Så här ändrar du din röstregistreringsadress

I Förenta staterna måste du omregistrera för att rösta eller ändra din registreringsadress när du flyttar. Lyckligtvis är processen enkel och det finns flera sätt att uppdatera din information. De flesta stater tillåter invånare att registrera och uppdatera information online. Du kan också maila ett formulär eller ändra din adress i person på det lokala DMV- eller lokala valkontoret. Dubbelkontrollera dina statens krav, eftersom du kanske behöver ge bostadsort i person, via post eller på din omröstningsplats.

Steg

Metod 1 av 3:
Uppdatering av din information online
  1. Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 1
1. Kontrollera om din stat erbjuder online-väljareregistrering. Från och med december 2017, 37 stater och distriktet Columbia tillåter online väljareregistrering. I de flesta fall behöver du ett statligt utfärdat ID eller körkort för att registrera eller uppdatera din information online. Om du har flyttat till ett nytt tillstånd måste du skicka in ett nytt väljareregistreringsformulär.
  • Kontrollera om din stat erbjuder online-registrering här: https: // rösta.gov. Efter att ha valt ditt tillstånd, kommer du att riktas till sin webbportal om den erbjuder online-registrering.
  • Om du inte redan har ett giltigt ID utfärdat av ditt bostadsområde måste du ansöka om en på din lokala DMV.
Expertips
Bridget connolly

Bridget connolly

Politisk Activistbridget Connolly har frivilligt frivilligt på politiska kampanjer på den lokala och federala nivån i över 10 år, framförallt för 2008 OBAMA-kampanjen i Nevada och Josh Harders kongresskampanj 2018. Hon har gått dörr till dörr för att hjälpa till att registrera väljare och ta ut omröstningen i både Kalifornien och Nevada.
Bridget connolly
Bridget connolly
Politisk aktivist

Kan du registrera dig för att rösta på nätet? Bridget Connolly, en politisk aktivist som har arbetat för att registrera väljare i lokala och federala val, säger: "Du kan för närvarande registrera dig för att rösta online i 37 stater, och det finns en stat, North Dakota, där du inte ens behöver registrera-du kan bara dyka upp och rösta. Över hela linjen måste du dock vara 18 och en amerikansk medborgare."

  • Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 2
    2. Uppdatera din adress med DMV, om det behövs. Om du har flyttat men stannade i samma tillstånd, kanske du måste uppdatera din adress med DMV innan du ändrar din röstregistreringsadress. I de flesta stater kan du göra det via telefon eller online.
  • Hitta dina lokala DMV- och statliga krav för uppdatering av din adress här: https: // dmv.Org / Ändra-adress.php.
  • Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 3
    3. Ange din information för att hitta din registreringsstatus. Din statens webbportal kommer att uppmana dig att ange ditt namn, tidigare län eller bostadsort och födelsedatum. Efter att ha klickat på "Skicka" visas din röstregistreringsstatus om du är registrerad hos den staten. Det kommer att finnas ett fält som listar din gamla adress, så att du kan verifiera att du måste uppdatera din information.
  • Det kommer att finnas en länk för att uppdatera din information nära din adress.
  • Om du har flyttat inom statliga linjer och är registrerade hos det tillståndet måste du komma in i ditt gamla län eller stad för att leta upp din status. Sökverktyget kommer inte att känna igen dig om du anger din nya plats.
  • Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 4
    4. Följ anvisningarna för att ändra din information. Om du har flyttat inom statliga linjer, klicka på länken med titeln "Uppdatera min information" (eller något liknande) på din registreringsstatus. Om du har flyttat till ett nytt tillstånd, klicka på länken för första gången registrering. Båda länkarna leder dig till en serie sidor där du kommer in i din nya adress och annan information.
  • Du måste ange ditt körkort eller statligt ID-nummer, så har det praktiskt.
  • Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 5
    5. Kontrollera din registreringsstatus om några dagar. Om några veckor får du ett väljare registreringskort i posten. Under tiden behandlas online-registreringsformulär ofta inom 72 timmar, så kolla webbportalen efter 3 eller 4 dagar för att verifiera din adressändring.
  • Kontakta ditt lokala valkontor om det inte finns någon förändring i din online-status efter 1 till 2 veckor, eller om du inte får ditt registreringskort inom 30 dagar.
  • Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 6
    6. Ta med ett foto-ID och ett bevis på adress till din omröstningsplats, om det behövs. I vissa stater måste du få bevis på bostad när du röstar efter uppdatering av din information online eller via mail. Många stater har också passerat Voter ID-lagar och kräver att invånare presenterar ett giltigt foto-ID för att rösta. Hitta dina statens procedurer online, eller ta med dig dessa dokument med dig att stanna på den säkra sidan.
  • Bostäder om bosättning inkluderar ett giltigt regeringsmeddelande-ID eller körkort med din nuvarande adress, en räkningsräkning, kontoutdrag, lönecheck eller ett regeringsdokument (t.ex. IRS-korrespondens) som listar ditt namn och adress.
  • Metod 2 av 3:
    Skicka ett registreringsformulär
    1. Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 7
    1. Ladda ner ett väljare registreringsformulär från din statliga webbplatswebbplats. Du kan hitta registreringsformulär på statens DMV, Statens institution eller styrelse. Besök https: // rösta.gov och välj ditt tillstånd för att ta reda på vilken regeringens webbplats länkar till post-in-formulär.
    • Om du har flyttat till ett nytt tillstånd, fyll i en ny registreringsapplikation. Om du har stannat inom statliga linjer, ladda ner en adressändringsformulär.
  • Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 8
    2. Fyll i formuläret och maila det till lämplig byrå. Skriv in din information och skriv ut den färdiga blanketten, eller skriv ut blankformuläret och fyll ut det för hand. Regeringens webbplats där du hämtade formuläret kommer att instruera dig att skicka den färdiga formuläret till DMV, Institutionen för staten eller det lokala valet. Placera den färdiga formen i ett stämplat kuvert och maila det till lämplig byrå.
  • Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 9
    3. Maila en kopia av ditt bosättningsbevis, om det behövs. I vissa stater måste du inkludera en kopia av ditt bosättningsbevis med din fullständiga ny registrerings- eller adressändringsformulär. Regeringens webbplats som utfärdar blanketten kommer att meddela om du behöver skicka bevis på bostad.
  • På andra platser kan du behöva få bevis på bostad med dig till pollingplatsen. Dubbelkontrollera dina statens procedurer för att du ska kunna rösta utan problem.
  • Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 10
    4. Ring valets kontor om du inte får ett väljare registreringskort. När du har registrerat dig för att rösta eller uppdatera din information får du ett nytt väljarkort i posten. Om du inte får en inom 30 dagar, fråga ditt lokala valkontor om det fanns några problem med din adressändring eller registreringsapplikation.
  • Om din stat erbjuder online-registrering kan du också kontrollera din status online. Tillåt en vecka eller så för din adressändring att behandlas.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra din adress i person
    1. Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 11
    1. Besök ditt lokala valkontor. Om du inte behöver ett nytt körkort eller statligt ID, kan det vara mindre av ett besvär än att gå till DMV. Kom ihåg att ta med ett giltigt foto-ID och ett bevis på bostad.
  • Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 12
    2. Uppdatera din adress på ett närliggande DMV-kontor. Du kanske måste besöka DMV om du inte har ett ID eller licens utfärdat av ditt bostadsort. Dessutom kräver många stater att du först uppdaterar din adress med DMV innan du uppdaterar din röstregistreringsinformation. Om du redan har ett ID i ditt bostad, kan du helt enkelt uppdatera din adress online eller via telefon.
  • Du får inte en ny licens bara genom att uppdatera din adress med DMV. Du måste gå till DMV personligen och betala för ett körkort som listar din nya adress, som vanligtvis krävs när du flyttar till en ny stat.
  • Om ditt tillstånd kräver ett giltigt foto-ID för att rösta, kan du också få ett gratis väljare-ID på DMV.
  • Hitta ditt lokala DMV-kontor och statlig information om registrering för att rösta där: https: // dmv.Org / Voter-registrering.php.
  • Bild med titeln Ändra din väljare registreringsadress Steg 13
    3. Registrera eller uppdatera din information om valdagen om ditt tillstånd tillåter det. Från och med december 2017 erbjuder 15 stater och distriktet Columbia samma dagsregistrering och låter dig uppdatera din adress på valdagen. Du måste besöka pollingplatsen för din nya adress för att registrera eller ändra dig information. Ta med ett giltigt foto-ID och ett adressbevis, och fyll i formuläret som Pollerker ger.
  • Välj ditt tillstånd och kolla upp din omröstningsplats här: http: // nass.Org / can-i-rösta / hitta-din-polling-plats.
  • Om du går till fel omröstningsplats, kommer pollerkäraren att låta dig veta vart du ska gå.
  • Tips

    Om ditt tillstånd inte tillåter samma dag registrering, se till att du ändrar din adress före registreringsfristen, som vanligtvis är 15 till 30 dagar före ett val. Hitta din statens registreringsfrister här: https: // USA.GOV / Voter-Registrering-Deadlines.
  • Om du bor utanför Förenta staterna varierar väljareregistrering och adressförändringsförfaranden med nation. Mest troligt kommer du fortfarande att kunna uppdatera din information online, via post, eller personligen, och du kanske måste tillhandahålla bosättning. Titta på nätet för att hitta den statliga byrån som förvaltar väljareregistrering i din nation.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande