Så här skapar du en facebook-profil

Facebook hjälper dig att hålla kontakten med vänner, byta foton och nätverk. Så här skapar du en Facebook-profil, följ dessa steg.

Steg

Facebookhjälp

Prov Facebook Work History

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Prov Internet Säkerhetsregler

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 1:
Skapa din egen Facebook-profil
  1. Bild med titeln Skapa en Facebook-profil Steg 1
1. Registrera ett Facebook-konto. Under orden "Anmäl dig" på hemsidan, sätt ditt förnamn i den första rutan och ditt efternamn i den andra rutan. Ange nästa en giltig e-postadress och skriv in det e-postmeddelandet i rutan nedan. Det här är så att Facebook kan kontakta dig för bekräftelse på din registrering och i framtiden skicka dig uppdateringar från din profil. Ange nästa ett lösenord med ditt val, ditt kön och din födelsedag. Slå sedan på Bli Medlem knappen längst ner på sidan.
  • Bild med titeln Skapa en Facebook-profil Steg 2
    2. bekräfta din email. Facebook kommer nu att berätta att det har skickat ett bekräftelsemail till ditt e-postkonto. Du måste nu logga in på din e-postadress. Öppna bekräftelsemail från Facebook, klicka på länken det ger och det tar dig till dig ny Facebook-profil.
  • Bild med titeln Skapa en Facebook-profil Steg 3
    3. Hitta vänner. Du måste nu gå igenom en serie steg för att anpassa din profil. För det första kommer Facebook att erbjuda att skura din e-postadressbok för adresser till personer som också har Facebook-profiler, vilket ger dig en chans att lägga till dem som dina vänner. Ange bara din e-postadress och ditt lösenord och Facebook hittar du dina vänner. Välj de som du vill lägga till genom att markera rutorna till vänster om sina bilder och klicka sedan på Lägg till som vän på botten. Därefter har du möjlighet att välja vänner från din e-postadressbok som inte är på Facebook och skickar dem Facebook-inbjudningar.
  • Bild med titeln Skapa en Facebook-profil Steg 4
    4. Hitta klasskamrater. Klicka på Hitta mina klasskamrater knapp. Välj sedan landet, staden, din skolnamn och klassåret (om du söker efter en viss person, skriv bara in deras namn) och klicka sedan på Sök efter klasskamrater. Välj nu någon du känner igen eller vill ha som en vän och klicka Lägg till som vän. Du kan behöva skriva texten från säkerhetsrutan till textrutan för att bekräfta.
  • Bild med titeln Skapa en Facebook-profil Steg 5
    5. Hitta arbetskamrater. Klicka på Sök efter dina medarbetare. Skriv namnet på det företag du letar efter och namnet på arbetstagaren om det behövs. Klicka sedan Sök efter dina medarbetare för att se vad Facebook gräver upp.
  • Bild med titeln Skapa en Facebook-profil Steg 6
    6. Gå med i ett regionalt nätverk. Detta är användbart eftersom människor inom samma regionala nätverk kan se mer av varandras profiler även om de inte redan är vänner. Att gå med i ett regionalt nätverk betyder också att det är lättare att spåra vänner. På din Facebook-inställning hemsida finns det möjlighet att gå in i en stad eller stad. Sätt i din hemstad och klicka på Ansluta sig.
  • Bild med titeln Skapa en Facebook-profil Steg 7
    7
    Redigera din profil. Klicka på Min profil knapp, där du får se att alla avsnitt är tomma. Du behöver inte fylla i varje fältfaktor, du kan lämna dem alla tomma om du väljer så. Facebook är offentligt, så tänk innan du anger personlig information.
  • Bild med titeln Skapa en Facebook-profil Steg 8
    8. Lägg till en profilbild. Klicka på Bild fliken för att ladda upp en bild från din hårddisk som andra människor kommer att kunna se som din profilbild. Klick Bläddra, Hitta en bild på hårddisken, kryse på rutan för att intyga att du äger rättigheterna till bilden och klickar sedan på Ladda upp bild att bekräfta. Du kan också använda en webbkamera för att ta din bild, klicka på Ta från webbkamera och klicka på kameraknappen när du är redo. Det kommer att försenas i 3 sekunder och ta sedan bilden. Klicka sedan Använd bild att bekräfta Obs! Omslag Bilder och profilbilder Båda är offentliga och alla som besöker din sida kommer att kunna se dem.
  • Bild med titeln Skapa en Facebook-profil Steg 9
    9. Lägg till en omslagsbild. Ett lock är den större bilden längst upp på din sida, precis ovanför din profilbild. Klick Lägg till ett lock Och välj sedan om du vill ladda upp ett nytt foto eller välj ett foto från ett av dina befintliga fotoalbum När du väljer ett foto kan du omplacera det genom att klicka på bilden och dra upp det eller nere och klicka sedan på Spara När du har flyttat det. Obs! Omslag Bilder och profilbilder Båda är offentliga och alla som besöker din sida kommer att kunna se dem.
  • Facebook tips och tricks

    Facebook tips och tricks

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Det första du borde göra till din Facebook-profil är Justera dina sekretessinställningar. Detta hjälper dig att mäta vad du kan komma undan med att skicka till ditt konto.
  • Acceptera aldrig en okänd vänförfrågan. Acceptera bara vänförfrågningar från personer du vet.
  • Varningar

    Om du har ett jobb och du inte gillar det, nämna det aldrig på din Facebook-profil: Du kan vara vänner med en medarbetare eller högre-upp-du kan dela ett nätverk som överlappar med någon från ditt företag - du Kan frånvarande Lägg till din chef som en vän två år senare och kosta dig själv ditt jobb och värdighet. Gör det inte.
  • Lägg inte på bilder av att du gör droger eller säger att du gör droger. Du kan faktiskt få i juridiska problem för detta.
  • Tänk på vad du ska skicka på din profil innan du faktiskt skickar den. Tänk på vad du skriver, vilka grupper du skapar eller går med, vilka quizzer du tar, och vilka bilder du skickar. Arbetsgivare och högskolor Scour Facebook-profiler. Om du skickar något som är perversat på din profil, kommer högskolor eller arbetsgivare att kunna se det och tro att du är en pervert.
  • Se till att du ställer in din profil så att dina vänner kan se det. Att göra din profil helt tillgänglig kommer att göra dig sårbar för potentiellt farliga människor - att inte säga något av weirdos, uppmärksamhetssökande och desperata typer.
  • Om du är under dricksåldern, skriv inte några bilder av dig dricker alkohol eller hänger med någon som dricker alkohol när de är underåriga.
  • Om du dricker i ett annat land med en lägre dricksålder, skicka bilder på egen risk. Arbetsgivare och högskolor kan förstå, men det är en gamble. Om du bestämmer dig för att gå till det, se till att du dricker ansvarsfullt på bilden, och klargöra att du är i ett annat land.
  • Lägg inte till någon du inte känner till som en vän, speciellt om du är under 18 år. Om du lägger till någon du inte vet som en vän, riskerar du att prata med någon farlig. Fråga dig själv två frågor, Har jag någonsin träffat den här personen? och Är den här personen farlig?
  • Inte cyber-bully eller gör grupper som kan skada andra människor (jag.e, "Förlorare jag tillade bara så det skulle se ut som om jag har många vänner"). Du vet aldrig hur förödande dina handlingar kan vara.
  • Skriv inte ditt telefonnummer eller din husadress på Facebook - även med hög säkerhetsinställningar, riskerar du att hackas (för att inte tala om storlek och arkiverad av data minister).
  • Skapa inte en Facebook-profil om du är under 13 år. Det finns en anledning till åldersgränsen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande