom vi har Bibeln. Andra, särskilt de karismatiska och pentekostala kristna, tro att sådana mirakel fortfarande är förekommande (se Apt 8: 5,17). Trots dessa skillnader är alla kristna överens om att Jesus Kristus kanfortfarande läka människor idag och arbeta mirakel, om det är Guds vilja. Gud arbetar på mystiska sätt att utföra sina underverk, och Gud hör de troende, de som tror på hans löften.
  • Försök att få ut det mesta av din konvertering. Delta i dyrkan med de troende som i kyrkan: "där två eller tre samlades, i mitt namn, håller med, det är jag bland dig", och i kristna gemenskapsevenemang och bli involverade att bjuda in andra att besöka med dig. Inblandning i kyrkan är mycket uppmuntrad eftersom det kommer att bidra till att berika din tro.
  • Obs! Arian Tro: Arianism (namngiven Arius, en kättare [Falsk lärare], som var presbyter i Alexandria, Egypten) var en gammal kristen kätteri, som var icke-trinitär, förnekade gudomligheten (Distinctodood) av både Kristus och Helige Ande, Förneka "den-tre-i-ett". Några moderna protestantiska sekter har läst denna tro (även om det är troligt att det inte är omedvetet om det), som Jehovas vittnen, mormoner, etc.
  • Akta dig. "Därför flyr min kära älskade, från idolatry." 1 Korintierbrevet 10:14. Vissa kyrkor har fortsatt gammal praxis, inklusive avgudad, idoliserande människor / myndighetsuppgifter, och försökte blanda dem till kristendomen. Detta är felaktigt, men tolereras allmänt i några av de största sekterna som kallar sig kristen. Var på din vakt mot att dyrka / betala hyllning, otillbörlig hög ära, till människor, änglar eller föremål som anses vara heliga, etc.
  • Wikipedia: Arianism -- att inte vara förvirrad med ariska, en rassteori

    • Sakramenten (dop, kommunion / Herrens kvällsmat, bekänner syndarna,...) anses av vissa som väsentliga i sin tro med Kristus.
    • Några kristna ber för gudomlig barmhärtighet klockan 3 pm, som den tid då Jesus Kristus dog.
    • För att läsa Bibeln i sitt ursprungliga tillstånd borde man lära sig bibliska hebreiska och / eller bibliska grekiska. Dessa är de skriftliga språken som används av apostlarna.

    Varningar

    Vissa människor (familj, vänner, medarbetare, etc.) accepterar inte den förändring du har gjort, men låt inte deras känslor negativt påverka ditt förhållande med Herren.
  • Tänk inte att Gud är förvånad över att du är en syndare. Han visste allt om det, och det var därför han skickade Jesus Kristus som dog i din plats för att rädda dig. Du är den ångerliga syndaren, Kristus är den villiga Frälsaren. Så du är "tvättad" obefläckade av hans dyrbara (dyrt) blod, genom hans villiga offer.
  • Om du någonsin känner dig dömd och hopplös som en kristen, då har du förlorat syn på vad kristendomen handlar om: För av nåd sparas du genom tro - och det är inte av er själva: det är Guds gåva: inte av verk, för att någon ska skryta... [du är gjord ny] till goda verk, som Gud har förutspådde att vi borde gå i dem. För vi är hans utförande, skapad i Kristus Jesus. (Efesierna 2: 8--10).
  • Du kommer att bli frestad, men kom ihåg att Jesus Kristus alltid är där för dig som förespråkare, är din medlare med Gud Fadern. Försök att inte falla, men om och när du gör, få rätt tillbaka igen, bekänna och fortsätt följa Jesus Kristus!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande