Hur man torkar äpplen

Kanske ditt äppelträd var overzealous i produktionen, eller kanske du köpte för många äpplen som tror att du ville ha åtta Apple Pies - oavsett orsaken, har du nu mycket extra äpplen på dina händer. Varför inte prova dem? Torkade äpplen är läckra, friska snacks som kan lagras i flera månader. Följ dessa enkla steg för att torka dina äpplen.

Ingredienser

  • Äpplen
  • Citron juice
  • Vatten
  • Kanel, muskotnöt eller allspice (valfritt)

Steg

Del 1 av 2:
Tvättning och kärna äpplen
  1. Bild med titeln Torra äpplen Steg 1
1. Tvätta dina äpplen. Du behöver inte nödvändigtvis skala dem. Huden lägger till extra smak till äpplen och innehåller också en hel del av fiber äpplen är kända för. Andra människor gillar att skala sina äpplen eftersom de inte gillar texturen av de torkade skinnen. Det är verkligen bara en fråga om vad du gillar.
  • Varje sortiment av äpple kan torkas, men Gala, Fuji och Golden Delicious Work särskilt bra.
  • Bild med titled Torka äpplen Steg 2
    2. Skära bort kärnorna. Du vill också klippa ut några mask-ätna delar. Köksbutiker säljer Apple Corers som enkelt och effektivt tar bort dina äppelkärnor. Men om du inte har någon av dessa enheter kan du också Kärna dina äpplen för hand.
  • Om du använder dessa äpplen för dekorationer, eller du gillar din mat att se så vacker ut som möjligt, hoppa över kärnan. Äpplen som inte är kärnor och skärs så att de håller sin cirkulära form har ett vackert stjärnmönster i det centrala som skapats av kärnan.
  • Bild med titled Torka äpplen Steg 3
    3. Klipp äpplen i tunna skivor. Du kan antingen skära dina äpplen så att de behåller sin cirkulära form, eller du kan skära dem i tunna kilar. Återigen är det helt enkelt baserat på din egen preferens, men vissa säger att de tunnare skivorna, desto lättare är det att torka äpplen.
  • Bild med titeln Torra äpplen Steg 4
    4. Doppa dina skivor i en lösning som kommer att hålla dem från Browning. En utmärkt lösning för detta är citronsaft, ananasjuice och vatten blandat ihop. Ananasjuice är inte nödvändigt, men det lägger till sötma till blandningen som motverkar citronsaftens sura smak. Förbehandling av äpplen kommer också att hjälpa dem att behålla mer av sina vitamin A och C-vitamin-egenskaper samt ge en bättre konsistens i slutprodukten. Här är några metoder du kan använda för att förbehålla äpplen:
  • Suga äpplesskivorna i citronsaft. Blanda 1 kopp (240 ml) citronsaft i 1 quart (2 pints) vatten. Blöt inte i mer än 10 minuter. Töm vätskan från frukten.
  • Blötta äppelskivorna i natriumbisulfit. Blanda 2 teskedar (9.85 ml) natriumbisulfit i 1 quart (2 pints) vatten. Blöt inte i mer än 10 minuter. Töm vätskan från frukten.
  • Blötta äppelskivorna i askorbinsyra för ett resultat 6 gånger effektivare än citronsaft. Blanda 1 matsked (14.78 ml) kristallin askorbinsyra i 1 quart (2 pint) av kallt vatten. Suga frukten i 3 minuter. Töm vätskan från frukten.
  • Du kan också lägga till apelsinjuice och citronsaft blandat med vatten.
  • Bild med titeln Torra äpplen Steg 5
    5. Stänk kryddor på skivorna (tillval). Vissa människor gillar att smaka sina äppelskivor med kryddor som muskotnöt, kanel eller allspice. Dessa ger äpplet skivor en smakhöjning, men unflavored äpple skivor är lika läckra.
  • Del 2 av 2:
    Torka äpplen

    Metod en: Använda ugnen

    1. Bild med titeln Torra äpplen Steg 6
    1. Ställ in ugnen till 200ºF (93.3ºC.) Du kan även göra din ugn gå ner lite lägre, till 145ºF (62.7ºC), men många ugnar kommer inte att gå ner den här låga.
  • Bild med titeln Torra äpplen Steg 7
    2. Placera äpplesskivorna på ett bakplåt täckt med pergamentpapper. Se till att de inte överlappar varandra, kommer de att smälta ihop medan de torkar.
  • Bild med titeln Torra äpplen Steg 8
    3. Placera bakplåten i ugnen och baka äpplen i minst en timme på varje sida. Baka äpplesskivorna i en timme. När timmen har passerat, ta bort lakorna och vänd alla äpplesskivorna över. Baka äpplen i en timme är att du föredrar att dina äpplen är lite mindre krispiga. Om du gillar krispiga torkade äpplen, baka dem i ytterligare två timmar. Bara se till att baka dem jämnt på varje sida.
  • Du bör hålla ett öga på dina äpplen och kontrollera dem regelbundet. Alla ugnar är olika och din ugn kan ta en längre eller kortare tid för att torka äpplen.
  • Bild med titeln 1343889 9
    4. Slå av ugnen men ta inte äpplen ut i ytterligare en till två timmar. Inuti, spricka ugnsdörren öppna en liten mängd och låt äpplen svalna inuti ugnen. Du bör inte ta äpplen ut tills ugnen har svalnat helt (det ska ta en eller två timmar)..
  • Det finns en annan tankegång att du bör hålla ugnen öppen under hela matlagningsprocessen, med en fläkt som blåser på den för att hjälpa till att cirkulera luften. Om du bestämmer dig för att prova ugnen i förväg, laga bara äpplen i 6-10 timmar.
  • Metod två: med solen

    1. Bild med titeln Torra äpplen Steg 9
      1. Sprid Apple-skivorna på några grunda matlagningsbrickor. Täck botten av brickorna med pergamentpapper eller något annat matlagningspapper innan du placerar äpplen på brickorna. Matlagningsbrickor som har läppar är bättre än cookie brickor eftersom torkning äpplen kan läcka lite juice som kan göra en klibbig röra.
    2. Bild med titeln Torra äpplen Steg 10
      2. Placera äpplen i solen på en varm (eller varm) dag. Håll dem så länge som solen är ute. Täcka äpplen löst med cheesecloth för att skydda frukten från några pesky buggar. På kvällen, innan daggarna faller, ta äpplesskivorna inomhus så att de inte blir mögliga. Placera brickan på en torr plats i ditt hus.
    3. Bild med titeln Torra äpplen Steg 11
      3. Vrid äpplesskivorna. Minst en gång om dagen, vrid äpplesskivorna över så att undersidan vetter mot solen. Detta kommer att resultera i en jämn torkning. Du borde också vända dem när du tar med dem för natten.
    4. Bild med titeln Torra äpplen Steg 12
      4. Placera äpplen i solen igen. Nästa dag, sprida äpplesskivorna i solen igen och hålla dem ut hela dagen en gång till. De kommer förmodligen att bli ganska torra under dagen. Normalt tar den här metoden cirka två dagar att vara helt färdigställd.
    5. Bild med titeln Torra äpplen Steg 13
      5. Häng de torra äppelskivorna. När äpplen är ganska torra, vilket är när det yttre köttet inte är fuktigt, lägger dem i bruna papperspåsar och hänger upp dem i ett luftigt, torrt ställe - alternativt sätt dem i plastufttäta behållare för förvaring.

    Metod tre: Använda en matdehydrator

    1. Bild med titeln 1343889 15
      1. Ordna skivorna på torkstället av dehydratorn. Försök att sprida dem så att ingen av bitarna rör varandra. Om de rör, kan de smälta ihop medan de är i dehydratorn.
    2. Bild med titeln 1343889 16
      2. Vrid dehydratorn på. Om din dehydrator har en temperaturkontroll, ställ den till 140ºF (60ºC). Använda dehydratorn tar var som helst från 12 till 24 timmar beroende på typen av äpple och hur tjockt du skär skivorna.
    3. Bild med titeln 1343889 17
      3. Ta ut dem när de är färdiga. Du kan berätta när ett torkat äpple är gjort genom att känna det. Skivorna ska känna böjbara eller läderiga och inte sköra. Vissa människor liknar dem till konsistensen av en ny raisin. Förvara äpplen i lufttäta behållare tills du är redo att luta sig tillbaka och njuta av dem.

    Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om vädret är regnigt måste äpplen endast torkas inomhus, och extra försiktighet måste då tas att de varken är brända eller kokta på spisen. Medan matlagningen pågår kommer de att torka snyggt på pappersark på plattstativet.
  • De torkade äpplen kommer att vara läckra i smak när de stuvas, och är mycket acceptabla substitut när färsk frukt är knapp.
  • Saker du behöver

    • Torkbrickor
    • Pappersark
    • Brun papperspåsar eller lufttäta plastbehållare
    • Ugn
    • Kniv eller äppelkorlare
    • Bakplåten
    • Bakplåtspapper
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande