Hur man administrerar injicerbar medicinering till en katt

Injicerbar medicinering är vanligt för ett antal förhållanden hos katter, inklusive njurvillkor och kattdiabetes. Många kattägare ger regelbundet insulin eller andra injicerbara läkemedel till deras kattska följeslagare. Var noga med att använda en steril nål och spruta varje gång och arbeta snabbt men lugnt. Framför allt har din veterinär träning dig på rätt metod för att injicera din katt och be om ytterligare träning när du känner att du behöver det.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för injektionen
  1. Bild med titeln Administrera injicerbar medicinering till en kattsteg 1
1. Prata med din veterinär. Injicerbara läkemedel är nästan alltid ordinerat av en veterinär, och det är en bra idé att göra en träningspass med din katt veterinär på hur man korrekt administrerar medicinen. Be din veterinär att visa dig hur du lägger in sprutan korrekt och har dem att gå igenom var och hur man injicerar medicinen.
  • Det är också tillrådligt att fråga din veterinär om någon eftervård som behövs för injektionsstället. Vanligtvis behöver injektionsställen noggrant övervakas, men din veterinär kan också rekommendera ytterligare vård beroende på att medicinen används.
  • Om du känner dig nervös eller oförberedd att administrera denna injektion, var inte rädd att fråga din veterinär för ytterligare utbildning. Det är en del av sitt jobb att hjälpa dig att bli bekväm nog att ge den injektion som du kan göra det ordentligt och utgör minimal risk för dig själv eller ditt husdjur.
  • Be din veterinär att förse dig med nålar och sprutor så att du kan träna hemma. Du kan träna genom att injicera vatten i frukt. Detta hjälper dig att lära dig hur man manipulerar sprutan.
  • Bild med titeln Administrera injicerbar medicinering till en kattsteg 2
    2. Varma injektionen. Kalla injektioner skadar ofta. Om du tillhandahåller och injektion av medicinering som lagras i kylskåpet, ta medicinen ut och låta den värmas upp i en halvtimme eller så innan du injicerar.
  • Värm inte upp medicinen i mikrovågsugnen eller på spisen. Detta kan påverka medicinens effektivitet, och har också potential att skada din katt.
  • Bild med titeln Administrera injicerbar medicinering till en kattsteg 3
    3. Begränsa din katt. Många katter bryr sig inte om rutininjektioner, eftersom nålpunkten hålls väldigt skarp för att minimera obehag. Men om din katt tenderar att motstå att hanteras, eller om de förvärras när de får ett skott från veterinären, kan det vara en bra idé att lugnt och försiktigt begränsa din katt.
  • Om din katt är bekväm att sitta på knäet för injektionen, kom ihåg att placera en handduk eller filt över dina ben för att hålla dig från att bli repad.
  • Det kan vara till hjälp att ha en andra person hålla katten, skydda sig med en filt, medan du administrerar medicinen. På det här sättet har du inte fokuserat på att hålla katten medan du ger injektionen.
  • Du kan också kunna distrahera din katt med en liten behandling som konserverad mat under injektionsprocessen.
  • Bild med titeln Administrera injicerbar medicinering till en kattsteg 4
    4. Förbered en steril injektion. Varje nål och spruta är steril tills den avlägsnas från dess förpackning, liksom medicinen. Förbered injektionen så att du är redo att ge den så snart sprutan är fylld och undvik att sätta ner det på räknare eller andra potentiellt orena ytor. För att förbereda injektionen, placera nålspetsen i medicinen och dra tillbaka sprutans kolv tills du har tagit upp den rekommenderade dosen.
  • En steril spruta och nål bör användas för varje injektion.
  • Om du är oklart om den rekommenderade dosen, kontrollera medicationsförpackningen eller ring din veterinär.
  • 5. Kontrollera sprutan för luftbubblor. Tryck på sprutans fat för att orsaka luftbubblor som du inte ser att stiga upp till ytan. Tryck försiktigt kolven för att eliminera luften från sprutan. Injicera aldrig luft i ditt husdjur, eftersom det kommer att skada dem.
  • Del 2 av 3:
    Vilket ger injektionen
    1. Bild med titeln administrera injicerbar medicinering till en kattsteg 5
    1. Dra upp nackens scruff. Subkutana injektioner är den vanligaste injektionen som ägarna måste administrera till sin katt, och de flesta subkutana läkemedel kan lätt administreras direkt i hudens vik runt kattens nacke. Om du ger en subkutan injektion, dra försiktigt skräcken uppåt så att den sticker upp som en liten pyramid. Håll huden på plats mellan tummen och pekfingret medan du injicerar.
    • Subkutana injektioner är de vanligaste, men de är inte den enda typen av injektion, en husdjursägare kan bli ombedd att ge. Olika typer av injektioner har olika injektionsställen. Om du inte är säker på vilken typ av injektion du administrerar, kontakta din veterinär för verifiering.
    • Om du inte ger en subkutan injektion, hitta helt enkelt injektionsstället som din veterinär visade dig. Se till att det är klart av skräp eller mattning innan du injicerar.
  • Bild med titeln Administrera injicerbar medicinering till en kattsteg 6
    2. Ge injektionen. När din katt och dess hud är på plats, sätt snabbt in nålen i huden med en 45 graders vinkel. Tryck in kolven för att injicera medicinen och dra tillbaka nålen från huden så snart medicinen har administrerats.
  • Det är viktigt att snabbt administrera medicinen, men inte i en sådan rush som du inte kan göra det ordentligt. Känn inte så rusade det du panik och misslyckas med att utföra injektionen ordentligt. Det är ok att ta några sekunder för att helt administrera injektionen.
  • Bild med titeln administrera injicerbar medicinering till en kattsteg 7
    3. Kassera nålen och sprutan. Placera nålskyddet tillbaka över nålen före bortskaffande. Samla de använda nålarna och sprutorna i en plastbehållare med fasta väggar och ett tätbart lock. Placera alla använda nålar och sprutor i denna behållare, och glöm inte att återställa det efter borttagande.
  • Håll behållaren någon plats säker, utom räckhåll från barn och husdjur, och bort från ett område där det kan falla över eller bli knackat på någon.
  • När behållaren fyller, ta de använda nålarna och sprutorna till din veterinär eller ett närliggande apotek för bortskaffande. De flesta samhällen har strikta bestämmelser om medicinskt avfall, som förbjuder dig att helt enkelt kasta de gamla nålarna i papperskorgen.
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för injektionsstället
    1. Bild med titeln Administrera injicerbar medicinering till en kattsteg 8
    1. Massera platsen efter injektion. När du har administrerat injektionen, använd kuddarna på fingrarna för att försiktigt massera injektionsstället i en minut. Detta gäller försiktigt tryck på området för att stoppa några små mängder blödning som kan uppstå på grund av injektionen.
    • Om din katt är känslig efter en injektion, är det okej att låta dem gå utan att massera injektionsstället, så länge de inte blöder kraftigt eller okontrollerat.
    • Om du märker att din katt blöder överdriven efter injektion, kontakta din veterinär eller ett närliggande djurhospital omedelbart.
  • Bild med titeln Administrera injicerbar medicinering till en kattsteg 9
    2. Ge din katt kärlek och beröm. Efter injektion, var noga med att ge din katt kärlek och beröm för något bra beteende. Belöna dem med repor eller petting, och kanske en behandling. Detta är särskilt viktigt för katter som får regelbundna injektioner, såsom insulin, eftersom det hjälper dem att associera erfarenheten med positiva resultat.
  • Bild med titeln Administrera injicerbar medicinering till en kattsteg 10
    3. Övervaka webbplatsen. Efter injektion, var noga med att övervaka platsen för eventuell svullnad, överdriven blödning, missfärgning, läckande medicinering eller överdriven ömhet. Om du märker någon av dessa komplikationer som uppstår, kontakta din Vet omedelbart, eftersom det kan vara en indikation på en dålig injektion eller en negativ reaktion på medicinen.
  • Försök att inte injicera din katt på exakt samma plats varje dag, eftersom det kan orsaka ömhet eller ömhet. Hitta några olika ställen inom den föreskrivna injektionsstället och rotera injicering i var och en av dem så att de andra har chansen att läka.
  • Tips

    Om du inte fick all den injektion som framgångsrikt administrerades innan din katt drogs bort, försök inte att injicera dem igen. Kontakta din veterinär och fråga dem om de råder en annan injektion, och i så fall, vid vilken dos.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande