Hur man undviker blåmärken från injektioner

Injektioner är inte kul, särskilt om de lämnar dig med en otäck blåmärken för dagar efteråt. Blåmärken kan bildas när blod läcker ut ur ett blodkärl, vilket skapar en distinkt blå eller lila lapp på huden. Bruises kan vara par för kursen med injektioner, men det finns få sätt att du kan ringa tillbaka den här irriterande bieffekten. Om du får tillfälliga injektioner, som för kosmetiska behandlingar eller vacciner, kan du undvika blåmärken genom att förbereda sig under de dagar och veckor framåt. Om du får någon form av injektion kan du få lättnad genom speciella behandlingsalternativ, eller genom att ta några försiktighetsåtgärder med nålar som används i ditt förfarande.

Steg

Metod 1 av 3:
Mediciner och livsmedel att undvika
  1. Bild med titeln Undvik blåmärken från injektioner Steg 1
1. Sluta ta mediciner som påverkar ditt blod 2 veckor före och efter din injektion. Skriv en lista över alla olika läkemedel du tar regelbundet. En mängd olika läkemedel, som aspirin, ibuprofen och naproxen, liksom vissa kardiovaskulära läkemedel, kan öka risken för blåmärken efter en injektion. Prata med din läkare och se vilka mediciner som kan sätta dig i fara, och fråga om det är säkert att gå av dem i ett par veckor för att förhindra blåmärken från din injektion.
  • Prata alltid med en medicinsk professionell innan du slutar ta någon form av receptbelagd medicin. Sluta inte ta ett receptbelagt läkemedel om du inte har din läkares uttryckliga tillstånd.
  • Bild med titeln Undvik blåmärken från injektioner Steg 2
    2. Ditchtillskott som ökar risken för blåmärken 3-5 dagar före injektionen. Fiskolja, linfröolja, torskleverolja, ingefära, vitlök, st. John`s Wort, Melatonin, Valerian, Niacin, Gurkmeja och Cayenne kan alla göra blåmärken. Om möjligt, sluta ta dessa tillskott i 2 veckor före och efter din injektion.
  • Bild med titeln Undvik blåmärken från injektioner Steg 3
    3. Begränsa ätmat som har aspirinliknande egenskaper. Många färska livsmedel kan öka risken för blåmärken, vilket inte är idealiskt före en injektion. Medan du inte behöver klippa dessa mat ur din kost helt, kanske du vill gå lätt i dagarna på förhand.
  • Några vanliga råvaror är avokado, äpplen, aprikoser, gurkor, grapefrukt, druvor, meloner, apelsiner, persikor, plommon, hallon och mer.
  • Skaldjur, sojabönor, vetegroddolja, solrosfrön, linfrö, fisk och rot öl kan också göra blåmärken.
  • Bild med titeln Undvik blåmärken från injektioner Steg 4
    4. Drick inte alkohol 5-7 dagar innan du planerar att få en injektion. Alkohol kan definitivt öka risken för blåmärken, speciellt om du dricker strax före proceduren. Istället, skicka på någon alkohol natten före din injektion, liksom natten efter.
  • Alkoholfunktioner som ett blodförtunnare och saktar blodets förmåga att klota ordentligt.
  • Metod 2 av 3:
    Injektion eftervård
    1. Bild med titeln Undvik blåmärken från injektioner Steg 5
    1. Kyl av injektionsområdet med is direkt efter proceduren. Ta en kall komprimering eller ispaket och placera den ovanpå injektionsstället. Håll alltid ditt kalla pack inslaget i en handduk, så du skadar inte din hud. Använd endast den i 15-20 minuters steg, vilket kommer att förhindra eventuella skador på lång sikt.
    • Detta är bäst att göra under de första 8 timmarna efter din injektion.
  • Bild med titeln Undvik blåmärken från injektioner Steg 6
    2. Ta Arnica eller Bromelain-tillskott. Prata med din läkare om att prova specialtillskott som Arnica och Bromelain, som är kända för att hjälpa till med blåmärken. Ta Arnica Pills 4 dagar före din injektion, och 4 dagar efteråt, också. På samma sätt kan du ta Bromelain piller 3 dagar före injektionen och 1 vecka efteråt.
  • Kontrollera etiketten för specifika doseringsinstruktioner eller prata med en medicinsk professionell för vägledning.
  • Färsk ananas är också hög i Bromelain. Mellanmål på några skivor som du återhämtar dig!
  • Bild med titeln Undvik blåmärken från injektioner Steg 7
    3. Sprid bromelain eller arnica gel över injektionsområdet. Handla online eller i ditt lokala apotek för att hitta Bromelain eller Arnica Gel. Medan det inte finns massor av medicinsk forskning om detta visar vissa studier att Bromelain eller Arnica är användbar efter en injektion. Kappa injektionsstället helt med salva, efter instruktionerna på flaskan eller behållaren när du går.
  • Höga doser av vitamin K kan också hjälpa till med blåmärken.
  • Att äta kale och spenat kan minska blåmärken, svullnad och inflammation också.
  • Metod 3 av 3:
    Korrekta nålskyddsåtgärder
    1. Bild med titeln Undvik blåmärken från injektioner Steg 8
    1. Använd en liten gauge nål. Om du får ett kosmetiskt förfarande, prata med din läkare om den typ av nål de ska använda för din injektion. Typiskt, bredare typer, som kanylnålar, är mer benägna att orsaka blåmärken. Fråga läkaren om de eventuellt kan använda mindre nålar för ditt förfarande, som 30-gauge. Det finns ingen garanti för att de ska hedra dina preferenser, men det är värt en fråga. Om du injicerar dig själv för ett personligt hälsotillstånd, som diabetes, använd en insulinpenna som är utformad speciellt för diabetiker.
    • Vaccin nålar tenderar att vara mycket små, och är någonstans mellan 22-25 gauge.
  • Bild med titeln Undvik blåmärken från injektioner Steg 9
    2. Sätt in nålen i rätt vinkel för injektionen. Om du ger dig en injektion, kan det göra det korrekt minimera blåmärken. Om nålen går rakt in i muskeln, håll den i 90 graders vinkel bort från din hud. Om nålen går precis under huden (subkutan), håll den i en 45 graders vinkel.
  • Prata med din läkare om du har några frågor om hur ditt injektionsprocedur kommer att fungera. Som medicinsk professionell kan du lita på att de kommer att fungera på nätet.
  • Bild med titeln Undvik blåmärken från injektioner Steg 10
    3. Lägg tillbaka och koppla av i din plats om du får en kosmetisk behandling. Vissa behandlingar, som fyllmedel och kosmetiska förbättringar, är bäst injicerade när du sitter i ett lutat säte. Kontrollera att din säte är lutad vid ungefär 30 graders vinkel, vilket kan bidra till att förhindra blåmärken.
  • En medicinsk professionell kommer sannolikt att ha sätet i rätt vinkel, men det gör inte ont för att kontrollera.
  • Tips

    Håll dig ur solen tills injektionsområdet är inte svullet.
  • Enligt vissa studier, med hjälp av is innan en injektion kommer att minska smärtan, men det kommer inte att göra en signifikant skillnad när det gäller blåmärken.
  • Tänk på dina favoritmatar strax efter att injektionen händer. När du tänker på mat kan den psykologiska effekten orsaka att dina hudkärl begränsar, vilket kan minska blåmärken.
  • Varningar

    Gnugga inte injektionsstället. Detta kan orsaka att medicinen eller behandlingen sprids eller absorberas mycket snabbare än det ska vara.
  • Träna inte minst 2 dagar efter behandling, eftersom kapillärerna skadas under din injektion behöver vila för att läka ordentligt. Om möjligt, håll ditt hjärta relaterat under 100 slag per minut så din kropp kan läka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande