Hur man är elusiv

Kvaliteten på att vara elusiv kan vara elusiv i sig själv. Att förbli utanför netto av fångst, uppfattning, förståelse eller minne - det är målet för den elusiva individen! Beroende på dina hemliga mål finns det många sätt att göra att du skapar en elusiv atmosfär om dig själv. Studier är överens, som anses vara elusiv bland dina vänner eller medarbetare kan göra dig mer attraktivare, mer elusivell intressant person.

Steg

Metod 1 av 2:
Kommunicerar elusively
  1. Bild med titeln vara elusiv steg 1
1. Prova "mindre är mer" närma sig. Även om det kan gå emot dina instinkter, kan din elusivärdighet få en ökning om du är avsiktligt indirekt, ofullständig eller vag i dina konversationer. Du behöver inte hålla tillbaka alla detaljer från vänner, klasskamrater och medarbetare, men i en grupp som inställer människor föreställer sig ofta att andra medlemmar är som sig själva. Använd detta till din fördel genom att tillåta din konversationspartners fantasi att fylla i de detaljer de redan förväntar sig. Några exempelfrågor och svar:
  • Fråga: Vad gjorde du igår kväll?
  • A: Åh, den vanliga. Du känner mig, jag har alltid fått något på gång.
  • Fråga: Vilka är dina planer för den här helgen?
  • A: Jo, jag tänkte på att träffa vissa människor downtown.
  • Bild med titeln vara elusiv steg 2
    2. Lär dig värdet på en regnskal. Nyckeln till denna strategi är att acceptera inbjudan, men inte tillfället. Berätta för din vän eller bekant att du gärna tar upp dem på erbjudandet någon annan gång, men att du redan har planer för det nämnda datumet. Var försiktig så att du inte förnekar erbjudanden för ofta, eller du kan sluta dyka eller avlägsna.
  • Det kan hjälpa om du har några nödsysslor eller ärenden i reserven. Detta kan också vara ett krångligt sätt att skjuta upp planer med någon, eftersom det är mindre direkt (och kallt) än en enkel "Nej."
  • När du är säker på att du inte vill vara tillgänglig och, i stället vill visa upp elusiviteten, kan planerade svar vara användbara:
  • "Jag skulle gärna gå med, men jag har redan planer. Vad sägs om nästa gång?"
  • "Jag hatar hur upptagen jag har varit nyligen. Jag fortsätter att sakna dina parter. Nästa helg är jag fri om du är."
  • "Du har ingen aning om hur mycket jag hellre hellår med dig, men något kommer upp och jag måste ta hand om det."
  • Bild med titeln vara elusiv steg 3
    3. Dela upp din uppmärksamhet. Du kanske tänker på att dela upp din uppmärksamhet mellan olika personer på en fest, och det är en mycket effektiv strategi för att förstärka din elusivitet. Du kan dock också använda kroppsspråk för att indikera att det kan finnas mer i ditt sinne än din nuvarande konversation.
  • Titta lite uppåt utan att helt siktlinje med din konversationspartner indikerar distraktion.
  • Upprepade åtgärder, som att knacka på tårna eller tillfälligt kontrollera din klocka, fungerar också som tecken på att du kanske har andra faktorer att strida mot. Försök att använda subtila gester så att du inte slutar störa någon.
  • Bild med titeln vara elusiv steg 4
    4. Associera dig med hög status. Det betyder inte att du måste överge din nuvarande grupp av vänner för den populära gruppen, men du kanske vill ta lite tid att prata en-mot-ett med de som är väl betraktas i ditt samhälle. Detta kan ge intrycket att du är i stort ansluten, vilket bara gör dig mer elusiv.
  • Om du frågade om ditt förhållande med högstatusmedlemmar, var vaga eller ledtråd på icke-specifika. Som ett exempel:
  • A: Hej, vad var du och klasspresidenten pratade om den andra dagen?
  • B: Ingenting i synnerhet, förutom vad alla pratar om. Men jag vill verkligen inte fortsätta den konversationen här, så kanske vi hämtar det igen senare?
  • Bild med titeln vara elusiv steg 5
    5. Använd namn sparsamt. Språket kan ibland ha en konstig effekt på människor, som att göra dem ovilliga att riva papper på vilket namnen på familjemedlemmar har skrivits. Genom att hålla ett namn i konversation lämnar du ämnet du pratar om vag och osäker, som genom förening, gör dig svårare att sticka ner. Öva med hjälp av allmänna adresser:
  • "Jag är downtown ikväll med några människor min kusin introducerade mig till."
  • "Så den här killen träffade jag genom en vän av mig från vägen tillbaka sa att han hade exakt samma problem som du."
  • Bild med titeln vara elusiv steg 6
    6. Uppskatta skillnaden mellan att vara elusiv och vara oförskämd. Poängen att vara elusiv är att undvika fysisk eller mental fångst, men elakhet är skadlig för andra. Om du sätter ner en person för ofta eller slumpmässigt försvinner när du hänger ut, kan dina vänner tolka ditt beteende som okänsligt eller respektlöst. Kom ihåg att familjens och vänskapsobligationerna kräver tid och ansträngning från din sida att bevaras.
  • Metod 2 av 2:
    Gör elusiveness rutin
    1. Bild med titeln vara elusiv steg 7
    1. Utveckla, och tro på, ritualer. Ritualer har en beprövad psykologisk effekt av att förbättra lycka. När människor ser hur bra du gör på din slutliga tentamen efter att ha avslutat din pre-test ritual, kanske de tror att du har någon elusiv inblick i världens inre verkningar.
    • Få en lycklig charm, som en kaninfot, lycklig mynt eller spelstycke. Dessa är mycket bärbara, bra konversationsstycken, och kan lugna sig för att spåra eller husdjur med handen.
    • Tänk på en personlig variation av en lycka till gest, som att knacka på sten istället för att knacka på trä, eller knacka på ramen för en dörr innan du går in i ett rum.
  • Bild med titeln vara elusiv steg 8
    2. Ha en "mjukkalender." Det finns ingen mening att slösa bort din tid bara för att ge intrycket att du är en elusiv person, så varför inte planera och titta upp aktiviteter för att hålla dig ockuperat under tiden? En mjuk kalender är fylld med händelser som kan vara trevliga att göra Men kan alltid göras senare. En mjuk händelse, som att gå till parken, är flexibel, varför doktorns möte du planerat för en månad sedan är det inte. En mjuk kalender kan också vara en källa till ursäkter om du erbjuder en regnskal.
  • Om en vän frågar dig att komma på en utflykt, kanske du berätta för honom att du planerade att gå till museet, och att du skulle älska att gå med i någon annan gång.
  • Om du borde ändra dig, som i fallet med att du upptäckte din bästa vän, också på resan, kan du alltid säga, "Du vet, jag kan gå till museet någon dag. Jag tror att jag kommer att gå med dig den här gången."
  • Bild med titeln vara elusiv steg 9
    3. Var medveten om din omgivning. Du vet aldrig när du behöver göra en flykt för att upprätthålla din elusiva charm bland dina vänner. När du spenderar tid på en allmän plats, gör lite rekognosering dagen innan eller slå upp en karta online. På det här sättet, om du känner behovet av att försvinna diskret, kan du anka i en alkov okänd för andra.
  • Använd din kunskap om läget av landet till din fördel. Med en stoppur kan du gå till din återkomst till scenen så att det är en överraskning som gör att folk frågar, "Var kom du ifrån? Och... när gav du dig av?"
  • Bild med titeln vara elusiv steg 10
    4. Håll en bred krets av vänner. Detta är ett sätt att du kan förlänga ditt inflytande på sätt som överraskar ditt vanliga besättning. Du kan delta i mindre populära sportevenemang för att visa ditt support, snabbt etablera nya vänner i processen. Att ha ett brett nätverk av vänner kommer att ge dig alternativ för att spendera din tid som överensstämmer med din elusiva upplevelse.
  • Se till att du spenderar tillräckligt med tid med folket i ditt liv för att hålla dina relationer friska. Även om du inte känner den närmaste anslutningen med en person, bör du alltid ta hänsyn till känslor.
  • Tips

    Varningar

    Försök aldrig vara något på bekostnad av din mental hälsa eller välbefinnande. Om du känner att dina försök att vara elusiva gör dig mindre kopplad till dina kamrater, kan det vara ett tecken på att det svåra livet inte är för dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande