Hur man excel i skolan som kristen

Att gå igenom livet, särskilt utan Gud som en stor del av det, kan vara ganska svårt - så dessa tips är för alla, även om du inte är kristen. Det kommer hjälpa dig genom skolan. Det finns några uppmuntrande bibelvers som är säker på att hjälpa dig att lyckas och öka ditt självförtroende, om du tror, ​​ingår nedan. Börja på steg en till Excel i skolan som en kristen.

Steg

  1. Bild med titeln Excel i skolan som ett kristent steg 1
1. Lita på Gud. För att lyckas i livet måste du lita på Gud och vet att det han gör är bäst för dig. Du kommer säkert att gå igenom försök i detta liv - ingen tvekan! Men "Vara av god mod" (Joshua 1: 9), kom ihåg att försöken är tillåtna av Gud att båda stärka dig i din tro och se om du litar på honom. Ibland får han även att de tillåter dig att växa i tro. Om du passerar dessa test av Lita på Gud, Han kommer att flytta dig till en högre nivå."Klaga och återstår och beröms."-Joyce meyer
  • Bild med titeln Excel i skolan som ett kristent steg 2
    2
    Läs Bibeln dagligen. Det kan ge dig uppmuntran och hjälpsamma råd om att leva ett liv fullt av Guds närvaro.Gud älskar att prata med sina barn och en av de sätt han gör det här är genom hans ord. Om du står inför en stressig tid i skolan, nå bara för din bibel (eller sök efter bibelvers online) och titta på alla bekvämligheter Bibelns verser Gud har för dig.
  • Bild med titeln Excel i skolan som ett kristent steg 3
    3. Använd böne. Bön är ett kraftfullt verktyg, för det är ett andligt svärd av Gud. Oroa dig inte, det behöver inte vara på knäna i timmar - det är helt enkelt att prata med din himmelska pappa som du skulle till exempel "Hej gud, hur kan jag göra dig lycklig idag?" Att hålla ditt sinne fokuserat på Gud, kan hjälpa dig att hålla dina prioriteringar raka.
  • Bild med titeln Excel i skolan som ett kristent steg 4
    4. Kom ihåg de ord du pratar är mycket kraftfulla (ordspråk 18:21) så använd dina ord för att lova Gud och andra istället för skvaller. I stället för att tala negativt om dig själv - till exempel- "Jag är hemsk i matte," Förklara vad Gud säger om dig (James 1: 5)-"Om någon av er saknar visdom, låt honom fråga Gud, som ger generöst..."
  • Bild med titeln Excel i skolan som ett kristent steg 5
    5
    Gör dina läxor. När som helst du får läxor från skolan, se till att du slutför det! Det betyder nej "Jag gör det i morgon" Kid inte dig själv. Försöka Revidera/ Studie i minst 45 minuter varje dag om ämnet du har lärt dig. Du kan ändra hur du föredrar så om du föredrar att studera på Internet än du gör från en bok, hoppar sedan på en dator och studerar.
  • Bild med titeln Excel i skolan som ett kristent steg 6
    6. Ha tålamod och beslutsamhet. Två av de kvaliteter du behöver för att lyckas i livet är tålamod och bestämning. Dessa två egenskaper kan bestämma din framgång i livet. Du kommer inte att känna dig som att få dina läxor gjort eller studera, men alltid bestämmas. Kom ihåg att skolan inte kommer att vara för evigt.
  • Bild med titeln Excel i skolan som kristen steg 7
    7. Få hjälp. Om möjligt, försök hitta en kristen grupp som rör dig. (i.E ungdoms kristen grupp för ungdomar.) Detta kan ge dig det uppmuntran som behövs när du känner för att ge upp din kristna promenad med Gud. Det är viktigt att hålla kontakten med de positiva influenserna i ditt liv.
  • Bild med titeln Excel i skolan som ett kristent steg 8
    8. Lyssna inte på dem som är ett dåligt inflytande. Även om dina vänner inte är kristna, Se till att de inte påverkar dig Att göra saker du känner Gud skulle inte godkänna, som att dricka alkohol och rökning. Dessa saker kan sänka dina moral samt påverka din hälsa.
  • Bild med titeln Excel i skolan som kristen steg 9
    9. Kom ihåg att din himmelska pappa älskar dig så mycket mer än du någonsin kunde tänka. Det spelar ingen roll om andra har avvisat dig, Gud kommer aldrig att avvisa dig när du kommer till honom och be honom att vägleda dig genom livet. Det spelar ingen roll om du är en dömd mördare eller du lurade på ett klasstest! Han vill bara att du ska vara hans och att ge ditt liv till honom. Hej du är hans barn, varför skulle han inte älska dig. Om du vill bli en kristen, bekänna i ditt hjärta att Jesus är ditt livs Herre, ber honom att komma in i ditt hjärta och rengöra dig från alla dina synder. Gud kommer att förlåta dig och kommer att frigöra dig från skulden av någon synd du har (och kommer att ha) begått.
  • Tips

    "Det finns" vänner "som förstör varandra, men en riktig vän pinnar närmare än en bror.`
  • " Herre motsätter sig de som motsätter mig mig... Ta med skam till dem som försöker döda mig." - Psaltaren 35: 1 och 4.
  • "Den Helige Ande producerar denna typ av frukt: kärlek, glädje, fred, tålamod..."- Galatians 5:22
  • "Var fortfarande och vet att jag är Gud." - Psalm 46:10
  • "Min nåd är tillräcklig för dig, för min makt är perfekt i din svaghet." (2 Korinthierna 12: 9)
  • Be fadern att ladda ner hans nåd i din själ så att du inte är grouchy och menar. Försök att göra det här första på morgonen.
  • "Förnuftiga människor kontrollerar sin ilska och tjänar respekt med utsikt över sina fel. Ordspråk 19 Vers 11.
  • "Herren tittar över dem som älskar och fruktar honom." - Del av Psalm 33:18.
  • Kom ihåg att frukta Gud inte nödvändigtvis betyder att vara rädd för Gud. Det betyder att du är medveten om hur kraftfull och fantastisk han är. Det betyder också att du är rädd för att leva ditt liv utan honom i mitten.
  • Du kan inte fixa dig själv, du kommer aldrig att kunna fixa dig själv, men Gud kan- "Omfamna vad Guds Ande gör i dig" (Romarna 8: 9-11)
  • Varningar

    Gud älskar dig och han har gett oss hans nåd och förlåtelse för när vi gör misstag.
  • Att ha Guds nåd ger oss inte ett gratis pass till synd och tänk-"Åh, Gud kommer att förlåta mig senare"
  • Han har lovat att hjälpa oss i alla våra kamp och svagheter, så oroa dig inte om du gör misstag, gör inte dem med avsikt.
  • "För om vi slår medvetet efter att ha fått kunskap om sanningen, är det inte längre ett offer för synder" Hebreerbrevet 10:26
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande